Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
21 Δεκεμβρίου 2023 10:45

Hikvision Smart Hybrid Light ColorVu AcuSense

Νέα σειρά IP καμερών

Γράφει: Θέμης Γάλλος, Τεχνική Υποστήριξη Πωλήσεων ΗΛΚΑ Α.Ε.
anoigma 08dad105

Η νέα σειρά IP καμερών Smart Hybrid Light ColorVu AcuSense της Hikvision εισάγει νέους τρόπους βιντεοεπιτήρησης και αντιπροσωπεύει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα της ασφάλειας και της παρακολούθησης. Αυτές οι κάμερες συνδυάζουν διάφορες προηγμένες τεχνολογίες, για να παρέχουν υψηλής ποιότητας εικόνα και εξαιρετική λειτουργικότητα.

Οι εν λόγω κάμερες είναι τεχνολογίας ColorVu, με μεγάλα ευαίσθητα αισθητήρια και πολύ φωτεινούς φακούς μεγάλου διαφράγματος F1.0, ικανές να παράγουν ευκρινή έγχρωμη εικόνα, ακόμη και σε πολύ χαμηλό φωτισμό περιβάλλοντος. Αυτό εγγυάται, επίσης, ευκρινή απεικόνιση σε IR ή ορατό φως και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την αναγνώριση προσώπων ή αντικειμένων και τη γενικότερη παρακολούθηση σε σκοτεινά περιβάλλοντα.

1

Οι κάμερες διαθέτουν επίσης την τεχνολογία AcuSense, η οποία επιτρέπει τον ακριβή εντοπισμό κινήσεων από ανθρώπους και οχήματα, μειώνοντας τους ψεύτικους συναγερμούς που προκαλούνται από κινήσεις άλλων αντικειμένων, όπως ζώα, φύλλα δέντρων κ.λπ. Αυτό βοηθά τον χρήστη να εστιάζει στις πραγματικές απειλές, εντοπίζοντας γρήγορα πιθανούς εισβολείς, αλλά και στο να αναζητά πιο εύκολα και αποτελεσματικά πραγματικά συμβάντα στην αναπαραγωγή video.

2

Επιπλέον, όμως, διαθέτουν το νέο σύστημα φωτισμού Smart Hybrid Light, που περιλαμβάνει φωτισμό IR και λευκού φωτός (WL), που μπορεί να ρυθμιστεί, ώστε να λειτουργεί σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, με έναν από τους εξής 3 τρόπους: μόνο με IR φωτισμό, παρέχοντας μονόχρωμη εικόνα στο σκοτάδι, μόνο με λευκό φωτισμό, παρέχοντας έγχρωμη εικόνα ημέρα και νύκτα, smart με ενεργοποιημένο τον IR φωτισμό, αλλά μόλις η κάμερα αντιληφθεί παραβίαση, ενεργοποιεί αυτόματα τον λευκό φωτισμό, για να παρέχει ευκρινή έγχρωμη εικόνα, λειτουργώντας παράλληλα σαν αποτρεπτικό μέσο.

Οι εν λόγω λειτουργίες είναι εφικτές με μια νέα σχεδίαση φακού confocal, ο οποίος καταφέρνει να εστιάσει στο ίδιο σημείο του αισθητηρίου τόσο το υπέρυθρο όσο και το ορατό φως του περιβάλλοντος που εισέρχεται σε αυτόν, εξαλείφοντας με αυτόν τον τρόπο το θόλωμα της εικόνας. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε πάντα εκπληκτική απεικόνιση σε χαμηλό φωτισμό.

Τελευταία στη σειρά αυτή έχουν προστεθεί και μοντέλα Live Guard, τα οποία διαθέτουν επιπλέον ενσωματωμένο λευκό φωτισμό, που μπορεί να αναβοσβήνει (strobe light) όταν ανιχνευθεί παραβίαση του χώρου. Διαθέτουν επίσης ενσωματωμένο μεγάφωνο, το οποίο μπορεί να παράγει προηχογραφημένα μηνύματα, σε περίπτωση παραβίασης. Μάλιστα, τα εν λόγω μηνύματα μπορούν να δημιουργηθούν από τον χρήστη (αρχεία *.wav) και να γίνουν download στην κάμερα. Η ενεργοποίηση του strobe light και των ηχητικών μηνυμάτων μπορεί να γίνεται από το iVMS-4200 ή το Hik-Connect.

Η σειρά περιλαμβάνει IP κάμερες όλων των τύπων, όπως:

Mοντέλα σταθερού φακού με μικρόφωνο: DS-2CD2347G2H-LIU (2.8mm) (eF) turret 4MP, DS-2CD2347G2H-LIU 2.8 (eF) BL turret 4MP σε μαύρο χρώμα, DS-2CD2387G2H-LIU (2.8mm) (eF) turret 8MP, DS-2CD2047G2H-LIU (2.8mm) (eF) bullet 4MP, DS-2CD2087G2H-LIU (2.8mm) (eF) bullet 8MP, DS-2CD2T47G2H-LI bullet 4MP με αυξημένη εμβέλεια φωτισμού.

3

Μοντέλα με motorized φακό και με εισόδους / εξόδους ήχου + alarm: DS-2CD2747G2HT-LIZS (2.8-12mm) (eF) dome 4MP, DS-2CD2787G2HT-LIZS (2.8-12mm) (eF) dome 8MP, DS-2CD2647G2HT-LIZS (2.8-12mm) (eF) bullet 4MP, DS-2CD2T87G2H-LISU/SL (2.8mm) (eF) bullet 8MP, DS-2CD2687G2HT-LIZS (2.8-12mm) (eF) bullet 8MP IK10.

Μοντέλα σταθερού φακού Live Guard (με μικρόφωνο, μεγάφωνο και strobe light): DS-2CD2347G2H-LISU/SL (2.8mm) (eF) turret 4MP, DS-2CD2387G2H-LISU/SL (2.8mm) (eF) turret 8MP, DS-2CD2047G2H-LIU/SL (2.8mm) (eF) mini bullet 4MP, DS-2CD2087G2H-LIU/SL (2.8mm) (eF) mini bullet 8MP, DS-2CD2T47G2H-LISU/SL (2.8mm) bullet 4MP, DS-2CD2T87G2H-LISU/SL (2.8mm) (eF) bullet 8MP.

Η πλούσια γκάμα προϊόντων στην κατηγορία αυτή βοηθά τον εγκαταστάτη να καλύψει και την πιο απαιτητική εφαρμογή, παρέχοντας αξιόπιστες και προηγμένες λύσεις σε πελάτες που αναζητούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για την προστασία του χώρου τους.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report Μαρτίου

  Security Report Μαρτίου

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
 • Συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

  Συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

  Οι κορυφαίες λύσεις της ελληνικής αγοράς! Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες...
 • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

  Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

  Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
 • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

  11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

  Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
 • Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

  Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

  H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
 • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

  TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

  Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...