Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
11 Ιανουαρίου 2019 14:13

Εγκαταστάθηκε σύστημα ασφαλείας στο λιμάνι της Πύλου

36fd63aa557e6cf7be5bbcd94186bbdc XL c58253c2

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας στο λιμάνι της Πύλου, ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις του Διεθνούς Κώδικα Κώδικα για την Ασφάλεια των Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ISPS).

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας στο λιμάνι της Πύλου, ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις του Διεθνούς Κώδικα Κώδικα για την Ασφάλεια των Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ISPS).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή του κώδικα ISPS είναι υποχρεωτική για λιμάνια που φιλοξενούν αλλοδαπούς επισκέπτες και κρουαζιερόπλοια.

Συγκεκριμένα, για την εφαρμογή του κώδικα στο λιμάνι της Πύλου ολοκληρώθηκαν οι εξής εργασίες:

• Περίφραξη της ζώνης ISPS με φορητά κιγκλιδώματα τύπου Jersay, με βάση από μπετόν και μεταλλικό πλαίσιο με πλέγμα.

• Εγκατάσταση ενός ενοποιημένου οικίσκου για την Ασφάλεια της Λιμενικής Εγκατάστασης, όπου θα βρίσκεται το γραφείο του Υπεύθυνου Ασφαλείας Λιμενικής Εγκατάστασης, το κέντρο ελέγχου των καμερών επιτήρησης και η μαγνητική πύλη ελέγχου των επιβατών.

• Ολοκληρωμένο σύστημα εποπτείας και επιτήρησης, αποτελούμενο από 6 κάμερες, λογισμικό καταγραφής και διακομιστή λειτουργίας, καταγραφής και διαχείρισης (server).

• Εγκατάσταση 3 αυτοφερόμενων τουαλετών (1 αντρών, 1 γυναικών και 1 ΑΜΕΑ).

Ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης σε δήλωση του, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο Θεόδωρο Χαραμαρά και τα μέλη του Λιμενικού Ταμείου για τη συμβολή τους, σημείωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, που το λιμάνι της Πύλου θα φιλοξενεί πλέον με ασφάλεια επισκέπτες και πλοία. Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις υποδομές μας προκειμένου να επιτευχθεί ο βασικός μας στόχος, που είναι η προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Πύλου-Νέστορος και συνδυαστικά η αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας και των υδατοδρομίων αποτελεί για την δημοτική αρχή προτεραιότητα, καθώς θα μπορούσαν να αποβούν καίριας σημασίας για την περιοχή μας. Παράλληλα προωθούμε την προβολή με κάθε μέσο ολόκληρου του θαλάσσιου μετώπου του δήμου (λιμάνι Κορώνης, λιμάνι Μεθώνης, λιμένας Φοινικούντας) καθώς θα τονώσει τη δυναμική πορεία που αναμένεται να έχει ο Δήμος Πύλου – Νέστορος τα επόμενα χρόνια».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θεόδωρος Χαραμαράς σημείωσε:

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου, γιατί ένα σημαντικό έργο για την ασφάλεια του λιμανιού της Πύλου ολοκληρώθηκε. Πρόκειται για ένα από το σύνολο των έργων που έχει προγραμματίσει το Λιμενικό Ταμείο για το λιμάνι μας».

eleftheriaonline.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, Μάιος 2024

  Security Report, Μάιος 2024

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαΐου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που...
 • AI κάμερες και καταγραφικά

  AI κάμερες και καταγραφικά

  Σε μια εποχή που προσδιορίζεται από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως game changer, επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο της ασφάλειας, πόσω μάλλον αυτόν της β...
 • Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

  Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

  Η Novatron Security Distribution Α.Ε., μέλος του ομίλου IFSAS, κορυφαίου ομίλου λύσεων & προϊόντων τεχνολογίας φυσικής ασφάλειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά των μετοχών της Grand...
 • Βία κατά των Γυναικών

  Βία κατά των Γυναικών

  Δυστυχώς, η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της μόλις έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Η τραγικότητα αυτού του περιστατικού εντείνεται...
 • Maxhub Open Days από την PartnerNET

  Maxhub Open Days από την PartnerNET

  Η PartnerNET, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους συνεργάτες της, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Maxhub στα γραφεία της την Τετάρτη 10 και την...
 • Hikvsion HiWatch

  Hikvsion HiWatch

  To HiWatch είναι ένα ξεχωριστό brand της Hikvision, το οποίο περιλαμβάνει επαγγελματικά δικτυακά προϊόντα CCTV, που προορίζονται για μικρά και μεσαία έργα. Τα προϊόντα του brand HiWatch της Hik...