Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
29 Νοεμβρίου 2022 10:13

Η CheckPoint προειδοποιεί ενόψει Cyber Monday

cybermonday 083bf63a

Η Check Point® Software Technologies θέλει να ευαισθητοποιήσει τους πιθανούς αγοραστές να είναι προσεκτικοί με τις «βόλτες» τους στο διαδίκτυο και τις αγορές εκπληκτικών προσφορών τη συγκεκριμένη ημέρα.

Προκειμένου οι καταναλωτές να λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις κατά την αγορά των αγαπημένων τους προϊόντων, η Check Point Software προτείνει μια σειρά συμβουλών για να παραμείνετε ασφαλείς κατά τη συμμετοχή σας σε αυτήν την αγοραστική περίοδο και κατά τις αγορές στα ηλεκτρονικά καλάθια της Cyber Monday:

• Το ιδανικό είναι να αναζητήσουμε στη μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιούμε τον σύνδεσμο του καταστήματος από τον οποίο θέλουμε να αγοράσουμε ένα προϊόν. Το «κλικ» σε έναν σύνδεσμο που λαμβάνετε για πιθανές αγορές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χωρίς να γνωρίζετε την προέλευσή του, θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι πολύ επικίνδυνο.

• Απαιτείται προσοχή στους συνδέσμους και τα domains των ιστοσελίδων στις οποίες εισερχόμαστε. Τα ορθογραφικά λάθη ή τα ανορθόγραφα ονόματα αποτελούν ένδειξη για το ποιες σελίδες είναι οι αυθεντικές και ποιες έχουν δημιουργηθεί για να σας εξαπατήσουν.

• Ελέγξτε αρκετές ιστοσελίδες για να δείτε αν η προσφορά είναι πραγματική ή όχι. Μια ασυνήθιστη έκπτωση σε ένα προϊόν με μεγάλη ζήτηση θα μπορούσε να είναι σαφής ένδειξη ότι πρόκειται για απάτη.

• Οι ιστότοποι που έχουν το HTTPS αντί του HHTP είναι οι ασφαλείς και αυθεντικοί ιστότοποι, ειδικά εκείνοι που έχουν ένα λουκέτο μπροστά τους για να ξεχωρίζουν από τους άλλους. Θα πρέπει να μπαίνουμε μόνο σε αυτές, αφού είναι αυτές που συμμορφώνονται με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας.

• Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται λύσεις ασφαλείας και για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Με αυτό το μέτρο μπορούν να αποτραπούν πολλές κυβερνοεπιθέσεις και διαρροές πληροφοριών.

• Ειδικά όταν ο όγκος της διαδικτυακής κίνησης βρίσκεται στο αποκορύφωμά του, όπως συμβαίνει την Cyber Monday, εάν λάβετε ένα e-mail επαναφοράς κωδικού πρόσβασης, χωρίς να έχετε ζητήσει κάτι τέτοιο, επισκεφτείτε πάντα απευθείας τον ιστότοπο (μην κάνετε ποτέ κλικ στους συνδέσμους) και αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

  Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
 • Athens Electronix 2024

  Athens Electronix 2024

  Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
 • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

  Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
 • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

  Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

  Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
 • Lenkeng AV transmitters

  Lenkeng AV transmitters

  H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...