Skip to main content
Hermes Banner 1
DIABASTE DWREAN SEC CYP 12
DIGITAL TV 190
ilka aggelia
29 Ιουλίου 2024 21:57

AI κάμερες και καταγραφικά

Τα προϊόντα που επαναπροσδιορίζουν τον βιομηχανικό κλάδο

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
EREBNA AI CCTV generative ai lock icon digital remix cctv security technology 87b4d4ed

Σε μια εποχή που προσδιορίζεται από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως game changer, επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο της ασφάλειας, πόσω μάλλον αυτόν της βιντεοεπιτήρησης. Η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης έχει ανοίξει τον δρόμο για μια νέα γενιά έξυπνων συστημάτων παρακολούθησης, που όχι μόνο αλλάζουν το τοπίο της ασφάλειας, αλλά επανεφευρίσκουν αυτό που σήμερα αποκαλούμε CCTV.

Η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης και των video analytics σηματοδοτεί μια κομβική στιγμή στην εξέλιξη της βιντεοεπιτήρησης, καθώς προσφέρει δυνατότητες άνευ προηγουμένου στον εντοπισμό απειλών, την ανάλυση συμπεριφοράς κ.λπ. Σε αντίθεση με τα παλαιότερα και πιο παραδοσιακά συστήματα παρακολούθησης, τα οποία κατά κανόνα απαιτούσαν χειρισμό από τους χρήστες, οι σημερινές έξυπνες κάμερες και τα έξυπνα καταγραφικά δεν καταγράφουν απλώς πλάνα βίντεο, αλλά είναι πλέον σε θέση να ερμηνεύουν συμπεριφορές σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας την ταχεία απόκριση σε πιθανές απειλές και όχι μόνο.

Αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης, τα εν λόγω συστήματα ανιχνεύουν αυτόματα ύποπτες συμπεριφορές, εντοπίζουν πιθανούς κινδύνους και προσφέρουν αυτό που σήμερα αποκαλούμε επιχειρηματική ευφυΐα. Με απαράμιλλη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα, τα σύγχρονα συστήματα βιντεοεπιτήρησης θα τα βρει κανείς σε πολυσύχναστους δρόμους, εμπορικά κέντρα, πολυώροφα γραφεία, ακόμα και στο σπίτι. Μικρές επιχειρήσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα, κρατικοί φορείς και δημόσιοι χώροι, αξιοποιούν τις AI κάμερες και τα έξυπνα καταγραφικά, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και του προσωπικού τους. Σε τι διαφέρει, όμως, η λειτουργία των εν λόγω συσκευών από αυτές που χρησιμοποιούσαμε πριν από μία δεκαετία;

Κατανοώντας την τεχνητή νοημοσύνη και τα video analytics

Η τεχνητή νοημοσύνη και τα VA αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο των σύγχρονων κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης, παρέχοντας δυνατότητες που κάποτε θα φάνταζαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Στην πραγματικότητα, το λεγόμενο AI αναφέρεται στην ικανότητα μιας μηχανής να αναπαράγει τις γνωστικές λειτουργίες του ανθρώπινου εγκεφάλου. Η μηχανή, αφού προσομοιώνει τις ανθρώπινες διαδικασίες, μαθαίνει από τα δεδομένα που παράγονται και στη συνέχεια, εκτελεί μία σειρά από ενέργειες αυτόνομα. Στο πλαίσιο της βιντεοεπιτήρησης, οι αλγόριθμοι AI μιμούνται τις ανθρώπινες γνωστικές λειτουργίες για την ανάλυση και την ερμηνεία οπτικών δεδομένων που καταγράφονται από τις εκάστοτε κάμερες.

Τα video analytics, από την άλλη, περιλαμβάνουν την αυτοματοποιημένη ανάλυση περιεχομένου βίντεο για την εξαγωγή σημαντικών πληροφοριών, τον εντοπισμό προτύπων και πολλών ακόμα πληροφοριών. Αξιοποιώντας προηγμένους αλγόριθμους βαθιάς εκμάθησης και τεχνικές μηχανικής μάθησης, οι αλγόριθμοι ανάλυσης βίντεο είναι σε θέση να επεξεργάζονται τεράστιες ποσότητες δεδομένων με μεγάλη ταχύτητα και ακρίβεια.

Η εξέλιξη των αλγορίθμων μηχανικής μάθησης και των τεχνικών υπολογιστικής όρασης (πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο αναπαράγει αλγοριθμικά την αίσθηση της όρασης, σε ηλεκτρονικό υπολογιστή), έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης και της ανάλυσης βίντεο στην τεχνολογία του CCTV. Οι πρώτες προσεγγίσεις στην ανάλυση βίντεο βασίζονταν σε προκαθορισμένους κανόνες, περιορίζοντας την αποτελεσματικότητά τους σε πολύπλοκα περιβάλλοντα και δυναμικά σενάρια.

Ωστόσο, με την εμφάνιση των τεχνικών βαθιάς μάθησης και των συνελικτικών νευρωνικών δικτύων, το πεδίο της όρασης των υπολογιστών γνώρισε επανάσταση. Αυτά τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης διακρίνουν πολύπλοκα μοτίβα και αντικείμενα σε εικόνες και βίντεο. Ως αποτέλεσμα, οι κάμερες και τα DVR που ενσωματώνουν τις εν λόγω τεχνικές είναι σε θέση να εκτελούν εργασίες, όπως η ανίχνευση αντικειμένων, η αναγνώριση προσώπου και η αναγνώριση δραστηριότητας με πρωτοφανή ακρίβεια και αποτελεσματικότητα.

Επιπλέον, η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει στις κάμερες και τα καταγραφικά να προσαρμόζονται σε μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα και σενάρια, μαθαίνοντας συνεχώς από νέα δεδομένα. Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης βελτιώνουν την απόδοσή τους με την πάροδο του χρόνου, ενισχύοντας την ακρίβεια και την αξιοπιστία τους.

Η άνοδος των AI καμερών

Η εξέλιξη των παραδοσιακών καμερών παρακολούθησης σε συστήματα που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη σηματοδότησε ένα νέο ορόσημο στον τομέα της ασφάλειας και της επιτήρησης. Οι παραδοσιακές κάμερες παρακολούθησης, αν και αποτελεσματικές στη λήψη βίντεο, βασίζονταν συχνά στους χειριστές, που με τη σειρά τους ανέλυαν πολύωρα βίντεο σε μία σκηνή για να εξακριβώσουν διάφορα συμβάντα. Ωστόσο, η εμφάνιση της τεχνητής νοημοσύνης έχει μετατρέψει αυτές τις κάμερες σε ευφυή συστήματα παρακολούθησης, ικανά για ανάλυση και λήψη αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο. Αυτή η εξέλιξη οφείλεται, όπως αναφέραμε και παραπάνω, στους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης, που πλέον έχουν μετατρέψει τις κάμερες σε πολυεργαλεία! Πολυεργαλεία γιατί μπορούν να ανιχνεύσουν και να παρακολουθήσουν αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων, οχημάτων, παρακολουθούν περιοχές όπου η πρόσβαση για το κοινό απαγορεύεται, μπορούν να αναγνωρίζουν άτομα και χαρακτηριστικά αυτών, να λειτουργούν ως συσκευές περιμετρικής προστασίας και να ειδοποιούν το προσωπικό ασφαλείας για πιθανές απειλές σε πραγματικό χρόνο.

Αυτά μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα από τις αρχές επιβολής του νόμου για τη σύλληψη υπόπτων, τον εντοπισμό αγνοουμένων και γενικότερα, για τη βελτίωση της δημόσιας ασφάλειας. Οι σύγχρονες κάμερες, ωστόσο, μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες και στο λιανικό εμπόριο και στα εμπορικά καταστήματα. Η αναγνώριση προσώπου, οι χάρτες θερμότητας και η καταμέτρηση ατόμων είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούνται ευρέως σήμερα για την εξατομίκευση των εμπειριών των πελατών, την πρόληψη κλοπών και τη βελτιστοποίηση της διάταξης των καταστημάτων.

Αναλύοντας τη συμπεριφορά των πελατών και τα πρότυπα αγορών, οι ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων γνωρίζουν σε βάθος τις προτιμήσεις των καταναλωτών, βελτιώνοντας έτσι τις στρατηγικές marketing που χρησιμοποιούν. Αυτό επιφέρει στις εν λόγω επιχειρήσεις μεγαλύτερα κέρδη, αποτελεσματικότητα και καλύτερη διαχείριση πόρων.

Στις μεταφορές, οι ΑΙ κάμερες χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση της κυκλοφορίας, τον εντοπισμό παραβιάσεων του Κ.Ο.Κ. και την ασφάλεια των επιβατών. Μπορούν να παρακολουθούν τη ροή της κυκλοφορίας, να ανιχνεύουν ατυχήματα και να ενημερώνουν σε πραγματικό χρόνο για τη συμμόρφωση των οδηγών με τους κανονισμούς κυκλοφορίας. Οι χρήσεις των AI καμερών πραγματικά ταιριάζουν σε κάθε κλάδο και είναι αμέτρητες!

Η εξέλιξη των καταγραφικών

Οι ψηφιακές και δικτυακές συσκευές εγγραφής βίντεο έχουν με τη σειρά τους εξελιχθεί από συσκευές αποθήκευσης και αναπαραγωγής βίντεο, σε πανίσχυρα μέσα διαχείρισης βίντεο και εικόνων. Τα παραδοσιακά DVR σχεδιάστηκαν κυρίως για την αποθήκευση και ανάκτηση βίντεο, προσφέροντας περιορισμένες δυνατότητες πέρα από τις βασικές λειτουργίες της εγγραφής και της αναπαραγωγής. Ωστόσο, η έλευση της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και οι νέοι επεξεργαστές, έφεραν επανάσταση στις δυνατότητες που προσφέρουν σήμερα. Τα σύγχρονα AI καταγραφικά είναι εξοπλισμένα με ισχυρούς επεξεργαστές και ειδικά chip με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, που τους επιτρέπουν να αναλύουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων βίντεο με τεράστια ταχύτητα. Τα καταγραφικά αξιοποιούν τους διαθέσιμους αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης, όπως η βαθιά εκμάθηση και η μηχανική μάθηση, για να εκτελούν πολύπλοκες εργασίες ανάλυσης βίντεο τοπικά. Επιπλέον, υποστηρίζουν ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, όπως ανίχνευση αντικειμένων, αναγνώριση προσώπου, ανάλυση συμπεριφοράς και δεκάδες ακόμα έξυπνες λειτουργίες, για να εντοπίζουν άτομα, συμπεριφορές και αντικείμενα ενδιαφέροντος σε πραγματικό χρόνο. Δημιουργούν ειδοποιήσεις για τυχόν απειλές, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες στους χειριστές τους.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των AI DVR είναι η ικανότητά τους να εκτελούν προηγμένες λειτουργίες ανίχνευσης συμβάντων και ειδοποίησης. Αναλύοντας ροές βίντεο σε πραγματικό χρόνο, μπορούν να ανιχνεύουν και να αναγνωρίζουν συγκεκριμένα συμβάντα ή συμπεριφορές ενδιαφέροντος, όπως μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, ανίχνευση κίνησης ή μη φυσιολογικές δραστηριότητες. Ακόμα, επιτρέπουν στους χειριστές να ορίζουν συγκεκριμένα κριτήρια για την ενεργοποίηση ειδοποιήσεων με βάση τις απαιτήσεις του εκάστοτε χώρου και ίσως το πιο σημαντικό, κατηγοριοποιούν τα συμβάντα, με αποτέλεσμα την ταχύτατη εύρεση π.χ. ενός υπόπτου. Η όλη διαδικασία εξοικονομεί χρόνο, πόρους και άρα χρήματα.

Καθώς η τεχνολογία AI συνεχίζει να προοδεύει, τα καταγραφικά αναμένεται να γίνουν ακόμα πιο έξυπνα, αποτελεσματικά και ευέλικτα, προσφέροντας νέες δυνατότητες και λειτουργίες για την αντιμετώπιση των εξελισσόμενων προκλήσεων στο τοπίο της ασφάλειας.
Επιπλέον, η ενσωμάτωσή τους με άλλες έξυπνες συσκευές και πλατφόρμες IoT, θα ξεκλειδώσει νέες ευκαιρίες για βελτιωμένη ασφάλεια και αυτοματισμούς. Τα συστήματα επιτήρησης που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη μπορούν να συνεργαστούν με αισθητήρες και άλλες συνδεδεμένες συσκευές IoT για να δημιουργήσουν ένα ασφαλέστερο σύστημα, ικανό να προσαρμόζεται σε μεταβαλλόμενες ανάγκες ή/και απειλές σε πραγματικό χρόνο.

AI και συλλογή δεδομένων

Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να αναδιαμορφώνει το τοπίο της τεχνολογίας επιτήρησης, είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστούν ζητήματα σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής και με το πώς η εν λόγω τεχνολογία αναπτύσσεται με το πέρασμα του χρόνου. Η ευρεία υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τον αντίκτυπό της στα ατομικά δικαιώματα, τις ελευθερίες και τις κοινωνικές αξίες. Οι ανησυχίες σχετικά με τη μαζική παρακολούθηση, την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και την πιθανότητα κατάχρησης υπογραμμίζουν την ανάγκη για ισχυρά δεοντολογικά πλαίσια και ρυθμιστικούς κανόνες.

Επιπλέον, η ανάπτυξη συστημάτων βιντεοεπιτήρησης με ΑΙ πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς προστασίας δεδομένων, όπως ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR) στην Ευρώπη ή ο νόμος περί απορρήτου των καταναλωτών της Καλιφόρνια (CCPA) στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτοί οι κανονισμοί, διέποντας τη συλλογή, αποθήκευση και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, διασφαλίζουν ότι τα δικαιώματα ιδιωτικού απορρήτου των ατόμων προστατεύονται.

Θέλοντας να εξερευνήσει και να εμβαθύνει ακόμα περισσότερο στις νέες δυνατότητες που προσφέρουν τα ΑΙ καταγραφικά και οι κάμερες παρακολούθησης, το περιοδικό μας συγκέντρωσε τα προϊόντα που αντιπροσωπεύουν την αιχμή της τεχνολογίας στον κλάδο της βιντεοεπιτήρησης και σάς τα παρουσιάζει.

akatos.net

Οι σημερινές κάμερες ασφαλείας βελτιώνονται συνεχώς, το ίδιο και η ανάλυση βίντεο. Τα νεότερα μοντέλα απαθανατίζουν όλο και μεγαλύτερες σκηνές και άρα περισσότερες λεπτομέρειες. Παρόμοιες βελτιώσεις παρουσιάζουν και τα νέα δικτυακά καταγραφικά, που σήμερα ενισχύουν και την εμπειρία των χρηστών. Η σειρά δικτυακών καταγραφικών M της Hikvision, που θα βρείτε διαθέσιμη από την akatos.net, έχει αναβαθμιστεί πλήρως για να παρέχει υψηλές αναλύσεις σε ακόμα μεγαλύτερες και εκτεταμένες περιοχές. Τα NVR της σειράς M υποστηρίζουν ανάλυση 8K, dual stream, συμπίεση βίντεο Η.265+ και πολλά ακόμα σύγχρονα χαρακτηριστικά και λειτουργίες. Από την akatos.net θα δούμε τα χαρακτηριστικά των NVR DS-7616NI-M2 και DS-7732NI-M4.

Τα δικτυακά καταγραφικά της Hikvision DS-7616NI-M2 (16 κανάλια) και DS-7732NI-M4 (32 κανάλια) υποστηρίζουν πρότυπα συμπίεσης βίντεο H.265+, H.265, H.264+ και H.264 για να μειώσουν τις απαιτήσεις του bandwidth και το κόστος του αποθηκευτικού χώρου και υποστηρίζουν αναλύσεις εγγραφής 32MP / 24MP / 12MP / 8MP / 6MP / 5MP / 4MP / 3MP / 1080p / UXGA / 720p / VGA / 4CIF / DCIF / 2CIF / CIF και QCIF. Αμφότερα, έρχονται με λειτουργία Smart & POS, πολλαπλά Video Content Analytics, όπως ανίχνευση κίνησης, διέλευση γραμμής, ανίχνευση εισβολής, χάρτη θερμότητας, ANPR, καταμέτρηση ατόμων κ.λπ. Επιτρέπουν την εξ αποστάσεως σύνδεση σε έως και 128 χρήστες, είναι συμβατά με τα πρωτόκολλα δικτύου TCP / IP, DHCP, IPv4, IPv6, DNS, DDNS, NTP, RTSP, SADP, SMTP, SNMP, NFS, iSCSI, ISUP, UPnP™, HTTP και HTTPS και είναι εξοπλισμένα με δύο αυτοπροσαρμοζόμενες θύρες Ethernet RJ-45 10 / 100 / 1000 Mbps.

Akatos 1 1


Το DS-7616NI-M2 έρχεται με δύο διεπαφές SATA, φιλοξενώντας στο εσωτερικό του 2 σκληρούς δίσκους μέγιστης χωρητικότητας 16TB (για κάθε δίσκο), έχει θύρες USB 2.0 και USB 3.0 για τη σύνδεση περιφερειακών και άλλων εξαρτημάτων, 4 εισόδους και μία έξοδο συναγερμού. Το δεύτερο καταγραφικό διαθέτει μία διεπαφή ESATA, 4 SATA για τοποθέτηση έως και 4 δίσκων μέγιστης χωρητικότητας 16TB (για καθέναν) και θύρες RS-485 (half-duplex) και RS-232. Διαθέτει 16 εισόδους και 9 εξόδους alarm και 2 RJ-45 10 / 100 / 1000 Mbps self-adaptive Ethernet διεπαφές. Στο πίσω μέρος των συσκευών θα συναντήσουμε εξόδους βίντεο VGA / HDMI / HDMI 2 και φέρουν πιστοποιήσεις EN 55032:2015+A1:2020, ENIEC61000-3-2:2019+A1:2021, EN 61000-3-3:2013+A1:2019, EN 50130-4:2011+A1:2014, EN 55035:2017+A11:2020 και FCC. Από την akatos.net θα βρείτε και πληθώρα έξυπνων καμερών για να τις συνδυάσετε με τα εν λόγω καταγραφικά, αλλά και μία εναλλακτική επιλογή με ενσωματωμένους αλγόριθμους βαθιάς εκμάθησης, το τερματικό DS-K1T331W της Hikvision.

Akatos 2 1


Ο έλεγχος πρόσβασης έχει αλλάξει ριζικά και από τους κωδικούς, τις κάρτες και τα pin έχει μεταβεί στην εποχή της προηγμένης βιομετρικής αναγνώρισης. Η χρήση της αναγνώρισης προσώπου στον έλεγχο πρόσβασης και σε αυτό που σήμερα αποκαλούμε time attendance (χρόνο παρακολούθησης) είναι μία αρκετά δημοφιλής επιλογή στην αγορά, κυρίως λόγω της ανέπαφης πρόσβασης. Αυτό ακριβώς επιτυγχάνει το DS-K1T331W, είναι ένα αυτόνομο τερματικό ελέγχου πρόσβασης που ενισχύεται από τους σύγχρονους αλγόριθμους βαθιάς εκμάθησης, παρέχοντας υψηλή ταχύτητα ανίχνευσης με ποσοστό ακρίβειας άνω του 99%.

Akatos 3 1

Είναι εξοπλισμένο με δύο κάμερες, που αποδίδουν εξίσου καλά σε περιβάλλοντα χαμηλού ή ακόμα και μηδαμινού φωτισμού, έρχεται με μία LCD οθόνη αφής 3.97” και μπορεί να αποθηκεύσει έως και 1.000 πρόσωπα. Η δικτυακή συσκευή είναι συμβατή με τα Hik-ProConnect και HikCentral Professional, για τον εξ αποστάσεως έλεγχο και την εξ αποστάσεως διαχείριση, διαθέτει θύρα USB, επαφή πόρτας, tamper, exit button και θύρα RS-485, ενώ παράλληλα λειτουργεί απροβλημάτιστα σε θερμοκρασίες μεταξύ -10°C και 55°C.

akatos.net, τηλ.: 0030-210-8074453.

ARK Security Marketplace

Ανίχνευση αντικειμένων σε πραγματικό χρόνο, ακριβής αναγνώριση στόχων μέσα από πλάνα βίντεο, περιμετρική προστασία, έξυπνες ειδοποιήσεις και βελτιστοποίηση εικόνας: Αυτά και ακόμα περισσότερα προσφέρουν τα σύγχρονα intelligent analytics, που πραγματικά φέρνουν επανάσταση στον κλάδο της βιντεοεπιτήρησης. Οι λειτουργίες επεξεργασίας εικόνας σε συνδυασμό με την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης προσφέρουν βελτιωμένη προστασία και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, ακόμα και σε απαιτητικά σενάρια. Το δικτυακό καταγραφικό της Cubitech CubisSDIP-PR120820AP και η δικτυακή Full Color turret κάμερα CB-DI4028FWK που θα βρείτε από την ARK, αποτελούν ιδανικές επιλογές για την καταγραφή λεπτομερειών σε πραγματικό χρόνο, καθώς διαθέτουν σύγχρονες τεχνολογίες και έξυπνες λειτουργίες. Ας δούμε τι προσφέρουν στους χρήστες τα εν λόγω προϊόντα.

ARK 1


Η Cubitech CB-DI4028FWK είναι μία δικτυακή Full Color turret κάμερα με ενσωματωμένο αισθητήρα 1/1.8” progressive scan CMOS, που προσφέρει υψηλής ευκρίνειας εικόνες σε ανάλυση 4MP (25/30 fps). Διαθέτει προηγμένες δυνατότητες, όπως ανίχνευση προσώπου, ανθρώπου και οχήματος, επιτρέποντας μία πιο στοχευμένη και αποτελεσματική επιτήρηση. Διαθέτει και πρόσθετες λειτουργίες ανάλυσης πληροφοριών, όπως ανίχνευση εισβολής, διέλευση μονής γραμμής, διέλευση διπλής γραμμής και καταμέτρηση ατόμων, παρέχοντας στους χρήστες ολοκληρωμένες πληροφορίες για συμβάντα ασφαλείας.

Εξοπλισμένη με True WDR, 3D DNR, ROI, HLC, BLC και Defog, η κάμερα εξασφαλίζει βέλτιστη ποιότητα εικόνας σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού, ελαχιστοποιώντας τη λάμψη, τον θόρυβο και άλλες παραμορφώσεις που μπορεί να παρουσιαστούν στην εικόνα μας. Σχεδιασμένη για να λειτουργεί σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό, η εν λόγω κάμερα διαθέτει ενσωματωμένο φωτισμό (θερμό), παρέχοντας μέγιστη απόσταση φωτισμού έως και τα 40m. Επιπλέον, περιλαμβάνει ενσωματωμένο μικρόφωνο για την καταγραφή ήχου, βελτιώνοντας τη συνολική εμπειρία παρακολούθησης. Έρχεται με μία είσοδο και έξοδο συναγερμού, επιτρέποντας την απρόσκοπτη ενσωμάτωση με εξωτερικές συσκευές, λογισμικά και άλλα συστήματα. Η ενσωματωμένη υποδοχή κάρτας SD εξασφαλίζει τη συνεχή καταγραφή βίντεο και την εύκολη ανάκτηση δεδομένων. Πιστοποιείται με βαθμό στεγανότητας IP66, παρουσιάζοντας ανοχή στο νερό, την υγρασία και τη σκόνη.

Περνάμε στο δικτυακό καταγραφικό CubisSDIP-PR120820AP, που προσφέρει ολοκληρωμένες δυνατότητες βιντεοεπιτήρησης, προσαρμοσμένες στις διάφορες ανάγκες των πελατών. Με εισερχόμενο και εξερχόμενο εύρος ζώνης 80Mbps, εξασφαλίζει ομαλή και αποτελεσματική μεταφορά δεδομένων και επιτρέπει την ταυτόχρονη προβολή βίντεο από πολλαπλά κανάλια σε υψηλή ανάλυση. Το εν λόγω καταγραφικό διαθέτει έξυπνες λειτουργίες και χαρακτηριστικά AI, επιτρέποντας την αναγνώριση / σύγκριση προσώπων, οχημάτων και άλλων αντικειμένων σε πραγματικό χρόνο.

Επίσης, οι προηγμένες επιλογές αναπαραγωγής και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εξασφαλίζουν εύκολη ανάκτηση των πλάνων βίντεο όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως διαθέτει και ολοκληρωμένες λειτουργίες συναγερμού, όπως ανίχνευση κίνησης, έξυπνη ανάλυση και ανίχνευση εισβολής, ενισχύοντας περαιτέρω τα μέτρα ασφαλείας του προστατευόμενου χώρου. Κατασκευασμένο για να αντέχει σε δύσκολες συνθήκες, το CubisSDIP-PR120820AP λειτουργεί απροβλημάτιστα σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών, καθιστώντας το κατάλληλο τόσο για εσωτερική όσο και για εξωτερική χρήση.

ARK 2


Το NVR έρχεται με 2 θύρες SATA, ικανές να φιλοξενήσουν σκληρούς δίσκους μέγιστης χωρητικότητας 12TB, παρέχοντας άφθονο χώρο αποθήκευσης. Επιπλέον, περιλαμβάνει διεπαφή eSATA για εκτεταμένες επιλογές αποθήκευσης, ενώ χάρη στις 2 αυτοπροσαρμοζόμενες διεπαφές Ethernet RJ-45 10 / 100 / 1000 Mbps, εξασφαλίζει αξιόπιστη συνδεσιμότητα για τη μεταφορά των δεδομένων. Τέλος, το NVR διαθέτει 8 θύρες PoE (IEEE 802.3af/at), με μέγιστη ισχύ εξόδου 80W και πληροί τα διεθνή πρότυπα ποιότητας και αξιοπιστίας, καθώς πιστοποιείται κατά CE και FCC.

www.arktech.gr

Keeper Group

Το AI έχει αλλάξει καθοριστικά το τοπίο του CCTV, μετατρέποντας αυτό που κάποτε ήταν «σιωπηλός παρατηρητής» σε «άγρυπνο φρουρό», βοηθώντας μας να γνωρίζουμε γρήγορα και αποτελεσματικά το πότε και πού συνέβη κάποιο συμβάν. Τα τελευταία χρόνια, οι κορυφαίοι οίκοι CCTV, όπως η Dahua και η Hikvision, έχουν επικεντρωθεί σε δύο βασικούς πυλώνες:

• Σε ακόμα πιο αξιόπιστα και ικανά AI, μετατρέποντας το CCTV σε νευραλγικό κομμάτι της φυσικής ασφάλειας του χώρου.
• Στο να προσφέρουν τις πιο δημοφιλείς AI λειτουργίες τους σε ακόμα περισσότερες και πιο οικονομικές σειρές προϊόντων, προσφέροντας AI λύσεις για όλους.

keeper 1


Η Dahua, για περισσότερα από 5 χρόνια, ενσωματώνει τα πιο δημοφιλή AI της, τα Perimeter Protection (Tripwire, Intrusion & SMD Plus) στην γκάμα των HDCVI καταγραφικών της, όπως το εξαιρετικά οικονομικό XVR1B04-I και το XVR5104HS-I3.

Αντίστοιχα, για τις εγκαταστάσεις IP CCTV, τα «έξυπνα» καταγραφικά, όπως το NVR2104-I2 ή το νέο NVR4104-EI, επιτρέπουν την εφαρμογή ευφυών AI κανόνων, ακόμα και σε απλές IP κάμερες χωρίς ενσωματωμένη ευφυία.

keeper 2


Βέβαια, τα πιο προηγμένα AI θα τα βρούμε μόνο στις έξυπνες IP κάμερες, και εδώ όμως πλέον βλέπουμε τα πιο δημοφιλή και αξιόπιστα AI να προσφέρονται και στην σειρά καμερών 2000 Lite της Dahua, όπως την IPC-HDW2249T-S-IL, η οποία εκτός των γνωστών perimeter protection, ενσωματώνει και διπλούς προβολείς IR / λευκού φωτός, επιτρέποντας στην κάμερα σε κατάσταση ηρεμίας να έχει αναμμένα τα υπέρυθρα ώστε να μην γίνεται αντιληπτή, αλλά όταν «βλέπει» άνθρωπο ή όχημα, να ανάβει τους λευκούς προβολείς, ώστε να έχουμε πλήρη χρωματική απεικόνιση του συμβάντος.
Η σειρά καμερών 3000 TiOC της Dahua, όπως η εξαιρετικά δημοφιλής IPC-HDW3549H-AS-PV, προσθέτει λειτουργίες ενεργής αποτροπής, αποτελώντας μία ολοκληρωμένη λύση ανίχνευσης εισβολής που ταυτόχρονα τρέπει τον επίδοξο εισβολέα σε… άτακτη φυγή!

Για πιο απαιτητικά σενάρια, η Dahua προσφέρει τις κάμερες της σειράς 5000 WizMind S, οι οποίες μεταξύ άλλων ενσωματώνουν λειτουργίες, όπως people counting, face detection και heatmap.
Ίσως η σημαντικότερη όμως λειτουργία τους, προσφέρεται σε συνδυασμό με τα έξυπνα NVR της σειράς 5000-EI WizSense. Η επαναστατική λειτουργία AcuPick επιτρέπει στον χρήστη να επιλέξει έναν συγκεκριμένο στόχο (άνθρωπο ή όχημα) και στη συνέχεια, το καταγραφικό θα αναζητήσει τον στόχο αυτό στις καταγραφές όλων των καμερών, επιτρέποντάς του να «ακολουθήσει» την πλήρη διαδρομή του στόχου μέσα στον χώρο.

Για τους «φίλους» της Hikvision, οι ολιστικές λύσεις που προσφέρει είναι σε θέση να ικανοποιήσουν μία πληθώρα αναγκών με τις πλέον πρωτοποριακές AI λειτουργίες. Η γκάμα της Hikvision περιλαμβάνει DVR, IP κάμερες και NVR με AI λειτουργίες, που είναι σε θέση να καλύψουν τις απαιτήσεις κάθε σύγχρονου έργου. Από τις Smart Hybrid Light κάμερες με δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ IR και λευκού LED, την τεχνολογία DeepinView που ενσωματώνουν οι IP κάμερες σειράς 7 και 8 και την DeepinMind που ενσωματώνουν NVR καταγραφικά σειράς 7 και NVS, συναντάμε προηγμένες λειτουργίες Deep Learning, όπως ANPR (License Plate Recognition), people counting, loitering detection, people falling-down detection κ.ά., προσφέροντας έξυπνες λύσεις που καλύπτουν τις ανάγκες μίας επιχείρησης, όπως την χαρτογράφηση των ανθρώπων ή των οχημάτων που εισέρχονται σε κάποια περιοχή ή την κινητικότητα σε κάποιο χώρο βάσει κριτηρίων, όπως η πινακίδα ενός οχήματος ή η συμπεριφορά ενός ατόμου.

Όλα τα παραπάνω (και ακόμα περισσότερα) έχουν τη δυνατότητα να δώσουν επιπλέον αξία σε ένα έργο μέσα από την ενσωμάτωσή τους στην software πλατφόρμα HikCentral, η οποία επιτρέπει την ενοποίηση των «παράταιρων» υποσυστημάτων της Hikvision και τη συγκεντρωτική διαχείριση των δεδομένων τους, δίνοντας πληρέστερη εικόνα στον χειριστή και αυξάνοντας την παραγωγικότητα και τον χρόνο ανταπόκρισής του.

Επειδή οι λύσεις είναι πολυποίκιλες και οι ανάγκες κάθε έργου μοναδικές, ελάτε σε επικοινωνία με την Keeper Group για να σχεδιάσετε μαζί τη λύση που ταιριάζει στο έργο σας.

Keeper Group, τηλ.: 0030-210-2025705.

Novatron Security Distribution

Αν ψάχνεις την πληρέστερη γκάμα προϊόντων CCTV, τότε η Novatron Security Distribution είναι το σωστό σημείο! Αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης, τα σύγχρονα συστήματα βιντεοεπιτήρησης ανιχνεύουν αυτόματα ύποπτες συμπεριφορές, εντοπίζουν πιθανούς κινδύνους και προσφέρουν αυτό που σήμερα αποκαλούμε επιχειρηματική ευφυΐα. Η Novatron Security Distribution καλύπτει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τις σύγχρονες απαιτήσεις των πελατών σας με δύο πρωτοποριακές σειρές προϊόντων που ξεχωρίζουν για τις καινοτόμες δυνατότητές τους και την αξιοπιστία τους: Ο λόγος για τη σειρά WizSense της Dahua και τη σειρά AcuSense της Hikvision. Ας δούμε τι είναι αυτό που κάνει τις εν λόγω σειρές προϊόντων τόσο ξεχωριστές.

Η σειρά WizSense της Dahua επικεντρώνεται στην έξυπνη ανάλυση βίντεο, προσφέροντας υψηλής ποιότητας εικόνες με ανάλυση 4K, καθώς και δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, όπως ανίχνευση προσώπου, ανίχνευση κίνησης και ταξινόμηση στόχων σε ανθρώπους και διερχόμενα οχήματα. Με τεχνολογίες τύπου Starlight για βελτιωμένη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό και H.265+ για αποδοτική συμπίεση βίντεο, τα προϊόντα της σειράς WizSense είναι ιδανικά για επαγγελματική χρήση και εξασφαλίζουν την εξάλειψη των ψευδών συναγερμών.

Ένα ενδεικτικό προϊόν είναι η Starlight bullet κάμερα με κωδικό IPC-HFW5842E-Z4E. Η κάμερα αυτή της Dahua φέρει λειτουργίες Analytics+ σε πραγματικό χρόνο, όπως ανίχνευση προσώπου, καταμέτρηση ατόμων και προστασία περιμέτρου. Οι αλγόριθμοι Analytics+ της Dahua βελτιώνουν σημαντικά την ακρίβεια και την αξιοπιστία σε σύγκριση με τις τυπικές έξυπνες λειτουργίες άλλων καμερών. Η κάμερα είναι ιδανική για πλήθος διαφορετικών εφαρμογών με τεχνολογίες Starlight+, True Wide Dynamic Range, Smart IR, βαθμό στεγανότητας IP67 και IK10.

Στη σειρά PRO θα βρείτε διαθέσιμο και το δικτυακό καταγραφικό NVR5208-8P-XI με έναν ενσωματωμένο ισχυρό επεξεργαστή, πρωτοποριακές δυνατότητες αποκωδικοποίησης και πολλές ακόμα λειτουργίες. Χάρη στο ενσωματωμένο τσιπ ανάλυσης και τους προηγμένους αλγόριθμους βαθιάς εκμάθησης της Dahua, το εν λόγω NVR υποστηρίζει μια ποικιλία πρωτοποριακών VA, όπως αναγνώριση προσώπου, περιμετρική ασφάλεια κ.λπ. Είναι συμβατό με πολλές συσκευές διαφορετικών κατασκευαστών, καθιστώντας το μια ιδανική λύση για συστήματα ασφαλείας που λειτουργούν με λογισμικό διαχείρισης βίντεο.

Αντίστοιχα, η σειρά AcuSense της Hikvision διακρίνεται για την ακριβή αναγνώριση προσώπων και την ταξινόμηση στόχων χρησιμοποιώντας αλγορίθμους βαθιάς μάθησης. Προσφέρει εξαιρετική ποιότητα εικόνας και ενσωματώνει τεχνολογίες, όπως η DarkFighter για εξαιρετική απόδοση σε χαμηλό φωτισμό και το WDR για καθαρή εικόνα ακόμα και σε συνθήκες έντονου οπίσθιου φωτισμού. Επίσης, η σειρά διακρίνεται για την προηγμένη τεχνολογία συμπίεσης H.265+.

Προϊόντα που θα βρείτε στη σειρά είναι η fixed turret κάμερα DS-2CD2345G0P-I με ανάλυση 4MP και εντυπωσιακό υπερευρυγώνιο πεδίο θέασης 180°, καθιστώντας την ιδανική για επιτήρηση μεγάλων περιοχών. Χάρη στην αποδοτική τεχνολογία συμπίεσης H.265+, εξασφαλίζεται η αποθήκευση βίντεο υψηλής ποιότητας χωρίς να καταναλώνεται υπερβολικός χώρος αποθήκευσης. Η τεχνολογία 120dB true WDR επιτρέπει την καθαρή απεικόνιση ακόμα και σε συνθήκες έντονου οπίσθιου φωτισμού, ενώ η διόρθωση παραμόρφωσης βελτιώνει την ακρίβεια και την ευκρίνεια των εικόνων. Κατασκευασμένη από μεταλλικά υλικά, η κάμερα είναι ανθεκτική και αξιόπιστη ακόμα και σε απαιτητικά περιβάλλοντα.

Τέλος, στη σειρά PRO, διακρίνουμε το καταγραφικό DS-7608NXI-K2/8P, που υποστηρίζει έως 8 εισόδους IP καμερών και διαθέτει δυνατότητα plug & play με 8 θύρες PoE, καθιστώντας την εγκατάσταση γρήγορη και εύκολη. Υποστηρίζει τους πιο σύγχρονους τύπους βίντεο H.265+ / H.265 / H.264+ / H.264, εξασφαλίζοντας αποδοτική συμπίεση και αποθήκευση βίντεο υψηλής ποιότητας. Υιοθετεί την τεχνολογία AcuSense της Hikvision, που μειώνει τη χειροκίνητη αναζήτηση συμβάντων, για να σας γλιτώσει κόπο και χρήματα. Στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει δύο σκληρούς δίσκους μέγιστης χωρητικότητας 10TB ο καθένας, διαθέτει πολλαπλές θύρες USB, όπως και εισόδους και εξόδους συναγερμού και υποστηρίζει δεκάδες γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής.

Novatron Security Distribution, τηλ.: 22007700.

Rakson

Μια νέα δικτυακή κάμερα εύκολης εγκατάστασης και χρήσης είναι διαθέσιμη από την Hawkeye, ιδανική για χώρους οικείας, γκαράζ ή μικρών γραφείων ή καταστημάτων. Συνδυαζόμενη με τον παρελκόμενο ηλιακό συλλέκτη αποκτά πλήρη αυτονομία και καθίσταται κατάλληλη για χώρους στους οποίους δεν υπάρχει καμία υποδομή καλωδίωσης. Μέσω της υποδοχής microUSB που διαθέτει η κάμερα συνδέεται ο ηλιακός συλλέκτης ισχύος 5W, ο οποίος φροντίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας για την επαναφόρτιση της ενσωματωμένης επαναφορτιζόμενης μπαταρίας λιθίου 8000mAh (μια πλήρης φόρτιση ακόμη και αν έχει αδειάσει γίνεται εντός 15 ωρών).

RAKSON

Η μεγάλη χωρητικότητα της μπαταρίας εξασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας της κάμερας, ακόμη και χωρίς ηλιακό φως για αρκετές ημέρες, καθώς μπορεί να φτάσει έως και 8 μήνες υπό κανονικές συνθήκες λειτουργίας. Η καταγραφή της εικόνας, η οποία ενεργοποιείται όταν ανιχνευθεί κίνηση, μπορεί να γίνει τόσο τοπικά μέσω της υποδοχής κάρτας microSD (έως 128Gb) ή και απευθείας στο Cloud σε δωρεάν λογαριασμό που παρέχεται.

Διαθέτει αισθητήρα 1/2.9” CMOS υψηλής ανάλυσης 3 megapixels (2304×1296) για ευκρινή ποιότητα εικόνας, με φακό 3,3mm που προσφέρει γωνία θέασης οριζόντια 95°, κάθετα 55° και διαγώνια 110°. Χρησιμοποιεί αλγόριθμο συμπίεσης βίντεο H.265, που επιτρέπει τη μετάδοση βίντεο υψηλής ευκρίνειας σε δίκτυα με χαμηλό εύρος ζώνης (bandwidth), τοπικά βίντεο υψηλής ευκρίνειας με υψηλή ποιότητα εικόνας και χαμηλή ροή, υποστηρίζοντας ομαλότερη παρουσίαση χωρίς είδωλα. Διαθέτει λευκό φωτισμό για νυχτερινή θέαση (απόσταση έως 7m), που επιτρέπει την έγχρωμη εικόνα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Υποστηρίζει αμφίδρομη φωνητική επικοινωνία (και ακρόαση του χώρου με μικρόφωνο και ομιλία στο χώρο με μεγάφωνο), με ειδικό αλγόριθμο που εξαλείφει την ηχώ και καταστέλλει τους γύρω θορύβους.

Η κάμερα διαθέτει ενσωματωμένη κεραία Wi-Fi στα 2.4Ghz (IEEE802.11b/g/n) για επικοινωνία με το διαδίκτυο και την απομακρυσμένη προβολή της σε πραγματικό χρόνο μέσα από εφαρμογή για Android & iOS. Η κάμερα είναι σχεδιασμένη για εξωτερικό χώρο (στεγανότητα IP66) και συγκρατείται πάνω σε βάση τοίχου με ρυθμιζόμενο μπράτσο που επιτρέπει να επιτύχουμε την ιδανική γωνία λήψης που επιθυμούμε. Η κάμερα διαθέτει λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης ΑΙ, όπως αναγνώριση οχήματος, με την οποία μπορείτε να ορίσετε αν το όχημα που μπαίνει στον χώρο επίβλεψης της κάμερας είναι αποθηκευμένο ή αν είναι άγνωστο και βέβαια, να γνωστοποιεί αν πέρασε, στάθμευσε ή αν έφυγε. Με την ίδια λογική αναγνωρίζει συσκευασία διαστάσεων 20x25x2.5 cm και άνω, αν παραδόθηκε ή παραλήφθηκε ή αν έμεινε εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ανιχνεύει παρουσία ανθρώπων και ζώων και ξεχωρίζει βάσει του χρόνου παραμονής τους αν πέρασαν ή αν έμειναν για αρκετή ώρα.
Στην εφαρμογή VicoHome μπορείτε να προσαρμόσετε τις ειδοποιήσεις που σας ενδιαφέρουν να λαμβάνετε, ενώ οι υπόλοιπες αποθηκεύονται κανονικά στο ιστορικό και τις βλέπετε εάν επιθυμείτε. Μπορείτε να ορίσετε συγκεκριμένη περιοχή μέσα στην κάμερα τύπου area / crossline και μόνο στην περίπτωση ανίχνευσης γεγονότος μέσα σε αυτήν την περιοχή να σας ειδοποιεί η κάμερα. Με αυτά τα AI φίλτρα σάς δίνεται η δυνατότητα να αποφύγετε τις άσκοπες διακοπές και να ενημερωθείτε για ό,τι έχει μεγαλύτερη σημασία για εσάς, είτε αυτό είναι παρουσία ατόμου, συσκευασίας, ζώου ή οχήματος.

Rakson, τηλ: 0030-210-9404000.

SPCA High-Tech Security Centre Ltd

Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές σε πολλούς τομείς, με έναν από τους πιο σημαντικούς να είναι η ασφάλεια. Η βιντεοεπιτήρηση, η οποία παραδοσιακά βασιζόταν σε απλά συστήματα κάμερας, έχει μετατραπεί σε έναν προηγμένο τομέα που αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και τα Video Analytics. Αυτές οι τεχνολογίες δεν προσφέρουν απλώς νέες δυνατότητες, αλλά επαναπροσδιορίζουν πλήρως τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε την ασφάλεια και συνολικά την παρακολούθηση.

Η πρωτοποριακή τεχνολογία AcuSense της Hikvision επιτυγχάνει ακριβώς αυτό! Ενσωματώνει αλγόριθμους βαθιάς μάθησης σε επιλεγμένες κάμερες και καταγραφικά που ανιχνεύουν αυτόματα ανθρώπους και οχήματα, που προσφέρουν περιμετρική κάλυψη μέσω έξυπνων VA και πολλά ακόμα. Όλα σε πραγματικό χρόνο με ειδοποιήσεις απευθείας στο smartphone των χρηστών. Εδώ, ξεχωρίζουμε μερικά από τα δεκάδες προϊόντα της σειράς.

SPCA hikvision DS 7608NXI I28PS nvr

Από τη σειρά Pro, θα βρείτε διαθέσιμο το DS-7608NXI-I2/8P/S, ένα 4Κ PoE καταγραφικό 8 καναλιών που ελαχιστοποιεί τους ψευδείς συναγερμούς που προκαλούνται από ζώα, φύλλα, έντονη βροχή και άλλα κινούμενα αντικείμενα. Διαθέτει λειτουργίες αναγνώρισης προσώπου, προστασίας περιμέτρου και Motion Detection 2.0, επιτρέποντας την άμεση απόκριση σε πιθανές απειλές. Μέσω των καμερών, το σύστημα υποστηρίζει και άλλες έξυπνες λειτουργίες, όπως ανάλυση και αναγνώριση προσώπων, αυτόματη αναγνώριση πινακίδων (ANPR), καταμέτρηση ανθρώπων κ.λπ.

Ενσωματώνει 16 databases προσώπων με χωρητικότητα έως 10.000 φωτογραφίες και η σύγκριση προσώπων πραγματοποιείται σε 4 κανάλια, ενώ η ανίχνευση και ανάλυση προσώπων υποστηρίζεται από HD κάμερες έως 8MP. Η αναγνώριση πινακίδων και τα χαρακτηριστικά οχημάτων υποστηρίζονται σε όλα τα κανάλια. Το σύστημα υποστηρίζει IP βίντεο από 8 κανάλια, με εισερχόμενο εύρος ζώνης 80Mbps και εξερχόμενο 256Mbps. Η έξοδος βίντεο HDMI υποστηρίζει αναλύσεις έως 4K, ενώ διαθέσιμες θα βρούμε και θύρες VGA και CVBS. Έρχεται με 2 SATA και μέγιστη χωρητικότητα 8TB ανά δίσκο, υποστηρίζει τα πρότυπα IEEE 802.3 af/at και διαθέτει διεπαφές USB 2.0 και 3.0 για σύνδεση άλλων περιφερειακών. Η σειρά Pro διαθέτει τεράστια γκάμα καταγραφικών και διάφορα μοντέλα που καλύπτουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς χρήστες, μερικά εξ αυτών τα DS-7608NXI-I2/S, DS-7616NXI-I2/16P/S, DS-7616NXI-I2/S, DS-7716NXI-I4/16P/S κ.ά.

SPCA hikvision DS 2CD2146G2 ISU camera

Περνώντας στις κάμερες, εκεί επίσης θα βρούμε τεράστια γκάμα προϊόντων. Από turret, fixed dome και mini bullet κάμερες, μέχρι πανοραμικές, speed dome και PTZ κάμερες. Ενδεικτικά, αναφέρουμε την κάμερα DS-2CD2146G2-I(SU). Η AcuSense fixed dome δικτυακή κάμερα της Hikvision διαθέτει υψηλή ανάλυση 4MP και έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται ακόμα και σε απαιτητικά σενάρια. Powered by DarkFighter, η κάμερα προσφέρει εξαιρετική απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, εξασφαλίζοντας ευκρινείς εικόνες ακόμα και τη νύχτα. Με το 120dB true WDR προσφέρει εικόνες υψηλής ευκρίνειας ακόμα και σε εφαρμογές με έντονο οπίσθιο φωτισμό, μειώνοντας τις σκιές και την αντανάκλαση, ενώ αξιοποιεί και την ομολογουμένως αποδοτική τεχνολογία συμπίεσης H.265+, μειώνοντας τις απαιτήσεις και το κόστος αποθήκευσης, χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητα εικόνας. Βασισμένη στη βαθιά μάθηση, επικεντρώνεται στην ταξινόμηση ανθρώπων και οχημάτων, βελτιώνοντας την ακρίβεια και μειώνοντας τους ψευδείς συναγερμούς.

Το ενσωματωμένο μικρόφωνο επιτρέπει την καταγραφή ήχου σε πραγματικό χρόνο και ο ανθεκτικός σε βανδαλισμούς και καιρικά φαινόμενα σχεδιασμός της, διασφαλίζει πως η κάμερα θα λειτουργήσει απροβλημάτιστα ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Ενσωματώνει αισθητήρα 1/3″ Progressive Scan CMOS, επιλεγόμενο σταθερό φακό στα 2.8, 4, και 6 mm και διάφραγμα F1.4. Η συμβατότητά της με τα πρωτόκολλα TCP/IP, ICMP, HTTP, HTTPS, FTP, DHCP, DNS, DDNS, RTP, RTSP, NTP, UPnP, SMTP, IGMP, 802.1X, QoS, IPv4, IPv6, UDP, Bonjour, SSL/TLS, PPPoE, SNMP, ARP και WebSocket επιτρέπουν στην κάμερα να συνδεθεί σε οποιοδήποτε δίκτυο εύκολα και απλά.

SPCA High-Tech Security Centre Ltd, τηλ.: 22871884.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Σεπτέμβριος 2024
Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Σεπτεμβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμ...
Πυρανίχνευση και Πυροπροστασία
Η προστασία των επαγγελματικών κτιρίων από διάφορες καταστροφές αποτελεί έναν μικρό «πονοκέφαλο» για τον κάθε επιχειρηματία ή ιδιοκτήτη, διότι πρέπει να ακολουθηθεί πιστά η ειδική ελληνική νομοθεσ...
CRETA ELECTRONIX 2024
Μετά την τεράστια επιτυχία των κλαδικών εκθέσεων Salonica Electronix 2023 και Athens Electronix 2024, που πραγματοποιήθηκαν για τρίτη φορά σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αντίστοιχα, και έσπασαν κάθε ρε...
IoT σε ξενοδοχειακές μονάδες
Στον τομέα της φιλοξενίας, η ευημερία του προσωπικού, η διασφάλιση των περιουσιακών στοιχείων και η ασφάλεια των επισκεπτών, είναι οι τρεις λέξεις κλειδί για την επιτυχία. Σήμερα, το τεχνολογικό τ...
Η είσοδος στα γήπεδα «μπαίνει» στην ψηφιακή εποχή
Στην Ελλάδα, η παρακολούθηση ενός αγώνα ποδοσφαίρου ή καλαθοσφαίρισης είναι μία αρκετά έντονη δραστηριότητα για τους φιλάθλους, αλλά και για όσους απλά ενδιαφέρονται για το θέαμα. Παρόλο που και ο...
Video Analytics σε αεροδρόμια
Τα αεροπορικά ταξίδια είναι ένας από τους ταχύτερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους ταξιδιού παγκοσμίως. Καθημερινά πραγματοποιούνται περισσότερες από 100.000 εμπορικές πτήσεις και ως εκ τούτου ...
Uniview Wise-ISP
Η εξέλιξη της τεχνολογίας νυχτερινής προβολής έως και την 4η γενιά στα συστήματα βιντεοεπιτήρησης προκύπτει κυρίως, μέσα από βελτιώσεις του υλικού. Ωστόσο, γνωστά προβλήματα, όπως η χαμηλή φωτεινό...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report Cyprus, Τεύχος 13
Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Cyprus! Στο νέο τεύχος 13 του Security Report Cyprus θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σ...
AI κάμερες και καταγραφικά
Σε μια εποχή που προσδιορίζεται από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως game changer, επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο της ασφάλειας, πόσω μάλλον αυτόν της β...
Hikvision Smart Hybrid
Οι συμβατικές υπέρυθρες κάμερες παρέχουν ασπρόμαυρες εικόνες, συνήθως με αποτέλεσμα την απώλεια κρίσιμων λεπτομερειών. Από την άλλη, οι κάμερες με ενσωματωμένο white light (λευκό φωτισμό) μπορεί ν...
Cubis VMS
Το λογισμικό Cubis VMS αποτελεί μια προηγμένη λύση για την παρακολούθηση και διαχείριση του καταγεγραμμένου βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας σας και έρχεται με καινοτόμες λειτουργίες, σχεδιασμένες...
Ruijie-Reyee Cloud AI Heatmap
Μια κύρια παροχή που χρειαζόμαστε όλοι όσον αφορά στην εργασία μας, είτε αυτή είναι στο εξ αποστάσεως, στο σπίτι, το γραφείο ή σε κάποιον ενοικιαζόμενο - προσωρινό επαγγελματικό χώρο, δεν είναι πλ...
Οι μεγαλύτερες τάσεις CCTV για το 2024
Στον κόσμο της βιντεοεπιτήρησης παρατηρείται ραγδαία εξέλιξη την τελευταία δεκαετία, με τις καινοτομίες στην τεχνολογία να έχουν διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στην εν λόγω ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, ο το...
Ανίχνευση Ομοιότητας
Σήμερα, όλο και περισσότερες εταιρείες αποκτούν μεγαλύτερη αξία εφαρμόζοντας στα συστήματα παρακολούθησης βίντεο που χρησιμοποιούν λογισμικά ανάλυσης βίντεο βασισμένα σε τεχνητή νοημοσύνη. Οι εν λ...
Αναβάθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα
Οι τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αποτελούν σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας, καθώς πρόκειται για εγκαταστάσεις όπου φυλάσσονται μετρητά και άλλα τιμαλφή σε μεγάλες ποσότητες. ...