DIABASTE DWREAN SEC CYP 06
DIGITAL TV 173
18 Μαρτίου 2022 10:17

MWC 2022: η Ελλάδα έκανε αισθητή την παρουσία της στη Βαρκελώνη

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2022%252F05%252F40a8deabf1b0e16655a84066abd263e1 XL

Τον στόχο της δικτύωσης και της ευρύτερης προώθησης του εγχώριου οικοσυστήματος καινοτομίας σε ένα από τα μεγαλύτερα ετήσια ραντεβού της παγκόσμιας αγορά  ψηφιακών τεχνολογιών πέτυχε η ελληνική αποστολή στο MWC Barcelona 2022.

Τον στόχο της δικτύωσης και της ευρύτερης προώθησης του εγχώριου οικοσυστήματος καινοτομίας σε ένα από τα μεγαλύτερα ετήσια ραντεβού της παγκόσμιας αγορά  ψηφιακών τεχνολογιών πέτυχε η ελληνική αποστολή στο MWC Barcelona 2022.

Με κεντρικό μήνυμα της αποστολής «Innovation Unleashed», η Ελλάδα έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της στο Mobile World Congress, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη μεταξύ 28 Φεβρουαρίου και 3 Μαρτίου 2022.

Στη φετινή αποστολή συμμετείχαν 44 εταιρείες, οργανισμοί και φορείς που έδωσαν το παρών στα δύο περίπτερα που είχε η ελληνική αποστολή στους χώρους του MWC Barcelona και του 4YFN, ενός εκ των κορυφαίων εκδηλώσεων για startups.

Ο αριθμός των επαφών που πραγματοποιήθηκαν ξεπέρασε τις 1500, ενώ εκείνος των επιχειρηματικών συναντήσεων εκτιμάται πως ανήλθαν στις 500. Οι ελληνικές εταιρείες είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν δια ζώσης με πιθανούς πελάτες, συνεργάτες και επενδυτές από ολόκληρο τον κόσμο, με τους οποίους ανανέωσαν τα ραντεβού τους για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Αξίζει να επισημανθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών, στο MWC Barcelona 2022 ο αριθμός των εκθετών ξεπέρασε τους 1.500, ενώ εκείνος των επισκεπτών τις 61.000.

Την οργάνωση της ελληνικής αποστολής συντόνισαν ο Σύνδεσμος Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece). Χορηγοί της ελληνικής αποστολής ήταν η Περιφέρεια Αττικής, η Samsung, η Uni Systems και το egg – enter•grow•go, ο επιχειρηματικός επιταχυντής της Eurobank.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν εταιρείες-μέλη του ΣΕΚΕΕ, καθώς και καινοτόμες επιχειρήσεις από clusters και accelerators/incubators, όπως είναι το egg, το Pleiades και η ΘΕΑ. Στις συμμετοχές περιλαμβάνονταν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε μία ευρεία γκάμα κλάδων, από τις υποδομές 5G και τη διαχείριση μηνυμάτων, μέχρι λύσεις AR/VR και fintech.

«Όταν ξεκινήσαμε τη φετινή οργάνωση για την ελληνική αποστολή είχαμε στόχο να δείξουμε τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει στην Ελλάδα στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, λύσεων και εφαρμογών, αλλά και να προβάλλουμε το εγχώριο οικοσύστημα καινοτομίας. Ο στόχος αυτός επετεύχθη στο ακέραιο. Ξεκινάμε άμεσα να αξιοποιήσουμε τις επαφές και τη δικτύωση που έγινε στη Βαρκελώνη», ανέφερε ο κ. Γιώργος Μαρκατάτος, Πρόεδρος του ΔΣ. του ΣΕΚΕΕ.

«Η φετινή εθνική αποστολή στην MWC ήταν μία ακόμη ευκαιρία να προβάλλουμε τη δυναμική που έχει αναπτύξει ο κλάδος της Τεχνολογίας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Στην Enterprise Greece πιστεύουμε πώς η εξωστρέφεια και το άνοιγμα σε νέες παγκόσμιες αγορές αποτελούν καταλυτικό παράγοντα για την ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων τεχνολογίας» επεσήμανε η κ. Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, Εντεταλμένη Σύμβουλο και Μέλος ΔΣ της Enterprise Greece. «Ως εκ τούτου, οι δράσεις μας για τον κλάδο εστιάζουν στην ενδυνάμωση και καθοδήγηση των εταιριών σε όλα τα στάδια της ωρίμανσής τους. Με αυτό το σκοπό, το πρόγραμμα μας περιλαμβάνει εκθέσεις όπως η MWC, καθώς και bootcamps και pitching events, προσπαθώντας έτσι να ενισχύσουμε την ευρύτερη δυνατή προβολή και την προώθηση τους στο εξωτερικό».

«Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο Σύνδεσμο Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) για την επιτυχημένη οργάνωση της  φετινής ελληνικής αποστολής. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και οι 44 ελληνικές εταιρείες κι οργανισμοί, που κατάφεραν να ξεχωρίσουν προβάλλοντας  το έργο τους και να διευρύνουν τις μελλοντικές συνέργειες τους με παγκόσμιες εταιρείες και φορείς στον χώρο της τεχνολογίας» ανέφερε η κ. Μαρία Κουρή, Αντιπεριφερειάρχη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Αττικής. «Ως Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ήταν τιμή μου να παρευρεθώ  στην μεγαλύτερη Έκθεση Τεχνολογίας, MWC 2022,  καθώς  είχα την ευκαιρία αφενός να επικοινωνήσω το όραμά του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη για το πως μπορεί η Περιφέρεια Αττικής να καταστεί ένα πρότυπο ψηφιακής και τεχνολογικής καινοτομίας, αφετέρου να πραγματοποιήσω συναντήσεις με κολοσσούς υψηλής τεχνολογίας, με σκοπό τη διασύνδεση φορέων και τη διερεύνηση υφιστάμενων και προτεινόμενων έργων που έχουν ως στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες».

«Στη Samsung παραμένουμε πιστοί στο όραμά μας να συνεισφέρουμε στην εξέλιξη της καινοτομίας που βελτιώνει την καθημερινότητα και στηρίζουμε ενεργά τις πρωτοβουλίες που προάγουν την εγχώρια επιχειρηματικότητα στον τομέα της τεχνολογίας και των επικοινωνιών. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που βρεθήκαμε στο πλευρό της ελληνικής συμμετοχής στο MWC 2022 και υποστηρίξαμε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από την Ελλάδα δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα επιτεύγματά τους στο διεθνές κοινό και να συνδεθούν με μελλοντικούς συνεργάτες από όλο τον κόσμο» σημείωσε ο κ. Άρης Παρασκευόπουλος επικεφαλής του τμήματος Κινητής Τηλεφωνίας της Samsung Electronics Hellas.

«Οι συναντήσεις μας οι συνεργασίες που εκκολάφθηκαν στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στο MWC 2022 επιβεβαίωσαν ότι η απόφασή μας να υποστηρίξουμε την ελληνική αποστολή ήταν στη σωστή κατεύθυνση. Η συνάντηση όλων των μεγάλων εταιρειών του κλάδου μας στη Βαρκελώνη, μας βοήθησε να ενισχύσουμε το δίκτυο συνεργασιών και το οικοσύστημά μας, και μας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε περαιτέρω πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της καινοτομίας. Εκπροσωπώντας τη Uni Systems και το Pleiades IoT Cluster, ευχαριστούμε τον ΣΕΚΕΕ για τη συνολική διοργάνωση» δήλωσε από την πλευρά του ο Αντώνης Κασσάνο, Business Development Director της Uni Systems και Founder Member του Pleiades IoT Cluster.

Σύμφωνα με την κ. Ρούλα Μπαχταλιά, Διευθύντρια και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του egg της Eurobank: «Η ενίσχυση της εξωστρέφειας του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, αποτελεί διαχρονική προτεραιότητα στο στρατηγικό σχεδιασμό του egg, που στηρίζει κάθε θεσμική πρωτοβουλία για την ενδυνάμωση του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας. Αυτό αποδεικνύει στην πράξη και η πολυετής συνεργασία μας με τον ΣΕΚΕΕ, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Enterprise Greece με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την επιχειρηματική διασύνδεση καινοτόμων εταιρειών διεθνώς».

Τα περίπτερα της ελληνικής αποστολής επισκέφτηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Κωνσταντίνος Μασσέλος, και ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Λεωνίδας Χριστόπουλος, που βρέθηκαν στο MWC Barcelona.

Υποστηρικτές της ελληνικής αποστολής ήταν η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), το Elevate Greece, η 5G Ventures και η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ. Στην άρτια οργάνωση της ελληνικής εκπροσώπησης σημαντική ήταν και η συμβολή της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ισπανία.

Στους συνεργάτες περιλαμβάνονται ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ), η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), το Corallia και η HETIA. Υπεύθυνος επικοινωνίας και προώθησης στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και ecosystem partner της αποστολής ήταν το Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων (#ADandPRLAB) του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού «Security Report Cyprus»

  Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού «Security Report Cyprus»

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Cyprus! Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή ...
 • <strong>Επιλέγοντας φακούς σε ένα Κλειστό κύκλωμα Τηλεόρασης</strong>

  Επιλέγοντας φακούς σε ένα Κλειστό κύκλωμα Τηλεόρασης

  Στα μάτια των περισσοτέρων όλοι οι φακοί κάμερας είναι ίδιοι και κάθε φακός κρίνεται ικανοποιητικός αρκεί να παρέχει εικόνες υψηλής ευκρίνειας. Στον κόσμο των ειδικών όμως, τα πράγματα είναι αρκετ...
 • <strong>Καλώδια Ethernet σε συστήματα βιντεοεπιτήρησης</strong>

  Καλώδια Ethernet σε συστήματα βιντεοεπιτήρησης

  Ένα καλώδιο Ethernet είναι ένας κοινός τύπος καλωδίου δικτύου που χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα για την ενσύρματη σύνδεση πολλών συσκευών, όπως οι υπολογιστές, τα switches, οι κάμερες ασφαλείας, τ...
 • <strong>Internet of Things</strong>

  Internet of Things

  Το Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT) αποτελείται από έξυπνες συσκευές που επικοινωνούν μεταξύ τους. Δίνει τη δυνατότητα σε αυτές τις συσκευές να συλλέγουν και να ανταλλάσσουν δεδομένα. Εκτός αυτού, το...
 • Κάμερες εξωτερικού χώρου

  Κάμερες εξωτερικού χώρου

  Η επιλογή της κατάλληλης κάμερας για τον κατάλληλο χώρο είναι μια δύσκολη απόφαση που αντιμετωπίζουν τόσο οι εγκαταστάτες, όσο και οι τελικοί πελάτες, μιας και η αγορά σήμερα διαθέτει αμέτρητες συ...
 • Ajax Special Event

  Ajax Special Event

  Το 4ο κατά σειρά εικονικό event της Ajax Systems πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 11 Οκτωβρίου του 2022 και η εταιρία παρουσίασε στο κοινό των integrators νέα προϊόντα, λογισμικά και πολλές ακόμα...
 • Συναγερμοί οικίας vs επιχείρησης

  Συναγερμοί οικίας vs επιχείρησης

  Οι τεχνικές παραβίασης των δραστών διαρκώς εξελίσσονται. Για αυτό άλλωστε η ζήτηση για συστήματα ασφαλείας τόσο σε οικίες όσο και σε επαγγελματικούς χώρους  αυξάνεται ή (τουλάχιστον) σταθεροπ...
 • Συνέντευξη με τον Αλέξανδρο Φείδα

  Συνέντευξη με τον Αλέξανδρο Φείδα

  Η φετινή χρονιά, είναι χρονιά γιορτής για την Sigma Security, καθώς συμπληρώνει 45 χρόνια επιτυχούς δραστηριότητας στο κλάδο της ηλεκτρονικής ασφάλειας! Η Sigma Security δημιουργήθηκε το 1977 και ...
 • VMS: αυτά είναι μερικά από τα βασικότερα κριτήρια αγοράς του

  VMS: αυτά είναι μερικά από τα βασικότερα κριτήρια αγοράς του

  Επιχειρηματική ευφυΐα, βελτιωμένη διαχείριση συμβάντων, πλούσια αναλυτικά στοιχεία και υψηλή ασφάλεια, αυτές είναι μόνο μερικές από τις σύγχρονες δυνατότητες των νέων συστημάτων διαχείρισης βίντεο...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design