Skip to main content
DIGITAL TV 183
securityreport e mag odhgos 2021
2 Νοεμβρίου 2020 12:02

1 στις 2 εταιρείες θα αυξήσει τις επενδύσεις στην κυβερνοασφάλεια

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2022%252F05%252Fc2aa558e3f0641956442e89048e9b046 XL

Πρώτο θέμα στην ατζέντα των επιχειρήσεων, ανά τον κόσμο, κάνει την κυβερνοασφάλεια η πανδημία του COVIDE-19. Περισσότερες από τις μισές εταιρείες (55%) δηλώνουν ότι ο προϋπολογισμός τους για την κυβερνοασφάλεια θα αυξηθεί το 2021.

Πρώτο θέμα στην ατζέντα των επιχειρήσεων, ανά τον κόσμο, κάνει την κυβερνοασφάλεια η πανδημία του COVIDE-19. Περισσότερες από τις μισές εταιρείες (55%) δηλώνουν ότι ο προϋπολογισμός τους για την κυβερνοασφάλεια θα αυξηθεί το 2021.

Την ίδια στιγμή, πάντως, πάνω από τα μισά στελέχη (55%) δεν πιστεύουν ότι δαπάνες τους για την κυβερνοασφάλεια διατίθενται προς τους πιο σημαντικούς κινδύνους για την επιχείρηση. Έτσι, το 44% σκέφτεται να αλλάξει τη διαδικασία κατάρτισης του προϋπολογισμού για την ψηφιακή ασφάλεια.

Γενικά, ο COVID-19 οδηγεί τις επιχειρήσεις παγκοσμίως σε επανεξέταση της στρατηγικής τους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο: το 96% σχεδιάζει να τροποποιήσει τη στρατηγική για την κυβερνοασφάλεια λόγω της πανδημίας.

Μάλιστα, ένα στα δύο στελέχη (50%) δηλώνει ότι είναι πιο πιθανόν, πλέον, να λαμβάνεται υπόψη η κυβερνοασφάλεια σε κάθε επιχειρηματική απόφαση, σε σύγκριση με 25% πέρυσι. Επιπλέον, το 51% των CEOs δηλώνει ότι είναι πιο πιθανόν να έχει συχνές αλληλεπιδράσεις με τον Υπεύθυνο Ασφάλειας Πληροφοριών (CISO).

Κατά τους τρεις πρώτους μήνες της πανδημίας, όπως ανέφεραν οι CEOs, οι επιχειρήσεις τους, επιτάχυναν την ψηφιοποίηση τους με εκπληκτική ταχύτητα, μεταβαίνοντας κατευθείαν στο δεύτερο ή τρίτο έτος των πενταετών πλάνων τους. “Πολλές επιχειρήσεις χρειάστηκε να επαναπροσδιορίσουν τη στρατηγική για την κυβερνοασφάλεια. Ο ρόλος του CISO δεν υπήρξε ποτέ πιο κρίσιμος τόσο για την επιβίωση, όσο και για την ανάπτυξη”, διαπιστώνει η ετήσια μελέτη της PwC Digital “Trust Insights 2021”.

Έρχονται προσλήψεις
Με 3,5 εκατ. θέσεις εργασίας στην κυβερνοασφάλεια, που αναμένεται να καλυφθούν έως το 2021, το πρόβλημα είναι η έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων. Σε ποσοστό 51%, τα στελέχη σχεδιάζουν να προσλάβουν προσωπικό πλήρους απασχόλησης στην κυβερνοασφάλεια κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, με περισσότερους από το 22% να δηλώνουν ότι θα αυξήσουν το προσωπικό κατά 5% ή περισσότερο.

Οι θέσεις με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφορούν σε αρχιτέκτονες λύσεων cloud (43%), τους υπεύθυνους ασφάλειας πληροφοριών (40%) και τα στελέχη ανάλυσης δεδομένων (37%). Μια εναλλακτική λύση, που έχουν αξιοποιήσει πολλές επιχειρήσεις για να καλύψουν τις κενές θέσεις, είναι οι εσωτερικές μετακινήσεις, με αναβάθμιση δεξιοτήτων των υφιστάμενων εργαζομένων.

Κάποιες εταιρείες έχουν ξεκινήσει να βασίζονται στο μοντέλο παροχής υπηρεσιών για να καλύψουν την άμεση ανάγκη για εξειδικευμένο ταλαντούχο προσωπικό.

Πιο γρήγορα αντανακλαστικά
Η τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις εξισώνουν τους όρους έναντι των κυβερνοεπιθέσεων: το 43% απαντά ότι έχει βελτιωθεί η εμπειρία του πελάτη και ότι ανταποκρίνεται πιο γρήγορα στα περιστατικά ασφαλείας. Τα προσδοκώμενα αποτελέσματα για τα επόμενα 2-3 χρόνια είναι: αυξημένη πρόληψη έναντι των επιθέσεων, ταχύτεροι χρόνοι ανταπόκρισης, βελτιωμένη εμπιστοσύνη των επικεφαλής σχετικά με την ικανότητα διαχείρισης απειλών και βελτιωμένη εμπειρία του πελάτη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα στελέχη από τις μεγάλες εταιρείες (με αξία άνω του $1 δισ.) είναι πιο πιθανό να αναφέρουν οφέλη από τη μεταστροφή σε προηγμένες τεχνολογίες και την αναδιάρθρωση των λειτουργιών ασφάλειας. Οι ερωτηθέντες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις (με αξία άνω των $10 δισ.) ήταν, επίσης, πιο πιθανό να αναφέρουν οφέλη από την χρήση μοντέλων ασφάλειας και τεχνολογιών.

Τέλος, όσον αφορά τις προβλέψεις για τους κινδύνους το 2021: Το Internet of Things (IoT) και οι πάροχοι υπηρεσιών cloud βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των “πολύ πιθανών” απειλών (από 33%). Μάλιστα, οι κυβερνοεπιθέσεις στις υπηρεσίες cloud είναι πρώτες στη λίστα των απειλών, που θα έχουν “σημαντικά αρνητικό αντίκτυπο” (αναφέρθηκαν από το 24%).

 

Πηγή: http://www.sepe.gr/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Security Report, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Δεκεμβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος, θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμ...
 • Υβριδικά συστήματα συναγερμού

  Υβριδικά συστήματα συναγερμού

  Σε μια εποχή όπου η ασφάλεια αποτελεί πρωταρχικό μέλημα των ανθρώπων παγκοσμίως, τα υβριδικά συστήματα συναγερμού έχουν αναδειχθεί σε ένα ζωτικό εργαλείο για την προστασία κατοικιών, επιχειρήσεων ...
 • Ajax Special Event

  Ajax Special Event

  Το 5ο κατά σειρά εικονικό event της Ajax Systems ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία στις 20 Οκτωβρίου του 2023! Για μία ακόμα χρονιά, η εταιρεία άνοιξε τα χαρτιά της ανακοινώνοντας νέες αλλαγές στο...
 • Hikvision Smart IPC κάμερες

  Hikvision Smart IPC κάμερες

  H Hikvision παρουσίασε πρόσφατα νέα μοντέλα δικτυακών καμερών Smart IPC, τα οποία υποστηρίζουν πολλαπλές «έξυπνες» λειτουργίες, ενώ διαθέτουν και πολλά νέα μοναδικά χαρακτηριστικά, που τις καθιστο...
 • Comelit Vedo

  Comelit Vedo

  Το Vedo δεν είναι απλώς ένα σύστημα συναγερμού. Αντιπροσωπεύει την επανάσταση στην τεχνολογία, στην αποτελεσματική ασφάλεια και την απλότητα στον προγραμματισμό. Η εγκατάσταση του Vedo γίνεται πολ...
 • Συνέντευξη με τον Άλκη Ζαμπετάκη, IP Surveillance Product Manager της CPI SA

  Συνέντευξη με τον Άλκη Ζαμπετάκη, IP Surveillance Product Manager της CPI SA

  Από την ίδρυσή της το 1990, αποστολή της CPI ήταν μέσα από προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας να ενισχύσει τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα και την ανταγωνι...