Skip to main content
tech2024 03 01 at 08 14 33 TM 460
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
30 Μαΐου 2022 10:22

Η Bosch υποστηρίζει τη νέα γενιά μηχανικών στην Ελλάδα

e94db9336233f733a18f9cf0506a2ed2 XL b13c9acf

H Bosch πρωτοπορώντας στη σύγχρονη εποχή της αυτοκίνησης και προσφέροντας τεχνολογικές λύσεις που διαμορφώνουν την αυτόνομη οδήγηση, προχώρησε σε χορηγία, με μορφή οικονομικής ενίσχυσης, της ομάδας VROOM, του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

H Bosch πρωτοπορώντας στη σύγχρονη εποχή της αυτοκίνησης και προσφέροντας τεχνολογικές λύσεις που διαμορφώνουν την αυτόνομη οδήγηση, προχώρησε σε χορηγία, με μορφή οικονομικής ενίσχυσης, της ομάδας VROOM, του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας, ενισχύεται με την επιλογή της συγκεκριμένης χορηγίας η νεανική επιχειρηματικότητα και ευρεσιτεχνία σε τομείς ενδιαφέροντος της Bosch, όπως είναι η αυτόνομη οδήγηση, η ηλεκτροκίνηση και η βιωσιμότητα.

Η ομάδα VROOM ιδρύθηκε το 2020 και κύρια ενασχόληση της αποτελεί η ανάπτυξη λύσεων στην αυτόνομη οδήγηση και η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου αυτόνομου συστήματος σε οχήματα κλίμακας 1:10, υπό την υποστήριξη της ερευνητικής ομάδας Robotics4All.

Σκοπός της δημιουργίας της ομάδας αποτελεί ο διαγωνισμός Bosch Future Mobility Challenge” (BFMC). Πρόκειται για έναν διεθνή τεχνικό διαγωνισμό που ξεκίνησε από το Bosch Engineering Centre στο Cluj της Ρουμανίας, το 2017. Κάθε έτος προσκαλούνται ομάδες σπουδαστών με σκοπό να αναπτύξουν αλγόριθμους αυτόνομης οδήγησης και συνδεσιμότητας σε οχήματα κλίμακας 1:10, τα οποία παρέχονται από την εταιρεία, προκειμένου να πλοηγηθούν σε ένα περιβάλλον προσομοίωσης μιας μικροσκοπικής έξυπνης πόλης. Οι ομάδες εργάζονται σε συνεργασία με ειδικούς της Bosch και ακαδημαϊκούς καθηγητές για αρκετούς μήνες προκειμένου να αναπτύξουν τους αλγόριθμους που θα έχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση. Για τους τελικούς, επιλέγονται οι καλύτερες ομάδες και οι πρώτες βραβεύονται με μεγάλα έπαθλα.

H πρώτη συμμετοχή της VROOM το 2021 στέφθηκε με επιτυχία εφόσον κατάφερε να διακριθεί στον τελικό του διαγωνισμού λαμβάνοντας την τρίτη θέση. Πρόκειται για την πρώτη ελληνική ομάδα που συμμετείχε ποτέ στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Στον φετινό διαγωνισμό BFMC που έλαβε χώρα στις 10-15 Μαΐου, 2022, στη Ρουμανία, η ομάδα με νέο πιο δυνατό όχημα, κατάφερε να κατακτήσει τη δεύτερη θέση, καθώς και να βραβευτεί με το Marketing Award.

Για τη συμμετοχή της στον τελικό, η VROOM έχει καταθέσει συνολικά 4 τεχνικές αναφορές στις οποίες και έλαβε τη μέγιστη βαθμολογία. Επιπλέον, πέρασαν με επιτυχία ένα από τα βασικά ορόσημα του διαγωνισμού, όπου και παρέδωσαν ένα βίντεο με το αμάξι να ολοκληρώνει κάποιες βασικές εργασίες που είχαν τεθεί ως προϋπόθεση από την διοργάνωση. Στο προαναφερθέν στάδιο κρίνονταν ποιες ομάδες θα προχωρούσαν στον ημιτελικό, με την VROOM να κατατάσσεται άμεσα και επιτυχώς στον τελικό του Μαΐου.

«Οι έξι τελευταίοι μήνες προετοιμασίας για τον διαγωνισμό Bosch Future Mobility Challenge, αλλά και η τελική διοργάνωση στη Ρουμανία, ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όλους μας. Η αγωνία που νιώθαμε κάθε φορά που βρισκόμασταν στην πίστα για να δοκιμάσουμε τους αλγορίθμους μας, ή να διαγωνιστούμε, ήταν από τα πιο έντονα συναισθήματα, και κατέληγε σε μεγάλη χαρά όταν βλέπαμε το όχημά μας να κινείται! Η συνεργασία με τη Bosch Hellas ήταν καταλυτική στην πορεία μας αυτή και θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να σας ευχαριστήσουμε. Με την πρωτοβουλία σας αυτή δείχνετε έμπρακτα για ακόμη μια φορά την υποστήριξή σας σε καινοτόμες δράσεις νέων που εξασφαλίζουν το μέλλον μας.» δήλωσαν τα μέλη της ομάδας VROOM.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report Μαρτίου

  Security Report Μαρτίου

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος του Security Report θα βρείτε ενδιαφέροντα ...
 • 9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

  9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

  Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και στους τουρίστες που καταφθάνουν από το ε...
 • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

  Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

  Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
 • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

  11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

  Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
 • 3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

  3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

  H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
 • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

  TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

  Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...