DIABASTE DWREAN SEC 132
techmail
DIGITAL TV 171
securityreport e mag odhgos 2021
27 Απριλίου 2018 10:03

Αβραμόπουλος: Πιο ασφαλής η Ευρώπη με το Σύστημα Πληροφοριών και Άδειας Ταξιδίου

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=WyJ3cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvMjAyMi8wNS9lOGJkYjIyZjQ2NjZjNzVhMmNmYTI2YzVjNDA5MWQ4Yl9YTC5qcGciLFtbImRvUmVzaXplIixbMTIwMCwxMjAwLDEyMDAsMTIwMF1dLFsiZG9Dcm9wIixbMTIwMCw2MDAsMCwzMDBdXV0sMTY1MjI3NzgxMF0%3D&file=71%2Fe8bdb22f4666c75a2cfa26c5c4091d8b XL 71c8d4cb

Την ικανοποίησή του για τη συμφωνία μεταξύ του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών και Άδειας Ταξιδίου εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Την ικανοποίησή του για τη συμφωνία μεταξύ του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών και Άδειας Ταξιδίου εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Σήμερα πραγματοποιήθηκε ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της οικοδόμησης μιας ασφαλέστερης Ευρώπης για τους πολίτες μας, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την κινητικότητα», σημείωσε στη δήλωσή του ο κ. Αβραμόπουλος.

Όπως ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος σε κοινή δήλωσή του με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και τον επίτροπο Τζούλιαν Κινγκ, «Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιος διασχίζει τα σύνορά μας. Με το νέο αυτό σύστημα, μόλις τεθεί σε λειτουργία, θα διενεργούνται προαναχωρησιακοί έλεγχοι ασφάλειας και μετανάστευσης σε ταξιδιώτες που επωφελούνται από την ελεύθερη πρόσβαση στο χώρο της Σένγκεν χωρίς θεώρηση, το ETIAS θα βοηθήσει στον εντοπισμό ατόμων που μπορεί να αποτελέσουν απειλή για τους πολίτες μας πριν ακόμα φθάσουν στα εξωτερικά μας σύνορα».

Η κοινή δήλωση του πρώτου αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Frans Timmermans, του Επιτρόπου κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Επιτρόπου κ. Julian King, έχει ως εξής:

«Η σημερινή συμφωνία για το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών και Άδειας Ταξιδίου (ETIAS) αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την οικοδόμηση μιας ασφαλέστερης Ευρώπης για τους πολίτες της.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει τις προσπάθειες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου να οριστικοποιήσουν αυτή τη συμφωνία που αποτελεί προτεραιότητα, όπως άλλωστε είχε συμφωνηθεί στην Κοινή Δήλωση Νομοθετικών Προτεραιοτήτων για το 2018-2019.

Επίσης, η σημερινή συμφωνία έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς συμβολίζει την κάλυψη ακόμη ενός κενού σε θέματα ασφάλειας δικτύων πληροφόρησης στην ΕΕ.

Καλούμε τώρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο να υιοθετήσουν επίσημα τη συμφωνία.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιος διασχίζει τα σύνορά μας. Με το νέο αυτό σύστημα, μόλις τεθεί σε λειτουργία, θα διενεργούνται προαναχωρησιακοί έλεγχοι ασφάλειας και μετανάστευσης σε ταξιδιώτες που επωφελούνται από την ελεύθερη πρόσβαση στο χώρο της Σένγκεν χωρίς θεώρηση.

Πραγματοποιώντας διασταυρωμένους ελέγχους, μέσω των διαφόρων πληροφοριακών συστημάτων για τα σύνορα, την ασφάλεια και τη μετανάστευση, σε ταξιδιώτες για τους οποίους δεν απαιτείται θεώρηση, το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών και Άδειας Ταξιδίου (ETIAS) θα βοηθήσει στον εντοπισμό ατόμων που μπορεί να αποτελέσουν απειλή για τους πολίτες μας πριν ακόμα φθάσουν στα εξωτερικά μας σύνορα.

Η διαδικασία απόκτησης άδειας ταξιδίου θα είναι οικονομικά προσιτή για τους ταξιδιώτες, απλή και γρήγορη, με πλήρη σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα και τους κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων της ΕΕ. Επίσης, το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών και Άδειας Ταξιδίου (ETIAS) θα ενισχύσει και θα διαφυλάξει την κινητικότητα των ταξιδιωτών για τους οποίους δεν απαιτείται θεώρηση ταξιδίου, εντοπίζοντας αυτούς που ενδέχεται να αποτελέσουν απειλή.

Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε θέσει συλλογικά τις βάσεις για την οικοδόμηση μιας πραγματικής και αποτελεσματικής Ένωσης Ασφάλειας. Το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών και Άδειας Ταξιδίου (ETIAS) αποτελεί βασικό στοιχείο των προσπαθειών μας. Παράλληλα, η κινητικότητα και το ανοικτό πνεύμα στην Ευρώπη δεν μπορούν και δεν πρέπει να λειτουργούν σε βάρος της ασφάλειας.

Το έργο μας δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να χτίσουμε μια ασφαλέστερη Ευρώπη – μια Ευρώπη που προστατεύει».

Επόμενα βήματα

Το συμφωνηθέν κείμενο θα πρέπει να υιοθετηθεί επίσημα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο.

Ο αρμόδιος ευρωπαϊκός οργανισμός για τη διαχείριση μεγάλων πληροφοριακών συστημάτων στον τομέα της ελευθερίας, της ασφάλειας και της δικαιοσύνης, eu-LISA, θα αναπτύξει το σύστημα με στόχο την πλήρη λειτουργία του μέχρι το 2021.

Αφού τεθεί σε εφαρμογή το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών και Άδειας Ταξιδίου (ETIAS) θα τελεί υπό τη διαχείριση από την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή, σε στενή συνεργασία με τα Κράτη Μέλη και την Europol.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, τεύχος 133

  Security Report, τεύχος 133

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Δεκεμβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές...
 • <strong>4η Διεθνής Έκθεση ENERGIA.TEC</strong>

  4η Διεθνής Έκθεση ENERGIA.TEC

  Η εξειδικευμένη έκθεση στην Ελλάδα για το ηλεκτρολογικό υλικό, το φωτισμό, τα συστήματα ασφαλείας και την ηλεκτροκίνηση, έκλεισε με περισσότερες συμμετοχές από κάθε προηγούμενη φορά,  με κορυ...
 • ΗΛΚΑ Α.Ε. : Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα Τεχνολογίας της Dahua

  ΗΛΚΑ Α.Ε. : Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα Τεχνολογίας της Dahua

  Με μεγάλη μαζικότητα διεξήχθη η Ημερίδα Τεχνολογίας που διοργάνωσαν από κοινού οι ΗΛΚΑ Α.Ε. και η Dahua Technology. Ο συνολικός αριθμός των παρευρισκομένων έφτασε σε τριψήφιο αριθμό, ενώ ξεχώρισε ...
 • <strong>Επιλέγοντας φακούς σε ένα Κλειστό κύκλωμα Τηλεόρασης</strong>

  Επιλέγοντας φακούς σε ένα Κλειστό κύκλωμα Τηλεόρασης

  Στα μάτια των περισσοτέρων όλοι οι φακοί κάμερας είναι ίδιοι και κάθε φακός κρίνεται ικανοποιητικός αρκεί να παρέχει εικόνες υψηλής ευκρίνειας. Στον κόσμο των ειδικών όμως, τα πράγματα είναι αρκετ...
 • <strong>Καλώδια Ethernet σε συστήματα βιντεοεπιτήρησης</strong>

  Καλώδια Ethernet σε συστήματα βιντεοεπιτήρησης

  Ένα καλώδιο Ethernet είναι ένας κοινός τύπος καλωδίου δικτύου που χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα για την ενσύρματη σύνδεση πολλών συσκευών, όπως οι υπολογιστές, τα switches, οι κάμερες ασφαλείας, τ...
 • <strong>Πώς θα καταλάβετε ότι ένα σύστημα συναγερμού χρειάζεται αναβάθμιση;</strong>

  Πώς θα καταλάβετε ότι ένα σύστημα συναγερμού χρειάζεται αναβάθμιση;

  Αναπόφευκτα κάποια στιγμή, κάθε ιδιοκτήτης θα πρέπει να αναρωτηθεί - ή θα απευθυνθεί σε έναν ειδικό - για το εάν πρέπει να προχωρήσει στην αναβάθμισή των συστημάτων ασφαλείας του. Παρακάτω, παρατί...
 • <strong>Internet of Things</strong>

  Internet of Things

  Το Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT) αποτελείται από έξυπνες συσκευές που επικοινωνούν μεταξύ τους. Δίνει τη δυνατότητα σε αυτές τις συσκευές να συλλέγουν και να ανταλλάσσουν δεδομένα. Εκτός αυτού, το...
 • <strong>U-PROX</strong>

  U-PROX

  Η PARADOX HELLAS S.A., αποκλειστικός αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των ασύρματων συναγερμών U-PROX, διαθέτει στην αγορά μερικά νέα KIT της εταιρίας που προσφέρουν μεγάλη ευελιξία κατά τη διάρκεια τη...
 • <strong>BRADY M211 mobile</strong>

  BRADY M211 mobile

  Η γνωστή εταιρία BRADY που ειδικεύεται σε υλικά και εκτυπωτές σήμανσης εγκαταστάσεων παρουσίασε το νεότερο μοντέλο εκτυπωτή που λειτουργεί μέσω εφαρμογής απο το κινητό τηλέφωνο. Γι’ αυτό το λόγο κ...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design