DIABASTE DWREAN SEC 137
techmail
anga2023
DIGITAL TV 175
securityreport e mag odhgos 2021
11 Ιανουαρίου 2019 12:50

Face Recognition και Fingerprint Scan: Τι προσφέρουν για την ασφάλεια των συσκευών

ca1971a2be029c53c6d33c2b63246656 XL 34a9aed0

Στις μέρες μας, οι κινητές συσκευές αποτελούν απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε σύγχρονο άτομο ανεξαρτήτου ηλικίας. Έρευνες έχουν δείξει πως καθημερινά ξοδεύουμε

Στις μέρες μας, οι κινητές συσκευές αποτελούν απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε σύγχρονο άτομο ανεξαρτήτου ηλικίας. Έρευνες έχουν δείξει πως καθημερινά ξοδεύουμε γύρω στις 4 ώρες στο κινητό μας τηλέφωνο. Το σπαταλούμενο αυτό χρονικό διάστημα μπορεί να αφιερώνεται σε πλοήγηση στο διαδίκτυο, εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ψυχαγωγία κτλ. Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτή η εξαρτημένη σχέση που χαρακτηρίζει κάθε έναν από εμάς όσον αφορά τη κινητή μας συσκευή. Ο όγκος των δεδομένων και των πληροφοριών που βρίσκονται στο τηλέφωνό μας (μυστικοί κωδικοί, φωτογραφίες, ιστορικό περιήγησης) κατέχει ύψιστη σημασία για κάθε χρήστη.

Η ασφάλειά της συσκευής μας λοιπόν πρέπει να αποτελεί μέλημα για κάθε έναν από εμάς. Οι σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις έχουν επιτρέψει τα τελευταία χρόνια να μην αρκούμαστε αποκλειστικά στον κωδικό εισόδου (PIN) για το «ξεκλείδωμα» της συσκευής μας. Αντιθέτως, πλέον είναι διαθέσιμοι δύο καινοτόμοι τρόποι ασφαλείας για το κινητό μας τηλέφωνο. Αυτοί είναι :

-Δακτυλικό αποτύπωμα (Fingerprint Scan)

-Αναγνώριση προσώπου (Face Recognition)

Δακτυλικό αποτύπωμα

Το δακτυλικό αποτύπωμα είναι η πιο διαδεδομένη μέθοδος επιπρόσθετης επιβεβαίωσης χρήστη. Πλέον η πλειονότητα των κινητών συσκευών διαθέτουν τη συγκεκριμένη ιδιότητα προσφέροντας στο χρήστη:

-Αίσθηση ασφάλειας

-Ταχύτητα εισόδου στο τηλέφωνο και στις εφαρμογές

-Σιγουριά επιβεβαίωσης του κατόχου της συσκευής

Το σύστημα επαλήθευσης δακτυλικών αποτυπωμάτων που χρησιμοποιείται στα smartphones βασίζεται σε μερικό έλεγχο ταυτότητας δακτυλικών αποτυπωμάτων, στον οποίο γίνεται σάρωση μόνο ενός μέρους του δακτύλου και σύγκριση με το πρότυπο αναφοράς. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της εγγραφής, το smartphone σας προτρέπει να σαρώσετε το δάκτυλο από όλες τις πλευρές, έτσι ώστε αργότερα να μπορεί να ταιριάξει το τμήμα που σαρώθηκε κατά τη διάρκεια της επαλήθευσης. Ο έλεγχος του δακτυλικού αποτυπώματος μπορεί να είναι όσο ασφαλής επιθυμεί ο κατασκευαστής. Οι μεγαλύτεροι αισθητήρες μπορεί να είναι πιο ασφαλείς, παρόλα αυτά λόγω κομψότητας των κινητών συσκευών προτιμώνται μικρότεροι αισθητήρες με χαμηλότερη εγγύηση ασφαλείας.

Αναγνώριση Προσώπου

Το face recognition αποτελεί μία από τις πιο καινοτόμες τεχνικές επιβεβαίωσης χρήστη (user authentication). Ο γενικότερος τρόπος με τον οποίο λειτουργεί είναι ο εξής:

Βήμα 1: Μια εικόνα του προσώπου σας αποτυπώνεται από μια φωτογραφία ή ένα βίντεο. Η εικόνα σας μπορεί να δείχνει εσάς να βλέπετε ευθεία ή προφίλ.

Βήμα 2: Το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου διαβάζει τη γεωμετρία του προσώπου σας. Βασικοί παράγοντες περιλαμβάνουν την απόσταση μεταξύ των ματιών σας και την απόσταση από το μέτωπο στο πηγούνι. Το λογισμικό εντοπίζει τα σημεία αναφοράς του προσώπου, τα οποία είναι το κλειδί για τη διάκριση του προσώπου σας. Το αποτέλεσμα: η υπογραφή του προσώπου σας.

Βήμα 3: Η υπογραφή του προσώπου σας συγκρίνεται με μια βάση δεδομένων γνωστών προσώπων.

Βήμα 4: Γίνεται το «ταίριασμα». Το πρόσωπο σας μπορεί να ταιριάζει με εκείνο μιας εικόνας σε μια βάση δεδομένων συστήματος αναγνώρισης προσώπου.

Και στην περίπτωση αυτή, η ασφάλεια που προσφέρει η εν λόγω μέθοδος δεν είναι 100% εγγυημένη και εξαρτάται από τον κατασκευαστή της συσκευής.

Συμπερασματικά, προτείνεται στους χρήστες να προτιμούν τις προαναφερόμενες τεχνικές ασφαλείας σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους επιβεβαίωσης. Τέλος, είναι αναγκαία η προστασία του κινητού τηλεφώνου και με εξελιγμένο λογισμικό προστασίας. Η Bitdefender κατέχει βραβευμένο λογισμικό συμβατό με Android και iOS λειτουργικό σύστημα, ενώ με την Anti-theft υπηρεσία που διαθέτει προσφέρει εγγυημένη ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων σε κάθε συσκευή ακόμα και σε περιπτώσεις κλοπής.

bitdefender.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, 137

  Security Report, 137

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
 • Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Εντυπωσιακά επανήλθε στο προσκήνιο η Salonica Electronix, μετά την απουσία της κατά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας. Η έκθεση διεξήχθη στην ευρύχωρη αίθουσα Grand Pietra του ξενοδοχείου Porto Pala...
 • Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Σήμερα η επιτυχία και η κερδοφορία μίας επιχείρησης, ανεξάρτητα από τα προϊόντα που πουλάει και τις υπηρεσίες που προσφέρει, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδά των πωλήσεων και από την ικανοπο...
 • Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Η εκκένωση ή η μαζική ενημέρωση των ανθρώπων που βρίσκονται σε  ένα κτίριο ή ένα εμπορικό κέντρο, σε διάφορους χώρους εκδηλώσεων όπως θέατρα και συναυλιακούς χώρους, σε σταθμούς μέσων μαζικής...
 • HIKVΙSION eDVRs

  HIKVΙSION eDVRs

  Η HΙKVISION παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο καταγραφικό eDVR με ενσωματωμένο δίσκο eSSD σε μορφή chip (μνήμη flash). Στο άμεσο μέλλον αναμένεται οι δίσκοι SSD να αντικαταστήσουν τους κανονικούς σκληρ...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design