DIABASTE DWREAN SEC 137
techmail
anga2023
DIGITAL TV 175
securityreport e mag odhgos 2021
13 Ιουνίου 2018 12:59

Dark Sword: Εφιάλτης των ΗΠΑ το πρώτο μαχητικό 6ης γενιάς της Κίνας

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2022%252F05%252F00ef16a13698f79d326628e60da7e7e2 XL

Η Κίνα κυκλοφόρησε εικόνες ενός νέου, μη επανδρωμένου, stealth μαχητικού αεροσκάφους, οι οποίες αποκαλύπτουν πόσο κοντά βρίσκεται η Κίνα στο να εκθρονίσει τις ΗΠΑ ως την κυρίαρχη στρατιωτική δύναμη στον αέρα.

Η Κίνα κυκλοφόρησε εικόνες ενός νέου, μη επανδρωμένου, stealth μαχητικού αεροσκάφους, οι οποίες αποκαλύπτουν πόσο κοντά βρίσκεται η Κίνα στο να εκθρονίσει τις ΗΠΑ ως την κυρίαρχη στρατιωτική δύναμη στον αέρα.

Η Κίνα έχει ήδη κατασκευάσει αεριωθούμενα stealth μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία προβληματίζουν τους Αμερικανούς στρατιωτικούς σχεδιαστές, αλλά οι εικόνες του νέου μη επανδρωμένου αεροσκάφους, που ονομάζεται “Dark Sword” (“Σκοτεινό Ξίφος¨), υποδηλώνουν μια εντελώς νέα διάσταση εναέριου πολέμου, που θα μπορούσε να αποδειχθεί ο απόλυτος εφιάλτης για τις ΗΠΑ.

Το «Dark Sword» μπορεί να είναι το πρώτο πόλεμο έκτης γενιάς, σύμφωνα με το Militarywatchmagazine.com. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο ορισμός του «μαχητικού 6ης γενιάς» δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

Ο Justin Bronk, εμπειρογνώμονας για εναέριου πολέμου στο Royal United Services Institute, δήλωσε ότι το «Dark Sword» αντιπροσωπεύει μια πολύ διαφορετική φιλοσοφία σχεδιασμού από τα σχέδια των αμερικανικών μη επανδρωμένων αεριωθούμενων αεροσκαφών.

Ο Bronk εξέτασε τις διαθέσιμες φωτογραφίες του «Dark Sword» και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι συγκεκριμένο αεροσκάφος φαίνεται να είναι σχεδιασμένο για γρήγορη, υπερηχητική πτήση αντί για μεγιστοποίηση της δυνατότητας stealth, αντιγράφοντας πολλά από τα χαρακτηριστικά του αμερικανικού F-22 Raptor.

Το «Dark Sword» φαίνεται να έχει σχεδιαστεί για να συμμετέχει σε αερομαχίες και εξ αποστάσεως αεροπορικές επιθέσεις. Έχει πολύ μεγαλύτερη ομοιότητα με αεροσκάφη όπως το F-22 Raptor και το F-35 της Αμερικής ή το J-20 της Κίνας από ότι με ένα drone τύπου Predator.

Oι ΗΠΑ φαίνεται να αιφνιδιάζονται από την Κίνα, η οποία κινείται προς την ανάπτυξη ενός μη επανδρωμένου μαχητικού αεροσκάφους – μια ιδέα που, αρχικά, είχαν οι ΗΠΑ και στην συνέχεια την εγκατέλειψαν, επιλέγοντας να αναπτύξουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού.

Η Κίνα, που βρίσκεται στον Ειρηνικό και περιβάλλεται προς ανατολάς από συμμάχους των ΗΠΑ, έχει έναν τεράστιο εναέριο χώρο να υπερασπιστεί. Ένα τέτοιο αεροσκάφος, εάν παραχθεί σε μεγάλους αριθμούς, χωρίς να απαιτείται η εκπαίδευση πιλότων, θα μπορούσε τουλάχιστον να απορροφήσει πυραύλους από τα αμερικανικά μαχητικά. «Η ποσότητα αποτελεί ένα ξεχωριστό είδος ποιότητας», δήλωσε ο Bronk.

Σε ένα τέτοιο σενάριο, οι αμερικανικές δυνάμεις θα πολεμούν εναντίον υπερηχητικών, ατρόμητων μη επανδρωμένων μαχητών που θα μπορούν να ελιχθούν θεωρητικά εξίσου ή ακόμα και καλύτερα από τα επανδρωμένα αεροσκάφη.

Μένουν πίσω οι ΗΠΑ ή μπλοφάρει η Κίνα; 

Ίσως κάπου σε ένα σκοτεινό δωμάτιο αμερικανοί μηχανικοί σχεδιάζουν ένα μυστικό μη επανδρωμένο μαχητικό για να εξισορροπήσουν το παιχνίδι. 

Η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία έχει κατηγορηθεί εδώ και καιρό ότι κυριαρχείται από μια «Μαφία πιλότων μαχητικών αεροσκαφών» που επιμένουν στον αυξημένο ρόλο των επανδρωμένων αεροσκαφών σε βάρος της τεχνολογικής προόδου και ίσως της αεροπορικής υπεροχής.

Η ανάπτυξή του «Dark Sword» έχει προχωρήσει υπό καθεστώς πλήρους μυστικότητας. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο κοντά βρίσκεται η Κίνα στο να γίνει το «Dark Sword» επιχειρησιακό. 

Για παράδειγμα, δεν μπορούμε να υποθέσουμε αν η μακέτα του «Dark Sword» που εμφανίζεται στη φωτογραφία μπορεί, αυτή τη στιγμή, να πετάξει. Αυτό που είναι εμφανές, είναι ότι η Κίνα συνεχίζει να επενδύει σε μεγάλο βαθμό στην απόκτηση μια τέτοιας ικανότητας. 

Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα έχει αυτή τη δυνατότητα κάποια στιγμή στο μέλλον, είτε με το «Dark Sword» είτε με κάποιο άλλο μοντέλο. Οι ΗΠΑ έχουν υποτιμήσει επανειλημμένα πόσο γρήγορα εξελίσσεται σε επίπεδο στρατιωτικής τεχνολογίας η Κίνα.

Με πληροφορίες από Business Insider, The Drive, National Interest, Sputnik.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, 137

  Security Report, 137

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
 • Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Εντυπωσιακά επανήλθε στο προσκήνιο η Salonica Electronix, μετά την απουσία της κατά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας. Η έκθεση διεξήχθη στην ευρύχωρη αίθουσα Grand Pietra του ξενοδοχείου Porto Pala...
 • Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Σήμερα η επιτυχία και η κερδοφορία μίας επιχείρησης, ανεξάρτητα από τα προϊόντα που πουλάει και τις υπηρεσίες που προσφέρει, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδά των πωλήσεων και από την ικανοπο...
 • Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Η εκκένωση ή η μαζική ενημέρωση των ανθρώπων που βρίσκονται σε  ένα κτίριο ή ένα εμπορικό κέντρο, σε διάφορους χώρους εκδηλώσεων όπως θέατρα και συναυλιακούς χώρους, σε σταθμούς μέσων μαζικής...
 • HIKVΙSION eDVRs

  HIKVΙSION eDVRs

  Η HΙKVISION παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο καταγραφικό eDVR με ενσωματωμένο δίσκο eSSD σε μορφή chip (μνήμη flash). Στο άμεσο μέλλον αναμένεται οι δίσκοι SSD να αντικαταστήσουν τους κανονικούς σκληρ...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design