Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
18 Ιανουαρίου 2021 11:30

Drones: Νέος κανονισμός από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F264d8a2d12b255492c0a14e0e8210b28 XL

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ αποκάλυψε τη Δευτέρα δύο νέους κανονισμούς για μη επανδρωμένα αεροσκάφη – συμπεριλαμβανομένης της απομακρυσμένης αναγνώρισης όλων των εγγεγραμμένων drones στην αμερικανική ΟΔΑ. H απομακρυσμένη αναγνώριση (Remote ID) παρέχει ταυτοποίηση των drones κατά την πτήση, καθώς και την τοποθεσία των σταθμών ελέγχου τους, διασφαλίζοντας ότι η εθνική ασφάλεια, αστυνομία και άλλοι αξιωματούχοι έχουν επίγνωση τί γίνεται στον εναέριο χώρο για τη μείωση των κινδύνων στον ουρανό και στο έδαφος.

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ αποκάλυψε τη Δευτέρα δύο νέους κανονισμούς για μη επανδρωμένα αεροσκάφη – συμπεριλαμβανομένης της απομακρυσμένης αναγνώρισης όλων των εγγεγραμμένων drones στην αμερικανική ΟΔΑ.

H απομακρυσμένη αναγνώριση (Remote ID) παρέχει ταυτοποίηση των drones κατά την πτήση, καθώς και την τοποθεσία των σταθμών ελέγχου τους, διασφαλίζοντας ότι η εθνική ασφάλεια, αστυνομία και άλλοι αξιωματούχοι έχουν επίγνωση τί γίνεται στον εναέριο χώρο για τη μείωση των κινδύνων στον ουρανό και στο έδαφος.

Υπάρχουν τρεις τρόποι για τους χειριστές drones να συμμορφωθούν με τον κανόνα Remote ID:

Η πτήση ενός τυπικού Remote ID drone που μεταδίδει πληροφορίες ταυτοποίησης και θέσης του drone και του σταθμού ελέγχου.

Η πτήση ενός drone με μονάδα Remote ID (που μπορεί να είναι μια ξεχωριστή συσκευή συνδεδεμένη στο UAV) που μεταδίδει πληροφορίες αναγνώρισης, θέσης και απογείωσης.

Η πτήση ενός drone χωρίς Remote ID, αλλά μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές που αναγνωρίζονται από την αμερικανική ΟΔΑ.

Η κίνηση, σύμφωνα με την ΟΔΑ, στοχεύει στο να «βοηθήσει στην άμβλυνση των κινδύνων που σχετίζονται με τις εκτεταμένες επιχειρήσεις drone», όπως το δεύτερο μέτρο που ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα, το οποίο επιτρέπει στα μικρά αεροσκάφη να πετούν πάνω από ανθρώπους και τη νύχτα (υπό ορισμένες συνθήκες).

Οι απομακρυσμένοι πιλότοι πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους το πιστοποιητικό και την ταυτότητά τους, «έτοιμοι να τα παρουσιάσουν στις αρχές εάν χρειαστεί», δήλωσε η διοίκηση.

«Αυτοί οι τελικοί κανόνες αντιμετωπίζουν προσεκτικά τις ανησυχίες για την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής και προωθούν τις ευκαιρίες για καινοτομία και αξιοποίηση της τεχνολογίας drone», δήλωσε η Υπουργός Μεταφορών, Elaine L. Chao, σε δήλωση.

Ο νέος κανονισμός της ΟΔΑ προσφέρει αυξημένη ευελιξία, όπως η δυνατότητα χρήσης ορισμένων μικρών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων χωρίς να χρειάζεται δήλωση αποποίησης ευθυνών (όπως απαιτείται από τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς αεροπορίας).

«Οι νέοι κανονισμοί ανοίγουν το δρόμο για την περαιτέρω ενσωμάτωση των drones στον εναέριο χώρο μας αντιμετωπίζοντας τις ανησυχίες για την ασφάλεια», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της ΟΔΑ, Steve Dickson. «Μας φέρνουν πιο κοντά στην ημέρα που θα βλέπουμε drones πιο συχνά, όπως για την παράδοση πακέτων».

Και οι δύο κανόνες ξεκινούν να ισχύουν 60 ημέρες μετά τη δημοσίευσή τους στο Ομοσπονδιακό Μητρώο. Οι κατασκευαστές έχουν στη συνέχεια 18 μήνες για να αρχίσουν να παράγουν μηχανήματα με Remote ID. Οι χειριστές έχουν ένα επιπλέον έτος για να αρχίσουν να χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη με Remote ID.

 

Πηγή: https://gr.pcmag.com/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

  Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
 • Athens Electronix 2024

  Athens Electronix 2024

  Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
 • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

  Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
 • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

  Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

  Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
 • Lenkeng AV transmitters

  Lenkeng AV transmitters

  H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...