Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
6 Αυγούστου 2021 10:46

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Τι πρέπει να προσέχετε;

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F43dfd2463d81be3fde6df2426446d43d XL

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σημείωσαν μείωση ζήτησης λόγω του κορωνοϊού. Σύμφωνα με έρευνες, το 2020 αποτέλεσε τη χειρότερη χρονιά του παγκόσμιου τουρισμού, αφού οι διεθνείς αφίξεις μειώθηκαν κατά 74%. Η Ελλάδα είχε μείωση κατά 76,5%, καταγράφοντας 7,4 εκατομμύρια αφίξεις έναντι 31,3 εκατομμύριών το 2019Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σημείωσαν μείωση ζήτησης λόγω του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με έρευνες, το 2020 αποτέλεσε τη χειρότερη χρονιά του παγκόσμιου τουρισμού, αφού οι διεθνείς αφίξεις μειώθηκαν κατά 74%. Η Ελλάδα είχε μείωση κατά 76,5%, καταγράφοντας 7,4 εκατομμύρια αφίξεις έναντι 31,3 εκατομμύριών το 2019.

Όμως, τι θα πρέπει να προσέχετε με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια;

Προσοχή στις χρεώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Το 2020, η ακτοπλοΐα κατέγραψε ζημιές περίπου 110 εκατ. ευρώ (130 εκατ. δίχως την κρατική στήριξη). Λόγω της κρίσης του κλάδου, κάποια ακτοπλοϊκά εισιτήρια ενδεχομένως να έχουν αύξηση στην τιμή. Για αυτό όταν η κράτηση πραγματοποιηθεί online, τότε ο χρήστης θα πρέπει να διαβάσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια και κοινωνικός τουρισμός
Πριν αγοράσετε ακτοπλοϊκά εισιτήρια, βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία ακτοπλοΐας εντάσσεται στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού. Το ίδιο ισχύει και για το κατάλυμα που θα επιλέξετε. Η επιδότηση ενισχύεται κατά 20% τον Αύγουστο, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη στήριξη και διαθεσιμότητα.

Scammers
Οι scammers βρίσκονται παντού στο Διαδίκτυο και πόσο μάλλον στα online ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Όπως και τα e-shops, έτσι και οι εταιρείες στο κλάδο του τουρισμού εμφανίζονται διαρκώς. Πριν δελεαστείτε από μια προσφορά, ελέγξτε κατά πόσο έγκυρη είναι η εταιρεία. Εάν δεν υπάρχουν κριτικές, ψηφιακή παρουσία ή οι περισσότεροι μέθοδοι πληρωμής, ενδεχομένως να πρόκειται για απάτη.

Social media και ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Κάποιοι influencers συνεργάζονται με εταιρείες προκειμένου να κάνουν giveaway ή να προωθήσουν αγορές με κουπόνια. Μπορεί κάποιοι να συνεργάζονται με τέτοιου είδους εταιρείες, όμως η πλειοψηφία δεν τηρεί τις υποσχέσεις. Ο χρήστης μπορεί να πέσει θύμα κλοπής τόσο χρημάτων όσο και ευαίσθητων πληροφοριών. Για αυτό, θα πρέπει να μελετήσει προσεκτικά του προφίλ του «influencer». Πιο συγκεκριμένα:

Να αντιστοιχεί, περίπου, ο αριθμός των likes & comments με τους followers
Να αναζητήσει το όνομά του στο Διαδίκτυο
Να μελετήσει τα stories και τις φωτογραφίες
Να ρωτήσει τον κοινωνικό κύκλο για τον «influencer»
Παραπλανητικά e-mail
Εάν αγοράσετε τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια online, πιθανότατα θα λάβετε μήνυμα επιβεβαίωσης στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Όμως πριν ανοίξετε κάποιο e-mail, βεβαιωθείτε πως είναι σωστή η ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρείας.

Οι επιτήδειοι, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα και προσωπικές πληροφορίες, δημιουργούν παρόμοια e-mails. Συνήθως, υπάρχουν επισυναπτόμενα links που παραπέμπουν σε ιστοσελίδες τρίτων. Ο χρήστης δεν πρέπει να τα ακολουθήσει, καθώς η συσκευή του θα μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό.

Για να μείνετε ασφαλείς τόσο εσείς όσο και η συσκευή σας, επιλέξτε το πακέτο Total Security της Βitdefender. Προστατεύει και δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον περιήγησης στο Διαδίκτυο. Κρατά τη συσκευή σας ασφαλή από πιθανές απειλές και φροντίζει για το απόρρητο των προσωπικών σας πληροφοριών. Κατεβάστε δωρεάν τη δοκιμαστική έκδοση των 30 ημερών.

Πηγή: https://bitdefender.gr/blog/aktoploika-eisitiria/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

  Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
 • Athens Electronix 2024

  Athens Electronix 2024

  Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
 • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

  Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
 • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

  Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

  Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
 • Lenkeng AV transmitters

  Lenkeng AV transmitters

  H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...