Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 189
ilka aggelia
securityreport e mag odhgos 2021
13 Ιουνίου 2018 12:59

Dark Sword: Εφιάλτης των ΗΠΑ το πρώτο μαχητικό 6ης γενιάς της Κίνας

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F00ef16a13698f79d326628e60da7e7e2 XL

Η Κίνα κυκλοφόρησε εικόνες ενός νέου, μη επανδρωμένου, stealth μαχητικού αεροσκάφους, οι οποίες αποκαλύπτουν πόσο κοντά βρίσκεται η Κίνα στο να εκθρονίσει τις ΗΠΑ ως την κυρίαρχη στρατιωτική δύναμη στον αέρα.

Η Κίνα κυκλοφόρησε εικόνες ενός νέου, μη επανδρωμένου, stealth μαχητικού αεροσκάφους, οι οποίες αποκαλύπτουν πόσο κοντά βρίσκεται η Κίνα στο να εκθρονίσει τις ΗΠΑ ως την κυρίαρχη στρατιωτική δύναμη στον αέρα.

Η Κίνα έχει ήδη κατασκευάσει αεριωθούμενα stealth μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία προβληματίζουν τους Αμερικανούς στρατιωτικούς σχεδιαστές, αλλά οι εικόνες του νέου μη επανδρωμένου αεροσκάφους, που ονομάζεται “Dark Sword” (“Σκοτεινό Ξίφος¨), υποδηλώνουν μια εντελώς νέα διάσταση εναέριου πολέμου, που θα μπορούσε να αποδειχθεί ο απόλυτος εφιάλτης για τις ΗΠΑ.

Το «Dark Sword» μπορεί να είναι το πρώτο πόλεμο έκτης γενιάς, σύμφωνα με το Militarywatchmagazine.com. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο ορισμός του «μαχητικού 6ης γενιάς» δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

Ο Justin Bronk, εμπειρογνώμονας για εναέριου πολέμου στο Royal United Services Institute, δήλωσε ότι το «Dark Sword» αντιπροσωπεύει μια πολύ διαφορετική φιλοσοφία σχεδιασμού από τα σχέδια των αμερικανικών μη επανδρωμένων αεριωθούμενων αεροσκαφών.

Ο Bronk εξέτασε τις διαθέσιμες φωτογραφίες του «Dark Sword» και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι συγκεκριμένο αεροσκάφος φαίνεται να είναι σχεδιασμένο για γρήγορη, υπερηχητική πτήση αντί για μεγιστοποίηση της δυνατότητας stealth, αντιγράφοντας πολλά από τα χαρακτηριστικά του αμερικανικού F-22 Raptor.

Το «Dark Sword» φαίνεται να έχει σχεδιαστεί για να συμμετέχει σε αερομαχίες και εξ αποστάσεως αεροπορικές επιθέσεις. Έχει πολύ μεγαλύτερη ομοιότητα με αεροσκάφη όπως το F-22 Raptor και το F-35 της Αμερικής ή το J-20 της Κίνας από ότι με ένα drone τύπου Predator.

Oι ΗΠΑ φαίνεται να αιφνιδιάζονται από την Κίνα, η οποία κινείται προς την ανάπτυξη ενός μη επανδρωμένου μαχητικού αεροσκάφους – μια ιδέα που, αρχικά, είχαν οι ΗΠΑ και στην συνέχεια την εγκατέλειψαν, επιλέγοντας να αναπτύξουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού.

Η Κίνα, που βρίσκεται στον Ειρηνικό και περιβάλλεται προς ανατολάς από συμμάχους των ΗΠΑ, έχει έναν τεράστιο εναέριο χώρο να υπερασπιστεί. Ένα τέτοιο αεροσκάφος, εάν παραχθεί σε μεγάλους αριθμούς, χωρίς να απαιτείται η εκπαίδευση πιλότων, θα μπορούσε τουλάχιστον να απορροφήσει πυραύλους από τα αμερικανικά μαχητικά. «Η ποσότητα αποτελεί ένα ξεχωριστό είδος ποιότητας», δήλωσε ο Bronk.

Σε ένα τέτοιο σενάριο, οι αμερικανικές δυνάμεις θα πολεμούν εναντίον υπερηχητικών, ατρόμητων μη επανδρωμένων μαχητών που θα μπορούν να ελιχθούν θεωρητικά εξίσου ή ακόμα και καλύτερα από τα επανδρωμένα αεροσκάφη.

Μένουν πίσω οι ΗΠΑ ή μπλοφάρει η Κίνα; 

Ίσως κάπου σε ένα σκοτεινό δωμάτιο αμερικανοί μηχανικοί σχεδιάζουν ένα μυστικό μη επανδρωμένο μαχητικό για να εξισορροπήσουν το παιχνίδι. 

Η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία έχει κατηγορηθεί εδώ και καιρό ότι κυριαρχείται από μια «Μαφία πιλότων μαχητικών αεροσκαφών» που επιμένουν στον αυξημένο ρόλο των επανδρωμένων αεροσκαφών σε βάρος της τεχνολογικής προόδου και ίσως της αεροπορικής υπεροχής.

Η ανάπτυξή του «Dark Sword» έχει προχωρήσει υπό καθεστώς πλήρους μυστικότητας. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο κοντά βρίσκεται η Κίνα στο να γίνει το «Dark Sword» επιχειρησιακό. 

Για παράδειγμα, δεν μπορούμε να υποθέσουμε αν η μακέτα του «Dark Sword» που εμφανίζεται στη φωτογραφία μπορεί, αυτή τη στιγμή, να πετάξει. Αυτό που είναι εμφανές, είναι ότι η Κίνα συνεχίζει να επενδύει σε μεγάλο βαθμό στην απόκτηση μια τέτοιας ικανότητας. 

Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα έχει αυτή τη δυνατότητα κάποια στιγμή στο μέλλον, είτε με το «Dark Sword» είτε με κάποιο άλλο μοντέλο. Οι ΗΠΑ έχουν υποτιμήσει επανειλημμένα πόσο γρήγορα εξελίσσεται σε επίπεδο στρατιωτικής τεχνολογίας η Κίνα.

Με πληροφορίες από Business Insider, The Drive, National Interest, Sputnik.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Ιούνιος 2024
Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουνίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
Τα εργασιακά δικαιώματα στα τεχνικά επαγγέλματα
Στη σύγχρονη και γεμάτη προκλήσεις κοινωνία μας, η ασφάλεια αποτελεί τη σπουδαιότερη προτεραιότητα τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τις επιχειρήσεις. Η ασφάλεια όλων των συνανθρώπων μας ήταν, είνα...
Dahua Lab Tour
Το 2024 μπήκε δυναμικά για το πολύ επιτυχημένο «οδοιπορικό» hands on technical training της Keeper Group και της Dahua Technology με τον πρώτο προορισμό για τη φετινή χρονιά να είναι η Λάρισα. ...
Ανίχνευση Ομοιότητας
Σήμερα, όλο και περισσότερες εταιρείες αποκτούν μεγαλύτερη αξία εφαρμόζοντας στα συστήματα παρακολούθησης βίντεο που χρησιμοποιούν λογισμικά ανάλυσης βίντεο βασισμένα σε τεχνητή νοημοσύνη. Οι εν λ...
Αναβάθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα
Οι τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αποτελούν σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας, καθώς πρόκειται για εγκαταστάσεις όπου φυλάσσονται μετρητά και άλλα τιμαλφή σε μεγάλες ποσότητες. ...
Συστήματα ήχου PA της Hikvision
H Hikvision εισέρχεται δυναμικά στον χώρο των επαγγελματικών ηχητικών συστημάτων PA (Public Address), τα οποία μπορεί να συνδυάζονται με τα συστήματα CCTV της, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις audi...
Hikvision HiWatch Series
Τα προϊόντα της σειράς HiWatch της Hikvision, που αποτελούνται από καταγραφικά και κάμερες με σύγχρονες δυνατότητες και χαρακτηριστικά, θα τα βρείτε διαθέσιμα στο νέο B2B site της Stam Electronics...
Hikvision Turbo HD 8.0
Για τα προϊόντα Turbo HD της Hikvision δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Υψηλή ανάλυση, μετάδοση σήματος μέσω ομοαξονικού σε μεγάλες αποστάσεις, κορυφαία συμπίεση βίντεο, χαμηλότερες απαιτήσει...