DIABASTE DWREAN SEC 137
techmail
anga2023
DIGITAL TV 175
securityreport e mag odhgos 2021
25 Ιουνίου 2018 11:02

Απελάθηκαν τέσσερις φρουροί ασφαλείας στην Κύπρο

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2022%252F05%252F7cb0cf0ceae296774216300a63c68416 XL

Στην απέλαση τεσσάρων αλλοδαπών που εκτελούσαν χρέη φρουρών σε πρόσωπα γνωστά στις Αρχές προχώρησαν οι αρμόδιοι στη βάση διαταγμάτων απέλασης.

Στην απέλαση τεσσάρων αλλοδαπών που εκτελούσαν χρέη φρουρών σε πρόσωπα γνωστά στις Αρχές προχώρησαν οι αρμόδιοι στη βάση διαταγμάτων απέλασης.

Οι τέσσερις αλλοδαποί κατείχαν άδεια φρουρού ασφαλείας και εντοπίστηκαν να παρέχουν ασφάλεια σε πρόσωπα που απασχολούν συχνά την Αστυνομία, με αποτέλεσμα ο Αρχηγός της να κάνει χρήση της εξουσίας που του παρέχει ο νόμος και να τους αφαιρέσει την άδεια φρουρού, αφού αυτή δόθηκε για φρούρηση εγκαταστάσεων και όχι προσώπων. Ο ένας εξ αυτών μετά αναχώρησε για τη χώρα του οικειοθελώς, ενώ οι άλλοι τρεις απελάθηκαν αφού κρίθηκε ότι οι δραστηριότητες και οι ενέργειές τους σχετίζονται με τη δημόσια ασφάλεια. 

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έλεγχοι της Αστυνομίας σε παγκύπρια βάση για πρόληψη και πάταξη του εγκλήματος. Προχθές το βράδυ έγιναν συντονισμένες επιχειρήσεις και σε μια περίπτωση εντοπίστηκε ένα πρόσωπο να κατέχει εκρηκτικές ύλες. Συνολικά ελέγχθηκαν δύο υποστατικά, πέντε κατοικίες, 24 μπιραρίες, 123 οχήματα και 147 πρόσωπα. 

Εξάλλου, σε δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου παραπέμφθηκε χθες για τους τέσσερις πυροκροτητές που βρέθηκαν την περασμένη βδομάδα στο διαμέρισμά του ο Ιωσήφ Ιωσήφ, άλλος Σήφης, στενός φίλος του Αλέξη Μαυρομιχάλη. Νομική μάχη για να μη μείνει υπό κράτηση, όπως ήταν το αίτημα της κατηγορούσας Αρχής, δόθηκε στο δικαστήριο, το οποίο τελικά διέταξε την κράτησή του μέχρι τη δίκη του στις 5 Ιουλίου.

Η δημόσια κατήγορος Αντιγόνη Μιχαήλ ζήτησε όπως ο κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση για δύο λόγους:

Πρώτο γιατί είναι ορατός ο κίνδυνος να μην παραστεί στη δίκη του και επειδή εναντίον του εκκρεμεί και άλλη υπόθεση που αφορά κατοχή σιδερογροθιάς.

Ο δικηγόρος του, Άντρος Πελεκάνος, ήγειρε ένσταση αναφέροντας ότι η υπόθεση με τη σιδερογροθιά χρονολογείται και η εκδίκασή της αναβλήθηκε εφτά φορές από την κατηγορούσα Αρχή.

Μίλησε για αλλότρια κίνητρα και πρόσθεσε ότι κατείχαν και άλλα πρόσωπα κλειδί του διαμερίσματος στο οποίο βρέθηκαν οι πυροκροτητές. Έξω από το δικαστήριο η Αστυνομία προέβη σε έλεγχο του οχήματος του Αλέξη Μαυρομιχάλη χωρίς να βρεθεί οτιδήποτε.

Διευκρινίσεις Αστυνομίας

Η Αστυνομία διευκρινίζει ότι τα τρία από τα τέσσερα πρόσωπα (ο ένας αναχώρησε οικειοθελώς) απελάθηκαν με διατάγματα απέλασης καθότι κρίθηκε ότι συνιστούσαν σοβαρή απειλή για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

Επίσης σημειώνεται ότι ένα από τα τρία πρόσωπα ήταν κάτοχος άδειας φρουρού ασφαλείας η οποία ανακλήθηκε πρόσφατα σύμφωνα με τις πρόνοιες της νομοθεσίας.

Και επανατονίζεται ότι τα τρία πρόσωπα απελάθηκαν στη βάση διαταγμάτων απέλασης και όχι με απόφαση του αρχηγού της Αστυνομίας.

philenews.com

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, 137

  Security Report, 137

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
 • Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Εντυπωσιακά επανήλθε στο προσκήνιο η Salonica Electronix, μετά την απουσία της κατά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας. Η έκθεση διεξήχθη στην ευρύχωρη αίθουσα Grand Pietra του ξενοδοχείου Porto Pala...
 • Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Σήμερα η επιτυχία και η κερδοφορία μίας επιχείρησης, ανεξάρτητα από τα προϊόντα που πουλάει και τις υπηρεσίες που προσφέρει, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδά των πωλήσεων και από την ικανοπο...
 • Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Η εκκένωση ή η μαζική ενημέρωση των ανθρώπων που βρίσκονται σε  ένα κτίριο ή ένα εμπορικό κέντρο, σε διάφορους χώρους εκδηλώσεων όπως θέατρα και συναυλιακούς χώρους, σε σταθμούς μέσων μαζικής...
 • HIKVΙSION eDVRs

  HIKVΙSION eDVRs

  Η HΙKVISION παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο καταγραφικό eDVR με ενσωματωμένο δίσκο eSSD σε μορφή chip (μνήμη flash). Στο άμεσο μέλλον αναμένεται οι δίσκοι SSD να αντικαταστήσουν τους κανονικούς σκληρ...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design