Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Γ. Πλειός: Οι κάμερες στις σχολικές τάξεις σκοτώνουν την εκπαίδευση
«Οι κάμερες στις σχολικές τάξεις δεν παραβιάζουν μόνο τα προσωπικά δεδομένα και τα πνευματικά δικαιώματα, αλλά επιπλέον, και το πιο σημαντικό, σκοτώνουν την εκπαίδευση»
«Οι κάμερες στις σχολικές τάξεις δεν παραβιάζουν μόνο τα προσωπικά δεδομένα και τα πνευματικά δικαιώματα, αλλά επιπλέον, και το πιο σημαντικό, σκοτώνουν την εκπαίδευση»
Το παραπάνω τονίζει ο Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Κοινωνικής Έρευνας στα ΜΜΕ του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Πλειός.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι «οι κάμερες δεν είναι μέσο εκπαίδευσης είναι μέσο ελέγχου. Κι αυτός που σε βλέπει από το σπίτι σταδιακά γίνεται πελάτης».
Η ανάρτηση του Γιώργου Πλειού στο Facebook:
Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να ξέρεις πως όταν γνωρίζεις πως σε παρακολουθεί μια κάμερα, προσαρμόζεις το ρόλο σου στα μάτια αυτών που είναι πίσω από την κάμερα και όχι σε αυτούς που είναι απέναντί σου, ιδιαίτερα αν η γνώμη και η στάση τους παίζει ρόλο για σένα.
Και όσο πιο άσχετοι είναι με το ρόλο σου αυτοί πίσω από τις κάμερες, τόσο περισσότερη σημασία δίνεις στα θεατρικά στοιχεία της συμπεριφοράς σου, όχι στα ουσιαστικά, γιατί απλούστατα δίνουν αυτοί.
Καθόσον είναι άσχετοι με αυτό που κάνεις στο ρόλο σου αλλά έχουν άποψη για το ντύσιμό σου, το κούρεμά σου, τις κινήσεις και τους μορφασμούς σου κοκ. Το ίδιο ισχύει όχι μόνο αν είσαι δάσκαλος αλλά και πιλότος, στρατιώτης ή ίσως ακόμα και χειρουργός κοκ.
Σε απλά ελληνικά, οι κάμερες στις σχολικές τάξεις δεν παραβιάζουν μόνο τα προσωπικά δεδομένα και τα πνευματικά δικαιώματα, αλλά επιπλέον, και το πιο σημαντικό, σκοτώνουν την εκπαίδευση. Δεν είναι μέσο εκπαίδευσης είναι μέσο ελέγχου. Κι αυτός που σε βλέπει από το σπίτι σταδιακά γίνεται πελάτης.
Πηγή: http://www.avgi.gr/