Skip to main content
Hermes Banner 1
DIABASTE DWREAN SEC CYP 10
DIGITAL TV 187
9 Οκτωβρίου 2023 10:44

Η Samsung ενισχύει τους πελάτες της με καινοτόμες λύσεις ασφάλειας στο SDC23

10yearssdc 18fe1e2c

H Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε σήμερα μια σειρά από νέες υπηρεσίες ασφαλείας σε όλο το οικοσύστημα των προϊόντων και των υπηρεσιών της. Με την κυκλοφορία του One UI 6, οι λύσεις αυτές περιλαμβάνουν ενημερώσεις στο Samsung Knox Matrix με passkeys και end-to-end κρυπτογράφηση για τα δεδομένα που έχουν αποθηκευτεί και αποκατασταθεί στο Samsung Cloud. Αυτές οι εξελίξεις έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκριθούν στην εποχή υπερ-συνδεσιμότητας, διασφαλίζοντας ότι, καθώς εισερχόμαστε σε έναν κόσμο που πολλές συσκευές συνδέονται και μοιράζονται πληροφορίες μεταξύ τους, η ασφάλεια των χρηστών δεν θα τεθεί σε κίνδυνο. Οι ενημερώσεις ανακοινώθηκαν στο ετήσιο Samsung Developers Conference 2023 (SDC23), το οποίο συγκεντρώνει προγραμματιστές, δημιουργούς και σχεδιαστές για να εξερευνήσουν τις ισχυρές και απρόσκοπτες συνδεδεμένες εμπειρίες της Samsung. Στην εκδήλωση, η εταιρεία παρουσίασε πώς θα λειτουργήσουν αυτές οι νέες υπηρεσίες ασφαλείας, ώστε να δώσουν στους χρήστες περισσότερους τρόπους για να κάνουν με ασφάλεια αυτό που αγαπούν, σήμερα και στο μέλλον.

Ο Dr. Seungwon Shin, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής της Ομάδας Ασφαλείας του Mobile eXperience Business της Samsung Electronics δήλωσε σχετικά: «Οι μεγαλύτερες αλλαγές ασφαλείας και προστασίας της ιδιωτικής ζωής μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία της καθημερινής εμπειρίας σας στο smartphone, αλλά και σε κάθε συσκευή σας. Προσπαθούμε να κρατάμε περισσότερους χρήστες ασφαλείς, με ακόμα περισσότερους τρόπους και οι τελευταίες λύσεις που προσφέρουμε στον συγκεκριμένο τομέα σημαίνουν ότι οι χρήστες μπορούν να ζουν τη ζωή τους με περισσότερες επιλογές και λιγότερη προσπάθεια. Έτσι, η ζωή τους θα είναι πλήρης επιλογών, τώρα και στα επόμενα χρόνια».

Ασφάλεια και ευκολία σε έναν συνδεδεμένο κόσμο

Η κυκλοφορία του One UI 6 και η ενημέρωση του Samsung Knox Matrix[1] συμβάλλουν στην υλοποίηση του οράματος της Samsung για ένα μέλλον, όπου οι συνδεδεμένες συσκευές εντός ενός οικοσυστήματος θα μπορούν να προστατεύουν η μία την άλλη.

Στο SDC23, η Samsung ανακοινώνει ενημερώσεις για ένα άλλο βασικό στοιχείο του Knox Matrix, το Credential Sync, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των ευαίσθητων πληροφοριών, καθώς αυτές μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών συσκευών, όπως για παράδειγμα οι συσκευές Samsung Galaxy, οι τηλεοράσεις και τα ψυγεία Family Hub. Με την εισαγωγή του One UI 6, το Credential Sync προσφέρει στους χρήστες ένα εύκολο και ασφαλή τρόπο συγχρονισμού των ταυτοτήτων και των διαπιστευτηρίων μεταξύ των συσκευών Samsung. Επίσης, το Credential Sync διαθέτει πλέον end-to-end κρυπτογράφηση των δεδομένων που έχουν αποθηκευτεί και αποκατασταθεί στο Samsung Cloud[2]. Αυτό διασφαλίζει ότι τα δεδομένα μπορούν να κρυπτογραφηθούν ή να αποκρυπτογραφηθούν μόνο στις συσκευές του χρήστη, γεγονός που σημαίνει ότι μόνο εκείνος έχει τη δυνατότητα τα δει, ακόμα και αν ένας διακομιστής παραβιαστεί ή κλαπούν τα στοιχεία του λογαριασμού. Από τις αρχές του 2024, οι συσκευές Samsung Galaxy θα εφαρμόζουν και αυτές end-to-end κρυπτογράφηση, όταν οι χρήστες συγχρονίζουν τα δεδομένα τους με το Samsung Cloud[3].

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του Credential Sync, η Samsung έχει αναπτύξει νέους τρόπους διαχείρισης και ασφάλειας ταυτοτήτων και διαπιστευτηρίων, για ένα μελλοντικό υπερ-συνδεδεμένο κόσμο, με τη μορφή των passkeys. Τα τελευταία αποτελούν ψηφιακά διαπιστευτήρια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πιστοποίηση ταυτότητας για ιστοτόπους και εφαρμογές. Μέσω του One UI 6, το Samsung Pass έχει ενημερωθεί με τη δυνατότητα χρήσης passkeys[4], σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα προς ένα μέλλον χωρίς κωδικούς πρόσβασης, όπου τα passkeys αντικαθιστούν τους παραδοσιακούς κωδικούς, για να παρέχουν μια εμπειρία που είναι:

 • Πιο γρήγορη, αφού οι χρήστες μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο από την πληκτρολόγηση του ονόματος χρήστη του λογαριασμού τους στη συσκευή τους, επιλέγοντας γρήγορα τον λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να συνδεθούν.
 • Πιο εύκολη, καθώς μόλις καταχωρηθούν τα passkeys, οι χρήστες μπορούν εύκολα να μεταβούν σε μία νέα συνδεδεμένη συσκευή, χωρίς να απαιτείται νέα εγγραφή.
 • Πιο ασφαλής, αφού εξασφαλίζεται η προστασία από επιθέσεις phising από κακόβουλους ιστοτόπους ή εφαρμογές.

Το Knox Matrix υλοποιεί αυτό το μεγάλο βήμα στην εξέλιξη των κωδικών πρόσβασης, επιτρέποντας έναν βολικό τρόπο για την κοινή χρήση κωδικών σε πολλές συσκευές, χωρίς να θυσιάζεται η ασφάλεια των χρηστών. Με βάση τα διεθνή πρότυπα FIDO, τα passkeys επιτρέπουν στους χρήστες να χρησιμοποιούν το Samsung Pass στο smartphone τους για να συνδέονται σε εφαρμογές και ιστοτόπους, μέσω των βιομετρικών αισθητήρων, όπως τα δαχτυλικά αποτυπώματα. Με το One UI 6, τα passkeys διατηρούνται ασφαλή μέχρι να πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις – όπως όταν εισάγεται στο Samsung Galaxy smartphone του χρήστη ένα PIN, ένας κωδικός πρόσβασης ή ένα μοτίβο μοτίβο οθόνης κλειδώματος από προηγούμενη συσκευή του. Αυτές οι ενημερωμένες λειτουργίες ασφαλείας εντός του Knox Matrix θα περιορίσουν την ανάγκη των χρηστών να θυμούνται τους κωδικούς πρόσβασής τους ή να χρειάζεται να επαναφέρουν τους ξεχασμένους, παρέχοντας ευκολία και μεγάλη ασφάλεια κατά την κοινή χρήση διαπιστευτηρίων μεταξύ των συνδεδεμένων συσκευών.

Μεγάλες αλλαγές ασφαλείας σε περισσότερες συσκευές Samsung

Εκτός από τις αλλαγές για την ασφάλεια των οικοσυστημάτων συσκευών του μέλλοντος, η Samsung εκδημοκρατίζει, παράλληλα, τις ισχυρές λύσεις ασφαλείας της για συσκευές. Το Samsung Knox Vault ενισχύεται, μέσω της επέκτασης, για να προστατεύσει περισσότερους πελάτες, πέραν των συσκευών – ναυαρχίδων, και να τους δώσει μεγαλύτερο φάσμα επιλογών στις συσκευές που μπορούν να χρησιμοποιούν με ασφάλεια.

Το Knox Vault μπορεί να βοηθήσει στην προστασία κρίσιμων δεδομένων σε μια συσκευή, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών της οθόνης κλειδώματος, όπως κωδικοί PIN, κωδικοί πρόσβασης και μοτίβα. Δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον εκτέλεσης που είναι φυσικά απομονωμένο από τον κύριο επεξεργαστή και τη μνήμη του συστήματος και είναι αποτελεσματικό από τη στιγμή που ο χρήστης καταχωρεί την οθόνη κλειδώματος – έτσι οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν την ασφάλεια που χρειάζονται χωρίς ταλαιπωρία. Το Knox Vault μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των κλειδιών ασφαλείας των χρηστών, τα οποία κρυπτογραφούν τα προσωπικά τους δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή, εξασφαλίζοντας εκπληκτική ασφάλεια – ακόμη και αν η συσκευή χαθεί ή κλαπεί.

Το Samsung Knox Vault είναι μια λύση βασισμένη στα υλικά, ενώ είναι και ανθεκτική στην παραποίηση και δημιουργήθηκε για να διασφαλίζει τα προσωπικά δεδομένα ενός χρήστη όχι μόνο από παραβιάσεις που βασίζονται σε λογισμικό, αλλά και από επιθέσεις σε υλικό με τη χρήση επαγγελματικών εργαλείων υψηλών προδιαγραφών. Το Knox Vault ξεκίνησε, αρχικά, στις ναυαρχίδες Samsung Galaxy, συμπεριλαμβανομένων των smartphones της σειράς S, Z, S FE και των tablet της σειράς Tab S, και επεκτείνεται στις τηλεοράσεις Samsung Neo QLED 8K το 2023 και στο ευρύτερο οικοσύστημα Galaxy, συμπεριλαμβανομένων των smartphones της σειράς Galaxy A με One UI 6 ή νεότερη έκδοση[5] το 2024.

Το ασφαλές οικοσύστημα διευρύνεται

Το ευρύ φάσμα ισχυρών μέτρων ασφαλείας των Samsung Galaxy συσκευών διασφαλίζει την ιδιωτική ζωή των χρηστών, καλύπτοντας την ανάγκη για ευκολία σε μια υπερ-συνδεδεμένη κοινωνία με την υποστήριξη μιας πραγματικής δέσμευσης για ισχυρή ασφάλεια των χρηστών. Το One UI 6 φέρνει, επίσης, ενημερώσεις στον πίνακα ελέγχου ασφάλειας και απορρήτου του Galaxy, καθιστώντας εύκολο για τους χρήστες να βλέπουν και να ελέγχουν τι συμβαίνει με τα δεδομένα τους. Οι τελευταίες αλλαγές ασφάλειας και ιδιωτικότητας που ανακοινώθηκαν στο SDC23 βασίζονται στα στέρεα θεμέλια του Galaxy: την διατήρηση της ασφάλειας σε κάθε επίπεδο, από τα τσιπ μέχρι τις εφαρμογές, την ανίχνευση απειλών σε πραγματικό χρόνο και τη συνεργατική προστασία με αξιόπιστους συνεργάτες.


ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

  Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
 • Athens Electronix 2024

  Athens Electronix 2024

  Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
 • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

  Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
 • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

  Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

  Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
 • Lenkeng AV transmitters

  Lenkeng AV transmitters

  H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Cyprus, τεύχος 11

  Security Cyprus, τεύχος 11

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Cyprus! Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή ...
 • Dahua Insider

  Dahua Insider

  Βελτιωμένη γενιά Access Controller με νέες δυνατότητες και λειτουργίες Ο νέος Insider Access Controller της Dahua, ASC3202B, έρχεται να γίνει η «καρδιά» της εγκατάστασήςμας. Ενσωματώνει Web Int...
 • Security TOP 50

  Security TOP 50

  Η κατάταξη των εταιρειών Security, που δημοσιεύει κάθε χρόνο στην επίσημη ιστοσελίδα του το περιοδικό asmag.com, είναι πλέον διαθέσιμη! Το asmag.com, που σε συνεργασία με κορυφαία στελέχη του κλάδ...
 • PIAM 2.0

  PIAM 2.0

  Το PIAM (Physical Identity and Access Management), που αναφέρεται στον έλεγχο πρόσβασης και σημαίνει διαχείριση της φυσικής ταυτότητας και της πρόσβασης, είναι στην πραγματικότητα ένα σύστημα που ...
 • Body worn κάμερες: Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή τους το 2024 στη χώρα μας

  Body worn κάμερες: Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή τους το 2024 στη χώρα μας

  Οι body worn κάμερες, που κατά βάση χρησιμοποιούνται από τις αρχές επιβολής του νόμου, μπορούν μεταξύ άλλων να τοποθετηθούν στις στολές των αστυνομικών και έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμες,...
 • Πώς επηρεάζονται οι αγοραστικές συνήθειες του καταναλωτικού κοινού από τα δεδομένα

  Πώς επηρεάζονται οι αγοραστικές συνήθειες του καταναλωτικού κοινού από τα δεδομένα

  Η ικανότητα συλλογής, ανάλυσης και εξαγωγής πληροφοριών / δεδομένων από πολλαπλές πηγές μπορεί να έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο για μία επιχείρηση, κάτι που γίνεται καλύτερα αντιληπτό όταν εξετάζουμ...
 • Πρωτόκολλο DALI

  Πρωτόκολλο DALI

  Το πρωτόκολλο επικοινωνίας φωτιστικών ασφαλείας DALI (Digital Addressable Lighting Interface) αναδεικνύει μια νέα εποχή στον χώρο της τεχνολογίας φωτισμού, προσφέροντας εξελιγμένες δυνατότητες ελέ...
 • Ajax Special Event: Νέα προϊόντα και λύσεις στην 5η κατά σειρά virtual παρουσίαση!

  Ajax Special Event: Νέα προϊόντα και λύσεις στην 5η κατά σειρά virtual παρουσίαση!

  Το 5ο κατά σειρά εικονικό event της Ajax Systems ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία στις 20 Οκτωβρίου του 2023! Για μία ακόμα χρονιά, η εταιρεία άνοιξε τα χαρτιά της ανακοινώνοντας νέες αλλαγές στο...
 • Ο ρόλος των καμερών ασφαλείας στο industry 4.0

  Ο ρόλος των καμερών ασφαλείας στο industry 4.0

  Πριν από το 2014, ο όρος αναζήτησης «industry 4.0» στο Google ήταν πρακτικά ανύπαρκτος. Αυτό έπαψε να ισχύει από το 2019, όπου το 68% των ερωτηθέντων μιας παγκόσμιας έρευνας που πραγματοποίησε η M...