anga2023
DIGITAL TV 177
securityreport e mag odhgos 2021
27 Αυγούστου 2020 11:38

Εντείνεται το ενδιαφέρον των επενδυτών για τις ψηφιακές τεχνολογίες

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2022%252F05%252F6c4b2f9853504ee56a74af34ce42dab6 XL

Η παγκόσμια πανδημία του COVID-19 μετέβαλλε δραστικά τις συμπεριφορές των καταναλωτών στην Ευρώπη -και όχι μόνο- επιταχύνοντας μια σειρά ψηφιακών τάσεων. Η χρήση της διαδικτυακής παραγγελίας φαγητού, το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι ανέπαφες πληρωμές και οι ψηφιακές συναλλαγές βρέθηκαν σε άνοδο.

Η παγκόσμια πανδημία του COVID-19 μετέβαλλε δραστικά τις συμπεριφορές των καταναλωτών στην Ευρώπη -και όχι μόνο- επιταχύνοντας μια σειρά ψηφιακών τάσεων. Η χρήση της διαδικτυακής παραγγελίας φαγητού, το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι ανέπαφες πληρωμές και οι ψηφιακές συναλλαγές βρέθηκαν σε άνοδο.

Αυτό είχε αντίστοιχα ηχηρό αντίκτυπο στην αγορά των επιχειρηματικών συμμετοχών (Venture Capitals -VC). Η άντληση κεφαλαίων VC στην Ευρώπη ενισχύθηκε σημαντικά κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με 80 funds να συγκεντρώνουν $ 8,9 δισ. ως δεσμεύσεις έως την 1η Ιουλίου.

Συνολικά, οι επενδύσεις επιχειρηματικών συμμετοχών παρέμειναν ισχυρές στην Ευρώπη για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, αγγίζοντας τα $ 10,1 δισ. μέσω 1.062 συναλλαγών. Σε επίπεδο χωρών, το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην κορυφή των συνολικών επενδύσεων VC με πάνω από $ 3 δισ., με ισχυρές αποδόσεις να καταγράφονται επίσης από τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Ισραήλ.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο έκλεισαν οι 5 από τις 10 κορυφαίες συμφωνίες στην Ευρώπη κατά το τρίμηνο αυτό, μεταξύ των οποίων οι Deliveroo ($ 575 εκατ.), Cazoo ($ 156,1 εκατ.), Checkout.com ($ 150 εκατ.), Starling Bank ($ 123,1 εκατ.) και Freeline ($ 120 εκατ.).

Η δεκάδα συμπληρώνεται με τις N26 (US$ 570 εκ.) και Lilium (US$ 275 εκ.) με έδρα στη Γερμανία, την Arvelle Therapeutics (US$ 207.8 εκ.) με έδρα στην Ελβετία, την ContentSquare (US$ 189.1 εκ.) με έδρα στη Γαλλία και την BioCatch (US$ 145 εκ.) με έδρα στο Ισραήλ.

Παγκόσμια εικόνα
Σύμφωνα με την έκθεση Venture Pulse της KPMG, οι παγκόσμιες επενδύσεις επιχειρηματικών συμμετοχών (VC) συνέχισαν να επιδεικνύουν αξιοσημείωτη αντοχή κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020, αγγίζοντας τα $ 62.9 δισ. μέσω 4.502 συναλλαγών. Η επίδοση αυτή σχεδόν ισοφαρίζει το σύνολο των επενδύσεων του πρώτου τριμήνου του 2020 και βρίσκεται ελαφρά χαμηλότερα από τον ρυθμό που καταγράφηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2019, με συνολικές επενδύσεις ύψους $ 69,8 δισ.

Οι επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων συνεχίζουν να επενδύουν χρήματα στο υφιστάμενο χαρτοφυλάκιό συμμετοχών τους – και ειδικότερα σε εταιρείες που βρίσκονται σε ώριμο στάδιο. «Το ενδιαφέρον για επενδύσεις σε εταιρείες ώριμου σταδίου αποτελεί συνέχεια της τάσης για επενδύσεις σε δυνητικά ασφαλέστερες περιπτώσεις που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια των τριμήνων πριν την εμφάνιση του COVID-19. Οι κορυφαίες 10 συμφωνίες παγκοσμίως απορρόφησαν άνω των US$ 9 δισ.» αναφέρουν οι αναλυτές. Για παράδειγμα, η αμερικάνικη εταιρεία αυτόνομης οδήγησης Waymo άντλησε κεφάλαια $ 3 δισ. στη μεγαλύτερη συμφωνία του τριμήνου, ενώ οι κινεζικές MGI Tech και Didi Bike άντλησαν κεφάλαια $1 δισ. η καθεμία.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός συμφωνιών για επενδύσεις σε εταιρείες αρχικού σταδίου σημείωσε πτώση.

Ενώ ο αντίκτυπος της πανδημίας του COVID-19 στην αγορά των VC μέχρι στιγμής υπήρξε περιορισμένος, η υγειονομική κρίση έχει συντελέσει στην ταχύτατη υιοθέτηση και εφαρμογή επιχειρηματικών μοντέλων και λύσεων digitalization, όπως λύσεις B2B και τεχνολογίες εκπαίδευσης (edtech). Στα μέσα του 2020, οι λύσεις παραγωγικότητας Β2Β (business to business) αντιστοιχούσαν σε επενδύσεις VC ύψους US$14,3 δισ.

Οι επενδυτές
Από τις ΗΠΑ προήλθαν οι περισσότερες από τις μισές επενδύσεις VC παγκοσμίως κατά το δεύτερο τρίμηνο 2020, με επενδύσεις $ 34,3 δισ. μέσω 2.197 συναλλαγών. Η αμερικανική ήπειρος βρέθηκε στην κορυφή των επενδύσεων VC, ενώ ακολουθεί η Ασία με $ 16,9 δισ. μέσω 1.011 συναλλαγών και η Ευρώπη με $ 10,1 δισ. μέσω 1.062 συναλλαγών.

Οι επενδύσεις στις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκαν σε διάφορους τομείς, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, fintech, γεωργία, ανάπτυξη φαρμάκων, βιοτεχνολογία και λογισμικό εφαρμογών.

Οι επενδυτές VC στις ΗΠΑ έδειξαν ενδιαφέρον για εταιρείες με ευέλικτα επιχειρηματικά μοντέλα, που μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες των καταναλωτών και των επιχειρήσεων εντός της «νέας κανονικότητας». Πιο συγκεκριμένα για εταιρείες με έμφαση στην παραγωγικότητα B2B, την κυβερνοασφάλεια, τις ψηφιακές υπηρεσίες και το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Οι βιοεπιστήμες και οι λύσεις βιοτεχνολογίας προσέλκυσαν σημαντικό ενδιαφέρον από επενδυτές VC στις ΗΠΑ κατά το δεύτερο τρίμηνο 2020, με αντιπροσωπευτικό παράδειγμα την άντληση $ 390 εκατ. από την Grail, μια εταιρεία που εξειδικεύεται στην ανίχνευση του καρκίνου, και τη συναλλαγή $ 200 εκατ. της Erasca, μιας εταιρείας ανάπτυξης φαρμάκων. Ενώ οι τομείς αυτοί βρίσκονταν ήδη στο ραντάρ των επενδυτών VC κατά τα πρόσφατα τρίμηνα, η πανδημία έχει επιταχύνει ιδιαίτερα την προσέλκυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος στον τομέα της υγείας.

Ψηφιακά μοντέλα
Στην Ασία το ενδιαφέρον στράφηκε στα ψηφιακά επιχειρηματικά μοντέλα. Οι επενδύσεις VC στην Ασία παρέμειναν σταθερές σε επίπεδο τριμήνου στα $ 16,9 δισ. μέσω 1.011 συναλλαγών το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Αρκετοί τομείς συνέχισαν να αναπτύσσονται λόγω της προσαρμοστικότητάς τους στο τρέχον επιχειρηματικό περιβάλλον. Μεταξύ αυτών ψηφιακές καταναλωτικές πλατφόρμες με αντικείμενο την τεχνολογία εκπαίδευσης, τις παραδόσεις κατ’οίκον και το online gaming – καθώς και τις τεχνολογίες υγείας.

Με τους υπαλλήλους πολλών εταιρειών στην Ασία να εργάζονται από το σπίτι, οι ψηφιακές λύσεις που επιτρέπουν στους υπαλλήλους να εργάζονται εξ αποστάσεως επίσης συγκέντρωσαν σημαντικό ενδιαφέρον από τους επενδυτές.

Η Κίνα κατέγραψε μικρή άνοδο στις συνολικές επενδύσεις, με την Ινδία όπως να σημειώνει πτώση για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο.

 

Πηγή: http://www.sepe.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, τεύχος Ιουνίου 2023

  Security Report, τεύχος Ιουνίου 2023

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουνίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
 • Συστήματα ασφαλείας και Υπηρεσίες ασφαλείας σε Φωτοβολταϊκά Πάρκα

  Συστήματα ασφαλείας και Υπηρεσίες ασφαλείας σε Φωτοβολταϊκά Πάρκα

  Τα φωτοβολταϊκά πάρκα είναι εκείνες οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται συνήθως απομονωμένες στη μέση μεγάλων γεωγραφικών περιοχών και που φιλοξενούν τεράστιο εξοπλισμό από τεχνητά πάνελ με στόχο τη δ...
 • Η G.I. Security στο “The Security Event 2023”!

  Η G.I. Security στο “The Security Event 2023”!

  Πιστή στον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την παροχή υπηρεσιών και προϊόντων υψηλής ποιότητας και ασφάλειας στους συνεργάτες της, η G.I. Security ταξίδεψε στο Birmingham στην Αγγλία για την έκ...
 • Επαγγελματικές λύσεις της Blue Technologies

  Επαγγελματικές λύσεις της Blue Technologies

  Η εξέλιξη των τηλεφωνικών συστημάτων είναι πολύ μεγάλη τα τελευταία χρόνια και αναδεικνύει τη σημασία της απλοποιημένης εταιρικής επικοινωνίας. Έτσι, ολοένα και περισσότερες μικρές και μεγάλες επι...
 • DSC PowerG

  DSC PowerG

  Σήμερα, η ασύρματη επικοινωνία είναι μέρος της καθημερινής ζωής. Οι χρήστες χρησιμοποιούν και εμπιστεύονται τις ασύρματες συσκευές στο σπίτι και την εργασία τους. Η τάση αυτή φαίνεται να επικρατεί...
 • Ultra Comelit

  Ultra Comelit

  Η Ultra είναι μια πολυμορφική, ανθεκτική και πρωτοποριακή μπουτονιέρα, με διάφορες επιλογές διαμόρφωσης. Είναι φτιαγμένη από τα καλύτερα υλικά, επιλεγμένα μετά από μελέτες και ελέγχους αντοχής σε ...
 • Dahua AirShield

  Dahua AirShield

  Η διαχείριση ενός ισχυρού συστήματος παρακολούθησης δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση – και σε αρκετές περιπτώσεις – παρουσιάζει προκλήσεις στους περισσότερους χρήστες σήμερα. Πριν από μερικούς μήνες...
 • Ajax Systems

  Ajax Systems

  Τις πρόσφατες επιτυχημένες εγκαταστάσεις ολοκληρωμένων συστημάτων ασφαλείας σε μεγάλες εκτάσεις καλλιέργειας μανιταριών περιέγραψε πρόσφατα η Ajax Systems. Παρότι πολλά έχουν γραφτεί για την περιμ...
 • Hikvision PanoVu

  Hikvision PanoVu

  Ο σχεδιασμός εφαρμογών βιντεοεπιτήρησης έχει γίνει πιο περίπλοκος, ειδικά σε μεγάλες περιοχές, όπως είναι οι δημόσιες πλατείες, τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα, τα αεροδρόμι...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design