Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
22 Ιουνίου 2021 10:49

6 στους 10 κατοίκους του πλανήτη θα έχουν κάλυψη 5G την προσεχή 5ετια

431f0adda2bd8959365ab79b4855e4c6 XL a689883f

Περί τα 580 εκατ. συνδρομές 5G μέχρι το τέλος του 2021 θα μετρά ο πλανήτης. Καθώς 1 εκατ. νέες συνδέσεις προστίθενται ημερησίως, το 5G εξελίσσεται σε αυτό που εξ αρχής προέβλεπαν οι αναλυτές, στην ταχύτερα υιοθετημένη γενιά κινητών επικοινωνιών στην ιστορίαΠερί τα 580 εκατ. συνδρομές 5G μέχρι το τέλος του 2021 θα μετρά ο πλανήτης. Καθώς 1 εκατ. νέες συνδέσεις προστίθενται ημερησίως, το 5G εξελίσσεται σε αυτό που εξ αρχής προέβλεπαν οι αναλυτές, στην ταχύτερα υιοθετημένη γενιά κινητών επικοινωνιών στην ιστορία.

Μόνο το 1ο τρίμηνο του 2021, οι συνδρομές 5G με συσκευή με δυνατότητα 5G αυξήθηκαν κατά 70 εκατ., ενισχύοντας τις εκτιμήσεις που τις θέλουν να ανέρχονται σε 3,5 δισ. μέχρι τα τέλη του 2026, που συνιστά πληθυσμιακή κάλυψη 60%.

Πάντως, η υιοθέτηση του 5G δεν είναι ισόρροπη ανά τον κόσμο, με την Ευρώπη να έχει μπει πιο αργά στη νέα εποχή και να συνεχίζει να υπολείπεται κατά πολύ. Αντίθετα οι αγορές της Κίνας, των ΗΠΑ, της Κορέας, της Ιαπωνίας και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) “τρέχουν με χίλια”, όσον αφορά τον ρυθμό ανάπτυξης του 5G.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, που περιλαμβάνονται στην 20η έκδοση του Ericsson Mobility Report, η Βορειοανατολική Ασία αναμένεται να κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο των συνδρομών 5G έως το 2026, με εκτιμώμενες 1,4 δισεκατομμύρια συνδρομές 5G. Οι αγορές της Βόρειας Αμερικής και του GCC θα αντιπροσωπεύουν την υψηλότερη διείσδυση συνδρομών 5G, με τις συνδρομές κινητών επικοινωνιών 5G να αποτελούν το 84% και το 73% του συνόλου των περιφερειακών συνδρομών κινητών επικοινωνιών αντίστοιχα.

Εμπορική δυναμική

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι το 5G θα ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο συνδρομές δύο χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα του 4G LTE για το ίδιο ορόσημο. Βασικοί παράγοντες που συνεισφέρουν σε αυτό, είναι η δέσμευση της Κίνας για το 5G νωρίτερα και η πιο έγκαιρη διαθεσιμότητα σε συνδυασμό με τη γοργά αυξανόμενη οικονομική προσιτότητα των εμπορικών συσκευών 5G.

Σε εμπορικό επίπεδο, περισσότερα από 300 μοντέλα smartphone 5G έχουν, ήδη, ανακοινωθεί ή κυκλοφορήσει εμπορικά. Αυτή η εμπορική δυναμική του 5G αναμένεται να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια, ωθούμενη από τον ενισχυμένο ρόλο της συνδεσιμότητας ως βασικού συστατικού της οικονομικής ανάκαμψης μετά την COVID-19.

Το βίντεο οδηγεί την κίνηση δεδομένων

Διαρκώς αυξανόμενη βαίνει, στο μεταξύ, η κίνηση δεδομένων, με τα smartphones και το βίντεο να οδηγούν αυτήν την ανοδική πορεία.

Η παγκόσμια κίνηση δεδομένων κινητών επικοινωνιών, εξαιρουμένης της κίνησης, που παράγεται από τη Σταθερή Ασύρματη Πρόσβαση (FWA), ξεπέρασε τα 49EB ανά μήνα στο τέλος του 2020.

Προβλέπεται, μάλιστα, να αυξηθεί κατά σχεδόν 5 φορές και να φτάσει τα 237EB ανά μήνα το 2026. Τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, τα οποία σήμερα μεταφέρουν το 95% αυτής της κίνησης, καταναλώνουν επίσης περισσότερα δεδομένα από ποτέ.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η μέση χρήση ανά smartphone ξεπερνά πλέον τα 10GB/μήνα και προβλέπεται να φτάσει τα 35GB/μήνα μέχρι το τέλος του 2026.

Πηγή: http://www.sepe.gr/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

  Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
 • Athens Electronix 2024

  Athens Electronix 2024

  Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
 • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

  Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
 • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

  Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

  Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
 • Lenkeng AV transmitters

  Lenkeng AV transmitters

  H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...