DIABASTE DWREAN SEC 137
techmail
anga2023
DIGITAL TV 174
securityreport e mag odhgos 2021
27 Μαΐου 2022 10:42

Η Siemens πρωτοπορεί κατασκευάζοντας σουίτα λογισμικού για δίκτυα, για έναν κόσμο απαλλαγμένο από τον άνθρακα

67ee92a405c4ceb17a24d7243c6b9515 XL 4f2eb3ec

Η Smart Infrastructure της Siemens ανακοίνωσε μια ανοιχτή, αρθρωτή σουίτα λογισμικού δικτύου για την αντιμετώπιση της ολοένα και πιο κρίσιμης ενεργειακής μετάβασης, σημειώνοντας νέα πρωτιά στη βιομηχανία. Η σουίτα αλλάζει τα δεδομένα για τους υφιστάμενους ενεργειακούς παίκτες και νέους ενδιαφερόμενους, καθώς τους επιτρέπει να είναι γρήγοροι, ευέλικτοι και να προσαρμόζονται εύκολα σε υπάρχουσες και πιθανές μελλοντικές προκλήσεις. Η Siemens έχει ήδη κάνει σημαντικά βήματα για να βελτιώσει τις λύσεις διαχείρισης δεδομένων έξυπνων μετρητών – παραδείγματος χάριν, η εγγενής επιλογή cloud και η βελτιωμένη απόδοση εργασιών έως και 85% επαναπροσδιορίζουν την εμπειρία του χρήστη.

Η Smart Infrastructure της Siemens ανακοίνωσε μια ανοιχτή, αρθρωτή σουίτα λογισμικού δικτύου για την αντιμετώπιση της ολοένα και πιο κρίσιμης ενεργειακής μετάβασης, σημειώνοντας νέα πρωτιά στη βιομηχανία. Η σουίτα αλλάζει τα δεδομένα για τους υφιστάμενους ενεργειακούς παίκτες και νέους ενδιαφερόμενους, καθώς τους επιτρέπει να είναι γρήγοροι, ευέλικτοι και να προσαρμόζονται εύκολα σε υπάρχουσες και πιθανές μελλοντικές προκλήσεις. Η Siemens έχει ήδη κάνει σημαντικά βήματα για να βελτιώσει τις λύσεις διαχείρισης δεδομένων έξυπνων μετρητών – παραδείγματος χάριν, η εγγενής επιλογή cloud και η βελτιωμένη απόδοση εργασιών έως και 85% επαναπροσδιορίζουν την εμπειρία του χρήστη.

Το λογισμικό της Siemens επιτρέπει επίσης στους πελάτες να εκτελούν προσομοιώσεις προστασίας δικτύου έως και έξι φορές πιο γρήγορα από την τρέχουσα ταχύτητα εκτέλεσης, υποστηρίζοντας τον καλύτερο σχεδιασμό, λειτουργία και συντήρηση δικτύων ενέργειας. Όλες οι επερχόμενες ενότητες της σουίτας λογισμικού από τη Siemens θα αναπτυχθούν σύμφωνα με συγκεκριμένες αρχές σχεδιασμού, με στόχο την απρόσκοπτη αλληλεπίδραση και ευελιξία. Ταυτόχρονα, θα διατηρήσουν το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας ανθεκτικό στον κυβερνοχώρο, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσουν ένα ψηφιακό δίδυμο του δικτύου κατά τον σχεδιασμό, την προσομοίωση, τις λειτουργίες σε πραγματικό χρόνο και τη συντήρηση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας.

«Η ταχύτητα και η κλίμακα των αλλαγών στο ενεργειακό σύστημα είναι πρωτοφανής, καθώς οι κατανεμημένοι ενεργειακοί πόροι αυξάνονται εκθετικά. Τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκονται στην καρδιά ενός βιώσιμου ενεργειακού συστήματος και γίνονται όλο και πιο περίπλοκα. Η διαχείριση αυτής της πολυπλοκότητας είναι εφικτή με ένα  ανοιχτό, αρθρωτό και διαλειτουργικό λογισμικό.» δήλωσε η Sabine Erlinghagen, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Grid Software στη Smart Infrastructure της Siemens. «Εισάγοντας την πιο ολοκληρωμένη σουίτα λογισμικού στην αγορά μέχρι σήμερα, ηγούμαστε των αλλαγών σχετικά με τη διαμόρφωση των δικτύων του μέλλοντος, για ένα κόσμο με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για να επιτύχουμε αυτή την ενεργειακή μετάβαση συνεργαζόμαστε με πελάτες και συνεργάτες».

Μια προσέγγιση συν-καινοτομίας με εταίρους

Η Siemens ανακοίνωσε επίσης ότι συνεργάζεται με κορυφαίους παίκτες του κλάδου ώστε να επαναπροσδιορίσουν τη διαχείριση δικτύων ενέργειας από κοινού. Μέσω συνεργασιών που στοχεύουν στην συν-καινοτομία, οι εταίροι επιδιώκουν να βρουν τρόπους απρόσκοπτου σχεδιασμού, λειτουργίας, συντήρησης και βελτιστοποίησης των ηλεκτρικών δικτύων. Η στενή συνεργασία με πελάτες που χρησιμοποιούν το λογισμικό της Siemens θα υποστηρίξει την ταχύτερη υιοθέτηση και ενσωμάτωση αυτών των συν-καινοτομιών. Μέχρι σήμερα, στους εταίρους περιλαμβάνονται εταιρείες όπως η CESC Limited (Ινδία), η CMY Solutions (ΗΠΑ), η Elvia (Νορβηγία), η Hawaiian Electric (ΗΠΑ), η IRETI (Ιταλία), η KNG-Kärnten Netz GmbH (Αυστρία), η Quanta Technology (ΗΠΑ), η Stadtwerke Flensburg (Γερμανία) και η Statnett (Νορβηγία). Η Siemens είναι επίσης ανοιχτή σε συνεργασίες με εταίρους συμπληρωματικών προϊόντων που φιλοδοξούν να συν-καινοτομήσουν στον χώρο του λογισμικού δικτύου. Επίσης, θα ενισχύσει το δίκτυο συνεργατών της για την ολοκληρωμένη υποστήριξη των ροών εργασιών του δικτύου πελατών της.

Η επείγουσα ανάγκη για ψηφιοποίηση

Μια ματιά στο ενεργειακό τοπίο καταδεικνύει την επείγουσα ανάγκη έξυπνης χρήσης της τεχνολογίας για καλύτερη διαχείριση του τεράστιου και πολύπλοκου συστήματος που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά των οικονομιών. Παγκοσμίως, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας προβλέπεται να διπλασιαστεί έως το 2050. Η Guidehouse Insights προβλέπει επταπλάσια αύξηση των νέων κατανεμημένων ενεργειακών πόρων (DER) ετησίως με κυμαινόμενες εισροές και ζήτηση μέχρι το 2030. Το 2020 πέντε εκατομμύρια περιουσιακά στοιχεία εισάχθηκαν στην πλευρά της προσφοράς και της ζήτησης. Οι κατανεμημένοι ενεργειακοί πόροι είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο ρεύματος, κυρίως στο επίπεδο χαμηλής τάσης όπου οι χειριστές δικτύων δεν έχουν επιτύχει υψηλό επίπεδο διαφάνειας μέχρι σήμερα. Λόγω της διαλείπουσας φύσης των DER, είναι πολύ πιο δύσκολο οι χειριστές του δικτύου να ελέγχουν το ηλεκτρικό δίκτυο και να προβλέψουν τι θα συμβεί στη συνέχεια.

«Η παραδοσιακή επένδυση σε hardware δεν αρκεί για να αντιμετωπιστεί η πολυπλοκότητα που συναντάμε στα ενεργειακά συστήματα του σήμερα. Χρειαζόμαστε ανατρεπτικές και γρήγορες αλλαγές, με το λογισμικό να πρωτοστατεί βοηθώντας μας στο ταξίδι της πράσινης μετάβασης, μακριά από την εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα. Ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι για να μεταμορφώσουμε το χαρτοφυλάκιο και θα επιταχύνουμε προς το όραμά μας για αυτόνομες λειτουργίες δικτύου», δήλωσε η Erlinghagen. Οι ειδικοί αναμένουν διπλασιασμό του όγκου της αγοράς για λογισμικό δικτύου από 8 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2019 σε περίπου 17 δισεκατομμύρια USD το 2028. Κατά τη διάρκεια της Capital Market Day το 2021, η Siemens Smart Infrastructure δεσμεύτηκε να διπλασιάσει τα ψηφιακά της έσοδα στα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ έως το οικονομικό έτος 2025, από 750 εκατομμύρια ευρώ το οικονομικό έτος 2021.

Η Siemens είναι ήδη κορυφαία εταιρεία λογισμικού για δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας. Περίπου 70% της παγκόσμιας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ή 16.000 τεραβατώρες κάθε χρόνο ρέουν ήδη μέσω υποδομών που προσομοιώνονται από το λογισμικό δικτύου της Siemens.  Υπάρχουν ήδη 1.300 συστήματα κέντρων ελέγχου δικτύων παγκοσμίως που βασίζονται στο λογισμικό της Siemens, διατηρώντας τα φώτα αναμμένα για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους.  Με περίπου 100 εκατομμύρια έξυπνους μετρητές, οι οποίοι χρησιμοποιούνται από περισσότερους από 200 οργανισμούς παγκοσμίως, το λογισμικό διαχείρισης δεδομένων μετρητή αποτελεί μια πλούσια πηγή δεδομένων για δίκτυα χαμηλής τάσης.

Αρθρωτή προσέγγιση για απρόσκοπτη διαχείριση δικτύου

Το νέο λογισμικό δικτύου επιτρέπει στις εταιρείες ενέργειας να εφαρμόζουν εύκολα και γρήγορα έξυπνη τεχνολογία για τον σχεδιασμό και τη διαχείριση δικτύων. Αυτές οι αναβαθμίσεις στην τεχνολογία πληροφοριών θα είναι ταχύτερες και λιγότερο δαπανηρές από τις επενδύσεις σε hardware. Μέσω της αρθρωτής προσέγγισης, τα εξαρτήματα θα ταιριάζουν μεταξύ τους και θα μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ανταποκρίνονται στις εξατομικευμένες ανάγκες των διαχειριστών του δικτύου.

Με την απρόσκοπτη ενσωμάτωση στοιχείων IT και OT, χάρη σε ένα ενοποιημένο μοντέλο δικτύου, οι πελάτες μπορούν να συγχρονίσουν εύκολα τα δεδομένα των συστημάτων IT και OT, συμπεριλαμβανομένου του λογισμικού σχεδιασμού δικτύου, των συστημάτων διαχείρισης δεδομένων μετρητών, των Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS) και των Συστημάτων Προηγμένης Διαχείρισης Διανομής (ADMS), ενώ στη συνέχεια μπορούν να βελτιστοποιήσουν τις ροές εργασιών από άκρο σε άκρο. Οι πληροφορίες από την ανάλυση και την τεχνητή νοημοσύνη θα αξιοποιηθούν αμέσως για να γίνουν ανάλογες ενέργειες, οδηγώντας σε σημαντική βελτίωση των λειτουργιών του δικτύου.

Αυτό επιτρέπει τη μετάβαση από μια ντετερμινιστική σε μια πιθανολογική προσέγγιση διαχείρισης, ενισχύοντας την ενοποίηση μεγάλου αριθμού κατανεμημένων ενεργειακών πόρων. Επιπλέον, σε όλο το χαρτοφυλάκιο του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, η Siemens πληροί αυστηρές απαιτήσεις ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, έχει υψηλά πρότυπα ασφαλείας και κάνει τακτικές ενημερώσεις ασφαλείας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Siemens Smart Infrastructure είναι διαθέσιμες στο www.siemens.com/smartinfrastructure

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Κυκλοφορεί το Security Report Μαρτίου

  Κυκλοφορεί το Security Report Μαρτίου

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
 • Θυροτηλεοράσεις IP

  Θυροτηλεοράσεις IP

  Σήμερα, οι θυροτηλεοράσεις και γενικότερα οι συσκευές ενδοεπικοινωνίας καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος των καθημερινών αναγκών των πολιτών, όπως η ασφάλεια, η επικοινωνία και η άνεση, τόσο στον οικιακό...
 • Με ελληνικό «χρώμα» η Intersec 2023 στο Ντουμπάι!

  Με ελληνικό «χρώμα» η Intersec 2023 στο Ντουμπάι!

  Η Intersec, η κορυφαία εμπορική έκθεση στον κόσμο για τη φυσική ασφάλεια και την πυροπροστασία, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στο παγκόσμιο κέντρο εμπορίου του Ντουμπάι (DWTC), που εκτείνετ...
 • Hikvision IP Video Intercom

  Hikvision IP Video Intercom

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τεχνικό σεμινάριο για τις λύσεις IP Video Intercom της Hikvision που διοργάνωσε η ΗΛΚΑ Α.Ε. στις εγκαταστάσεις της, την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023. Στο π...
 • Νέα δεδομένα στις εφαρμογές Security από τη Vector Security

  Νέα δεδομένα στις εφαρμογές Security από τη Vector Security

  Η χρήση μη επαδρωμένων αεροσκάφων στις καθημερινές εργασίες των ανθρώπων, παρουσιάζει συνεχόμενη και ταχεία αύξηση, με τον κλάδο του Security να μην μένει ανεπηρέαστος από τις τεχνολογικές δυνατότ...
 • Πότε είναι νόμιμη η τοποθέτηση καμερών σε γραφεία, καταστήματα και πολυκατοικίες

  Πότε είναι νόμιμη η τοποθέτηση καμερών σε γραφεία, καταστήματα και πολυκατοικίες

  Τα τελευταία χρόνια, η κοινωνία στην οποία διαβιούμε ως πολίτες, έχει κατακλυστεί σε μεγάλο βαθμό από κάθε είδους εγκληματίες, οι οποίοι προβαίνουν σε εγκληματικές πράξεις εις βάρος συνανθρώπων μα...
 • Dahua HDCVI 10

  Dahua HDCVI 10

  Το έτος 2022 σηματοδοτεί τη 10η επέτειο της τεχνολογίας HDCVI της Dahua! Ως κορυφαίος πάροχος λύσεων στην παγκόσμια βιομηχανία παρακολούθησης βίντεο, η Dahua έδινε πάντα μεγάλη έμφαση στην καινοτο...
 • TP-LINK TAPO C500

  TP-LINK TAPO C500

  Έξυπνη, ασφαλής και εύκολη. Η νέα Εξωτερική Pan/Tilt Wi-Fi κάμερα ασφαλείας της TP-Link σας επιτρέπει να καταγράψετε περισσότερες λεπτομέρειες για να κάνετε κάθε στιγμή να λάμπει! Εξασφαλίζει τη μ...
 • Comelit Integration System

  Comelit Integration System

  Η νέα εποχή στην τεχνολογία και οι νέες απαιτήσεις της καθημερινότητας οδηγούν στην ανάγκη του πλήρη ελέγχου του σπιτιού, εύκολα και απλά, είτε απομακρυσμένα είτε με το πάτημα ενός κουμπιού από το...
 • PartnerNET

  PartnerNET

  Τι είναι αυτό που κάνει την PartnerNET να ξεχωρίζει από όλους τους υπόλοιπους διανομείς προϊόντων ICT; Το γεγονός πως δεν αρκείται στη διανομή προϊόντων, αλλά προσφέρει μία άρτια εμπειρία εξυπηρέτ...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design