anga2023
DIGITAL TV 177
securityreport e mag odhgos 2021
24 Οκτωβρίου 2022 14:49

ΗΛΚΑ Α.Ε.: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα Τεχνολογίας της Dahua

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2022%252F10%252F%25CE%25B7%25CE%25BB%25CE%25BA%25CE%25B1%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25BF%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B1 1

Με μεγάλη μαζικότητα διεξήχθη η Ημερίδα Τεχνολογίας που διοργάνωσαν από κοινού οι ΗΛΚΑ Α.Ε. και η Dahua Technology. Ο συνολικός αριθμός των παρευρισκoμένων έφτασε σε τριψήφια μεγέθη, ενώ ξεχώρισε η παρουσία επισκεπτών από περιοχές της (μακρινής) επαρχίας. Ήδη από τις 10 το πρωί, επαγγελματίες από το χώρο της ασφάλειας άρχισαν να καταφτάνουν στη γραμματεία υποδοχής προκειμένου να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους και να παρακολουθήσουν την ημερίδα.

Η ημερίδα έλαβε χώρα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εκδηλώσεων του Radisson Blu Park Hotel (Λ. Αλεξάνδρας 10), ενώ ενδιάμεσα των ομιλιών προσφέρθηκε πλουσιοπάροχο γεύμα στην αίθουσα εστιατορίου του ξενοδοχείου.

ηλκα6
Πλάνα από την γραμματεία της ημερίδας

Τη σειρά των ομιλιών άνοιξε ο κ. Κώστας Τουφεξής, Διευθυντής Συστημάτων Ασφαλείας της ΗΛΚΑ Α.Ε., ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και τη συνδιοργανώτρια εταιρεία ανέλυσε εν συντομία τη μακροχρόνια πορεία και τον καινοτόμο ρόλο της ΗΛΚΑ Α.Ε. στην ελληνική αγορά. Βίντεο με τα slide που παρουσίασε ο κ. Τουφεξής μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

ηλκα1
Ο κ. Κώστας Τουφεξής από το βήμα των ομιλητών

Εν συνεχεία, στο βήμα ανέβηκε ο κ. Βασίλης Αρβανίτης, Channel Sales Manager της Dahua, ο οποίος χαιρέτισε με τη σειρά του τους παρευρισκόμενους και τόνισε την καθοριστική σημασία των τεχνικών ημερίδων και παρεμφερών εγχειρημάτων στην αναγκαία επιμόρφωση των εγκαταστατών συστημάτων ασφαλείας, όπως και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Dahua σε αυτή τη διαδικασία.

ηλκα2
Ο κ. Βασίλης Αρβανίτης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του

Στο αμιγώς τεχνικό κομμάτι της παρουσίασης, οι κ.κ. Ιωάννης Ζαχαριάκης, Technical Support Engineer της Dahua και Βασίλης Βασιλόπουλος, Dahua Product Manager στην ΗΛΚΑ, ανέπτυξαν λεπτομερώς τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες που παρέχουν τα προϊόντα και οι λύσεις που λανσάρει ο κινεζικός κολοσσός. Η τεχνική παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε 5 ξεχωριστούς άξονες.

Το πρώτο μέρος της παρουσίασης, επικεντρώθηκε στην ανάλυση της τεχνολογίας ‘HDCVI’, η οποία χαρίζει τη δυνατότητα ταυτόχρονης μετάδοσης τεσσάρων σημάτων (ήχος, βίντεο, δεδομένα και τροφοδοσία) μέσω ενός ομοαξονικού καλωδίου και στη σειρά ‘WizSense’, που περιλαμβάνει μια ευρεία ποικιλία προϊόντων και λύσεων που χρησιμοποιούν εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης και μέσω αλγορίθμου βαθέως εκμάθησης δημιουργούν νέα δεδομένα στην αναγνώριση ανθρώπων και οχημάτων.

ηλκα3
Οι κ.κ. Βασίλης Βασιλόπουλος (αριστερά) και Ιωάννης Ζαχαριάκης (δεξιά)

Το δεύτερο μέρος περιελάμβανε την ανάδειξη των καμερών ασφαλείας:

 •  ‘Starlight’ και τα πλεονεκτήματά αυτών έναντι των καμερών με απλά υπέρυθρα (IR).
 • ‘Full Color’, που παρέχουν εικόνες υψηλότερης ευκρίνειας κατά την περίοδο της νύχτας ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζουν μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.
 • ‘Tioc’, που αξιοποιούν ταυτόχρονα εφαρμογές πλήρους έγχρωμης παρακολούθησης (24/), ενεργής αποτροπής (Αctive Deterrence) και τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως και των τεχνολογιών:

 • ‘Smart Dual Illuminators’, που προσφέρει – μεταξύ άλλων – την δυνατότητα αυτόματης μεταφοράς από υπέρυθρα σε ‘Full Color’ mode όταν εντοπιστεί ένας πιθανός δράστης, προσφέροντας πιο εγγυημένη προστασία.
 • ‘ePoe’, που εξασφαλίζει τη μοναδική δυνατότητα μετάδοσης σημάτων ισχύος, βίντεο, ήχου και ελέγχου ακόμα και σε απόσταση πάνω από 800 μέτρα (σε ορισμένες περιπτώσεις άνω του 1 χλμ) στα 10 Mbps ή στα 300 μέτρα στα 100 Mbps.
 • ‘PoE 2.0’, με την οποία έχει αναβαθμιστεί η σειρά διακοπτών (switches) Dahua PoE και είναι ειδικά σχεδιασμένη για να προστατεύει τις συσκευές σε περίπτωση βραχυκυκλώματος.

Τέλος, αναφέρθηκε και ο βελτιστοποιημένος αλγόριθμος PFA (Predictive Focus Algorithm), που παρέχει στους χρήστες καθαρή και σταθερή εικόνα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας μεγέθυνσης, τόσο κατά την ημέρα όσο και τη νύχτα, ελαχιστοποιώντας τα προβλήματα “θολούρας”, “τινάγματος”, “αργής εστίασης” κλπ.

To 3o μέρος, αρχικά αφιερώθηκε στo βασικό διαχειριστικό εργαλείο που παρέχει η Dahua σε εγκαταστάτες και ιδιοκτήτες καμερών ασφαλείας, το Software/Dahua Toolbox. Ειδική μνεία, έγινε στις τέσσερις βασικότερες εφαρμογές του Toolbox, το ‘Confict Tool’ υπεύθυνο για την αρχικοποίηση του συστήματος και την αναζήτηση συσκευών στο δίκτυο και ιδανικό για εύκολες και ξεκούραστες παραμετροποιήσεις ρυθμίσεων. Το ‘Disk Calculator’, χρήσιμο υπολογιστικό πρόγραμμα για τις αποθηκευτικές απαιτήσεις ενός ή περισσότερων σκληρών δίσκων ανάλογα με την ανάλυση της κάμερας, του αλγόριθμου συμπίεσης και άλλων παρόμοιων χαρακτηριστικών. Το ‘Project Design Tool’, που στοχεύει στη βελτιστοποίηση της διαδικασίας σχεδιασμού του συστήματος επιτήρησης και τέλος, το ‘SmartPSS Lite΄,  μία νέα πλατφόρμα που διαθέτει πρωτοποριακή σχεδίαση, φιλικό user interface και είναι ιδανική για τη διαχείριση συσκευών ελέγχου πρόσβασης. Σημαντική αποκάλυψη, αποτέλεσε το γεγονός πως η Dahua αναμένεται να εντάξει στο ‘SmartPSS Lite΄ και τη δυνατότητα διαχείρισης συστημάτων θυροτηλεφώνων.
Στη συνέχεια, υπήρξε σύντομη αναφορά στη σειρά προϊόντων ενδοεπικοινωνίας της Dahua όπου μεταξύ άλλων ξεχώρισαν τα συστήματα IP Modular Door Station, IP Villa Door Station, IP 2- Wire Systems και IP 2-Wire Appartment Solution. Όπως και αυτών του ελέγχου πρόσβασης γενιάς 2.

Το 4ο μέρος της παρουσίασης, επικεντρώθηκε στην τεχνολογία που χρησιμοποιεί η σειρά προϊόντων ‘Wiz Mind’ και χρησιμοποιεί κορυφαίες εφαρμογές, όπως IPC, NVR, PTZ, XVR, θερμική κάμερα και πλατφόρμα λογισμικού. Από τη σειρά ξεχώρισαν κυρίαρχα τα προϊόντα της σειράς 7’, που χρησιμοποιούν αναβαθμισμένο επεξεργαστή παρέχοντας όλα τα βασικά πλεονεκτήματα των εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης και (όπως και η σειρά 5’) διαθέτει αντι-διαβρωτική προστασία. Ακόμα, αναφέρθηκαν οι κάμερες ‘WizPinhole’, που επίσης υποστηρίζουν λειτουργίες Τεχνητής Νοημοσύνης όπως η περιμετρική προστασία και η αναγνώριση προσώπου, όπως και οι στερεοτυπικές κάμερες Dual-lens.

Στο 5ο και τελευταίο μέρος της παρουσίασης, την «τιμητική» τους είχαν τα νέα προϊόντα της Dahua. Μεταξύ αυτών, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πλέον οικονομική σειρά θερμικών καμερών “Eureka”, που συνδυάζουν ένα θερμικό και έναν έγχρωμο οπτικό αισθητήρα και πλέον έχουν εμπλουτιστεί με νέες τεχνολογίες, όπως η έγκαιρη ανίχνευση της πηγής πυρκαγιάς.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίασης, το κοινό έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάνοντας πολλές διευκρινιστικές ερωτήσεις. Μετά το τέλος της επίσημης παρουσίασης, οι τεχνικοί προχώρησαν σε μια ακόμα πιο άμεση παρουσίαση για όσους επισκέπτες ήθελαν να δουν τις δυνατότητες των προϊόντων της Dahua ακόμα πιο… κοντά.  

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι διοργανωτές παρείχαν πληθώρα δώρων στο κοινό διοργανώνοντας αρκετές κληρώσεις. Ιδιαίτερα, μετά το πέρας της παρουσίασης οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν σε διαγωνισμό που είχε ετοιμάσει η ομάδα της Dahua με τους τρεις πρώτους να καταλαμβάνουν υπέροχα δώρα υψηλή αξίας.  

ηλκα4
Ο κ. Ιωάννης Βλάχος, διευθυντής του τμήματος πωλήσεων της ΗΛΚΑ Α.Ε., μοιράζει δώρα στους τυχερούς των κληρώσεων

Αναλυτικό ρεπορτάζ και πλούσιο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να δείτε στο επόμενο τεύχος του περιοδικού Security Report.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, τεύχος Ιουνίου 2023

  Security Report, τεύχος Ιουνίου 2023

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουνίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
 • Συστήματα ασφαλείας και Υπηρεσίες ασφαλείας σε Φωτοβολταϊκά Πάρκα

  Συστήματα ασφαλείας και Υπηρεσίες ασφαλείας σε Φωτοβολταϊκά Πάρκα

  Τα φωτοβολταϊκά πάρκα είναι εκείνες οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται συνήθως απομονωμένες στη μέση μεγάλων γεωγραφικών περιοχών και που φιλοξενούν τεράστιο εξοπλισμό από τεχνητά πάνελ με στόχο τη δ...
 • Η G.I. Security στο “The Security Event 2023”!

  Η G.I. Security στο “The Security Event 2023”!

  Πιστή στον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την παροχή υπηρεσιών και προϊόντων υψηλής ποιότητας και ασφάλειας στους συνεργάτες της, η G.I. Security ταξίδεψε στο Birmingham στην Αγγλία για την έκ...
 • Επαγγελματικές λύσεις της Blue Technologies

  Επαγγελματικές λύσεις της Blue Technologies

  Η εξέλιξη των τηλεφωνικών συστημάτων είναι πολύ μεγάλη τα τελευταία χρόνια και αναδεικνύει τη σημασία της απλοποιημένης εταιρικής επικοινωνίας. Έτσι, ολοένα και περισσότερες μικρές και μεγάλες επι...
 • DSC PowerG

  DSC PowerG

  Σήμερα, η ασύρματη επικοινωνία είναι μέρος της καθημερινής ζωής. Οι χρήστες χρησιμοποιούν και εμπιστεύονται τις ασύρματες συσκευές στο σπίτι και την εργασία τους. Η τάση αυτή φαίνεται να επικρατεί...
 • Ultra Comelit

  Ultra Comelit

  Η Ultra είναι μια πολυμορφική, ανθεκτική και πρωτοποριακή μπουτονιέρα, με διάφορες επιλογές διαμόρφωσης. Είναι φτιαγμένη από τα καλύτερα υλικά, επιλεγμένα μετά από μελέτες και ελέγχους αντοχής σε ...
 • Dahua AirShield

  Dahua AirShield

  Η διαχείριση ενός ισχυρού συστήματος παρακολούθησης δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση – και σε αρκετές περιπτώσεις – παρουσιάζει προκλήσεις στους περισσότερους χρήστες σήμερα. Πριν από μερικούς μήνες...
 • Ajax Systems

  Ajax Systems

  Τις πρόσφατες επιτυχημένες εγκαταστάσεις ολοκληρωμένων συστημάτων ασφαλείας σε μεγάλες εκτάσεις καλλιέργειας μανιταριών περιέγραψε πρόσφατα η Ajax Systems. Παρότι πολλά έχουν γραφτεί για την περιμ...
 • Hikvision PanoVu

  Hikvision PanoVu

  Ο σχεδιασμός εφαρμογών βιντεοεπιτήρησης έχει γίνει πιο περίπλοκος, ειδικά σε μεγάλες περιοχές, όπως είναι οι δημόσιες πλατείες, τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα, τα αεροδρόμι...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design