DIABASTE DWREAN SEC CYP 06
DIGITAL TV 173
8 Ιουνίου 2021 21:10

Rakson ΑΕ – Η ολοκληρωμένη πρόταση στα συστήματα θυροτηλεόρασης

Γράφει: Θεόδωρος Λίτσας Υπεύθυνος Τεχνικής Υποστήριξης RAKSON A.E.
6fd8543299fe911fe4459a0e34ab676f XL b7e096e4

Τα συστήματα θυροτηλεόρασης τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί σημαντικά εκμεταλλευόμενα τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις και αποτελούν πλέον ένα εκ των ων ουκ άνευ χαρακτηριστικό των σύγχρονων κατοικιών και δη πολυκατοικιών. Από ένα σύστημα ειδοποίησης και επικοινωνίας, έχουν εξελιχθεί σε έναν πυλώνα του κλάδου…

Τα συστήματα θυροτηλεόρασης τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί σημαντικά εκμεταλλευόμενα τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις και αποτελούν πλέον ένα εκ των ων ουκ άνευ χαρακτηριστικό των σύγχρονων κατοικιών και δη πολυκατοικιών. Από ένα σύστημα ειδοποίησης και επικοινωνίας, έχουν εξελιχθεί σε έναν πυλώνα του κλάδου των συστημάτων ασφαλείας, και συνδυαστικά με άλλα συστήματα (συναγερμό, κάμερες, έλεγχο πρόσβασης, κλπ), δημιουργούν ένα πλήρες σύνολο επαύξησης της οικιακής ασφάλειας.

Η Rakson έχει επιτύχει να αποτελεί ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα των συστημάτων θυροτηλεόρασης και να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους εισαγωγείς στον κλάδο των συστημάτων ασφαλείας. Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 2000, με προγενέστερη εμπειρία στα συστήματα ασφαλείας και εξειδίκευση στην θυροτηλεόραση από το 1988, και ασχολείται με την χονδρική πώληση ολοκληρωμένων συστημάτων ασφαλείας και με την τεχνική υποστήριξή τους. H Rakson συνεργάζεται 26 εργοστάσια, καλύπτωντας τους πελάτες της σε Θυροτηλεόραση, Θυροτηλέφωνα, Συστήματα Συναγερμού, Κλειστό Κύκλωμα Τηλεόρασης, Προϊόντα ανίχνευσης θερμοκρασίας, Οπτική ίνα για πάρκα κ.ά., Συστήματα κραδασμού & πίεσης, Αναγνώριση προσώπου και πινακίδας, Έλεγχος εθνικών οδών και χώρων στάθμευσης, Πυρανίχνευση, Συστήματα Εκκένωσης χώρων & Συνεδρίων, Access Control, Χρόνο-παρουσίαση, Καλώδια & μπαταρίες, Αυτοματισμούς θυρών & ρολών, Αυτοματισμούς Ξενοδοχείων, Νοσοκομείων, Συστήματα ενδοεπικοινωνίας & ελέγχου πρόσβασης σε χώρους υψηλής ασφάλειας, Φακούς & φωτιστικά εργασίας, Ανιχνευτές μετάλλου χειρός και πύλες, Περιστροφικές πύλες, Συστήματα ακτινών Χ, Συστήματα αποθήκευσης αντικειμένων και παράδοσης δεμάτων.

Στο τμήμα της Θυροτηλεόρασης – Θυροτηλεφωνίας η Rakson αποτελεί αποκλειστικό αντιπρόσωπο της BitronVideo από το 1990 και της Golmar από το 2010, δύο εταιρειών που αν και ευρωπαϊκές (Ιταλική και Ισπανική αντίστοιχα) έχουν αφήσει το στίγμα τους σε παγκόσμιο επίπεδο, και έχουν αγκαλιαστεί θερμά και από το ελληνικό κοινό, όχι μόνο λόγω της μακρόχρονης ιστορίας τους, αλλά και λόγω των καινοτομιών τους και της υψηλής ποιότητας λύσεων που προσφέρουν. Αθροιστικά από τα 2 εργοστάσια έχουμε μια ευρεία γκάμα 12 τεχνολογιών που διαθέτει τόσο ψηφιακά (2, 5, 6 καλωδίων και τύπου IP), όσο και αναλογικά (4+n, 1+n) συστήματα, δίνοντας τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 14 διαφορετικές μπουτονιέρες, 17 οθόνες, 6 θυροτηλέφωνα, καθώς και οικονομικές προτάσεις με 7 διαφορετικά έτοιμα κιτ θυροτηλεόρασης και 14 αντίστοιχα θυροτηλεφώνων.

Golmar: Παράδοση στα ψηφιακά συστήματα

Έχοντας αναπτύξει το 1ο της ψηφιακό σύστημα θυροτηλεόρασης ήδη από το 1994, είναι αναμενόμενο πως πλέον όλα της τα συστήματα αυτής της κατηγορίας να είναι ψηφιακά, με το πλέον διαδεδομένο στην ελληνική αγορά να αποτελεί το G2+. Αποτελεί τρόπον τινά μια αναβαθμισμένη εκδοχή του προ-υπάρχοντος και άκρως επιτυχημένου συστήματος BUS 2 καλωδίων της Golmar, του GB2. Μπορεί να υποστηρίξει μέχρι 4 μπουτονιέρες σε ένα κτήριο με μέγιστο 128 διαμερίσματα, όπου κάθε διαμέρισμα μπορεί να έχει μέχρι και τέσσερις εσωτερικές μονάδες παράλληλα, υποστηρίζοντας μέχρι και  4 στήλες (με χρήση απλών διακλαδωτών) ή  8 στήλες (με χρήση επεκτάσεων στηλών). Το σύστημα αυτό παρέχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας, όπως φωνητικές εντολές στην μπουτονιέρα, ενδοεπικοινωνία μεταξύ διαμερισμάτων και εντός του ίδιου διαμερίσματος (χωρίς επιπλέον υλικά ή καλωδίωση), σύνδεση σε Smartphone μέσω WiFi, μνήμη φωτογραφιών ή/και βίντεο, επιπλέον εξωτερικές κάμερες, λειτουργίες access control από την μπουτονιέρα, κλπ.

Για το σύστημα αυτό υπάρχουν τρείς κοινές διαθέσιμες μπουτονιέρες:

Soul: Διαθέσιμη σε εκδόσεις 1, 2 ή 4 κλήσεων, είναι κατασκευασμένη από υλικό ZAMAK (κράμα μετάλλων), έτοιμη για επίτοιχη τοποθέτηση με συνοδευτικό γείσο για την προστασία της. Ενσωματώνει ευρυγώνια κάμερα 120ο, ανάλυσης 2MP και RFID reader για access control (διαθέσιμη και έκδοση χωρίς access control). Χρησιμοποιείται στα κιτ θυροτηλεόρασης.
Sixty5: Μια πλήρης coded μπουτονιέρα (κλήση με κωδικό χωρίς μπουτόν), κατασκευασμένη από ανοδιωμένο αλουμίνιο, διαθέσιμη και σε μαύρο χρώμα, διαθέτει αντιβανδαλιστική προστασία και περιβαλλοντική πιστοποίηση IP65.  Ενσωματώνει κάμερα 720p ευρείας γωνίας 120ο με λευκά LED φωτισμού για νυχτερινή θέαση, πληκτρολόγιο για κλήση διαμερίσματος ή άνοιγμα της πόρτας, RFID αναγνώστη για το άνοιγμα της πόρτας, και οθόνη TFT 4,3” για προβολή πληροφοριών, οδηγιών και της λίστας ονομάτων με εύκολη πλοήγηση.
Nexa Aluminium: κατασκευασμένη από αλουμίνιο πάχους 1,8 χιλιοστών.
Nexa Inox: κατασκευασμένη από ανοδιωμένο ατσάλι, πάχους 2,5 χιλιοστών, κατηγορίας ANSI 304. Το μέταλλο της έχει δεχθεί ειδική επεξεργασία μετά την κοπή του, για προστασία από τη διάβρωση, που ταυτόχρονα αποτρέπει και τα σημάδια από δακτυλικά αποτυπώματα, αλλά και από φθορά, προσφέροντας της αντιβανδαλιστικά χαρακτηριστικά.

Και οι δύο εκδόσεις της Nexa χρησιμοποιούνται από όλα τα συστήματα θυροτηλεφώνων και θυροτηλεόρασης. Είναι πλήρως modular μπουτονιέρες, όπου επιλέγουμε τον αριθμό και το είδος των μηχανισμών μπουτόν που θα την αποτελούν, σύμφωνα με την κάθε ξεχωριστή εγκατάσταση, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα και τον αριθμό των μπουτόν που χρειαζόμαστε και μόνο και τις διαστάσεις που μας ταιριάζουν. Προσφέρονται και για τις δύο πλήθος παρελκόμενων όπως Γείσο, Επίτοιχο κουτί και Πλαγιομετώπη. Και στις δύο μπουτονιέρες αυτές ενσωματώνεται έγχρωμη κάμερα 120ο ρυθμιζόμενης γωνίας θέασης, με ελληνικά φωνητικά μηνύματα που αναφέρουν την κατάσταση του συστήματος. Μπορεί να ελέγξει ανεξάρτητα δυο διαφορετικές κλειδαριές και διαθέτει μια είσοδο για σύνδεση επιπρόσθετης εξωτερικής κάμερας. Επιπρόσθετα, μπορούν να ενσωματωθούν και μηχανισμοί λειτουργιών όπως: μηχανισμοί κλήσης αποκλειστικά με τη χρήση κωδικού ή επιλογή από λίστα μέσω οθόνης (λειτουργία coded panel), πληκτρολόγιο, NFC reader και αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος για λειτουργίες access control, οθόνη TFT πληροφοριών, μηχανισμό για ακουστικά βαρηκοΐας, κ.ά. Η συναρμολόγηση και σύνδεση τους είναι πολύ απλή, καθώς η σύνδεση μεταξύ των μηχανισμών γίνεται με έτοιμες κουμπωτές καλωδιοταινίες. H μπουτονιέρα ΝΕΧΑ ΙΝΟΧ με επεξεργασία PVD, διατίθεται σε χρώματα: ανοξείδωτο, μπρονζέ ή μεταλλικό μαύρο και σε χρώματα RAL.

Από την μεριά του διαμερίσματος, υπάρχουν οκτώ διαθέσιμες συσκευές για τον ένοικο να επιλέξει:

-Τα θυροτηλέφωνα Art-1, ανοιχτής ακρόασης (χωρίς ακουστικό) και T-Art με ακουστικό, επίτοιχης τοποθέτησης και τα 2, με πλήκτρα αφής (capacitive).
-Την οθόνη Art4, με έγχρωμη TFT οθόνη 4,3”, ανοιχτής ακρόασης (χωρίς ακουστικό) με μνήμη φωτογραφιών και βίντεο (με MicroSD), με πλήκτρα αφής (capacitive). Επιπλέον υπάρχει η έκδοση Art4 Lite με ίδια χαρακτηριστικά, αλλά χωρίς δυνατότητα μνήμης, και αναμένεται από το νέο έτος και η έκδοση Art4WH με επιπλέον τη λειτουργία WiFi και ενισχυτή επαγωγικού βρόγχου.
-Την οθόνη Art7/H, με έγχρωμη TFT οθόνη 7”, ανοιχτής ακρόασης (χωρίς ακουστικό), με μνήμη φωτογραφιών και βίντεο (με MicroSD), με πλήκτρα αφής (capacitive) και ενισχυτή επαγωγικού βρόγχου. Επιπλέον διατίθεται και η έκδοση Art7 Lite με ίδια χαρακτηριστικά, αλλά χωρίς δυνατότητα μνήμης.
-Την οθόνη Art7W, με έγχρωμη TFT οθόνη αφής 7” (capacitive), ανοιχτής ακρόασης (χωρίς ακουστικό), με μνήμη φωτογραφιών και βίντεο (με MicroSD), με ενσωματωμένη λειτουργία WiFi.

Όλες οι οθόνες έχουν Ελληνικό μενού, δυνατότητα αυτόκλησης, ενδοεπικοινωνίας εντός του ίδιου διαμερίσματος ή με άλλα διαμερίσματα, ενεργοποίησης φώτων κλιμακοστασίου, είσοδο για κουδούνι ορόφου, έξοδο για φωτεινό/ ηχητικό επαναλήπτη. Ακόμη, τα μοντέλα που διαθέτουν υποστήριξη WiFi έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται στο δίκτυο WiFi του διαμερίσματος και μέσω Cloud σύνδεσης μεταφέρουν την κλήση (εικόνα, ήχος και χειρισμός κλειδαριάς) σε Smartphones και Tablets, τα οποία θα έχουν εγκαταστήσει την κατάλληλη εφαρμογή, ενώ μελλοντικά αναμένεται να υπάρχει δυνατότητα ενσωμάτωσης με συστήματα οικιακού αυτοματισμού και πλατφόρμες 3ων κατασκευαστών.
Ενδιαφέροντα παρελκόμενα που υποστηρίζει το σύστημα αυτό είναι:

-Ο μηχανισμός στήλης RD-G2+, για επέκταση του υποστηριζόμενου αριθμού στηλών του συστήματος ή/και αντίστοιχα αύξηση της συνολικής μέγιστης απόστασης καλωδίωσης.
– Οι διακλαδωτές D2L-G2+ (2 εξόδων), οι οποίοι αναγνωρίζοντας βραχυκύκλωμα σε κάποια από τις εξόδους τους, απομονώνουν την λειτουργία τους, αποκόπτοντας το προβληματικό τμήμα της εγκατάστασης, επιτρέποντας στο υπόλοιπα σύστημα να λειτουργήσει κανονικά, καθώς και οι D4L-G2+ (4 εξόδων) χωρίς προστασία βραχυκυκλώματος και οι DPM-G2+ (4 εξόδων) για σύνδεση 4 μπουτονιερών.

Γιατί να επιλέξετε τη Rakson;

Όλα τα παραπάνω συστήματα και τεχνολογίες συνοδεύονται:
1) από την εγγύηση ποιότητας των 2 μεγάλων Ευρωπαϊκών Οίκων Bitron & Golmar με 65 χρόνια εμπειρίας
2) την υποστήριξη της Rakson με εμπειρία από το 1988 στην θυροτηλεόραση την οποία επιλέγουν πάνω από 1.600 πελάτες, οι οποίοι έχουν χρησιμοποιήσει τα συστήματα μας μέχρι τώρα σε πάνω από 30.000 εγκαταστάσεις με πάνω από 300.000 διαμερίσματα. Η υποστήριξη της Rakson έρχεται με:

 • την δωρεάν διάθεση εντύπων και αφισών, roll-up και άλλου προωθητικού και υποστηρικτικού υλικού (ελληνικές οδηγίες χρήσης, εγκατάστασης, συμφωνητικό προς τον διαχειριστή για κατοχύρωση σας, κλπ)
 • την τεράστια ποικιλία υλικών με πάνω από 450 κωδικούς υλικών θυροτηλεόρασης και θυροτηλεφώνων
 • την διάθεση λειτουργικής βαλίτσας δειγματισμού
 • την ασφαλιστική κάλυψη κατά παντός κινδύνου του ηλεκτρονικού εξοπλισμού της κάμερας
 • την προστασία τιμών στο Internet
 • την 15ωρη τεχνική υποστήριξη 365 ημέρες τον χρόνο.

{gallery}10069{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού «Security Report Cyprus»

  Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού «Security Report Cyprus»

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Cyprus! Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή ...
 • <strong>Επιλέγοντας φακούς σε ένα Κλειστό κύκλωμα Τηλεόρασης</strong>

  Επιλέγοντας φακούς σε ένα Κλειστό κύκλωμα Τηλεόρασης

  Στα μάτια των περισσοτέρων όλοι οι φακοί κάμερας είναι ίδιοι και κάθε φακός κρίνεται ικανοποιητικός αρκεί να παρέχει εικόνες υψηλής ευκρίνειας. Στον κόσμο των ειδικών όμως, τα πράγματα είναι αρκετ...
 • <strong>Καλώδια Ethernet σε συστήματα βιντεοεπιτήρησης</strong>

  Καλώδια Ethernet σε συστήματα βιντεοεπιτήρησης

  Ένα καλώδιο Ethernet είναι ένας κοινός τύπος καλωδίου δικτύου που χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα για την ενσύρματη σύνδεση πολλών συσκευών, όπως οι υπολογιστές, τα switches, οι κάμερες ασφαλείας, τ...
 • <strong>Internet of Things</strong>

  Internet of Things

  Το Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT) αποτελείται από έξυπνες συσκευές που επικοινωνούν μεταξύ τους. Δίνει τη δυνατότητα σε αυτές τις συσκευές να συλλέγουν και να ανταλλάσσουν δεδομένα. Εκτός αυτού, το...
 • Κάμερες εξωτερικού χώρου

  Κάμερες εξωτερικού χώρου

  Η επιλογή της κατάλληλης κάμερας για τον κατάλληλο χώρο είναι μια δύσκολη απόφαση που αντιμετωπίζουν τόσο οι εγκαταστάτες, όσο και οι τελικοί πελάτες, μιας και η αγορά σήμερα διαθέτει αμέτρητες συ...
 • Ajax Special Event

  Ajax Special Event

  Το 4ο κατά σειρά εικονικό event της Ajax Systems πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 11 Οκτωβρίου του 2022 και η εταιρία παρουσίασε στο κοινό των integrators νέα προϊόντα, λογισμικά και πολλές ακόμα...
 • Συναγερμοί οικίας vs επιχείρησης

  Συναγερμοί οικίας vs επιχείρησης

  Οι τεχνικές παραβίασης των δραστών διαρκώς εξελίσσονται. Για αυτό άλλωστε η ζήτηση για συστήματα ασφαλείας τόσο σε οικίες όσο και σε επαγγελματικούς χώρους  αυξάνεται ή (τουλάχιστον) σταθεροπ...
 • Συνέντευξη με τον Αλέξανδρο Φείδα

  Συνέντευξη με τον Αλέξανδρο Φείδα

  Η φετινή χρονιά, είναι χρονιά γιορτής για την Sigma Security, καθώς συμπληρώνει 45 χρόνια επιτυχούς δραστηριότητας στο κλάδο της ηλεκτρονικής ασφάλειας! Η Sigma Security δημιουργήθηκε το 1977 και ...
 • VMS: αυτά είναι μερικά από τα βασικότερα κριτήρια αγοράς του

  VMS: αυτά είναι μερικά από τα βασικότερα κριτήρια αγοράς του

  Επιχειρηματική ευφυΐα, βελτιωμένη διαχείριση συμβάντων, πλούσια αναλυτικά στοιχεία και υψηλή ασφάλεια, αυτές είναι μόνο μερικές από τις σύγχρονες δυνατότητες των νέων συστημάτων διαχείρισης βίντεο...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design