Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITALTV 197
ilka aggelia
securityreport e mag odhgos 2021
25 Ιουλίου 2019 09:41

Έως και τρία χρόνια διαρκεί ο αντίκτυπος μιας ψηφιακής επίθεσης

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F8eda08f3a595be530d6889fe512b5268 XL

Όλο και πιο καταστροφικές γίνονται πλέον οι παραβιάσεις της ψηφιακής ασφάλειας, με το κόστος για τις επιχειρήσεις, τόσο σε χρήματα όσο και σε επίπεδο γοήτρου, να είναι συχνά δυσβάσταχτο.

 

Όλο και πιο καταστροφικές γίνονται πλέον οι παραβιάσεις της ψηφιακής ασφάλειας, με το κόστος για τις επιχειρήσεις, τόσο σε χρήματα όσο και σε επίπεδο γοήτρου, να είναι συχνά δυσβάσταχτο.

Μια εταιρεία χρειάζεται, κατά μέσο όρο, 206 ημέρες για να εντοπίσει μια παραβίαση στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας και άλλες 73 για να τη διορθώσει. Με τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να γίνονται όλο και πιο “εφευρετικοί” και τις επιθέσεις να γίνονται πολύ πιο πολύπλοκες πολλές εταιρείες μπορεί να χρειαστούν μήνες για να αντιληφθούν ότι έχουν υποστεί μία ψηφιακή επίθεση. Νέα μελέτη της IBM δείχνει ότι το μέσο κόστος για μία επιχείρηση θα μπορούσε να φθάσει τα 3,92 εκατ.δολ. Οι ΗΠΑ πληρώνουν βαρύτερο τίμημα από τις άλλες γεωγραφικές περιοχές του πλανήτη: το μέσο κόστος μιας παραβίασης στις ΗΠΑ είναι 8,19 εκατ.δολ., διπλάσιο του παγκόσμιου μέσου όρου.

Το κόστος μιας ψηφιακής επίθεσης κάθε άλλο παρά άμεσο είναι, καθώς μπορεί να μετακυλίεται και σε βάθος χρόνου. Σύμφωνα με την έκθεση, μια εταιρεία μπορεί να υφίσταται τον αντίκτυπο μιας ψηφιακής επίθεσης ακόμη και για τρία χρόνια μετά. Κατά μέσο όρο, το 67% των οικονομικών επιπτώσεων των παραβιάσεων της ασφάλειας παρατηρείται εντός των πρώτων 12 μηνών. Το 22% εντοπίζεται το δεύτερο έτος από την επίθεση και το 11% το τρίτο έτος μετά από το περιστατικό της παραβίασης.

Ευάλωτη η υγεία
Σε επίπεδο κλάδων το κόστος είναι αισθητά πιο “οδυνηρό” σε βιομηχανίες με υψηλό βαθμό ρύθμισης, όπως αυτές τις υγειονομικής περίθαλψης. Για την ακρίβεια οι παραβιάσεις στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης είναι οι πιο κοστοβόρες για τις επιχειρήσεις του τομέα. Ακολουθούν οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, η ενέργεια, τα φαρμακευτικά προϊόντα και οι τηλεπικοινωνίες.

Όπως εκτιμάται, οι τεχνολογίες αυτοματοποίησης, όπως αυτή της τεχνητής νοημοσύνης, θα μπορούσαν ενδεχομένως να μειώσουν στο μισό τις οικονομικές επιπτώσεις μιας παραβίασης. Επίσης, η εκτεταμένη χρήση της κρυπτογράφησης μπορεί να μειώσει το συνολικό κόστος μιας ψηφιακής επίθεσης κατά 360.000 δολάρια.

“Το έγκλημα στον κυβερνοχώρο μεταφράζεται σε τεράστια κέρδη για τους ψηφιακούς απατεώνες και φέρνει συχνά ανυπολόγιστες απώλειες για τις ίδιες τις επιχειρήσεις” αναφέρει η σχετική έκθεση της IBM. “Με τις εταιρείες να αντιμετωπίζουν απώλειες ή κλοπές άνω των 11,7 δισ. αρχείων μόνο τα τελευταία τρία χρόνια, ο επιχειρηματικός κόσμος είναι ανάγκη να έχει πλήρη επίγνωση του οικονομικού αντίκτυπου που μπορεί να έχει μια παραβίαση δεδομένων και να εστιάσει στο πώς μπορεί να μειώσει αυτές τις απώλειες” προσθέτουν οι αναλυτές της IBM.

 

πηγή: sepe.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Φεβρουάριος 2025
Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Φεβρουαρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές…
Security TOP 50
Η προστασία εταιρειών, επιχειρήσεων και φυσικά, της ανθρώπινης ζωής είναι κρίσιμης σημασίας γι’ αυτό και οι εταιρείες που ασχολούνται με την ανάπτυξη, παραγωγή και προσφορά φυσικών, τεχνολογικών και…
Εμπιστευτείτε την TexDesigns ως τον κατάλληλο συνεργάτη σας
Με τις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας συνεχώς να αλλάζουν, η επιλογή μιας έμπειρης και τεχνολογικά καταρτισμένης εταιρείας παροχής συστημάτων ασφαλείας, είναι ζωτικής σημασίας για κ…
Πάνω από 62.000 κάμερες ασφαλείας τοποθετήθηκαν στην Μπανγκόκ το 2022-2023
Σύμφωνα με τα τελευταία ευρήματα της 6Wresearch, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης σχεδιάζει να εγκαταστήσει ακόμα περισσότερες κάμερες παρακολούθησης βίντεο προκειμένου να μειώσει το ποσοστό εγκληματικότητ…