DIABASTE DWREAN SEC 137
techmail
anga2023
DIGITAL TV 175
securityreport e mag odhgos 2021
27 Σεπτεμβρίου 2022 10:20

Η εκπαίδευση για τις απειλές στον κυβερνοχώρο απαραίτητη ανεξαρτήτως ηλικίας

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2022%252F09%252Fcybersecurity 1

Σε έναν ολοένα και πιο ψηφιοποιημένο κόσμο, η εκπαίδευση όλων των χρηστών σχετικά με τις απειλές στον κυβερνοχώρο, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, είναι κρίσιμη. Με αφορμή την Ημέρα Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, η Check Point Software Technologies μοιράζεται τις κορυφαίες συμβουλές της προς τους νέους, όσον αφορά στις δεξιότητες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

“Ανεξάρτητα από τον τομέα σπουδών που επιλέγει ένας νέος, είτε πρόκειται για πολυτεχνικές σχολές, είτε για επιχειρηματικές, δεν υπάρχει τρόπος οι μαθητές να προχωρήσουν αν δεν “αγκαλιάσουν” την τεχνολογία. Ωστόσο, είναι αυτή η επίδραση της τεχνολογίας σε όλους τους τομείς, που επιφέρει παράλληλα κινδύνους κυβερνοεπιθέσεων”, αναφέρει η εταιρεία. Θυμίζει δε ότι στην Ελλάδα όλοι οι οργανισμοί αντιμετωπίζουν, κατά μέσο όρο, 813 κυβερνοεπιθέσεις εβδομαδιαίως τους τελευταίους έξι μήνες.

Η Check Point Software παρουσιάζει τις δεξιότητες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, τις οποίες πρέπει να έχει κάθε μαθητής, ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα που ανήκει, σημειώνοντας ότι η εκπαίδευση στην κυβερνοασφάλεια είναι σημαντική ήδη από το δημοτικό σχολείο. Οι ειδικοί προτείνουν την ηλικία των 10 ετών, ως την ιδανική στιγμή για να ξεκινήσετε την αντιμετώπιση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στην τάξη, εφόσον οι διαφορετικές συσκευές διαθέτουν λογισμικό ασφαλείας και γονικούς ελέγχους και χρησιμοποιούνται υπό την επίβλεψη ενηλίκων.

Σε αυτό το στάδιο, οι πιο χρήσιμες γνώσεις, που μπορούν να διδαχθούν στους μαθητές, αφορούν την ιδιωτικότητα, την υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου, τις βασικές ρυθμίσεις ασφαλείας για συσκευές και συμβουλές σχετικά με τον διαδικτυακό εκφοβισμό.

Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Σε ό,τι αφορά τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι ειδικοί αναφέρουν ότι αυτή η ηλικιακή ομάδα πρέπει να μάθει τις πιο κοινές απειλές και κινδύνους στον κυβερνοχώρο στο διαδίκτυο, όπως το ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing) και πώς να εντοπίσει ένα ύποπτο email ή κείμενο, κλοπή λογαριασμού, κακόβουλο λογισμικό, ransomware και τα σημάδια τους.

Μετά από αυτό, είναι επίσης δυνατό να εισαχθεί και να εμβαθύνει στη γνώση βασικών εννοιών, όπως σφάλματα, ευπάθειες, εκμεταλλεύσεις ή ανθρώπινη αποτυχία, καθώς και εξελιγμένη κοινωνική μηχανική – τι είναι, πώς λειτουργεί και πώς το χρησιμοποιούν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Τέλος, στην Ανώτατη Εκπαίδευση, είτε πρόκειται για πανεπιστημιακό πτυχίο, είτε για κύκλο επαγγελματικής κατάρτισης, μαθήματα, όπως η μηχανική υπολογιστών, οι τηλεπικοινωνίες, ένα πτυχίο που ειδικεύεται στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ή η επιστήμη των υπολογιστών είναι αυτά, που θα επεκτείνουν τη γνώση πέρα από αυτά που μαθεύτηκαν στο σχολείο.

“Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ψηφιακός κόσμος, όπως και το τοπίο των απειλών, εξελίσσεται συνεχώς και με πολύ ταχύτερο ρυθμό από άλλους κλάδους, οπότε η εκπαίδευση δεν σταματά. Μετά την ολοκλήρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι φοιτητές μπορούν πάντα να συνεχίσουν να επεκτείνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες με μαθήματα ή μεταπτυχιακά”, αναφέρει η εταιρεία.

“Τα σημερινά παιδιά είναι γεννημένα μέσα στην τεχνολογία, οπότε ας τους δώσουμε τα εργαλεία για να αισθάνονται ασφαλή σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον, στο οποίο και περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους”, εξηγεί η Κωνσταντίνα Κούκου Channel Account Manager &  Evangelist, Check Point Software Technologies.

Πηγή: http://www.sepe.gr/gr/information/news/article/20663681/i-ekpaideusi-gia-tis-apeiles-ston-kuvernohoro-aparaititi-anexartitos-ilikias/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, 137

  Security Report, 137

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
 • Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Εντυπωσιακά επανήλθε στο προσκήνιο η Salonica Electronix, μετά την απουσία της κατά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας. Η έκθεση διεξήχθη στην ευρύχωρη αίθουσα Grand Pietra του ξενοδοχείου Porto Pala...
 • Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Σήμερα η επιτυχία και η κερδοφορία μίας επιχείρησης, ανεξάρτητα από τα προϊόντα που πουλάει και τις υπηρεσίες που προσφέρει, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδά των πωλήσεων και από την ικανοπο...
 • Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Η εκκένωση ή η μαζική ενημέρωση των ανθρώπων που βρίσκονται σε  ένα κτίριο ή ένα εμπορικό κέντρο, σε διάφορους χώρους εκδηλώσεων όπως θέατρα και συναυλιακούς χώρους, σε σταθμούς μέσων μαζικής...
 • HIKVΙSION eDVRs

  HIKVΙSION eDVRs

  Η HΙKVISION παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο καταγραφικό eDVR με ενσωματωμένο δίσκο eSSD σε μορφή chip (μνήμη flash). Στο άμεσο μέλλον αναμένεται οι δίσκοι SSD να αντικαταστήσουν τους κανονικούς σκληρ...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design