Skip to main content
tech2024 03 01 at 08 14 33 TM 460
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
8 Σεπτεμβρίου 2021 10:27

devolo: Η back-to-school ψηφιακή εμπειρία ακόμη πιο εύκολη με την κατάλληλη προετοιμασία

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2Ff43d3bd6fbb41bd47fd9dae95686bce8 XL

Η σχολική ζωή έχει αλλάξει πολύ το τελευταίο διάστημα. Η ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης ήταν, κυριολεκτικά, μια διαδικασία με εκπαιδευτικό χαρακτήρα για όλους. Τώρα ο στόχος μας θα πρέπει να είναι η αξιοποίηση αυτής της πρωτόγνωρης εμπειρίας. Άλλωστε, ο κατάλληλος εξοπλισμός σημαίνει άριστη μάθηση, ακόμα και από το σπίτι.

Η σχολική ζωή έχει αλλάξει πολύ το τελευταίο διάστημα. Η ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης ήταν, κυριολεκτικά, μια διαδικασία με εκπαιδευτικό χαρακτήρα για όλους. Τώρα ο στόχος μας θα πρέπει να είναι η αξιοποίηση αυτής της πρωτόγνωρης εμπειρίας. Άλλωστε, ο κατάλληλος εξοπλισμός σημαίνει άριστη μάθηση, ακόμα και από το σπίτι.

Κατ’ οίκον εκπαίδευση με μέλλον
Η τάση προς την κατ’ οίκον εκπαίδευση, που προέκυψε κυρίως κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, είχε πολλές επιπτώσεις και φαίνεται ότι θα είναι μαζί μας για ακόμα περισσότερο διάστημα. Ορισμένες κατηγορίες εκπαίδευσης, ιδιαίτερα όσον αφορά σε ξένες γλώσσες ή βοηθητικά μαθήματα προσπαθούν να ισορροπήσουν μεταξύ της φυσικής και της απομακρυσμένης λειτουργίας, ενώ άλλα δεν έχουν αποφασίσει ακόμα ποιον τρόπο εκπαίδευσης προτιμούν και προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο. Όπως και να έχει, ένας προηγμένος και κατάλληλος κυρίως, εξοπλισμός στο σπίτι, είναι μια πολύτιμη βοήθεια για τους μαθητές. Ποιος είναι όμως αυτός ο κατάλληλος εξοπλισμός; Έχουμε συγκεντρώσει τις πιο σημαντικές πληροφορίες και έχουμε συμβουλές για την επιλογή του σωστού εξοπλισμού.

Desktop, laptop ή tablet;
Η πιο βασική απόφαση, φυσικά, αφορά στο ερώτημα εάν πρέπει τα παιδιά να χρησιμοποιούν ένα σταθερό υπολογιστή (desktop), ένα φορητό υπολογιστή (laptop) ή ένα tablet. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι σκόπιμη αγορά laptop ή tablet, τα οποία προσφέρουν σημαντικά μεγαλύτερη ευελιξία από έναν υπολογιστή desktop αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε. Αν μάλιστα προστεθεί και ένα μεγαλύτερο monitor για πιο άνετη εργασία, είναι σαν να έχετε ένα desktop και δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε επιπλέον εξοπλισμό. Όλες οι σημερινές συσκευές διαθέτουν ενσωματωμένο μικρόφωνο και κάμερα, οπότε δεν χρειάζεται να αγοραστούν ξεχωριστά ούτε αυτά. Ωστόσο, η τελική απόφαση για τον εξοπλισμό και το λειτουργικό σύστημα θα πρέπει να γίνεται σε συνεννόηση με το εκπαιδευτικό προσωπικό, το οποίο γνωρίζει ακριβώς ποια προγράμματα και εφαρμογές θα χρησιμοποιηθούν για τα μαθήματα.

Laptop: Μοντέλο για αρχάριους ή για προχωρημένους;
Ειδικά για μικρά παιδιά, είναι σημαντικό οι συσκευές που χρησιμοποιούν να έχουν εξαιρετικά ανθεκτικό σχεδιασμό ακόμη και μετά από κάποια πτώση. Τα παιδιά θα τα απολαύσουν περισσότερο από τα εύθραυστα και οι γονείς δεν θα ανησυχούν για επιπλέον έξοδα επισκευής.

Φυσικά, ο τεχνικός εξοπλισμός εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις απαιτήσεις και τον προϋπολογισμό. Τα παρακάτω σημεία αναφοράς θα βοηθήσουν στην επιλογή της σωστής συσκευής:
• Επεξεργαστής υψηλών επιδόσεων
• Μνήμη RAM τουλάχιστον στα 6 GB, κατά προτίμηση 8 GB
• Σκληρό δίσκο SSD με χώρο αποθήκευσης τουλάχιστον 128 GB
• Full HD οθόνη
• Ενσωματωμένη webcam, ηχεία και μικρόφωνο
• Διάρκεια λειτουργίας με μπαταρία για τουλάχιστον 6 ώρες

Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, μπορεί να χρειαστεί να επιλέξετε πιο ισχυρό εξοπλισμό για τις ανάγκες τους. Ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες, θα έχετε ήδη ένα επαρκές laptop για τα επόμενα χρόνια. Για τους μαθητές προτείνουμε laptop μεγέθους 13 ή 15 ιντσών. Ένα παιδί θα μπορεί να «εργαστεί» με αυτόν τον τύπο συσκευής για μερικά χρόνια.

Tablet: ένας μοντέρνος μικρο-υπολογιστής
Ένα tablet μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική λύση μπροστά σε ένα laptop, ειδικά όταν πρόκειται για θέμα κόστους. Για παράδειγμα, εάν έχετε ήδη ένα tablet, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό για το σχολείο. Ανάλογα με το μοντέλο, ωστόσο, μπορεί να είναι πιο δύσκολο ή ακριβότερο να βρείτε το σωστό λογισμικό. Για αυτό θα πρέπει να συμβουλευτείτε τους εκπαιδευτικούς του παιδιού σας για να βεβαιωθείτε ότι οι απαιτούμενες είναι διαθέσιμες για αυτή τη συσκευή. Κατά κανόνα, το tablet που χρησιμοποιεί ένα παιδί δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από δύο ετών, προκειμένου να παρέχει επαρκή απόδοση και μελλοντική αξιοπιστία. Να σημειώσουμε ότι τα tablet δεν επιδέχονται αναβάθμισης στον εξοπλισμό τους, οπότε είναι καλό να διαθέτουν τουλάχιστον 2πύρηνο επεξεργαστή και μνήμη 2 GB RAM, κατ’ ελάχιστο.

Το σωστό monitor για ολοκληρωμένη εικόνα
Με τον κατάλληλο εξοπλισμό, τόσο τα tablet όσο και τα laptop μπορούν να είναι πιο αποτελεσματικά και εργονομικά στη χρήση τους. Η πιο σημαντική αγορά είναι μια εξωτερική οθόνη, που βοηθάει στην καλύτερη στάση σώματος και έχει υψηλότερη ανάλυση, κάνοντας την εκπαίδευση πιο εύκολη και ξεκούραση. Όσον αφορά στα τεχνικά στοιχεία, τα πιο σημαντικά κριτήρια για την αγορά μιας οθόνης περιλαμβάνουν: Πάνελ τελευταίας τεχνολογίας με ομοιόμορφη και δυνατή αναπαραγωγή χρώματος, καθώς και επαρκείς επιλογές ρύθμισης της θέσης. Μια καλή οθόνη θα πρέπει να επιτρέπει ρυθμίσεις σε ύψος, κλίση και περιστροφή. Τα πάνελ τελευταίας τεχνολογίας IPS αποτρέπουν την καταπόνηση των ματιών και επιτρέπουν, την προσαρμογή της ποσότητας του μπλε φωτός. Η επιλογή του μεγέθους και της ανάλυσης, διαφέρει σημαντικά ανάλογα με τον τρόπο χρήσης και τον διαθέσιμο χώρο. Ως βασικό χαρακτηριστικό, ωστόσο, συνιστούμε μια οθόνη με διαγώνιο τουλάχιστον 23 ιντσών και ανάλυση Full HD (1920 x 1080 pixels).

Επιπλέον αξεσουάρ
Προφανώς χρειάζεστε πληκτρολόγιο και ποντίκι όταν χρησιμοποιείτε ένα desktop, αλλά θα σας φανούν χρήσιμα και αν έχετε ένα laptop ή tablet με monitor για το σπίτι. Η εργασία με αυτά είναι πολύ πιο βολική. Ακόμα και το πιο προηγμένο trackpad και το πιο σύγχρονο πληκτρολόγιο σε ένα laptop έχουν σχεδιαστεί κυρίως για χρήση σε κίνηση και όχι για παρατεταμένη χρήση σε ένα μόνιμο γραφείο. Θα είστε πολύ πιο άνετα ακόμη και με έναν συνδυασμό οικονομικού πληκτρολογίου και ποντικιού. Με λίγο περισσότερα χρήματα μπορείτε επίσης να πάρετε το κατάλληλο σύστημα headset. Αυτό και μια κάμερα web, είναι εξίσου σημαντικά κομμάτια του βασικού εξοπλισμού για μια σύγχρονη ψηφιακή τάξη, αλλά εκπληρώνει δύο λειτουργίες ταυτόχρονα: Κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων χρησιμεύει ως εναλλακτική λύση για μικρόφωνο, ενώ προσφέρει μια επιπλέον ακουστική θωράκιση και βοηθά στη βελτίωση της συγκέντρωσης.

Ένας εκτυπωτής θα πρέπει επίσης να βρίσκεται στη λίστα αγορών και ιδανικά θα πρέπει να περιλαμβάνει λειτουργία σαρωτή. Πρακτική συμβουλή: Οι περισσότεροι εκτυπωτές τελευταίας τεχνολογίας λειτουργούν μέσω WiFi και έτσι δεν δημιουργείται ακαταστασία με τα καλώδια.

Ισχυρό Internet
Οπουδήποτε και να βρίσκεται ο χώρος για την εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση, θα χρειαστείτε οπωσδήποτε καλή σύνδεση στο Internet. Θα σας φανεί πολύ χρήσιμο για έρευνα και μελέτη αλλά και για μια σταθερή και αξιόπιστη σύνδεση στο μάθημα μέσω βίντεο-κλήσης. Το πρόβλημα είναι ότι πολλά νοικοκυριά διαθέτουν περίπλοκη κάλυψη WiFi που συχνά δεν επαρκεί και δεν έχουν επίσης εγκατεστημένα καλώδια δικτύου. Οι σύγχρονες λύσεις δικτύου βοηθούν στην επίλυση αυτών των προβλημάτων. Για παράδειγμα, οι Γερμανοί πρωτοπόροι στον τομέα των Powerline από τη devolo, χρησιμοποιούν την ηλεκτρική καλωδίωση για να δώσουν πρόσβαση στο Internet σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού Το μόνο που απαιτείται για αυτό είναι οι ευέλικτοι προσαρμογείς devolo Powerlines που μετατρέπουν οποιαδήποτε πρίζα σε σημείο πρόσβασης για Ιnternet υψηλών ταχυτήτων, είτε με καλώδια είτε ασύρματα. Οι υπερσύγχρονες λειτουργίες mesh των Powerline εξασφαλίζουν μέγιστη άνεση και εγγυώνται σταθερή λήψη δεδομένων σε όλο το σπίτι.

Με συσκευές σαν αυτές της σειράς Magic, το καθορισμένο σημείο για κατ ‘οίκον εκπαίδευση, καθώς και το υπόλοιπο σπίτι, μπορεί να συνδεθεί στο Internet με τον τρόπο που επιθυμείτε. Εκτός από τις υψηλές ταχύτητες, τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας λύσης περιλαμβάνουν επίσης την ενσωματωμένη λειτουργία για γονικό έλεγχο, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθορίσει ακριβώς πότε τα παιδιά σας μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Διαδίκτυο.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report Μαρτίου

  Security Report Μαρτίου

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος του Security Report θα βρείτε ενδιαφέροντα ...
 • 9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

  9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

  Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και στους τουρίστες που καταφθάνουν από το ε...
 • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

  Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

  Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
 • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

  11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

  Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
 • 3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

  3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

  H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
 • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

  TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

  Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...