Αιματηρή πειρατεία στο ελληνόκτητο πλοίο Κάλαμος

Στόχος πειρατών έγινε το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Κάλαμος» στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νιγηρίας και Καμερούν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας Έλληνας υποπλοίαρχος του πλοίου, και να απαχθούν τρία μέλη πληρώματος, εκ των οποίων οι δύο είναι Έλληνες. Τα «Κάλαμος» είχε ξεκινήσει από την Κίνα χωρίς φορτίο με προορισμό.Στόχος πειρατών έγινε το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Κάλαμος» στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νιγηρίας και Καμερούν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας Έλληνας υποπλοίαρχος του πλοίου, και να απαχθούν τρία μέλη πληρώματος, εκ των οποίων οι δύο είναι Έλληνες.
Τα «Κάλαμος» είχε ξεκινήσει από την Κίνα χωρίς φορτίο με προορισμό τη Νιγηρία. Στο πλοίο επέβαιναν 23 μέλη πληρώματος εκ των οποίων οι δέκα ήταν Έλληνες. Σύμφωνα με πληροφορίες από το θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των ένοπλων πειρατών και κάποιας ομάδας από το πλοίο.
Το πλοίο αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται υπό κατάληψη και είναι αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή που δέχθηκε την επίθεση.
Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, με αφορμή την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο, δλωσε: «Πρόκειται για ένα βαρύ πλήγμα για την οικογένεια των Ελλήνων ναυτικών. Τα υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας έχουν αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για τη μεταφορά της σορού του νεκρού ναυτικού, τη διάσωση των ομήρων και τη διερεύνηση του συμβάντος».