Skip to main content
Hermes Banner 1
DIABASTE DWREAN SEC CYP 10
DIGITAL TV 187
8 Μαρτίου 2024 10:00

Ανακοίνωση Στρατηγικής Συνεργασίας Pylones Hellas x EXELASIS

pylones hellas da633d32

Η Pylones Hellas, πάροχος ψηφιακών τεχνολογιών και ασφάλειας διαδικτύου σε Ελλάδα και Κύπρο, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, την Στρατηγική Συνεργασία, με την αγγλική εταιρεία κυβερνοασφάλειας, την EXELASIS!

Η Pylones Hellas διαρκώς αναζητά κορυφαίες λύσεις στον τομέα της κυβερνοασφάλειας για τους πελάτες της. Αυτή η αναζήτηση, την οδήγησε να κατανοήσει πως η αποτελεσματικότερη προστασία κάθε οργανισμού, βασίζεται πρωτίστως στην ικανότητα της αναγνώρισης των αδυναμιών του. Η Pylones Hellas πρωτοπορεί με μία ακόμη στρατηγική συνεργασία, παρουσιάζοντας στην Ελλάδα και την Κύπρο, την EXELASIS, μία κορυφαία εταιρεία εξειδικευμένη στον εντοπισμό των τρωτών σημείων σε επιχειρήσεις, οργανισμούς και δημόσιο τομέα.

Η EXELASIS, αποτελεί μία νεοσύστατη εταιρεία που απαρτίζεται από διακεκριμένους συμβούλους με εμπειρία δεκαετιών, από ομάδες πραγματικών “hackers”, πιστοποιημένους πλέον με τις πιο δυσεύρετες και απαιτητικές πιστοποιήσεις στον παγκόσμιο κλάδο της κυβερνοασφάλειας (CREST: CCSAS, CCT INF, CCT APP, CISSP, OSCE, OSCP, OSWP). Μία σύντομη έρευνα στις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού της EXELASIS καθιστά πολύ εύκολη την αναγνώριση της υπεροχής της και εμπνέει βαθιά εμπιστοσύνη στις ικανότητες και στην αξιοπιστία της.

«Η αφοσίωση μας στις Cyber Security πιστοποιήσεις, μας καθιστά ικανούς να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη κάθε πελάτη μας.» όπως μας ενημερώνει η CEO της EXELASIS, Katerina Tasiopoulou.

Όλες οι υπηρεσίες της EXELASIS πλέον εντάσσονται στο portfolio/offering της Pylones Hellas και προσφέρονται στους πελάτες της σε Ελλάδα και Κύπρο. Επιγραμματικά:

  PENETRATION TESTING

  Το Penetration Testing, είναι η βασικότερη διαδικασία ελέγχου ασφαλείας πληροφοριακών συστημάτων και δικτύων. Εκπαιδευμένοι επαγγελματίες καλούνται να προσομοιάσουν επιθέσεις στα συστήματα ενός οργανισμού, πριν από την εκδήλωση πραγματικής κακόβουλης επίθεσης. Πραγματοποιούνται συνεχόμενες και πολλαπλές προσπάθειες εισχώρησης στα πληροφοριακά συστήματα, στις βάσεις δεδομένων, στο δίκτυο Wi-Fi και γενικότερα σε οτιδήποτε ενδεχομένως να είναι τρωτό σημείο για τον κάθε οργανισμό.

  Μέσα από τις δοκιμές αυτές, σε προστατευμένο περιβάλλον, αξιολογείται το επίπεδο ασφαλείας και ταυτόχρονα γίνεται η πλήρης χαρτογράφηση των ευπαθειών των ψηφιακών συστημάτων της εταιρείας. Με την ολοκλήρωση της παραπάνω άσκησης, δίνονται στοχευμένες συστάσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας.

  RED TEAMING

  Ως Red Teaming, αποκαλείται διεθνώς η απόλυτη άσκηση ελέγχου της ασφάλειας ενός ώριμου οργανισμού. Εξετάζεται συνολικά το περιβάλλον του οργανισμού στον κυβερνοχώρο, ταυτόχρονα, με το περιβάλλον του στον φυσικό χώρο. Σε μία άσκηση Red Teaming καθορίζονται που είναι απαραίτητο να αποφευχθούν και στη συνέχεια εκτελούνται προσομοιώσεις στοχευμένων επιθέσεων από τους έμπειρους συμβούλους.

  Λαμβάνεται υπόψιν οτιδήποτε μπορεί να μετατραπεί σε σημείο εισόδου σε ενδεχόμενη επίθεση, όπως κτίρια, μηχανήματα, φορητές συσκευές ακόμη και οι άνθρωποι που απαρτίζουν τον οργανισμό. Πραγματοποιείται μία εκτενής μελέτη όλων των κακόβουλων Τεχνικών, Τακτικών και Διαδικασιών και ακολούθως εξετάζεται η αποτελεσματικότητα και η αντοχή, των αμυντικών συστημάτων του οργανισμού. Είναι μία πραγματική άσκηση ασφαλείας, σε πραγματικό χρόνο, για την ολοκληρωμένη προστασία από πραγματικές απειλές. 

  SECURITY TRAINING

  Το 88% των καταγεγραμμένων πιο ζημιογόνων επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, ξεκίνησε από ανθρώπινο λάθος ως το ευάλωτο σημείο εισόδου. Βασιζόμενοι σε αυτήν την στατιστική ένδειξη η Exelasis κατανοεί την μέγιστη βαρύτητα που έχει η εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού σε κάθε οργανισμό.

  Με το αναβαθμισμένο Red Teaming και Penetration Testing που παρέχει στους πελάτες της και την διαρκή ενημέρωσή της στις τρέχουσες απειλές του κυβερνοχώρου, αναγνωρίζει τις ευπάθειες των ψηφιακών συστημάτων του οργανισμού και διαμορφώνει ένα Security Training προσαρμοσμένο στις ανάγκες του, με ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για όλο το προσωπικό, σε κάθε θέση ή ειδικότητα.

  Ενδεικτικά, τα θέματα τα οποία καλύπτονται είναι:

  • Αναγνώριση κοινών μορφών απάτης (όπως Phishing)
  • Αντιμετώπιση κοινών μορφών επιθέσεων
  • Ανίχνευση απειλών
  • Διαχείριση κωδικών πρόσβασης
  • Ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο
  • Μέτρα προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Βέλτιστες πρακτικές ασφαλείας 

  Κάθε οργανισμός θα πρέπει να θεωρείται τόσο ασφαλής όσο κάθε μέλος του ξεχωριστά.

  O διευθύνων σύμβουλος της Pylones Hellas κ. Εμμανουήλ Νέτος, δήλωσε σχετικά με τη νέα συνεργασία: «Με την συγκεκριμένη συνεργασία, φέρνουμε στους πελάτες μας στην ελληνική και κυπριακή αγορά, εξεζητημένες υπηρεσίες. Το red teaming αποτελεί μία από τις βασικές υπηρεσίες που είναι σημαντικό να υιοθετεί κάθε εταιρεία, καθώς αποτελείται από μία ομάδα, η οποία μπορεί να εντοπίσει άμεσα τα τρωτά σημεία ενός συστήματος και να βοηθήσει στην πρόληψη μίας επικείμενης κυβερνοεπίθεσης. Η Exelasis αποτελεί την καλύτερη επιλογή, καθώς η εμπειρία τους και η εκπαιδευμένη και πιστοποιημένη ομάδα της θα βοηθήσουν στην εξάλειψη κάθε δυσλειτουργίας και κινδύνου στον ψηφιακό κόσμο του οργανισμού σας».

  Η διευθύνουσα σύμβουλος της Exelasis, κα. Αικατερίνη Τασιοπούλου, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την νέα μας συνεργασία. Αναγνωρίζουμε την εξελικτική πορεία της Pylones Hellas, σε Ελλάδα και Κύπρο, σε νέους ορίζοντες παροχής υπηρεσιών για τους πελάτες της. Στοχεύουμε σε μία τέλεια ικανοποίηση των αναγκών της ελληνικής αγοράς, καθώς κατανοούμε πλήρως την ελληνική κουλτούρα, έχοντας Έλληνες ιδρυτές και ταυτόχρονα αξιοποιούμε εμπειρίες δεκαετιών στο εξωτερικό. Επιθυμούμε να συμβάλουμε στην επιτυχημένη και ασφαλή μετάβαση της καθημερινότητας όλων μας σε νέους τεχνολογικούς ρυθμούς, γοργά αναπτυσσόμενους, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη ( AI ). Είναι ιδιαίτερη τιμή να επιτύχουμε όλα τα παραπάνω ως Exelasis, στο πλευρό της Pylones Hellas και των ανθρώπων της.»

  Pylones Hellas

  Σχετικά με την Pylones Hellas

  Η Pylones Hellas, μέλος του κυπριακού ομίλου P.M. Tseriotis Ltd, δραστηριοποιείται για περισσότερα από 25 χρόνια στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών και ασφάλειας διαδικτύου. Η εταιρία συνδυάζει υπηρεσίες τόσο ενός IT systems integrator όσο και ενός IT security integrator, καθιστώντας την πρωτοποριακό πάροχο για την ελληνική αγορά. Στηριζόμενη στο τρίπτυχο Ασφάλεια, Βελτιστοποίηση και Υψηλή Διαθεσιμότητα, οι λύσεις της Pylones Hellas, απευθύνονται σε μεγάλες εταιρίες όπως τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, βιομηχανίες, εταιρίες στοιχημάτων και τυχερών παιγνίων, και γενικότερα στις επιχειρήσεις που βασίζουν το business τους σε τεχνολογίες πληροφορικής.

  Στρατηγικοί συνεργάτες της Pylones Hellas είναι οι f5, AWS, CheckPoint, Palo Alto, Crowdstrike, OKTA, Sailpoint και παραδοσιακά οι HPE και IBM προσφέροντας πολυάριθμες λύσεις σε τομείς όπως η κυβερνοασφάλεια, τα ενσύρματα και ασύρματα δίκτυα, το storage, τα business critical συστήματα, τα datacenters και το cloud.

  Σχετικά με την Exelasis

  Η Exelasis αποτελεί έναν οργανισμό παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στον κυβερνοχώρο. Εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η παρουσία της συναντάται σε Ευρώπη, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Μέση Ανατολή. Το ανθρώπινο δυναμικό της διαθέτει διαβαθμίσεις κυβερνητικού επιπέδου για τον έλεγχο δικτύων και συστημάτων. Εξετάζει την προστασία των πελάτων της με μία εξ’ ολοκλήρου επιθετική και αποτελεσματική προσέγγιση. Οι τεχνικές και τα εργαλεία που χρησιμοποιούν είναι διαρκώς ενημερωμένες μέσα από βάσεις δεδομένων κακόβουλων ομάδων του Dark Web. Αξιοσημείωτη είναι η πορεία της ομάδας της Exelasis σε διεθνή βραβεία και διακρίσεις. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Exelasis διατίθενται εδώ: https://exelasis.com/

  ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

   Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

   Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

   Athens Electronix 2024

   Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

   Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

   Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

   Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

   Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

   Lenkeng AV transmitters

   H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...

  ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Cyprus, τεύχος 11

   Security Cyprus, τεύχος 11

   Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Cyprus! Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή ...
  • Dahua Insider

   Dahua Insider

   Βελτιωμένη γενιά Access Controller με νέες δυνατότητες και λειτουργίες Ο νέος Insider Access Controller της Dahua, ASC3202B, έρχεται να γίνει η «καρδιά» της εγκατάστασήςμας. Ενσωματώνει Web Int...
  • Security TOP 50

   Security TOP 50

   Η κατάταξη των εταιρειών Security, που δημοσιεύει κάθε χρόνο στην επίσημη ιστοσελίδα του το περιοδικό asmag.com, είναι πλέον διαθέσιμη! Το asmag.com, που σε συνεργασία με κορυφαία στελέχη του κλάδ...
  • PIAM 2.0

   PIAM 2.0

   Το PIAM (Physical Identity and Access Management), που αναφέρεται στον έλεγχο πρόσβασης και σημαίνει διαχείριση της φυσικής ταυτότητας και της πρόσβασης, είναι στην πραγματικότητα ένα σύστημα που ...
  • Body worn κάμερες: Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή τους το 2024 στη χώρα μας

   Body worn κάμερες: Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή τους το 2024 στη χώρα μας

   Οι body worn κάμερες, που κατά βάση χρησιμοποιούνται από τις αρχές επιβολής του νόμου, μπορούν μεταξύ άλλων να τοποθετηθούν στις στολές των αστυνομικών και έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμες,...
  • Πώς επηρεάζονται οι αγοραστικές συνήθειες του καταναλωτικού κοινού από τα δεδομένα

   Πώς επηρεάζονται οι αγοραστικές συνήθειες του καταναλωτικού κοινού από τα δεδομένα

   Η ικανότητα συλλογής, ανάλυσης και εξαγωγής πληροφοριών / δεδομένων από πολλαπλές πηγές μπορεί να έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο για μία επιχείρηση, κάτι που γίνεται καλύτερα αντιληπτό όταν εξετάζουμ...
  • Πρωτόκολλο DALI

   Πρωτόκολλο DALI

   Το πρωτόκολλο επικοινωνίας φωτιστικών ασφαλείας DALI (Digital Addressable Lighting Interface) αναδεικνύει μια νέα εποχή στον χώρο της τεχνολογίας φωτισμού, προσφέροντας εξελιγμένες δυνατότητες ελέ...
  • Ajax Special Event: Νέα προϊόντα και λύσεις στην 5η κατά σειρά virtual παρουσίαση!

   Ajax Special Event: Νέα προϊόντα και λύσεις στην 5η κατά σειρά virtual παρουσίαση!

   Το 5ο κατά σειρά εικονικό event της Ajax Systems ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία στις 20 Οκτωβρίου του 2023! Για μία ακόμα χρονιά, η εταιρεία άνοιξε τα χαρτιά της ανακοινώνοντας νέες αλλαγές στο...
  • Ο ρόλος των καμερών ασφαλείας στο industry 4.0

   Ο ρόλος των καμερών ασφαλείας στο industry 4.0

   Πριν από το 2014, ο όρος αναζήτησης «industry 4.0» στο Google ήταν πρακτικά ανύπαρκτος. Αυτό έπαψε να ισχύει από το 2019, όπου το 68% των ερωτηθέντων μιας παγκόσμιας έρευνας που πραγματοποίησε η M...