DIABASTE DWREAN SEC 137
techmail
anga2023
DIGITAL TV 175
securityreport e mag odhgos 2021
15 Οκτωβρίου 2018 14:41

Έκθεση της Vodafone συσχετίζει την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων με το Cyber Security

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2022%252F05%252F194df8014cc7359d17897937cd25ec68 XL

Μία νέα, διεθνής έκθεση της Vodafone, με αντικείμενο την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο υπογραμμίζει ότι όσο πιο ασφαλής είναι μία επιχείρηση στον κυβερνοχώρο τόσο καλύτερα είναι συνολικά τα επιχειρηματικά της αποτελέσματα.

Μία νέα, διεθνής έκθεση της Vodafone, με αντικείμενο την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο υπογραμμίζει ότι όσο πιο ασφαλής είναι μία επιχείρηση στον κυβερνοχώρο τόσο καλύτερα είναι συνολικά τα επιχειρηματικά της αποτελέσματα.

Σύμφωνα με το Διεθνές Βαρόμετρο Ετοιμότητας για τον Κυβερνοχώρο της Vodafone, το 48% των εταιρειών που έχουν λάβει μέτρα σε θέματα κυβερνοασφάλειας αναφέρουν αύξηση των ετήσιων εσόδων κατά 5%, καθώς και υψηλά επίπεδα εμπιστοσύνης των ενδιαφερόμενων μερών (stakeholders). Ωστόσο, η έρευνα καταδεικνύει ότι μόνο το 24% των επιχειρήσεων παγκοσμίως θεωρεί ότι είναι πραγματικά σε ετοιμότητα σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Σύμφωνα με την έκθεση, η ετοιμότητα σε θέματα cyber security προϋποθέτει ότι μία επιχείρηση υιοθετεί σειρά διαφορετικών μέτρων, όπως ειδικές λειτουργίες, στρατηγικές και μέτρα για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας σε κυβερνοεπιθέσεις, καθώς και διαδικασιες για την κατανόηση των κινδύνων και την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων. Τα βασικά ευρήματα της έρευνας είναι:

 • Οι κλάδοι της υγείας, της τεχνολογίας και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών διαθέτουν το υψηλότερο επίπεδο ηλεκτρονικής ετοιμότητας, ενώ οι τομείς του λιανεμπορίου και της εκπαίδευσης εμφανίζονται ως οι λιγότερο έτοιμοι.
 • Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις είναι πιθανότερο να είναι έτοιμες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, αλλά ενδέχεται να αντιμετωπίζουν εμπόδια στους τομείς της διαχείρισης και του ελέγχου.
 • Οι επιχειρήσεις στην Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. είναι οι πλέον έτοιμες σε θέματα ασφαλείας στον κυβερνοχώρο, ενώ οι εταιρείες από την Ιρλανδία, τη Σιγκαπούρη και τη Γερμανία παρουσιάζουν αδυναμίες.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές, που υπονομεύουν την ετοιμότητα των επιχειρήσεων σε θέματα cyber security, εντοπίζεται στο γεγονός ότι υπάρχει συχνά αναντιστοιχία μεταξύ αυτού που πιστεύουν οι εργοδότες και του τι συμβαίνει στην πραγματικότητα σε σχέση με τη δραστηριότητα των εργαζομένων.

Για παράδειγμα, επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, που προσφέρουν εργασία από απόσταση, πιστεύουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων (46%) τους εργάζεται εξ αποστάσεως, ενώ την ίδια στιγμή το 59% των εργαζομένων αναφέρει ότι εργάζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Αυτή η αναντιστοιχία επεκτείνεται στη χρήση προσωπικών συσκευών για την πρόσβαση σε εταιρικά δεδομένα – καθώς το 43% των εταιρειών θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους smartphone για εργασία, ενώ στην πραγματικότητα το κάνει 63% των στελεχών τους, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι ίδιοι.

Επιπλέον, η έκθεση εντοπίζει μία άμεση σχέση ανάμεσα στην ετοιμότητα στον τομέα του cyber security και στην επιχειρηματική απόδοση, καθώς και στην καταγραφή ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος σε σχέση και με άλλους βασικούς επιχειρηματικούς δείκτες απόδοσης (KPI). Για παράδειγμα, στις πιο προηγμένες επιχειρήσεις:

 • Το 68% των επιχειρήσεων που ξεχωρίζουν σε θέματα cyber security δηλώνει ότι επικεντρώνεται περισσότερο στην καινοτομία από ό,τι οι άμεσοι ανταγωνιστές τους.
 • Το 65% των επιχειρήσεων πιστεύει ότι μπορεί να εστιάσει καλύτερα στους πελάτες τους σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους που είναι λιγότερο έτοιμοι σε θέματα cyber security.
 • Το 59% των επιχειρήσεων, που είναι cyber ready, πιστεύει ότι διαθέτει ψηφιακό πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Το Διεθνές Βαρόμετρο Ετοιμότητας για τον Κυβερνοχώρο της Vodafone βασίστηκε στις απαντήσεις που έδωσαν 3.281 καταναλωτές / εργαζόμενοι και 1.528 υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων σε θέματα πληροφορικής από επιχειρήσεις σε εννέα χώρες του κόσμου.

Η κυρία Κάτια Σταθάκη, εμπορική διευθύντρια εταιρικών πελατών της Vodafone Ελλάδας δήλωσε: «Στη Vodafone,  αναγνωρίζοντας την ολοένα αυξανόμενη σημασία της ασφάλειας των επιχειρήσεων στον κυβερνοχώρο, αναπτύσσουμε πολιτικές και λύσεις που βοηθούν τις επιχειρήσεις να θωρακίσουν τη λειτουργία τους τόσο σε επίπεδο δικτύων  όσο και χρήσης των συσκευών τους, σε οποιοδήποτε χώρο κι αν δραστηριοποιούνται. Σε μια εποχή ταχείας ανάπτυξης του ψηφιακού επιχειρείν αποτελεί για εμάς βασική προτεραιότητα να βοηθήσουμε στην ετοιμότητα όλων των επιχειρήσεων σε θέματα cyber security».

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, 137

  Security Report, 137

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
 • Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Εντυπωσιακά επανήλθε στο προσκήνιο η Salonica Electronix, μετά την απουσία της κατά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας. Η έκθεση διεξήχθη στην ευρύχωρη αίθουσα Grand Pietra του ξενοδοχείου Porto Pala...
 • Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Σήμερα η επιτυχία και η κερδοφορία μίας επιχείρησης, ανεξάρτητα από τα προϊόντα που πουλάει και τις υπηρεσίες που προσφέρει, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδά των πωλήσεων και από την ικανοπο...
 • Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Η εκκένωση ή η μαζική ενημέρωση των ανθρώπων που βρίσκονται σε  ένα κτίριο ή ένα εμπορικό κέντρο, σε διάφορους χώρους εκδηλώσεων όπως θέατρα και συναυλιακούς χώρους, σε σταθμούς μέσων μαζικής...
 • HIKVΙSION eDVRs

  HIKVΙSION eDVRs

  Η HΙKVISION παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο καταγραφικό eDVR με ενσωματωμένο δίσκο eSSD σε μορφή chip (μνήμη flash). Στο άμεσο μέλλον αναμένεται οι δίσκοι SSD να αντικαταστήσουν τους κανονικούς σκληρ...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design