DIABASTE DWREAN SEC 137
techmail
anga2023
DIGITAL TV 175
securityreport e mag odhgos 2021
12 Σεπτεμβρίου 2022 11:40

“Αλλαγή στους κανόνες παιχνιδιού” στις βιομηχανίες τεχνολογίας

fhg b706494c

“Σεισμική δόνηση” φαίνεται να έχει προκαλέσει η διακομματική υπερψήφιση (33-0) του νομοσχεδίου για την διαδικτυακή ασφάλεια των παιδιών από την Γερουσία της Καλιφόρνια. Με το νέο νομοσχέδιο αναγνωρίζεται η ευθύνη των εταιρειών τεχνολογίας για τις υπηρεσίες που παρέχουν και τις επιδράσεις που επιφέρουν στην φυσική και ψυχική υγεία των παιδιών.

Βασική στόχευση του νομοσχεδίου συνιστά η δημιουργία ενός ψηφιακού περιβάλλοντος ασφαλέστερου για τα παιδιά δημιουργώντας ασφαλιστικές δικλείδες που θα θωρακίζουν και θα προωθούν την ιδιωτικότητα, την προστασία και την ευεξία τους έναντι των συμφερόντων των βιομηχανιών.

Μερικές από τις νέες νομοθετικές προβλέψεις, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ το 2024, υποχρεώνουν τις βιομηχανίες τεχνολογίας:

να προβαίνουν σε ανάλυση ρίσκου των προϊόντων τους, με τα αποτελέσματα των αναλύσεων να είναι προσβάσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενη εισαγγελική αρχή σε περίπτωση έννομου συμφέροντος.
να ενεργοποιούν αυτόματα τις ρυθμίσεις μεγίστης ιδιωτικότητας στους λογαριασμούς των παιδιών.
να μη συλλέγουν δεδομένα ακριβούς τοποθεσίας δίχως ενημέρωση των ανήλικων χρηστών.
να δημιουργήσουν ομάδα εργασίας στελεχωμένης από ειδικούς, με αποστολή την υποβολή προτάσεων για την βέλτιστη διαδικτυακή ασφάλεια των παιδιών.
να χρησιμοποιούν γλώσσα κατανοητή για τα παιδιά.

Εκτός όμως από σταχυολόγηση των ευθυνών στο νομοσχέδιο είναι ενσωματωμένες και ποινικές διατάξεις. Συγκεκριμένα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, προβλέπεται η επιβολή χρηματικών προστίμων, με το ύψος τους να εξαρτάται από τον αριθμό των παιδιών που επλήγησαν και από την οικουμενικότητα των προϊόντων.

Ακόμη, μετά από θύελλα αντιδράσεων εκ μέρους εταιρειών όπως η Google, Amazon, Meta, Apple, Snap, η τελική κατατεθείσα νομοθετική πράξη προβλέπει την δυνατότητα διόρθωσης του αλγορίθμου εντός 90 ημερών και επομένως άρσης της ποινής. Έτσι, σε περίπτωση που μια εταιρεία εξακολουθεί να παρέχει ένα προϊόν που κρίνεται παραβατικό και επιβλαβές για την ευεξία των παιδιών, το πρόστιμο ορίζεται «στα 7.500 δολάρια για κάθε παιδί εάν η παράβαση γίνεται εσκεμμένως και 2.500 εάν είναι εξ αμελείας».

Με τον νόμο αυτό φαίνεται ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλούνται να ξανά σχεδιαστούν, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες και να προστατεύονται τα δικαιώματα και των ανήλικων χρηστών. Ωστόσο, δεν παύουν να εγείρονται ανησυχίες για την προστασία των πολιτικών και συνταγματικών ελευθεριών. Για παράδειγμα, η κατασκευή συστημάτων επαλήθευσης της ηλικίας του χρήστη σημαίνει την επιπλέον παροχή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων στις εταιρείες και ενίσχυση της δύναμης επιρροής τους πάνω στους χρήστες.

Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι η “αλλαγή στους κανόνες παιχνιδιού” είναι κάτι που επιδέχεται της αποδοχής και των δύο μεγάλων κομματικών παρατάξεων και πιθανώς θα αποτελέσει τον προθάλαμο και για άλλες πολιτείες. Τώρα το μόνο που απομένει είναι οι προβλέψεις του νομοσχεδίου να λάβουν την έγκριση του κυβερνήτη Gavin Newsom, με τον ίδιο ωστόσο ακόμη να έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως την θέση του.

Πηγή: https://www.csii.gr/allagi-stoys-kanones-paichnidioy-stis-viomichanies-technologias/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, 137

  Security Report, 137

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
 • Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Εντυπωσιακά επανήλθε στο προσκήνιο η Salonica Electronix, μετά την απουσία της κατά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας. Η έκθεση διεξήχθη στην ευρύχωρη αίθουσα Grand Pietra του ξενοδοχείου Porto Pala...
 • Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Σήμερα η επιτυχία και η κερδοφορία μίας επιχείρησης, ανεξάρτητα από τα προϊόντα που πουλάει και τις υπηρεσίες που προσφέρει, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδά των πωλήσεων και από την ικανοπο...
 • Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Η εκκένωση ή η μαζική ενημέρωση των ανθρώπων που βρίσκονται σε  ένα κτίριο ή ένα εμπορικό κέντρο, σε διάφορους χώρους εκδηλώσεων όπως θέατρα και συναυλιακούς χώρους, σε σταθμούς μέσων μαζικής...
 • HIKVΙSION eDVRs

  HIKVΙSION eDVRs

  Η HΙKVISION παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο καταγραφικό eDVR με ενσωματωμένο δίσκο eSSD σε μορφή chip (μνήμη flash). Στο άμεσο μέλλον αναμένεται οι δίσκοι SSD να αντικαταστήσουν τους κανονικούς σκληρ...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design