DIABASTE DWREAN SEC 137
techmail
anga2023
DIGITAL TV 175
securityreport e mag odhgos 2021
20 Νοεμβρίου 2018 12:44

Black Friday: Πραγματοποιήστε τις online αγορές σας με ασφάλεια

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2022%252F05%252F93a9ca04201aa6cfccb1131e47cc12be XL

Με αφορμή το επερχόμενο Black Friday, είναι άξιο παρατήρησης πως η πλειονότητα των συναλλαγών που θα πραγματοποιηθούν την ημέρα αυτή θα είναι ηλεκτρονικές.

Με αφορμή το επερχόμενο Black Friday, είναι άξιο παρατήρησης πως η πλειονότητα των συναλλαγών που θα πραγματοποιηθούν την ημέρα αυτή θα είναι ηλεκτρονικές. Αυτό αποτελεί άμεση συνέπεια της ψηφιακής εποχής που διανύουμε, όπου καθημερινές δραστηριότητες και εργασίες του σύγχρονου ατόμου έχουν και ηλεκτρονική μορφή. Υπό τον άξονα λοιπόν της διευκόλυνσης των ανθρώπων αλλά και της καλύτερης παρακολούθησης των δραστηριοτήτων του, οι ηλεκτρονικές συναλλαγές – αγορές δείχνουν να έχουν ποικίλα οφέλη για τον χρήστη:

-Ταχύτητα συναλλαγών

-Ευκολία πληρωμής (Μέσω τραπεζικής κάρτας)

-Μεγαλύτερη ποικιλία επιλογής (καθώς τα ηλεκτρονικά καταστήματα έχουν χιλιάδες κωδικούς που ένα φυσικό κατάστημα είναι αδύνατο να αποθηκεύσει)

-Παρακολούθηση της παραγγελίας σου

Όλα τα προαναφερόμενα οφέλη, δεν παύουν να αναιρούν το γεγονός πως οι συναλλαγές μας βρίσκονται στον κυβερνοχώρο και με την κατάλληλη εκμετάλλευση, τα προσωπικά μας στοιχεία και ιδιωτικά δεδομένα μπορεί να διαρρεύσουν. Επιπρόσθετα, οι διαδικτυακοί εγκληματίες γνωρίζοντας πως το Black Friday αποτελεί την ημέρα του χρόνου με το υψηλότερο ποσοστό online αγορών, είναι πιο ενεργοί και στοχεύουν σε μεγάλα brands και e-shops καταστημάτων προκειμένου να εξαπατήσουν τους ανίδεους καταναλωτές.

Για τους παραπάνω λόγους προτείνονται ορισμένες πρακτικές – συμβουλές προκειμένου να είστε σίγουροι ότι δεν θα αποτελέσετε θύμα ψηφιακής εξαπάτησης.

Phishing

Μία από τις πιο διαδεδομένες τεχνικές των κυβερνο-εγκληματιών είναι αυτή του phishing. Οι χάκερς αποστέλλουν μαζικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσποιούμενοι κάποια τράπεζα, που τους ζητεί να ανανεώσουν τα στοιχεία εισόδου τους, εισάγοντας φυσικά πρώτα τα παλιά. Η antiphishing τεχνολογία του Bitdefender και η προστασία από απάτες, εντοπίζει απόπειρες phishing και τις διαγράφει άμεσα από την συσκευή.

Τραπεζικές Συναλλαγές

Οι καταναλωτές οφείλουν να προτιμούν ηλεκτρονικά καταστήματα που φέρουν την πιστοποίηση ασφαλείας διατραπεζικών συναλλαγών και συνεργάζονται με κάποια γνωστή τράπεζα. Με το μοναδικό πρόγραμμα περιήγησης Safepay που προσφέρει το Bitdefender εξασφαλίζεται η προστασία κάθε διαδικτυακής σας χρηματικής συναλλαγής.

Εγκυρότητα Ιστοσελίδας

Ένας επιπλέον τρόπος εξαπάτησης των χρηστών είναι το γνωστό pharming. Με την ορολογία αυτή αναφερόμαστε στην προσπάθεια των κυβερνο-εγκληματιών να μιμηθούν τον ακριβή σχεδιασμό μιας πολύ γνωστής ιστοσελίδας και να την παρουσιάσουν στον καταναλωτή, μην γνωρίζοντας ότι αποτελεί προϊόν εξαπάτησης. Ο χρήστης, εμπιστευόμενος την υποτιθέμενη γνωστή εταιρία δίνει ανενόχλητα τα προσωπικά του στοιχεία και γίνεται θύμα του ηλεκτρονικού εγκλήματος. Με την δυνατότητα ασφαλής περιήγησης που προσφέρει το Bitdefender εξασφαλίζεται ότι δεν θα παραπεμφθείτε ποτέ σε επικίνδυνη ιστοσελίδα.

Κωδικοί Πρόσβασης

Οι ψηφιακοί αγοραστές δεν πρέπει να αποθηκεύουν τραπεζικά στοιχεία και κωδικούς σε ιστοσελίδες και προγράμματα περιήγησης. Μόνο το Bitdefender μπορεί να προσφέρει ένα ασφαλές «θησαυροφυλάκιο» προκειμένου να παρέχεται τα προσωπικά σας δεδομένα, κωδικούς και στοιχεία και να είστε σίγουροι για την ασφάλειά τους και την μη κακόβουλη χρήση τους.

bitdefender.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, 137

  Security Report, 137

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
 • Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Εντυπωσιακά επανήλθε στο προσκήνιο η Salonica Electronix, μετά την απουσία της κατά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας. Η έκθεση διεξήχθη στην ευρύχωρη αίθουσα Grand Pietra του ξενοδοχείου Porto Pala...
 • Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Σήμερα η επιτυχία και η κερδοφορία μίας επιχείρησης, ανεξάρτητα από τα προϊόντα που πουλάει και τις υπηρεσίες που προσφέρει, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδά των πωλήσεων και από την ικανοπο...
 • Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Η εκκένωση ή η μαζική ενημέρωση των ανθρώπων που βρίσκονται σε  ένα κτίριο ή ένα εμπορικό κέντρο, σε διάφορους χώρους εκδηλώσεων όπως θέατρα και συναυλιακούς χώρους, σε σταθμούς μέσων μαζικής...
 • HIKVΙSION eDVRs

  HIKVΙSION eDVRs

  Η HΙKVISION παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο καταγραφικό eDVR με ενσωματωμένο δίσκο eSSD σε μορφή chip (μνήμη flash). Στο άμεσο μέλλον αναμένεται οι δίσκοι SSD να αντικαταστήσουν τους κανονικούς σκληρ...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design