anga2023
DIGITAL TV 177
securityreport e mag odhgos 2021
22 Αυγούστου 2022 11:06

15.000 κάμερες στο Μουντιάλ 2022

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2022%252F08%252Fdf 1

Αντικρίζοντας έναν τοίχο από οθόνες αντάξιες της NASA, τεχνικοί θα ελέγχουν τις πύλες και κάθε άλλο σημείο, μέσα από τις 15.000 κάμερες των οκτώ σταδίων που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου.

Από μία απλή διαρροή σε τουαλέτα έως ένα πρόβλημα ασφαλείας, για όλα τα περιστατικά που ενδέχεται να συμβούν στα γήπεδα, θα γίνεται διαχείρισή τους από ένα χώρο, «για πρώτη φορά στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου», όπως είπε ο διευθυντής τεχνολογίας αυτού του κέντρου ελέγχου, Νίας Αμπντουλραχιμάν.

«Η ιδέα της σύνδεσης όλων των σταδίων γίνεται εφικτή από τη συμπαγή φύση αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου», με μόλις 75 χιλιόμετρα να χωρίζουν τα δύο πιο απομακρυσμένα γήπεδα, όπως εξηγεί.

Οι διοργανωτές του πρώτου Μουντιάλ σε μια αραβική χώρα ξόδεψαν σχεδόν 6 δισεκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή επτά γηπέδων, την ανακαίνιση ενός και την απόκτηση των απαραίτητων προπονητικών γηπέδων. Με αυτό τον τρόπο επιδίωξαν το Μουντιάλ να γίνει σημείο αναφοράς για διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).

Με 1,2 έως 1,4 εκατομμύρια θεατές να αναμένονται σε τέσσερις εβδομάδες και έως τέσσερις αγώνες την ημέρα κατά τη φάση των ομίλων, αυτό το κέντρο που βρίσκεται στο συγκρότημα του σταδίου Khalifa στη Ντόχα θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο.

Οι φίλαθλοι που αναμένεται να κατακλύσουν τους δρόμους της πρωτεύουσας ανησυχούν όντως τις υπηρεσίες ασφαλείας, ενώ, κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ 2022, αναμένονται ενισχύσεις από το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων περισσότεροι από 3.000 Τούρκοι αστυνομικοί.
Οι οπαδοί έχουν ήδη υποβληθεί σε αρχικό έλεγχο κατά την παραγγελία εισιτηρίων, με τα ονόματα στη μαύρη λίστα των χούλιγκαν να έχουν αποκλειστεί.

«Μάτια και αφτιά»

Στην Ντόχα, οι φίλαθλοι θα παρακολουθούνται στον δρόμο από κάμερες -που θα βρίσκονται παντού- εξοπλισμένες με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.
Επίσης, ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Κατάρ έχουν αναπτύξει συστήματα επιτήρησης με drone, τα οποία λένε ότι θα δίνουν τις πιο ακριβείς εκτιμήσεις για τον αριθμό των ανθρώπων στους δρόμους.

«Ό,τι και να συμβεί, έχουμε μια απάντηση» είπε ο Χαμάντ Αλ-Μοχανάντι, διευθυντής του κέντρου ελέγχου.
«Εφόσον δεν υπάρχουν υλικές ζημιές και δεν τραυματιστεί κανείς, απλώς θα παρακολουθούμε. Θα πρέπει να αναφέρουμε και να διαχειριστούμε οτιδήποτε σχετίζεται με περιουσιακές ή προσωπικές ζημιές» πρόσθεσε.

Αυτό το αρχηγείο θα φιλοξενεί και την αστυνομία τις ημέρες των αγώνων, προκειμένου να έρχεται σε επαφή με το κέντρο διοίκησης και επιβολής του νόμου.

Σύμφωνα με τον Αμπουλραχιμάν, αυτό το κέντρο δίνει τη δυνατότητα να υπάρχουν «τα μάτια, τα αφτιά και μια παρουσία σε όλα τα στάδια ταυτόχρονα».

«Μπορούμε να δούμε και από τις 15.000 κάμερες -εξοπλισμένες με σύστημα αναγνώρισης προσώπου- που βρίσκονται στα οκτώ γήπεδα και να παρακολουθούμε από εδώ» διευκρινίζει.

«Λαμβάνουμε πολλά δεδομένα και θα τα χρησιμοποιήσουμε στο μέγιστο».

«Έλεγχος και συναγερμός»

Ο,τιδήποτε θα εμφανίζεται αμέσως στις οθόνες και η αντίδραση θα είναι στιγμιαία.

Σε περίπτωση επεισοδίου, οι άνδρες πίσω από αυτές τις οθόνες μπορούν να «αναλάβουν τον έλεγχο, να θέσουν τα άλλα γήπεδα σε διαφορετικά επίπεδα συναγερμού και να λάβουν προληπτικά μέτρα ταυτόχρονα».

«Ένα γήπεδο μπορεί να εκκενωθεί και μπορούμε να ασφαλίσουμε την περίμετρο γύρω από ένα άλλο και να αποτρέψουμε την είσοδο του κόσμου» συνεχίζει ο αξιωματούχος.

«Μπορεί να μεταδοθεί το περιεχόμενο στις οθόνες στους διαδρόμους για οποιοδήποτε σενάριο υπάρχει ανάγκη να γίνει γνωστό στους φιλάθλους», σε ένα γήπεδο ή σε πολλά ταυτόχρονα.

«Είναι δυνατό να γίνει γνωστό πόσα άτομα υπάρχουν ανά πάσα στιγμή στους χώρους και πόσα μετρό και λεωφορεία βρίσκονται κοντά. Αυτό που βλέπετε εδώ είναι ένα νέο πρότυπο, μια νέα τάση στη λειτουργία του σταδίου. Αυτή είναι η συνεισφορά του Κατάρ στον κόσμο του αθλητισμού. Αυτό που βλέπετε εδώ είναι το μέλλον» κατέληξε ο Αμπντουλραχιμάν.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/mountial-2022-ena-kentro-ke-15000-kameres-stin-ipiresia-asfalias

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, τεύχος Ιουνίου 2023

  Security Report, τεύχος Ιουνίου 2023

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουνίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
 • Συστήματα ασφαλείας και Υπηρεσίες ασφαλείας σε Φωτοβολταϊκά Πάρκα

  Συστήματα ασφαλείας και Υπηρεσίες ασφαλείας σε Φωτοβολταϊκά Πάρκα

  Τα φωτοβολταϊκά πάρκα είναι εκείνες οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται συνήθως απομονωμένες στη μέση μεγάλων γεωγραφικών περιοχών και που φιλοξενούν τεράστιο εξοπλισμό από τεχνητά πάνελ με στόχο τη δ...
 • Η G.I. Security στο “The Security Event 2023”!

  Η G.I. Security στο “The Security Event 2023”!

  Πιστή στον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την παροχή υπηρεσιών και προϊόντων υψηλής ποιότητας και ασφάλειας στους συνεργάτες της, η G.I. Security ταξίδεψε στο Birmingham στην Αγγλία για την έκ...
 • Επαγγελματικές λύσεις της Blue Technologies

  Επαγγελματικές λύσεις της Blue Technologies

  Η εξέλιξη των τηλεφωνικών συστημάτων είναι πολύ μεγάλη τα τελευταία χρόνια και αναδεικνύει τη σημασία της απλοποιημένης εταιρικής επικοινωνίας. Έτσι, ολοένα και περισσότερες μικρές και μεγάλες επι...
 • DSC PowerG

  DSC PowerG

  Σήμερα, η ασύρματη επικοινωνία είναι μέρος της καθημερινής ζωής. Οι χρήστες χρησιμοποιούν και εμπιστεύονται τις ασύρματες συσκευές στο σπίτι και την εργασία τους. Η τάση αυτή φαίνεται να επικρατεί...
 • Ultra Comelit

  Ultra Comelit

  Η Ultra είναι μια πολυμορφική, ανθεκτική και πρωτοποριακή μπουτονιέρα, με διάφορες επιλογές διαμόρφωσης. Είναι φτιαγμένη από τα καλύτερα υλικά, επιλεγμένα μετά από μελέτες και ελέγχους αντοχής σε ...
 • Dahua AirShield

  Dahua AirShield

  Η διαχείριση ενός ισχυρού συστήματος παρακολούθησης δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση – και σε αρκετές περιπτώσεις – παρουσιάζει προκλήσεις στους περισσότερους χρήστες σήμερα. Πριν από μερικούς μήνες...
 • Ajax Systems

  Ajax Systems

  Τις πρόσφατες επιτυχημένες εγκαταστάσεις ολοκληρωμένων συστημάτων ασφαλείας σε μεγάλες εκτάσεις καλλιέργειας μανιταριών περιέγραψε πρόσφατα η Ajax Systems. Παρότι πολλά έχουν γραφτεί για την περιμ...
 • Hikvision PanoVu

  Hikvision PanoVu

  Ο σχεδιασμός εφαρμογών βιντεοεπιτήρησης έχει γίνει πιο περίπλοκος, ειδικά σε μεγάλες περιοχές, όπως είναι οι δημόσιες πλατείες, τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα, τα αεροδρόμι...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design