Skip to main content
Hermes Banner 1
DIABASTE DWREAN SEC CYP 11
DIGITAL TV 190
ilka aggelia
14 Μαΐου 2024 07:59

INIM Previdia UltraVox

Πίνακας ελέγχου πυρανίχνευσης με λειτουργίες φωνητικής εκκένωσης

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
anoigma new 85d6e174

Τα μοντέλα της σειράς πινάκων ελέγχου πυρκαγιάς Previdia Ultra Vox ενσωματώνουν λειτουργίες φωνητικής εκκένωσης / αναγγελίας κινδύνου και ανακοινώσεων, καθώς και τεχνολογίες πυρανίχνευσης. Όλα σε μια ενιαία λύση, για να προσφέρουν περισσότερη αποτελεσματικότητα, ευελιξία και ασφάλεια! Στη σειρά θα βρούμε τους πίνακες UltraVox στους οποίους μπορούν να προστεθούν οι λειτουργικές μονάδες FPM, FPAM, IFM και IFAM, για να προσφέρουν στις εγκαταστάσεις σας μεγαλύτερη ασφάλεια και ευελιξία.

Σχεδιασμένοι με αρθρωτή αρχιτεκτονική, οι πίνακες ελέγχου της Previdia UltraVox μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα με τις απαιτήσεις της εκάστοτε εγκατάστασης. Ως αποτέλεσμα, κάθε πίνακας ελέγχου Previdia Ultra Vox μπορεί να αποτελείται από μία και μόνη καμπίνα ή από πολλαπλά ερμάρια (μέγιστο 4 πρόσθετα ερμάρια) που ενώνονται μεταξύ τους για να σχηματίσουν μία ενιαία μονάδα ικανή να φιλοξενήσει έως 32 (8 ανά ντουλάπι) IFM και IFAM modules και 8 (2 ανά καμπίνα) μονάδες FPM ή FPAM. Οι μονάδες IFM και IFAM, οι οποίες συνδέονται με την μπάρα CANDRIVE+ μέσα στο ερμάριο, είναι μονάδες hot swap, επομένως, μπορούν να αντικατασταθούν χωρίς να χρειαστεί να τερματίσουμε όλο το σύστημα. Έτσι, η παρέμβαση του εγκαταστάτη μπορεί να γίνει ανά πάσα ώρα και στιγμή, γρήγορα και με ασφάλεια.

1

Οι πίνακες ελέγχου Previdia UltraVox μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα ή να διασυνδεθούν σε ένα δίκτυο. Η σύνδεση δικτύου μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της τεχνολογίας Hornet+ (BUS RS485), της τεχνολογίας IDANET (καλώδιο Ethernet ή οπτικής ίνας), μέσω σύνδεσης TCP-IP ή με τον συνδυασμό όλων των παραπάνω μεθόδων.

2

Τα εν λόγω προϊόντα προσφέρουν στους χρήστες τους απαράμιλλη αξιοπιστία, χάρη στο λεγόμενο distributed – intelligence structure, που χρησιμοποιεί τον μικροεπεξεργαστή κάθε module. Ας δούμε μερικά από τα κυριότερα χαρακτηριστικά των προϊόντων Previdia.

Ανίχνευση πυρκαγιάς: Το σύστημα Previdia ξεκίνησε τη ζωή του ως σύστημα πυρανίχνευσης, με αυτή (την πυρανίχνευση) να εξακολουθεί να αποτελεί την κύρια λειτουργία του. Όλα τα διαθέσιμα μοντέλα είναι σε θέση να διαχειρίζονται έως και 16 βρόχους ανά πάνελ, καθένα από τα οποία μπορεί να υποστηρίξει έως και 240 συσκευές. Συσκευές της σειράς προϊόντων της INIM, όπως ανιχνευτές καπνού, ανιχνευτές θερμότητας, ανιχνευτές με συνδυασμό των δύο (καπνό / θερμότητα), σημεία κλήσης, σειρήνες, μονά ή πολλαπλά module εισόδου / εξόδου, module με εποπτευόμενες εξόδους, ρελέ κ.λπ.

Σήμα συναγερμού: Τα οπτικά / ηχητικά σήματα συναγερμού των ES1000 και ES2000 συνδέονται απευθείας στους βρόχους. Η σειρά προσφέρει συσκευές που τοποθετούνται σε τοίχους, οροφές ή περιλαμβάνονται στις βάσεις του ανιχνευτή. Τα μοντέλα μπορούν να διαχειριστούν τα σήματα ήχου με τόνους πιστοποιημένους κατά EN54-3, οπτικά σήματα πιστοποιημένα κατά EN54-23 και ηχητικές προειδοποιήσεις μέσω προηχογραφημένων μηνυμάτων.

Φωνητική εκκένωση: Ο πίνακας ελέγχου Previdia UltraVox διαθέτει EN54-16 πιστοποιημένες λειτουργίες εκκένωσης φωνής. Κάθε καμπίνα διαθέτει ισχύ 1000W τροφοδοσίας και μπορεί να περιέχει έως και 8 ενισχυτές των 250W έκαστος. Ο πίνακας ελέγχου επιτρέπει την αναπαραγωγή προηχογραφημένων μηνυμάτων στις διάφορες ζώνες εκκένωσης (διαχειρίζονται έως και 1000 ζώνες) και τη μετάδοση ζωντανών ανακοινώσεων μέσω των on-board μικροφώνων PTT ή μέσω απομακρυσμένων βάσεων μικροφώνου έκτακτης ανάγκης. Η αρχιτεκτονική του συστήματος, η οποία βασίζεται στην τελευταία γενιά επεξεργαστών DSP, ψηφιοποιεί εξωτερικές πηγές ήχου, αναπαράγοντας διαφορετικούς ήχους στις διάφορες ζώνες.

Δημόσιες ανακοινώσεις: Το σύστημα εκπομπής ήχου σε μη έκτακτες συνθήκες μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναπαραγωγή μουσικής (μπορεί να συνδεθεί μέσω διαφόρων αναλογικών εισόδων ή από ψηφιακές ή διαδικτυακές πηγές μέσω του διακομιστή IASS) και για προηχογραφημένες ανακοινώσεις που ενεργοποιούνται με timers. Μπορούν να σταλούν διαφορετικοί ήχοι σε κάθε ζώνη και η ένταση κάθε πηγής και κάθε γραμμής ηχείου μπορεί να προσαρμοστεί χάρη στην ψηφιακή επεξεργασία DSP.

Κατάσβεση: Ο πίνακας ελέγχου είναι πιστοποιημένος κατά EN12094-1 και είναι σε θέση να διαχειριστεί έως και 24 κανάλια κατάσβεσης.

Φωτισμός και τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης: Το σύστημα μπορεί να διαχειριστεί μια σειρά τηλεφώνων έκτακτης ανάγκης, επιτρέποντας στο προσωπικό να επικοινωνήσει με το προσωπικό διάσωσης. Κάθε πίνακας ελέγχου μπορεί να διαχειριστεί έως και 16 τηλεφωνικές γραμμές έκτακτης ανάγκης.

Επίσης, οι βρόχοι των πινάκων ελέγχου Previdia υποστηρίζουν και συσκευές φωτισμού έκτακτης ανάγκης (φώτα ασφαλείας και πινακίδες εξόδου). Αυτές οι συσκευές φιλοξενούν στο εσωτερικό τους μπαταρίες και είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο. Έτσι, μπορούν να ενεργοποιηθούν ή να ρυθμιστεί ο φωτισμός τους ανάλογα με τις απαιτήσεις ή μέσω του χρονοδιαγράμματος που έχει οριστεί. Όλα τα δεδομένα συλλέγονται, αποθηκεύονται και είναι διαθέσιμα σε αναφορές από το Cloud.

Ανίχνευση αερίου: Οι ανιχνευτές αερίων της INIM μπορούν να συνδεθούν απευθείας στους βρόχους του πίνακα ελέγχου. Διατίθενται σε μορφές IP55, ATEX ή ATEX με οθόνη αφής και βασίζονται σε διάφορες τεχνολογίες, ανάλογα με τον τύπο αερίου που πρόκειται να ανιχνευθεί. Οι ανιχνευτές αερίων της INIM μπορούν να ανιχνεύσουν μια μακρά λίστα διαφορετικών αερίων.

INIM Cloud Fire: Το INIM Cloud Fire της INIM είναι η δωρεάν επαναστατική πλατφόρμα που διατίθεται για τηλεχειρισμό, παρακολούθηση και διαχείριση συστημάτων ανίχνευσης πυρκαγιάς, τώρα βελτιωμένη με δύο νέες δυνατότητες:

3

1) Τους γραφικούς χάρτες και την επαλήθευση βίντεο μέσω του web: Οι λειτουργίες είναι ήδη διαθέσιμες και εκτιμώνται ιδιαίτερα στην εφαρμογή INIM Fire App. Τώρα, επίσης, επιτρέπει στον εγκαταστάτη, και όχι στον υπεύθυνο ασφαλείας, να διαχειρίζεται απεριόριστο αριθμό εγκαταστάσεων, μέσω του web από τον δικό του λογαριασμό INIM Cloud Fire, μέσω πλοήγησης τοπογραφικών χαρτών με διαδραστικά εικονίδια της κατάστασης, δημιουργώντας έτσι την επαλήθευση των αναφορών σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση καμερών IP που διαθέτουν πρωτόκολλο ONVIF. Στην πραγματικότητα, το INIM Cloud Fire έχει αποκτήσει μια σειρά λειτουργιών που μέχρι τώρα ήταν το αποκλειστικό προνόμιο των λογισμικών BMS.

2) Αναφορές συντήρησης συστήματος: Είναι δυνατή η λήψη ενός εγγράφου (σε μορφή PDF ή xls) από το INIM Cloud ή από την εφαρμογή INIM Fire που παρέχει ένα στιγμιότυπο της κατάστασης του συστήματος και δείχνει για κάθε σημείο (ανιχνευτή, ηχητικό, σημείο κλήσης κ.λπ.), την κατάσταση του συστήματος στο αρχείο καταγραφής (το οποίο είναι συνέχεια ανοικτό προς νέες καταγραφές). Συγκεκριμένα, δείχνει ημερομηνία εγκατάστασης, επίπεδο μόλυνσης, αριθμό συναγερμού, ημερομηνία τελευταίας δοκιμής της λειτουργίας, ημερομηνία τελευταίας εξόδου ή δοκιμή ενεργοποίησης σειρήνων, λίστα σφαλμάτων και συναγερμών. Επιπλέον, για κάθε φωτιστικό έκτακτης ανάγκης δείχνει ημερομηνία τελευταίας χειροκίνητης δοκιμής, ημερομηνία και αποτέλεσμα της τελευταίας αυτo-λειτουργικής δοκιμής, ημερομηνία και διάρκεια της τελευταίας δοκιμής, αλλά και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του.

Στο έγγραφο το οποίο αποστέλλεται επισυνάπτεται ως συνημμένο και υπενθύμιση για την προγραμματισμένη συντήρηση, αλλά και τυχόν ανωμαλίες ή τυχόν εργασίες συντήρησης που πρόκειται να λήξουν, καθιστώντας το ένα πραγματικό checkup για τη βελτίωση του προγραμματισμού και της επαλήθευσης των εργασιών συντήρησης που επιτρέπουν, αφενός, ο επαγγελματίας συντήρησης να μην αφήσει κανένα στοιχείο και, αφετέρου, ο διαχειριστής ασφάλειας να επαληθεύσει τη σωστή εκτέλεση της συντήρησης. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε πάντα εικόνα της εκάστοτε εγκατάστασης και από την πλευρά του εγκαταστάτη, αλλά και από την πλευρά του καταναλωτή.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Ιούλιος 2024
Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
Έλεγχος πρόσβασης με Akuvox
Η PartnerNET με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στον ICT κλάδο, είναι ο επίσημος διανομέας της Akuvox Company και παρουσιάζει τις έξυπνες λύσεις πρόσβασης και ενδοεπικοινωνίας σε σπίτια, κτίρι...
Η αποθήκευση δεδομένων παρακολούθησης «γίνεται» έξυπνη!
Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει επανάσταση στον τρόπο αποθήκευσης και διαχείρισης των όλο αυξανόμενων δεδομένων παρακολούθησης. Οι μέρες της απλής εγγραφής και αναθεώρησης των πλάνων βίντεο που παράγου...
Κάμερες αντιεκρηκτικού τύπου
Πυρηνικά και πετροχημικά εργοστάσια, τηλεπικοινωνιακοί σταθμοί και αποθήκες εκρηκτικών είναι μόνο μερικοί από τους βιομηχανικούς χώρους και τις κρίσιμες υποδομές που ενέχουν πολλές προκλήσεις, ακό...
Red Dot για την Ajax Systems
Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ajax Systems κατακτά τα πρώτα βραβεία Red Dot σε Ασφάλεια και Οικιακό Αυτοματισμό! Φέτος, τα προϊόντα συναγερμού και έξυπνου αυτοματισμού της εταιρείας έλαβαν...
Οι μεγαλύτερες τάσεις CCTV για το 2024
Στον κόσμο της βιντεοεπιτήρησης παρατηρείται ραγδαία εξέλιξη την τελευταία δεκαετία, με τις καινοτομίες στην τεχνολογία να έχουν διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στην εν λόγω ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, ο το...
Μέτρα προστασίας για τα Data Centers
Τα κέντρα δεδομένων ή αλλιώς Data Centers, όπου φιλοξενείται εξοπλισμός υψηλής αξίας, όπως υπολογιστές, servers, αποθηκευτικά μέσα και άλλες δικτυακές συσκευές, πλέον θεωρούνται κινητήριος μοχλός ...
Hikvision 2-wire HD Apartment
Η λύση 2-wire HD Apartment αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα υψηλής ποιότητας και αξιόπιστο σύστημα θυροτηλεφώνου για αντικατάσταση ενός παλαιού συστήματος με χρήση των υπαρχ...
Πρωτοποριακή υπεροχή στα συστήματα επικοινωνίας Rakson A.E.
Έχοντας ιδρυθεί πριν από 70 χρόνια, η Golmar είναι πρωτοπόρα στην παγκόσμια αγορά, αφήνοντας ένα ανεξίτηλο σημάδι στο τοπίο των συστημάτων ενδοεπικοινωνίας. O αποκλειστικός συνεργάτης στην Ελλάδα ...
TP-Link Omada EAP215-Bridge
Το TP-Link Omada EAP215-Bridge kit αποτελεί την ιδανική λύση για την εγκατάσταση συστημάτων βιντεοεπιτήρησης σε απομακρυσμένες περιοχές, παρέχοντας αξιόπιστη ασύρματη σύνδεση με μεγάλη εμβέλεια πο...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report Cyprus, 12
Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Cyprus! Στο νέο τεύχος 12 του Security Report Cyprus θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σ...
INIM Previdia UltraVox
Τα μοντέλα της σειράς πινάκων ελέγχου πυρκαγιάς Previdia Ultra Vox ενσωματώνουν λειτουργίες φωνητικής εκκένωσης / αναγγελίας κινδύνου και ανακοινώσεων, καθώς και τεχνολογίες πυρανίχνευσης. Όλα σε ...
Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security
Η Novatron Security Distribution Α.Ε., μέλος του ομίλου IFSAS, κορυφαίου ομίλου λύσεων & προϊόντων τεχνολογίας φυσικής ασφάλειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά των μετοχών της Grand...
Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;
Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
Ασφάλεια στα γήπεδα της Super League για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας
Τα μέτρα για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή τα επεισόδια στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στο Ρέντ...
Πώς αντιμετωπίζουμε τις ηλεκτρονικές απάτες;
Το ηλεκτρονικό οικονομικό έγκλημα είναι ένα σύγχρονο φαινόμενο και είναι πιθανό να αποτελέσει μείζον πρόβλημα για την κοινωνία κατά τα επόμενα χρόνια. Η αντιμετώπισή του από νομική άποψη δεν είναι...
Τα 20 κορυφαία Υβριδικά συστήματα συναγερμού της αγοράς
Σε μια εποχή όπου η ασφάλεια αποτελεί πρωταρχικό μέλημα των ανθρώπων παγκοσμίως, τα υβριδικά συστήματα συναγερμού έχουν αναδειχθεί σε ένα ζωτικό εργαλείο για την προστασία κατοικιών, επιχειρήσεων ...
Wi-Fi Sensing
Οι εφαρμογές του Wi-Fi και της ασύρματης τεχνολογίας εξελίσσονται ραγδαία, και σήμερα η εν λόγω τεχνολογία δημιουργεί νέες ευκαιρίες. Ερευνητές και επιστήμονες από τον κλάδο της τεχνολογίας έχουν ...
Αναγνώριση πινακίδων οχημάτων
 Έντονες είναι οι εξελίξεις στην τεχνολογία αναγνώρισης οχημάτων και συμπεριφοράς οδηγών τα τελευταία χρόνια. Από την ευρεία υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης, μέχρι τη μηχανική μάθηση, όλα σ...
Video Analytics: 2 διαφορετικές προσεγγίσεις
Με την πληθώρα τεχνολογικών λύσεων που συναντούμε σήμερα είναι σίγουρο πως οι επιχειρήσεις και οι μεγάλοι οργανισμοί έχουν την τύχη, αλλά και την ελευθερία, να επιλέξουν - μέσα από μια μεγάλη γκάμ...