Skip to main content
Hermes Banner 1
DIABASTE DWREAN SEC CYP 10
DIGITAL TV 186
21 Δεκεμβρίου 2023 10:05

Έχει μολυνθεί ο οργανισμός σας από λογισμικό υποκλοπής κινητών;

mobile spyware 0e0cc26c

Η αύξηση της χρήσης κινητών συσκευών στους οργανισμούς έχει αναπόφευκτα ανοίξει τις πύλες σε ένα νέο είδος απειλής στον κυβερνοχώρο – το mobile spyware. Όπως υποδηλώνει ο όρος “spyware”, αυτό το είδος απειλής μπορεί συχνά να περάσει απαρατήρητο μέχρι να γίνει η ζημιά.

Η αυξανόμενη εξάρτηση από την κινητή τεχνολογία έχει καταστήσει επιτακτική την ανάγκη οι οργανισμοί να αναγνωρίσουν και να μετριάσουν τους κινδύνους που σχετίζονται με το mobile spyware. Δεν πρόκειται πλέον μόνο για την ενίσχυση της παραγωγικότητας- πρόκειται εξίσου για τη διασφάλιση των κινητών συσκευών μας που αποτελούν και το βασικό μέσο εισόδου στον ψηφιακό κόσμο.

Κατανοώντας το Mobile Spyware

Παρότι διακριτική  η πολύ σημαντική απειλή λογισμικού υποκλοπής για κινητά απαιτεί μεγάλη προσοχή, καθώς η συνήθης πρακτική είναι να διεισδύουν σε κινητές συσκευές, συχνά απαρατήρητα, και να εκτελούν διάφορες κακόβουλες δραστηριότητες. Επιπλέον, η πραγματική πρόκληση είναι η ικανότητα του spyware να αναμειγνύεται. Συχνά, κρύβεται σε εφαρμογές που φαίνονται ασφαλείς ή σε ενημερώσεις ρουτίνας. Αυτή η ύπουλη συμπεριφορά είναι που καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό και την διακοπή του.

Οι χρήστες μπορεί να κατεβάσουν μια εφαρμογή που φαίνεται ασφαλής, αλλά φέρει λογισμικό υποκλοπής. Μπορεί επίσης, να πέσουν θύμα μηνυμάτων ηλεκτρονικού “ψαρέματος”, όπου ένα απλό κλικ σε έναν αμφίβολο σύνδεσμο ή συνημμένο αρχείο ξεκινά τη λήψη του spyware.

Η απειλή γίνεται ακόμη πιο περίπλοκη με το κακόβουλο λογισμικό “zero-click“, έναν τύπο spyware που δεν χρειάζεται καμία ενέργεια από τον χρήστη για να εγκατασταθεί. Εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες του λογισμικού ή του λειτουργικού συστήματος της συσκευής. Μόλις εισέλθει, το spyware μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά, όπως η κλοπή ευαίσθητων εταιρικών δεδομένων ή προσωπικών πληροφοριών, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές παραβιάσεις της ασφάλειας και οικονομικές απώλειες.

Βέλτιστες πρακτικές για την πρόληψη Spyware

Για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το ζήτημα του spyware για κινητά τηλέφωνα, οι οργανισμοί θα πρέπει να υιοθετήσουν μια διαφορετική στρατηγική που εκτείνεται πέρα από την απλή εφαρμογή μέτρων ασφαλείας:

1. Τακτικές ενημερώσεις λογισμικού: Η ενημέρωση όλου του λογισμικού για φορητές συσκευές είναι ζωτικής σημασίας. Οι ενημερώσεις λογισμικού είναι καίριας σημασίας, καθώς συνήθως περιλαμβάνουν διορθώσεις για κενά ασφαλείας που το spyware θα μπορούσε δυνητικά να εκμεταλλευτεί.

2. Εκπαίδευση σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο: Είναι σημαντικό να εκπαιδεύετε τους υπαλλήλους ώστε να αναγνωρίζουν απειλές, όπως ύποπτες εφαρμογές και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου phishing. Η ευαισθητοποίηση αποτελεί βασικό αμυντικό μηχανισμό στον αγώνα κατά του spyware.

3. Στιβαρές πολιτικές ασφαλείας: Η καθιέρωση και η επιβολή ολοκληρωμένων πολιτικών ασφαλείας για τη χρήση κινητών συσκευών μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης από spyware. Αυτό περιλαμβάνει τη ρύθμιση της εγκατάστασης εφαρμογών και της χρήσης δημόσιων δικτύων Wi-Fi.

4. Προηγμένες λύσεις ασφαλείας: Ενώ οι παραπάνω βέλτιστες πρακτικές, όπως οι τακτικές ενημερώσεις ασφαλείας, η επαρκής εκπαίδευση των εργαζομένων και οι σαφείς πολιτικές ασφαλείας συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση της κατάστασης ασφαλείας, χρειάζεται μια προηγμένη λύση ασφαλείας για την πλήρη πρόληψη και αντιμετώπιση του spyware για κινητές συσκευές.

Check Point Harmony Mobile: Spyware: Η αναγνωρισμένη άμυνα κατά του Spyware

Ως απάντηση στην απειλή spyware για κινητά, η Check Point προσφέρει το  Harmony Mobile, μια εξελιγμένη λύση που έχει σχεδιαστεί για την προστασία των εταιρικών κινητών συσκευών από ανάλογες απειλές.

Το Harmony Mobile ξεχωρίζει ως ένας ολοκληρωμένος μηχανισμός άμυνας, στοχεύοντας διαφορετικές πτυχές των απειλών για κινητά.

Ολοκληρωμένη προστασία σε όλα τα μέτωπα

Η δύναμη της Harmony Mobile έγκειται στην ολιστική της προσέγγιση. Ασφαλίζει τις κινητές συσκευές απέναντι σε κάθε πιθανό σημείο επίθεσης: εφαρμογές, δίκτυα και το ίδιο το λειτουργικό σύστημα. Εξασφαλίζει έτσι μια ισχυρή ασπίδα προστασίας, όχι μόνο από το spyware αλλά από όλες τις μορφές κακόβουλου λογισμικού για κινητά και απειλές στον κυβερνοχώρο.

Φιλικό προς τον χρήστη και διακριτικό

Παρά τις ισχυρές δυνατότητες ασφαλείας του, το Harmony Mobile έχει σχεδιαστεί για να είναι φιλικό προς τον χρήστη, πράγμα που σημαίνει ότι τα μέτρα προστασίας που εφαρμόζονται δεν εμποδίζουν την εμπειρία του, ούτε παραβιάζουν την ιδιωτική ζωή του. Αυτή η ισορροπία είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της παραγωγικότητας χωρίς συμβιβασμούς στην ασφάλεια, καθιστώντας το ιδανική επιλογή για το σημερινό εργατικό δυναμικό που εξαρτάται από την κινητή τηλεφωνία.

Προηγμένα χαρακτηριστικά για δυναμική προστασία

Το Harmony Mobile ενισχύει τις φορητές συσκευές με προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας δικτύου, όπως ασφαλής περιήγηση και προστασία κατά του phishing, εξασφαλίζοντας ολοκληρωμένη προστασία. Παράλληλα, οι αξιολογήσεις κινδύνου σε πραγματικό χρόνο και οι δυνατότητες προστασίας αρχείων προστατεύουν αποτελεσματικά από ευπάθειες και αποτρέπουν τη λήψη κακόβουλων αρχείων.

Ανακεφαλαιώνοντας, η απειλή λογισμικού υποκλοπής για κινητά τηλέφωνα στο σημερινό ψηφιοποιημένο εταιρικό περιβάλλον είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Με τις κινητές συσκευές να καθίστανται αναπόσπαστο μέρος των επιχειρηματικών λειτουργιών, η προστασία τους από εξελιγμένες επιθέσεις spyware είναι υψίστης σημασίας. Το Check Point Harmony Mobile προσφέρει μια ισχυρή και ολοκληρωμένη λύση για την προστασία από αυτές τις διάχυτες απειλές, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια τόσο των εταιρικών δεδομένων όσο και των συσκευών των εργαζομένων.

Αποκτήστε τις γνώσεις και τα εργαλεία που χρειάζεστε για να οχυρώσετε τη στρατηγική σας για την ασφάλεια των κινητών συσκευών και να παραμείνετε μπροστά στη μάχη κατά του spyware για κινητά τηλέφωνα.

Για μια βαθύτερη κατανόηση του τρόπου προστασίας του οργανισμού σας από τους κινδύνους του mobile spyware και για να εξερευνήσετε τα προηγμένα χαρακτηριστικά του Check Point Harmony Mobile, σας ενθαρρύνουμε να κατεβάσετε το whitepaper της Check Point για την ασφάλεια κινητών συσκευών.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report Μαρτίου

  Security Report Μαρτίου

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
 • Συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

  Συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

  Οι κορυφαίες λύσεις της ελληνικής αγοράς! Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες...
 • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

  Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

  Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
 • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

  11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

  Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
 • Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

  Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

  H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
 • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

  TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

  Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report Cyprus, τεύχος 10

  Security Report Cyprus, τεύχος 10

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Cyprus! Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή ...
 • Συμβατικά και διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης

  Συμβατικά και διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης

  Στον τομέα της πυρασφάλειας, τα συμβατικά και διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα συναγερμού πυρκαγιάς αποτελούν τα κρισιμότερα εργαλεία για τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και των περιουσιακών στοιχε...
 • Athens Electronix 2024

  Athens Electronix 2024

  Έχοντας στο ιστορικό μας δύο πλήρως επιτυχημένες εκθέσεις μετά την COVID εποχή, την Creta Electronix 2022 και τη Salonica Electronix 2023, ετοιμαζόμαστε με ταχείς ρυθμούς για τη διοργάνωση της επό...
 • Αναλογικό CCTV

  Αναλογικό CCTV

  Η αναλογική τεχνολογία HD στον κλάδο των κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης (CCTV) έφερε την επανάσταση στην παρακολούθηση βίντεο, προσφέροντας εικόνες υψηλής ευκρίνειας (HD) μέσω των παραδοσιακών ομο...
 • 3 τάσεις που αναδιαμόρφωσαν τα σύγχρονα συστήματα συναγερμού

  3 τάσεις που αναδιαμόρφωσαν τα σύγχρονα συστήματα συναγερμού

  Η αγορά των συστημάτων συναγερμού εξελίσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, με νέες τάσεις να κάνουν την εμφάνιση τους για να καλύψουν τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των χρηστών, των επιχειρήσεων και π...
 • Πώς να αντιμετωπίσετε τα ασταμάτητα reboot σε DVR και NVR;

  Πώς να αντιμετωπίσετε τα ασταμάτητα reboot σε DVR και NVR;

  Μια συνήθης δυσλειτουργία των DVR (Digital Video Recorder) και NVR (Network Video Recorder) που μπορεί να αντιμετωπίζετε είναι οι επαναλαμβανόμενες επανεκκινήσεις των καταγραφικών άνευ εντολής του...