Skip to main content
Hermes Banner 1
DIABASTE DWREAN SEC CYP 11
DIGITAL TV 189
ilka aggelia
31 Μαΐου 2024 10:00

Η ABB E-mobility παρουσιάζει τον νέο, all-in-oneφορτιστή A400

abb 13130e96

Στη σημερινή βιομηχανία φορτιστών EV, η έλλειψη αξιοπιστίας, οι περίπλοκες εμπειρίες φόρτισης για τους οδηγούς και η ανεπαρκής απόδοση επένδυσης (ROI) είναι τρεις βασικές προκλήσεις για τους ιδιοκτήτες / χειριστές και τους στόλους, που εμποδίζουν τη δημιουργία υποδομών μεγάλης κλίμακας.

Ο νέος all-in-one φορτιστής A400 της ABB προσφέρει την υψηλότερη πυκνότητα ισχύος με το μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα, και αντιμετωπίζει αυτές τις προκλήσεις κατά μέτωπο, εισάγοντας συγκεκριμένες καινοτομίες: μια ολιστική σχεδίαση με επίκεντρο την εμπειρία του τελικού χρήστη, βιομηχανοποιημένη προσαρμοστικότητα και μηχανολογία συστημάτων, και μια προσέγγιση asset management επιπέδου τηλεπικοινωνιών.

Στις μέρες μας, τα ποσοστά επιτυχίας φόρτισης είναι στην καλύτερη περίπτωση μέτρια, συχνά κάτω του 70%. Όταν προσεγγίζουν έναν φορτιστή, οι οδηγοί ιδιωτικών ή επαγγελματικών οχημάτων συχνά μπερδεύονται σχετικά με τον τρόπο χρήσης του, αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά την πληρωμή – που εμποδίζουν τη διαδικασία – και πολύ συχνά έχουν τη λανθασμένη εντύπωση πως το όχημά τους φορτίζει, ενώ στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Ο A400 έχει κατασκευαστεί με μια προσέγγιση σχεδίασης με επίκεντρο τον καταναλωτή, έχοντας ως στόχο την επίτευξη των υψηλότερων δυνατών ποσοστών επιτυχίας φόρτισης. Ο A400 βελτιώνει τη συνολική διαδικασία φόρτισης, προσφέροντας σαφήνεια και μειώνοντας τα σημεία τριβής μεταξύ του αυτοκινήτου, του φορτιστή και των συστημάτων πληρωμών, για να εξασφαλίσει μια απρόσκοπτη εμπειρία από τη στιγμή της άφιξης έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Χάρη στη διαισθητική διεπαφή χρήστη, που εμφανίζεται σε μια μεγάλη οθόνη 32 ιντσών, ο A400 είναι τόσο εύκολος στη χρήση όσο ένα smartphone. Καθοδηγεί τον χρήστη βήμα προς βήμα και επιβεβαιώνει την κατάσταση φόρτισης και την ολοκλήρωσή της με επιδιωκόμενο ποσοστό επιτυχίας φόρτισης 98%.

Ο A400 δεν είναι «ένα ακόμα προϊόν hardware». Με τη νέα, cloud-based αλυσίδα εργαλείων asset management, καθιστά δυνατή τη διαχείριση των στοιχείων φόρτισης στο υψηλότερο επίπεδο, όπως συμβαίνει στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών, όπου η αξιοπιστία, η επεκτασιμότητα, η λειτουργικότητα, η ασφάλεια και η απόδοση παίζουν σημαντικό ρόλο. Αυτό σημαίνει ότι ο A400 συνοδεύεται από 24/7 asset management service-level agreements (SLAs), που στοχεύουν σε ποσοστά επιτυχίας φόρτισης 98%, χρόνο λειτουργίας 97% και γρήγορους χρόνους απόκρισης των υπηρεσιών.

Για πολλούς στόλους και ιδιοκτήτες / διαχειριστές, τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί προσοχή κυρίως στο power – peak power και τον όγκο ισχύος. Το ερώτημα ήταν «πόση εγκατεστημένη ισχύ παίρνω για τα χρήματά μου;». Το αποτέλεσμα ήταν η επιδίωξη της ποσότητας έναντι της ποιότητας. Η ABB E-mobility πιστεύει ότι, ως βιομηχανία, πρέπει να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε περισσότερη ισχύ και να αυξάνουμε την πυκνότητα του δικτύου καθώς η εγκατεστημένη βάση των στόλων EV συνεχίζει να αυξάνεται.

Ταυτόχρονα, πρέπει αφενός να βρούμε μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ της απλής εγκατάστασης περισσότερης ενέργειας, και αφετέρου της μεγαλύτερης κατανομής ενέργειας με υψηλότερη αξιοπιστία. Γι’ αυτό, η ABB E-mobility σχεδίασε τον A400 με στόχο την επίτευξη 10ετούς διάρκειας ζωής προϊόντος, υψηλή αξιοπιστία και, κυρίως, τη δυνατότητα στους πελάτες μας να πουλούν ενέργεια με χαμηλότερο κόστος. Αυτό θα βελτιώσει σημαντικά το καθαρό κέρδος για τον πελάτη.

A400 Front

Επιπλέον, ο δυναμικός διαμοιρασμός ισχύος με κοκκομετρική ανάλυση 50 kW βοηθά στη λήψη διαφορετικών μοτίβων φορτίσεων, ενώ οι εσωτερικές μονάδες ισχύος με βάση το καρβίδιο του πυριτίου, η μέγιστη αποτελεσματική ψύξη αέρα και ο εξαιρετικά βιομηχανοποιημένος σχεδιασμός συστήματος παρέχουν την απαιτούμενη αξιοπιστία.

Η ABB E-mobility είναι η πρώτη που εφάρμοσε τεχνολογία ψύξης δύο φάσεων (υγρό-σε ατμό-σε υγρό) σε μια υποδοχή φόρτισης ικανή για έως και 600 Αμπέρ ρεύματος υψηλής ζήτησης (peak current). Αυτή η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία είναι πιο αξιόπιστη και αποτελεσματική, με χαμηλότερο κόστος συντήρησης από τις παραδοσιακές λύσεις υδρόψυξης καλωδίων.

«Τα δίκτυα φόρτισης αποτελούν μια κρίσιμης σημασίας υποδομή μεταφορών στην πορεία προς μια ενεργειακά αποδοτική και κλιματικά ουδέτερη εποχή κινητικότητας. Ο A400 έχει σχεδιαστεί από την αρχή ως ένα σύστημα για την αξιόπιστη και οικονομικά αποδοτική παροχή ενέργειας, επιτρέποντας στους πελάτες μας να λειτουργούν το δίκτυό τους στο υψηλότερο επίπεδο και να επιτυγχάνουν το επιθυμητό οικονομικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Michael Halbherr, CEO της ABB E- mobility.

«Στην ABB E-Mobility, έχουμε πάρει βασικά μαθήματα από την εκτεταμένη εμπειρία μας και έχουμε αφιερωθεί στη δημιουργία μιας εμπειρίας φόρτισης που είναι αξιόπιστη, εύκολα διαχειριζόμενη και ασφαλής, με δυνατότητα επέκτασης, διασφαλίζοντας παράλληλα λειτουργικότητα σε πολλαπλά συστήματα αλλά και απόδοση».

Τι προσφέρει ο A400:

• Δύο θύρες φόρτισης παρέχουν συνεχή φόρτιση 200 kW σε δύο οχήματα, έως 400 kW για ένα μόνο όχημα και είναι συμβατές με όλες τις ισχύουσες κρατικές απαιτήσεις και τις παραμέτρους χρηματοδότησης σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

• Οι μονάδες ισχύος καρβιδίου του πυριτίου, που αναπτύχθηκαν και παράγονται εσωτερικά, διατεταγμένες σε αρθρωτά μπλοκ 100 kW, επιτρέπουν τη φόρτιση δύο οχημάτων ταυτόχρονα σε δόσεις των 50 kW, για να διασφαλιστεί ότι λαμβάνεται μόνο η απαιτούμενη ισχύς, χωρίς να παραμένει ανεκμετάλλευτη χωρητικότητα.

• Ο πρώτος που εφάρμοσε την τεχνολογία ψύξης δύο φάσεων (υγρό-σε ατμό-σε υγρό), σε μια υποδοχή φόρτισης ικανή για έως και 600 Αμπέρ peak current. Αυτή η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία είναι πιο αξιόπιστη και αποτελεσματική, με χαμηλότερο κόστος συντήρησης από τις παραδοσιακές λύσεις υδρόψυξης καλωδίων.

• Η ροή πληρωμών, που είναι ενσωματωμένη στη διεπαφή χρήστη του φορτιστή, επιτρέπει συναλλαγές πληρωμών χωρίς προβλήματα και εξαλείφει μία από τις κύριες αιτίες για τα χαμηλά ποσοστά επιτυχίας φόρτισης: την έλλειψη λειτουργικότητας με συστήματα πληρωμών τρίτων.

• Οι λιτές τεχνικές σχεδίασης και η σπονδυλοποίηση οδηγούν σε λιγότερα εξαρτήματα, επιτρέπουν εκτεταμένες δοκιμές υποσυστήματος, διευκολύνουν τη συντήρηση και την επισκευή του συστήματος, ενώ βελτιώνουν τη λειτουργικότητα και την ανθεκτικότητα.

• Ένα compact αποτύπωμα με τη μέγιστη βελτιστοποιημένη ροή αέρα εξασφαλίζει περιόδους φόρτισης υψηλότερης ισχύος και μακροπρόθεσμη αξιοπιστία.

• Οι SLAs απόδοσης, που στηρίζονται σε μια νέα αλυσίδα εργαλείων asset management, σε συνδυασμό με μια βελτιωμένη διαδικασία εξυπηρέτησης, θα οδηγήσουν σε υψηλά ποσοστά επιτυχίας φόρτισης και διαθεσιμότητας καθώς και σε ταχύτερους χρόνους απόκρισης των υπηρεσιών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον A400, επισκεφθείτε το A400.abb-emobility.com. Αυτός ο φορτιστής θα παρουσιαστεί δημόσια για πρώτη φορά στην ACT Expo 2024 στο booth #3800 της ABB E-mobility.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Ιούνιος 2024
Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουνίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
Τα εργασιακά δικαιώματα στα τεχνικά επαγγέλματα
Στη σύγχρονη και γεμάτη προκλήσεις κοινωνία μας, η ασφάλεια αποτελεί τη σπουδαιότερη προτεραιότητα τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τις επιχειρήσεις. Η ασφάλεια όλων των συνανθρώπων μας ήταν, είνα...
Dahua Lab Tour
Το 2024 μπήκε δυναμικά για το πολύ επιτυχημένο «οδοιπορικό» hands on technical training της Keeper Group και της Dahua Technology με τον πρώτο προορισμό για τη φετινή χρονιά να είναι η Λάρισα. ...
Ανίχνευση Ομοιότητας
Σήμερα, όλο και περισσότερες εταιρείες αποκτούν μεγαλύτερη αξία εφαρμόζοντας στα συστήματα παρακολούθησης βίντεο που χρησιμοποιούν λογισμικά ανάλυσης βίντεο βασισμένα σε τεχνητή νοημοσύνη. Οι εν λ...
Αναβάθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα
Οι τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αποτελούν σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας, καθώς πρόκειται για εγκαταστάσεις όπου φυλάσσονται μετρητά και άλλα τιμαλφή σε μεγάλες ποσότητες. ...
Συστήματα ήχου PA της Hikvision
H Hikvision εισέρχεται δυναμικά στον χώρο των επαγγελματικών ηχητικών συστημάτων PA (Public Address), τα οποία μπορεί να συνδυάζονται με τα συστήματα CCTV της, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις audi...
Hikvision HiWatch Series
Τα προϊόντα της σειράς HiWatch της Hikvision, που αποτελούνται από καταγραφικά και κάμερες με σύγχρονες δυνατότητες και χαρακτηριστικά, θα τα βρείτε διαθέσιμα στο νέο B2B site της Stam Electronics...
Hikvision Turbo HD 8.0
Για τα προϊόντα Turbo HD της Hikvision δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Υψηλή ανάλυση, μετάδοση σήματος μέσω ομοαξονικού σε μεγάλες αποστάσεις, κορυφαία συμπίεση βίντεο, χαμηλότερες απαιτήσει...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report Cyprus, 12
Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Cyprus! Στο νέο τεύχος 12 του Security Report Cyprus θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σ...
INIM Previdia UltraVox
Τα μοντέλα της σειράς πινάκων ελέγχου πυρκαγιάς Previdia Ultra Vox ενσωματώνουν λειτουργίες φωνητικής εκκένωσης / αναγγελίας κινδύνου και ανακοινώσεων, καθώς και τεχνολογίες πυρανίχνευσης. Όλα σε ...
Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security
Η Novatron Security Distribution Α.Ε., μέλος του ομίλου IFSAS, κορυφαίου ομίλου λύσεων & προϊόντων τεχνολογίας φυσικής ασφάλειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά των μετοχών της Grand...
Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;
Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
Ασφάλεια στα γήπεδα της Super League για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας
Τα μέτρα για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή τα επεισόδια στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στο Ρέντ...
Πώς αντιμετωπίζουμε τις ηλεκτρονικές απάτες;
Το ηλεκτρονικό οικονομικό έγκλημα είναι ένα σύγχρονο φαινόμενο και είναι πιθανό να αποτελέσει μείζον πρόβλημα για την κοινωνία κατά τα επόμενα χρόνια. Η αντιμετώπισή του από νομική άποψη δεν είναι...
Τα 20 κορυφαία Υβριδικά συστήματα συναγερμού της αγοράς
Σε μια εποχή όπου η ασφάλεια αποτελεί πρωταρχικό μέλημα των ανθρώπων παγκοσμίως, τα υβριδικά συστήματα συναγερμού έχουν αναδειχθεί σε ένα ζωτικό εργαλείο για την προστασία κατοικιών, επιχειρήσεων ...
Wi-Fi Sensing
Οι εφαρμογές του Wi-Fi και της ασύρματης τεχνολογίας εξελίσσονται ραγδαία, και σήμερα η εν λόγω τεχνολογία δημιουργεί νέες ευκαιρίες. Ερευνητές και επιστήμονες από τον κλάδο της τεχνολογίας έχουν ...
Αναγνώριση πινακίδων οχημάτων
 Έντονες είναι οι εξελίξεις στην τεχνολογία αναγνώρισης οχημάτων και συμπεριφοράς οδηγών τα τελευταία χρόνια. Από την ευρεία υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης, μέχρι τη μηχανική μάθηση, όλα σ...
Video Analytics: 2 διαφορετικές προσεγγίσεις
Με την πληθώρα τεχνολογικών λύσεων που συναντούμε σήμερα είναι σίγουρο πως οι επιχειρήσεις και οι μεγάλοι οργανισμοί έχουν την τύχη, αλλά και την ελευθερία, να επιλέξουν - μέσα από μια μεγάλη γκάμ...