Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
27 Νοεμβρίου 2020 10:29

Home office: Ο σωστός εξοπλισμός για επαγγελματική εργασία και από το σπίτι

17f3070b07734f3fd6a6630012d6f5e9 XL 06146592

Η εργασία εκτός γραφείου μέσα στο 2020 έγινε πλέον η νέα καθημερινότητα. Το πρόβλημα είναι ότι ξεκίνησε τόσο ξαφνικά, για τους περισσότερους, που πολλά νοικοκυριά δεν μπόρεσαν να προετοιμαστούν κατάλληλα. Έχει έρθει η ώρα να μετατρέψουμε μια προσωρινή λύση σε μια μελλοντική μονιμότητα. Η devolo είναι εδώ για να σας δώσει συμβουλές ώστε να αποκτήσετε τον κατάλληλο εξοπλισμό για να εργάζεστε από το σπίτι.

Η εργασία εκτός γραφείου μέσα στο 2020 έγινε πλέον η νέα καθημερινότητα. Το πρόβλημα είναι ότι ξεκίνησε τόσο ξαφνικά, για τους περισσότερους, που πολλά νοικοκυριά δεν μπόρεσαν να προετοιμαστούν κατάλληλα. Έχει έρθει η ώρα να μετατρέψουμε μια προσωρινή λύση σε μια μελλοντική μονιμότητα. Η devolo είναι εδώ για να σας δώσει συμβουλές ώστε να αποκτήσετε τον κατάλληλο εξοπλισμό για να εργάζεστε από το σπίτι.

Φορητός ή σταθερός υπολογιστής;
Τις περισσότερες φορές, μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που έχει να πάρει το τμήμα μηχανογράφησης μιας εταιρείας, είναι αν οι υπάλληλοι θα έχουν laptop ή ένα πλήρως εξοπλισμένο desktop υπολογιστή. Σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι έχουν λόγο στην απόφαση αυτή ή μπορούν να παρέχουν και τον δικό τους εξοπλισμό. Όσον αφορά στην απόδοση, οι υπερσύγχρονοι φορητοί υπολογιστές μπορούν άνετα να συμβαδίσουν με επιτραπέζιους υπολογιστές σε πολλά επίπεδα και να γίνουν μια πλήρως λειτουργική εναλλακτική λύση όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με μια πλήρως εξοπλισμένη οθόνη. Φυσικά, τα laptop έχουν και το πλεονέκτημα της φορητότητας. Ειδικά σε εργασιακά μοντέλα όπου οι εργαζόμενοι μετακινούνται από το γραφείο στο σπίτι στο γραφείο της εταιρείας, οι φορητοί υπολογιστές έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα, αφού πάντα έχετε μαζί σας το περιβάλλον εργασίας σας. Από την άλλη, όταν χρειάζεται να «τρέξετε» απαιτητικές εφαρμογές, οι σταθεροί υπολογιστές εξακολουθούν να έχουν το πλεονέκτημα και είναι επίσης η κατάλληλη επιλογή εάν πρόκειται να εργάζεστε από το σπίτι.

Επεξεργαστής, κάρτα γραφικών, μνήμη

Δεν υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ των βασικών χαρακτηριστικών για την τεχνική εσωτερική λειτουργία ενός επιτραπέζιου υπολογιστή και ενός φορητού υπολογιστή. Αυτό βέβαια εξαρτάται από τη χρήση που πρόκειται να κάνει ο κάθε ένας. Η χρήση πιο απαιτητικών προγραμμάτων καθιστά πιο σημαντικό, φυσικά, να έχουμε έναν ισχυρό επεξεργαστή και κάρτα γραφικών υψηλής απόδοσης. Τα ακόλουθα βασικά δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως οδηγός:
• Ένας επεξεργαστής AMD Ryzen 3 ή Intel Core i3 και πάνω
• Μια random access memory (RAM) τουλάχιστον 6 GB (κατά προτίμηση 8 GB)
• Ένας σκληρός δίσκος SSD με αποθηκευτικό χώρο το λιγότερο 64 GB ή ακόμα καλύτερα 128 GB
Αν πρόκειται να αγοράσετε laptop, είναι καλύτερο να προτιμήσετε ένα με αντιθαμβωτική οθόνη για να μην σας ενοχλεί ο έτοιμοι για τις βίντεο-κλήσεις σας.
Με το κατάλληλο monitor όλα είναι καθαρά
Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για αποδοτικότητα και εργονομία στον σταθμό εργασίας στο σπίτι είναι η σωστή επιλογή οθόνης. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η λάθος οθόνη μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις: η ανάλυση είναι πολύ χαμηλή, η οθόνη τρεμοπαίζει, η θερμοκρασία χρώματος είναι ανθυγιεινή ή κάθεστε στη «λάθος» θέση. Στην χειρότερη περίπτωση, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα κούραση των ματιών, πόνο στην πλάτη και γενική κόπωση, τα οποία δεν θα συσχετίσετε αρχικά με την οθόνη.

Επομένως, τα πιο σημαντικά κριτήρια για μια καλή οθόνη για το οικιακό γραφείο είναι ένα υπερσύγχρονο πάνελ με την πιο ομοιόμορφη αναπαραγωγή χρώματος και αρκετές επιλογές για την προσαρμογή της θέσης. Μια καλή οθόνη θα σας επιτρέψει να προσαρμόσετε το ύψος, την κλίση και την περιστροφή της. Τα υπερσύγχρονα πάνελ με τεχνολογία IPS είναι απαλά στα μάτια και έχουν ειδική ρύθμιση για τις ώρες που λειτουργούν, έτσι ώστε, για παράδειγμα, η ποσότητα του μπλε φωτός να μειώνεται όσο προχωρά η ημέρα.
Η επιλογή του μεγέθους της οθόνης και της ανάλυσης, ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με τη χρήση που κάνετε. Άτομα που συχνά πρέπει να εργάζονται με πολλά παράθυρα προγραμμάτων ταυτόχρονα ανοιχτά, θα επωφεληθούν φυσικά από μια μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας και τις λειτουργίες μιας ευρείας οθόνης. Ως μια πιο βασική οθόνη για τις απαραίτητες εργασίες που θα καλύψουν τους περισσότερους, συνιστούμε γενικά μια οθόνη με διαγώνιο 23 ιντσών και ανάλυση Full HD (1920 x 1080 pixels).

Σχεδιάστε σωστά το χώρο εργασίας σας
Αν ο χώρος στο σπίτι σας το επιτρέπει, το ιδανικό είναι να έχετε ένα ξεχωριστό δωμάτιο που θα φιλοξενεί το οικιακό σας γραφείο, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της μέρας. Αφενός, αυτό δημιουργεί ένα διαχωρισμό από το υπόλοιπο σπίτι και βοηθά στην “αποσύνδεση” από την εργασία μόλις τελειώσει η εργάσιμη ημέρα, αφετέρου, βοηθάει πολύ στη συγκέντρωση. Προφανώς και σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό στα έπιπλα να περιλαμβάνεται μια επιφάνεια εργασίας με επαρκή χώρο για τεχνικό εξοπλισμό και έγγραφα, καθώς και μία καρέκλα με την καλύτερη δυνατή εργονομία.

Τεχνικά αξεσουάρ
Το πληκτρολόγιο και το ποντίκι είναι προφανώς απαραίτητα. Η λέξη-κλειδί είναι “εργονομία” και σε αυτήν την περίπτωση. Με λίγα χρήματα παραπάνω, μπορείτε να εξοπλιστείτε και με το κατάλληλο headset καθώς και μια webcam με ανάλυση HD για να μπορείτε να καλύψετε αρκετές ανάγκες σε ένα αξεσουάρ. Θα μπορείτε εύκολα να επικοινωνείτε με τους συνεργάτες σας με καθαρό ήχο και εικόνα αλλά και με το κατάλληλο μικρόφωνο, θα σας ακούν και οι άλλοι καθαρά. Η κατάλληλη ακουστική θωράκιση παρέχει καλύτερη συγκέντρωση. Προτείνουμε μοντέλα με λειτουργίες noise-cancelling για να απομονώνουν περιττούς ήχους.
Η λίστα αγορών πρέπει επίσης να περιλαμβάνει έναν εκτυπωτή, ο οποίος ιδανικά να συνδυάζει και scanner. Ιδιαίτερα πρακτικό: Οι περισσότεροι σύγχρονοι εκτυπωτές λειτουργούν μέσω WiFi και δεν δημιουργούν ακαταστασία με τα καλώδια.

Ισχυρή γραμμή δεδομένων
Όταν ετοιμάζουμε το set up του οικιακού γραφείου, συνήθως παραλείπουμε από τον προγραμματισμό μας τη σύνδεση στο Internet. Όταν το γραφείο έχει κενά στην κάλυψη WiFi, οι τηλε-διασκέψεις αρχίζουν γρήγορα να δοκιμάζουν την υπομονή σας και κάθε προσπάθεια πρόσβασης στον διακομιστή της εταιρείας μέσω ενός VPN μετατρέπεται σε ένα εκτεταμένο διάλειμμα για καφέ. Στα νοικοκυριά, αυτό το πρόβλημα επιδεινώνεται ειδικά μετά το μεσημέρι, όταν όλο και περισσότερες συσκευές χρησιμοποιούν όλο το bandwidth ταυτόχρονα.

Οι σύγχρονες λύσεις δικτύου βοηθούν στην επίλυση αυτών των προβλημάτων. Οι Γερμανοί πρωτοπόροι στον τομέα των Powerline στη devolo και συγκεκριμένα με τη νέα σειρά Magic Powerlines, μετατρέπουν την υπάρχουσα γραμμή ηλεκτρικού ρεύματος σε έναν «αυτοκινητόδρομο» δεδομένων. Αυτό επιτυγχάνεται απλώς συνδέοντας έναν προσαρμογέα στην πρίζα κοντά στο router και συνδέοντάς το με το καλώδιο Ethernet. Στη συνέχεια, μπορούν να χρησιμοποιηθούν περισσότεροι προσαρμογείς οπουδήποτε χρειάζεστε ισχυρό WiFi ή και ενσύρματη σύνδεση. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να μετατρέψετε οποιαδήποτε πρίζα στο σπίτι σας σε σημείο πρόσβασης σε Internet υψηλής ταχύτητας. Για ένα διαμέρισμα, συνήθως αρκεί να έχουμε ένα σετ από δύο προσαρμογείς ενώ για ένα μεγαλύτερο σπίτι, υπάρχουν σετ με περισσότερους προσαρμογείς. Τα προϊόντα παρέχουν επίσης υπερσύγχρονη λειτουργία Mesh WiFi για μια ιδιαίτερα σταθερή ασύρματη σύνδεση σε όλα τα δωμάτια.

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να έχετε ένα τέλειο οικιακό δίκτυο, επισκεφθείτε το www.devolo.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

  Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
 • Athens Electronix 2024

  Athens Electronix 2024

  Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
 • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

  Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
 • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

  Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

  Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
 • Lenkeng AV transmitters

  Lenkeng AV transmitters

  H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...