Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Drone για επικίνδυνες βιομηχανικές επιθεωρήσεις
Ένα drone κάνει αίσθηση σε όλη την Ευρώπη. Με αυτή την τεχνολογία,οι επικίνδυνες βιομηχανικές επιθεωρήσεις μπορούν να γίνουν ασφαλέστερες και πιο οικονομικά αποδοτικές.Ένα drone κάνει αίσθηση σε όλη την Ευρώπη. Με αυτή την τεχνολογία,οι επικίνδυνες βιομηχανικές επιθεωρήσεις μπορούν να γίνουν ασφαλέστερες και πιο οικονομικά αποδοτικές.
Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο drone μοναδικό στο είδος του είναι ο ευαίσθητος τηλεσκοπικός του βραχίονας. Σχεδιασμένο από το Κέντρο Προηγμένων Αεροναυπηγικών Τεχνολογιών (CATEC) στη Σεβίλλη, το το ημιαυτόνομο drone μπορεί να σηκώσει τα όργανα και να τα πιέσει πάνω σε δομές με τον σωστό τρόπο για να ελέγξει την ακεραιότητα τους.«Με αυτά τα υπερηχητικά όργανα μπορούμε να μετρήσουμε το πάχος του σωλήνα»,λέει ο Μιγκέλ Ανχελ Τρουζίγιο μηχανικός του Κέντρου CATEC.«Μπορούμε επίσης να ανιχνεύσουμε διάφορα είδη ελαττωμάτων ή διάβρωσης. Αυτοί οι αισθητήρες πρέπει να παραμείνουν σε επαφή με τον σωλήνα για να μας παράσχουμε αυτού του είδους τις πληροφορίες»Στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος με τίτλο AEROARMS, η τεχνολογία αυτή στοχεύειτην αγορά. Μέχρι τώρα αμέτρητοι αγωγοί στις βιομηχανική εγκαταστάσεις, ιδίως στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, πρέπει να ελέγχονται χειροκίνητα. Είναι μια αργή, δαπανηρή και επικίνδυνη δουλειά.Aníbal Ollero, AEROARMS project coordinator; Professor of robotics, University of Sevilla; Scientific advisor, CATEC«Αυτό το drone θα επιτρέψει την εκτέλεση αυτών των καθηκόντων με χαμηλότερο κόστος, εξοικονομώντας σε ένα τυπικό διυλιστήριο 700.000 € ετησίως», λέει ο Ανιμπαλ Ολέρο,συντονιστής του προγράμματος,καθηγητής Ρομποτικής του Πανεπιστημίου της Σεβίλλης,σύμβουλος του CATEC.« Οι επιθεωρήσεις θα διεξάγονται 10 φορές ταχύτερα και χωρίς εργατικά ατυχήματα που έχουν σχέση με το ύψος»Το πρότζεκτ αυτό επιλέχθηκε μεταξύ των 20 φιναλίστ του φετινού βραβείου καινοτομίας Innovation Radar – μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον εντοπισμό καινοτομιών που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ με υψηλό δυναμικό αγοράς. Στην τελική φάση στη Βουδαπέστη, και οι 20 ομάδες υπέβαλαν τα σχέδιά τους στην ομάδα εμπειρογνωμόνων.