creta electronix 2022
DIABASTE DWREAN SEC CYP 05
DIGITAL TV 169
energiatec banner
15 Φεβρουαρίου 2021 01:06

Security Top 50

admin

Τα τελευταία 17 χρόνια, η ιστοσελίδα asmag.com δημοσιεύει τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν τους σημαντικότερους κατασκευαστές και προμηθευτές συστημάτων και προϊόντων ασφαλείας, προκειμένου να καταρτίσει τη λίστα με τις 50 κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο της τεχνολογίας ασφάλειας.

Τα τελευταία 17 χρόνια, η ιστοσελίδα asmag.com δημοσιεύει τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν τους σημαντικότερους κατασκευαστές και προμηθευτές συστημάτων και προϊόντων ασφαλείας, προκειμένου να καταρτίσει τη λίστα με τις 50 κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο της τεχνολογίας ασφάλειας.

Επιμέλεια Αποστολόπουλος Παναγιώτης

Οι εταιρείες επιλέγονται με βάση τα μεγαλύτερα μερίδια, τα οποία κατέχουν στις διεθνείς αγορές, αλλά και τις υψηλότερες αποστολές προϊόντων τους σε παγκόσμιους διανομείς. Για το 2019, το TOP 50 των εταιριών Security, πραγματοποίησε συνολικά έσοδα 25.84 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση 9,3 σε σχέση με το 2018. Τα νούμερα αυτά ωστόσο, αφορούν στη προ-κορωνοϊού εποχή, κάτι που όπως φαίνεται θα τερματίσει την σταθερή πορεία ανάπτυξης του τομέα της ασφάλειας.

Πριν περάσουμε στην κατάταξη με τις κορυφαίες εταιρίες του κλάδου, αξίζει να ρίξουμε μία ματιά στις έρευνες που πραγματοποίησαν κορυφαίοι ειδικοί του τομέα τις ασφάλειας. Αξιόλογοι ερευνητές, προβλέπουν πως ο αντίκτυπος της παγκόσμιας πανδημίας του νέου κορωνοϊού θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την αγορά του Security. Ωστόσο, παρά τις προκλήσεις, υπάρχουν και ευκαιρίες όπως φαίνεται εν μέσω πανδημίας…

Ο κορωνοϊός φρενάρει τη πορεία ανάπτυξης του κλάδου της ασφάλειας

Η αγορά των συστημάτων ασφάλειας γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση την τελευταία δεκαετία, ωστόσο η πανδημία του κορωνοϊού φαίνεται πως θα πλήξει και τον κλάδο της ασφάλειας, φρενάροντας την ανάπτυξη αυτή. Ο οικονομικός αντίκτυπος φάνηκε ήδη από τα έσοδα του πρώτου εξαμήνου. Τα έσοδα του πρώτου εξαμήνου σε σύγκριση με τα έσοδα τη προηγούμενης χρονιάς ήταν ίσως το πιο ξεκάθαρο σημάδι, αναφορικά με τη ζημιά που υπέστησαν οι εταιρίες. Από τις 33 εταιρείες του Security TOP 50, που έχουν γνωστοποιήσει έσοδα τους για τους μήνες Ιανουάριο-Ιούνιο, οι 27 ανέφεραν ετήσιες μειώσεις, οι οποίες κυμαίνονταν από 1% έως 39%. Μόνο έξι από αυτές ανέφεραν αύξηση. Αυτό συμβαδίζει και με την έρευνα που πραγματοποίησε το asmag.com. Στην έρευνα αυτή συμμετείχαν 283 επαγγελματίες.

Παρόλα αυτά, η ασφάλεια το 2020 αναμένεται να σημειώσει μικρή ανάπτυξη, καθώς οι τελικοί χρήστες-πελάτες πληρώνουν για τα έργα που έχουν ήδη υπογραφεί. Αναμφίβολα ο ρυθμός ανάπτυξης είναι χαμηλότερος από αυτόν που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε την τελευταία δεκαετία, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν κέρδη το 2020 λόγω των εν εξελίξει έργων που αναμένεται να ολοκληρωθούν. Σύμφωνα με ερευνητές, μόλις ολοκληρωθούν αυτά τα έργα, αναμένουμε λιγότερη ζήτηση τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια. Μπορεί να υπάρχουν εταιρείες που θα βιώσουν ανάπτυξη, αλλά τα έσοδα για τους περισσότερους θα μειωθούν σημαντικά, προσθέτουν οι ειδικοί.  

Από τεχνολογικής άποψη βέβαια, τα νέα δεν είναι και τόσο άσχημα από όσο φαίνονται. Η πανδημία έχει δημιουργήσει ζήτηση για προϊόντα που θα είναι σε θέση να προστατεύσουν το προσωπικό και τους υπαλλήλους από το κορωνοϊό. Μεταξύ αυτών, οι θερμικές κάμερες, ο έλεγχος πρόσβασης χωρίς επαφή, η κρυπτογραφημένη πρόσβαση κ.λπ. Οι «ευκαιρίες» εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες και οι προμηθευτές που παρέχουν τις εν λόγω λύσεις έχουν περισσότερες πιθανότητες να λάβουν παραγγελίες εν μέσω κρίσης. Συμπερασματικά, η ασφάλεια βιώνει κάτι που όμοιο της δεν έχει ξαναδεί. Μια μείωση, όσο μικρή ή προσωρινή και αν είναι, μπορεί δυστυχώς να είναι αναπόφευκτη. Οι εταιρίες όμως, που εφαρμόζουν λύσεις για την πρόληψη του κορωνοϊου θα επιβιώσουν και από αυτή τη πρωτόγνωρη ύφεση.

2019-Προ κορωνοϊού εποχή

Συνολικά, η παγκόσμια βιομηχανία ασφάλειας είχε ένα καλό «2019», αυτό φυσικά πριν τη πανδημία. Ειδικότερα κατά τη περίοδο αυτή 37 από τις 50 κορυφαίες εταιρείες ασφάλειας σημείωσαν αύξηση. Κατά μέσο όρο, 50 εταιρείες σημείωσαν αύξηση 9,3% σε σχέση με τα προηγούμενο έτος. Οι κορυφαίες εταιρίες του φετινού Security TOP 50, όπως κατατάσσονται στα έσοδα του 2019, είναι: η Hikvision, η Dahua, η ASSA ABLOY, η Bosch Security Systems, η Axis Communications, η Uniview Technologies, η Tiandy Technologies, η Allegion, η Hanwha Techwin και ηTKH Group. Δεν υπήρξαν πολλές σημαντικές αλλαγές σε σύγκριση με την κατάταξη του περασμένου έτους, εκτός από την FLIR Systems, η οποία έπεσε από τη θέση Νο. 6 που ήταν πέρυσι, στη θέση Νο 13 φέτος. Και οι 50 εταιρείες είχαν συνολικά έσοδα 2019 ύψους 25,84 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση 9,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Ανάμεσα τους φυσικά και νέοι «παίχτες», όπως η BCD International, η Fujian Forecam Optics, η Spica International, η Streamax Technology, η Yutong Optical Technology, η Zenitel και η γνωστή ZKTeco.

Κάτι που αρκετός κόσμος περίμενε, πριν ακόμα δημοσιευθεί η κατάταξη του asmag, είναι το αν ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, θα έχει οικονομικές επιπτώσεις στις κινεζικές εταιρίες. Με βάση λοιπόν τα στοιχεία που δημοσίευσε η εν λόγω εταιρία, η Hikvision και η Dahua φαίνεται πως διατήρησαν σταθερά τις θέσεις 1 και 2 με έσοδα 7,7 δισεκατομμυρίων και 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αντίστοιχα. Μια πιο προσεκτική εξέταση των αριθμών διαπιστώνει ότι τα μεγέθη των δύο εταιρειών για την περίοδο 2018-2019, (13,16% και 10,5%), έχουν μειωθεί κάπως και ίσως εν τέλει να επηρεάστηκαν ως ένα σημείο. Ωστόσο, κάθε αρνητικός αντίκτυπος από τον εμπορικό πόλεμο αντισταθμίστηκε από την ισχυρή και σταθερή εσωτερική ζήτηση της εγχώριας αγοράς της Κίνας. Πράγματι, οι κινέζοι ηγέτες κατέστησαν σαφές ότι χρησιμοποιούν την εγχώρια ζήτηση ως κινητήρια δύναμη για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου, εν μέσω εξωτερικών αβεβαιοτήτων. Και όπως φαίνεται, αυτή η πολιτική έχει παράγει καλά αποτελέσματα μέχρι τώρα: Πρόσφατα, η Κίνα ανέφερε αύξηση του ΑΕΠ 4,9% σε ετήσια βάση για το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Η ισχυρή εγχώρια ζήτηση στην Κίνα αντικατοπτρίζεται στην φετινή κατάταξη που δημοσιεύει το περιοδικό asmag. Στον κατάλογο του τρέχοντος έτους, υπάρχουν συνολικά 14 κινεζικές εταιρείες, με συνολικά έσοδα 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Πριν περάσουμε στη φετινή κατάταξη, αξίζει να δούμε και από τη σκοπιά των ειδικών, τον τρόπο με τον οποίο ο κλάδος της ασφάλειας θα ανακάμψει.

Τι αναμένουμε για το 2021;

Η ανάπτυξη, ανεξάρτητα από το τι συνέβη το 2020, είναι αυτό που οι περισσότεροι κατασκευαστές και εταιρίες ασφαλείας περιμένουν. Αλλά τι είναι αυτό που θα οδηγήσει ξανά σε αυτή τη τεράστια ανάπτυξη; Οι ειδικοί μιλούν για το μέλλον της ασφάλειας και τις επόμενες κινήσεις, καθώς η πανδημία έχει διαταράξει την παραδοσιακή ζήτηση.

Ο Ray Mauritsson, Διευθύνων Σύμβουλος της Axis Communications, δήλωσε: «Από όσα έχουμε παρατηρήσει τους τελευταίους μήνες, είμαστε θετικοί και πιστεύουμε πως η αγορά θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με τους ρυθμούς των προηγούμενων ετών». « Μία θεμελιώδης ανάγκη των ανθρώπων είναι η ασφάλεια- και τα συστήματα παρακολούθησης, είτε σε ιδιωτικό είτε σε δημόσιο πλαίσιο, μπορούν αναμφίβολα να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος», προσθέτει ο κ. Mauritsson. «Πολλές από τις τεχνολογίες που έχουν εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως οι ανέπαφες λύσεις ελέγχου πρόσβασης, θα εξακολουθήσουν να προσφέρουν αξία ακόμα και μετά το τέλος της πανδημίας», συμπληρώνει.

Ο Joon Jun, Πρόεδρος της IDIS, μοιράστηκε παρόμοιες σκέψεις και αναμένει, όπως λέει και ο ίδιος, ανάπτυξη το 2021. Ωστόσο, τονίζει το εξής: «είναι δύσκολο να κάνουμε ακριβείς προβλέψεις με τόσες πολλές μεταβλητές, η πρόοδος και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου θα παίξουν καθοριστικό ρόλο». Ο κος Jun αναφέρει επίσης πως η ζήτηση για λύσεις που αποτρέπουν την εξάπλωση του COVID-19 (θερμικές κάμερες, access control, κ.λπ.) πιθανότατα θα μειωθούν το επόμενο έτος. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι τα ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας και προστασίας που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας πιθανόν να επηρεάσουν τα νέα πρότυπα του χώρου.

Η ανακάλυψη ενός εμβολίου θα μπορούσε να μειώσει τη ζήτηση για λύσεις όπως οι θερμικές κάμερες. Ωστόσο, οι εν λόγω λύσεις δεν θα αποσυρθούν μετά το τέλος της πανδημίας και θα εμφανίζονται περισσότερο ως μέρος ενός εκτεταμένου και ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας.

«Η σύγκλιση και η ενοποίηση προϊόντων και τεχνολογιών θα αποτελέσει για ακόμα μία φορά κινητήρια δύναμη του κλάδου. Ανυπομονώ  δω πώς οι νέες τεχνολογίες και οι λύσεις για τον έλεγχο θερμοκρασίας, την ανίχνευση μάσκας και τον έλεγχο ροής ατόμων, θα δημιουργήσουν αξία για τους τελικούς πελάτες», δήλωσε Keen Yao, VP της Hikvision. «Πιστεύω ότι αυτές οι τεχνολογίες είναι εξαιρετικά χρήσιμες για τους πελάτες μας και μπορούν να τους βοηθήσουν να βελτιώσουν τη λειτουργική τους απόδοση. Φυσικά, η πρόκληση τώρα είναι πώς αυτές οι νέες τεχνολογίες μπορούν να γίνουν αποδεκτές από την αγορά», συμπληρώνει ο κος Keen Yao.

 Ο Yoon Chang-Soo, επικεφαλής των πωλήσεων της Hanwha Techwin, δηλώνει ότι ο κορωνοϊός αύξησε την ανάγκη για χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην αγορά παρακολούθησης βίντεο και βοήθησε σημαντικά τις προσπάθειες να καταστεί η εν λόγω τεχνολογία πιο δημοφιλής στον τομέα της ασφάλειας.

«Η ανάπτυξη του 5G θα επιτρέψει στο AIoT-Artificial Intelligence of Things να επεκταθεί περαιτέρω σε εφαρμογές βιομηχανικού επιπέδου», δήλωσε ο Fu Liquan, Πρόεδρος της Dahua Technology. “Οι αισθητήρες, οι κάμερες, η υποδομή δικτύου, τα μεγάλα δεδομένα, το cloud και οι τεχνολογίες AI θα είναι οι βασικοί οδηγοί του AIoT. Στο παρελθόν, η παρακολούθηση επικεντρώθηκε κυρίως σε βασικές υπηρεσίες ασφαλείας. Τώρα μπορεί να μειώσει το κόστος και να αυξήσει την απόδοση, παίζοντας καταλυτικό ρόλο σε διάφορες βιομηχανίες», προσθέτει.

Η ευελιξία των συσκευών είναι το κλειδί, σύμφωνα με τον Thomas Lausten, CEO της MOBOTIX. «Οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο προετοιμάζονται για τους επόμενους μήνες, ίσως και χρόνια». «Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλιστεί ότι οι τεχνολογίες είναι αρκετά ευέλικτες ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μετά τη COVID-19 εποχή για διαφορετικές λύσεις και να εγκατασταθούν σε διαφορετικές εφαρμογές», συμπληρώνει ο κος Lausten.

Στον πίνακα που ακολουθεί θα δείτε αναλυτικά τη λίστα με τις 50 κορυφαίες εταιρείες του κλάδου  της ασφάλειας.

20202019ΕταιρίαΧώραΚατηγορία  Συν. Έσοδα 2019Συν. Έσοδα 2018Ποσοστό Αύξησης των εσόδων
11HIKVISION DIGITAL TECHNOLOGYChinaΠολλαπλά συστήματα$7,702.1$6,806.513.2%
22 DAHUA TECHNOLOGYChinaΠολλαπλά συστήματα$3,784.3$3,424.910.5%
33ASSA ABLOYSwedenΣυστήματα Διαχείρισης Εισόδου$3,082.3$2,666.215.6%
44BOSCH SECURITY SYSTEMSGermanyΠολλαπλά συστήματα$2,239.6$2,217.31.0%
55AXIS COMMUNICATIONSSwedenΠολλαπλά συστήματα$1,247.8$1,089.114.6%
67UNIVIEW TECHNOLOGIESChinaβιντεοεπιτήρηση $714.9$589.021.4%
79 TIANDY TECHNOLOGIESChinaβιντεοεπιτήρηση $620.0$521.318.9%
88ALLEGIONU.SΣυστήματα Διαχείρισης Εισόδου$599.3$573.74.5%
911HANWHA TECHWINKoreaβιντεοεπιτήρηση $497.7$476.94.4%
1012TKH GROUPNetherlandsΠολλαπλά συστήματα$459.9$434.95.8%
1113AIPHONEJapanIntercom$444.9$425.14.7%
1214INFINOVAChinaβιντεοεπιτήρηση $394.1$307.228.3%
136FLIR SYSTEMSU.Sβιντεοεπιτήρηση $354.4$394.4-10.1%
14N/AZKTECOChinaΠολλαπλά συστήματα$253.4$239.55.8%
15N/ASTREAMAX TECHNOLOGYChinaMobile Video Surveillance$226.3$171.232.2%
1618VIVOTEKTaiwanβιντεοεπιτήρηση $203.0$164.223.7%
1717KEDACOMChinaβιντεοεπιτήρηση $200.7$168.019.5%
18N/ADONGGUAN YUTONG OPTICAL TECHNOLOGYChinaβιντεοεπιτήρηση $178.2$144.423.4%
1915CP PLUSIndiaβιντεοεπιτήρηση $173.2$223.5-22.5%
2016 NEDAPNetherlandsΠολλαπλά συστήματα$164.6$172.7-4.7%
2121MILESTONE SYSTEMSDenmarkβιντεοεπιτήρηση $153.9$140.19.9%
2225TAMRONJapanβιντεοεπιτήρηση $131.8$116.912.8%
2323COMMAXKoreaHome Security$122.8$123.9-0.9%
2424OPTEXJapanΑνίχνευση εισβολής$121.6$131.9-7.8%
2522RAYSHARPChinaβιντεοεπιτήρηση $121.2$138.2-12.3%
2620KOCOMKoreaHome Security$114.9$140.4-18.2%
2732WANJIAAN INTERCONNECTED TECHNOLOGYChinaβιντεοεπιτήρηση $112.6$63.178.5%
28N/ABCDVIDEOU.Sβιντεοεπιτήρηση $94.0$69.335.7%
29N/AIDISKoreaβιντεοεπιτήρηση $92.7$90.72.2%
3026TVT DIGITAL TECHNOLOGYChinaβιντεοεπιτήρηση $92.1$88.34.3%
3139MAGAL SECURITY SYSTEMSIsraelΠολλαπλά συστήματα$86.8$92.6-6.2%
32N/AZENITELNorwayIntercom$85.4$69.223.3%
3329SUPREMAKoreaΣυστήματα Διαχείρισης Εισόδου$84.3$72.815.8%
34N/AFUJIAN FORECAM OPTICSChinaβιντεοεπιτήρηση $83.4$79.94.4%
3528MOBOTIXGermanyβιντεοεπιτήρηση $78.3$74.35.3%
3627NAPCO SECURITY TECHNOLOGIESU.SΠολλαπλά συστήματα$77.3$85.5-9.6%
3731IDENTIVU.SΣυστήματα Διαχείρισης Εισόδου$76.4$72.06.1%
3836C-PRO ELECTRONICSKoreaΣυστήματα διαχείρισης εισόδου$73.3$51.143.5%
3930FERMAXSpainΣυστήματα Διαχείρισης Εισόδου$72.0$70.12.7%
4035COSTAR TECHNOLOGIESU.Sβιντεοεπιτήρηση $69.5$58.918.0%
4133DYNACOLORTaiwanβιντεοεπιτήρηση $58.3$67.1-13.0%
4234SYNECTICSU.K.βιντεοεπιτήρηση $51.7$48.37.1%
4338INDIGOVISIONU.K.βιντεοεπιτήρηση $50.2$46.09.2%
4437GEOVISIONTaiwanβιντεοεπιτήρηση $44.7$47.9-6.7%
4540HITRON SYSTEMSKoreaβιντεοεπιτήρηση $29.8$35.0-14.9%
4644ZENO VIDEOPARKChinaβιντεοεπιτήρηση $29.2$20.939.6%
4743ITX SECURITYKoreaβιντεοεπιτήρηση $27.3$23.715.2%
4842HI SHARP ELECTRONICSTaiwanβιντεοεπιτήρηση $26.8$24.88.1%
49N/ASPICA INTERNATIONALSloveniaΣυστήματα Διαχείρισης Εισόδου$17.9$16.68.1%
5045ACTITaiwanβιντεοεπιτήρηση $17.4$18.9-7.7%

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report Cyprus, τεύχος 6

  Security Report Cyprus, τεύχος 6

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Cyprus! Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή ε...
 • IFSEC International 2022 – Ρεπορτάζ από τον εκθεσιακό χώρο του ExCeL στο Λονδίνο!

  IFSEC International 2022 – Ρεπορτάζ από τον εκθεσιακό χώρο του ExCeL στο Λονδίνο!

  Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διεθνής έκθεση IFSEC International 2022, η οποία επέστρεψε στον εκθεσιακό χώρο ExCeL του Λονδίνου μετά από δύο χρόνια απουσίας. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ...
 • Συνέντευξη με τον Cristiano Montesi, CEO της ELAN

  Συνέντευξη με τον Cristiano Montesi, CEO της ELAN

  Τα τελευταία 25 χρόνια, η ELAN έχει παραγάγει περισσότερα από 600.000.000 μέτρα καλωδίων και έχει πουλήσει περισσότερες από 7.000.000 μπαταρίες! Με εμπειρία από το 1990, η ELAN προμηθεύει προϊόντα ...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design