DIABASTE DWREAN SEC 137
techmail
anga2023
DIGITAL TV 175
securityreport e mag odhgos 2021
8 Νοεμβρίου 2018 11:52

E-banking: Πλεονεκτήματα και κίνδυνοι

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2022%252F05%252F4c6321b941008c2e2d0352a25bd46178 XL

Η ψηφιακή εποχή έχει συμβάλλει στην διευκόλυνση των ανθρώπων, όσον αφορά καθημερινές εργασίες και υποχρεώσεις. Ξεκινώντας από αγορές, ταξίδια.Η ψηφιακή εποχή έχει συμβάλλει στην διευκόλυνση των ανθρώπων, όσον αφορά καθημερινές εργασίες και υποχρεώσεις. Ξεκινώντας από αγορές, ταξίδια, φαγητό κτλ., οποιαδήποτε ενέργεια χρειάζεται να πραγματοποιήσει κάποιος στην καθημερινότητά του, μπορεί να διεκπεραιωθεί πλέον και ηλεκτρονικά.

Στο ευρύ φάσμα των διαδικτυακών αυτών ευκολιών, έχει ενταχθεί πλέον και το e-banking. Με τον όρο e-banking αναφερόμαστε στην δυνατότητα των ατόμων να έχουν πλήρη έλεγχο του τραπεζικού τους λογαριασμού από την κινητή τους συσκευή. Με τις διαδικτυακές εφαρμογές που παρέχουν πλέον οι τράπεζες, δίνονται οι δυνατότητες στον πελάτη:

-Να ελέγξει το υπόλοιπό του

-Να πραγματοποιήσει πληρωμές

-Να κάνει μεταφορές χρημάτων

-Να παρακολουθεί τις χρεώσεις του

Πέρα από τα πολλαπλά οφέλη της σύγχρονης αυτής τραπεζικής, όπως είναι φυσικό ενέχουν διάφοροι κίνδυνοι. Λόγω του ότι οι συναλλαγές και η πρόσβαση στην πλατφόρμα του e-banking γίνονται διαδικτυακά, οι υποκλοπές και τα κρούσματα από χάκερ είναι συχνά. Για την απόκτηση των απόρρητων πληροφοριών και κωδικών, οι απατεώνες του κυβερνοχώρου εκστρατεύουν ποικίλες τεχνικές εξαπάτησης.

Sniffers

Αποτελούν τεχνολογίες υποκλοπής δεδομένων. Συνήθως αφορά λογισμικό ή συσκευή που παρακολουθεί την κίνηση σε ένα δίκτυο με στόχο την υποκλοπή της χρήσιμης πληροφορίας. (κωδικοί, pin κτλ.)

Key Loggers

Αποτελεί την πιο εξελιγμένη μορφή διαδικτυακής απάτης. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα λογισμικό καταγραφής πληκτρολογήσεων. Το λογισμικό αυτό εγκαθίσταται εν αγνοία του χρήστη και είναι πολύ δύσκολο να ανιχνευθεί. Ουσιαστικά καταγράφει κάθε δραστηριότητα και input που δίνει ο χρήστης. Κατά τον τρόπο αυτό, κατά την διάρκεια μίας διαδικτυακής πληρωμής, οι εγκληματίες μπορούν να διαβάσουν κάθε κωδικό ή pin που μπορεί να καταχωρεί το θύμα.

Pharming

Μια από τις πιο σύγχρονες τεχνικές εξαπάτησης είναι το pharming. Οι χρήστες έχουν την ψευδαίσθηση ότι βρίσκονται σε μία γνωστή και έμπιστη ιστοσελίδα με σωστό URL. Ωστόσο έχουν παραπεμφθεί σε μία ψεύτικη. Έτσι, νομίζοντας για παράδειγμα ότι βρίσκονται στον ιστότοπο της τράπεζάς τους, προδίδουν τα μυστικά συνθηματικά τους προκειμένου να συνδεθούν και πέφτουν κατά αυτόν τον τρόπο στα χέρια των απατεώνων.

Για τον λόγο αυτό οι χρήστες των εφαρμογών internet banking οφείλουν να προφυλάσσονται παίρνοντας ορισμένα μέτρα προφύλαξης και προστασίας από τους εγκληματίες του διαδικτύου. Οι χειριστές e-banking εφαρμογών πρέπει:

-Να επιλέγουν εφαρμογές με διάφορα επιπρόσθετα επίπεδα προστασίας (κωδικός, pin, δαχτυλικό αποτύπωμα)

-Να αλλάζουν συχνά τα στοιχεία εισόδου

-Να επιλέγουν ισχυρά passwords

-Να ελέγχουν το λογισμικό που κατεβάζουν στον υπολογιστή τους

-Να προσέχουν κατά πόσο οι ιστοσελίδες που εμπιστεύονται είναι οι γνήσιες (Με την ασφαλή περιήγηση του Bitdefender, εξασφαλίζετε ότι ποτέ δεν θα παραπεμφθείτε σε επικίνδυνο ιστότοπο)

-Να επιλέγουν ebanking υπηρεσίες σε τράπεζες που επενδύουν στην διαδικτυακή ασφάλεια των πελατών τους (Με τo μοναδικό πρόγραμμα περιήγησης Safepay του Bitdefender, είστε σίγουροι για την ασφάλεια κάθε συναλλαγής σας)

-Να εγκαταστήσουν λογισμικό προστασίας προκειμένου να ανιχνεύονται και να καταπολεμούνται διαδικτυακές απειλές όπως το pharming, phishing, spam κτλ. (όλα τα πακέτα του Bitdefender είναι εξοπλισμένα με τεχνολογίες anti-phishing και προστασίας από online απάτες)

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, 137

  Security Report, 137

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
 • Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Εντυπωσιακά επανήλθε στο προσκήνιο η Salonica Electronix, μετά την απουσία της κατά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας. Η έκθεση διεξήχθη στην ευρύχωρη αίθουσα Grand Pietra του ξενοδοχείου Porto Pala...
 • Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Σήμερα η επιτυχία και η κερδοφορία μίας επιχείρησης, ανεξάρτητα από τα προϊόντα που πουλάει και τις υπηρεσίες που προσφέρει, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδά των πωλήσεων και από την ικανοπο...
 • Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Η εκκένωση ή η μαζική ενημέρωση των ανθρώπων που βρίσκονται σε  ένα κτίριο ή ένα εμπορικό κέντρο, σε διάφορους χώρους εκδηλώσεων όπως θέατρα και συναυλιακούς χώρους, σε σταθμούς μέσων μαζικής...
 • HIKVΙSION eDVRs

  HIKVΙSION eDVRs

  Η HΙKVISION παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο καταγραφικό eDVR με ενσωματωμένο δίσκο eSSD σε μορφή chip (μνήμη flash). Στο άμεσο μέλλον αναμένεται οι δίσκοι SSD να αντικαταστήσουν τους κανονικούς σκληρ...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design