Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 184
securityreport e mag odhgos 2021
24 Οκτωβρίου 2022 14:49

ΗΛΚΑ Α.Ε.: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα Τεχνολογίας της Dahua

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F10%2F%CE%B7%CE%BB%CE%BA%CE%B1%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B1 1

Με μεγάλη μαζικότητα διεξήχθη η Ημερίδα Τεχνολογίας που διοργάνωσαν από κοινού οι ΗΛΚΑ Α.Ε. και η Dahua Technology. Ο συνολικός αριθμός των παρευρισκoμένων έφτασε σε τριψήφια μεγέθη, ενώ ξεχώρισε η παρουσία επισκεπτών από περιοχές της (μακρινής) επαρχίας. Ήδη από τις 10 το πρωί, επαγγελματίες από το χώρο της ασφάλειας άρχισαν να καταφτάνουν στη γραμματεία υποδοχής προκειμένου να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους και να παρακολουθήσουν την ημερίδα.

Η ημερίδα έλαβε χώρα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εκδηλώσεων του Radisson Blu Park Hotel (Λ. Αλεξάνδρας 10), ενώ ενδιάμεσα των ομιλιών προσφέρθηκε πλουσιοπάροχο γεύμα στην αίθουσα εστιατορίου του ξενοδοχείου.

ηλκα6
Πλάνα από την γραμματεία της ημερίδας

Τη σειρά των ομιλιών άνοιξε ο κ. Κώστας Τουφεξής, Διευθυντής Συστημάτων Ασφαλείας της ΗΛΚΑ Α.Ε., ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και τη συνδιοργανώτρια εταιρεία ανέλυσε εν συντομία τη μακροχρόνια πορεία και τον καινοτόμο ρόλο της ΗΛΚΑ Α.Ε. στην ελληνική αγορά. Βίντεο με τα slide που παρουσίασε ο κ. Τουφεξής μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

ηλκα1
Ο κ. Κώστας Τουφεξής από το βήμα των ομιλητών

Εν συνεχεία, στο βήμα ανέβηκε ο κ. Βασίλης Αρβανίτης, Channel Sales Manager της Dahua, ο οποίος χαιρέτισε με τη σειρά του τους παρευρισκόμενους και τόνισε την καθοριστική σημασία των τεχνικών ημερίδων και παρεμφερών εγχειρημάτων στην αναγκαία επιμόρφωση των εγκαταστατών συστημάτων ασφαλείας, όπως και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Dahua σε αυτή τη διαδικασία.

ηλκα2
Ο κ. Βασίλης Αρβανίτης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του

Στο αμιγώς τεχνικό κομμάτι της παρουσίασης, οι κ.κ. Ιωάννης Ζαχαριάκης, Technical Support Engineer της Dahua και Βασίλης Βασιλόπουλος, Dahua Product Manager στην ΗΛΚΑ, ανέπτυξαν λεπτομερώς τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες που παρέχουν τα προϊόντα και οι λύσεις που λανσάρει ο κινεζικός κολοσσός. Η τεχνική παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε 5 ξεχωριστούς άξονες.

Το πρώτο μέρος της παρουσίασης, επικεντρώθηκε στην ανάλυση της τεχνολογίας ‘HDCVI’, η οποία χαρίζει τη δυνατότητα ταυτόχρονης μετάδοσης τεσσάρων σημάτων (ήχος, βίντεο, δεδομένα και τροφοδοσία) μέσω ενός ομοαξονικού καλωδίου και στη σειρά ‘WizSense’, που περιλαμβάνει μια ευρεία ποικιλία προϊόντων και λύσεων που χρησιμοποιούν εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης και μέσω αλγορίθμου βαθέως εκμάθησης δημιουργούν νέα δεδομένα στην αναγνώριση ανθρώπων και οχημάτων.

ηλκα3
Οι κ.κ. Βασίλης Βασιλόπουλος (αριστερά) και Ιωάννης Ζαχαριάκης (δεξιά)

Το δεύτερο μέρος περιελάμβανε την ανάδειξη των καμερών ασφαλείας:

 •  ‘Starlight’ και τα πλεονεκτήματά αυτών έναντι των καμερών με απλά υπέρυθρα (IR).
 • ‘Full Color’, που παρέχουν εικόνες υψηλότερης ευκρίνειας κατά την περίοδο της νύχτας ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζουν μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.
 • ‘Tioc’, που αξιοποιούν ταυτόχρονα εφαρμογές πλήρους έγχρωμης παρακολούθησης (24/), ενεργής αποτροπής (Αctive Deterrence) και τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως και των τεχνολογιών:

 • ‘Smart Dual Illuminators’, που προσφέρει – μεταξύ άλλων – την δυνατότητα αυτόματης μεταφοράς από υπέρυθρα σε ‘Full Color’ mode όταν εντοπιστεί ένας πιθανός δράστης, προσφέροντας πιο εγγυημένη προστασία.
 • ‘ePoe’, που εξασφαλίζει τη μοναδική δυνατότητα μετάδοσης σημάτων ισχύος, βίντεο, ήχου και ελέγχου ακόμα και σε απόσταση πάνω από 800 μέτρα (σε ορισμένες περιπτώσεις άνω του 1 χλμ) στα 10 Mbps ή στα 300 μέτρα στα 100 Mbps.
 • ‘PoE 2.0’, με την οποία έχει αναβαθμιστεί η σειρά διακοπτών (switches) Dahua PoE και είναι ειδικά σχεδιασμένη για να προστατεύει τις συσκευές σε περίπτωση βραχυκυκλώματος.

Τέλος, αναφέρθηκε και ο βελτιστοποιημένος αλγόριθμος PFA (Predictive Focus Algorithm), που παρέχει στους χρήστες καθαρή και σταθερή εικόνα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας μεγέθυνσης, τόσο κατά την ημέρα όσο και τη νύχτα, ελαχιστοποιώντας τα προβλήματα “θολούρας”, “τινάγματος”, “αργής εστίασης” κλπ.

To 3o μέρος, αρχικά αφιερώθηκε στo βασικό διαχειριστικό εργαλείο που παρέχει η Dahua σε εγκαταστάτες και ιδιοκτήτες καμερών ασφαλείας, το Software/Dahua Toolbox. Ειδική μνεία, έγινε στις τέσσερις βασικότερες εφαρμογές του Toolbox, το ‘Confict Tool’ υπεύθυνο για την αρχικοποίηση του συστήματος και την αναζήτηση συσκευών στο δίκτυο και ιδανικό για εύκολες και ξεκούραστες παραμετροποιήσεις ρυθμίσεων. Το ‘Disk Calculator’, χρήσιμο υπολογιστικό πρόγραμμα για τις αποθηκευτικές απαιτήσεις ενός ή περισσότερων σκληρών δίσκων ανάλογα με την ανάλυση της κάμερας, του αλγόριθμου συμπίεσης και άλλων παρόμοιων χαρακτηριστικών. Το ‘Project Design Tool’, που στοχεύει στη βελτιστοποίηση της διαδικασίας σχεδιασμού του συστήματος επιτήρησης και τέλος, το ‘SmartPSS Lite΄,  μία νέα πλατφόρμα που διαθέτει πρωτοποριακή σχεδίαση, φιλικό user interface και είναι ιδανική για τη διαχείριση συσκευών ελέγχου πρόσβασης. Σημαντική αποκάλυψη, αποτέλεσε το γεγονός πως η Dahua αναμένεται να εντάξει στο ‘SmartPSS Lite΄ και τη δυνατότητα διαχείρισης συστημάτων θυροτηλεφώνων.
Στη συνέχεια, υπήρξε σύντομη αναφορά στη σειρά προϊόντων ενδοεπικοινωνίας της Dahua όπου μεταξύ άλλων ξεχώρισαν τα συστήματα IP Modular Door Station, IP Villa Door Station, IP 2- Wire Systems και IP 2-Wire Appartment Solution. Όπως και αυτών του ελέγχου πρόσβασης γενιάς 2.

Το 4ο μέρος της παρουσίασης, επικεντρώθηκε στην τεχνολογία που χρησιμοποιεί η σειρά προϊόντων ‘Wiz Mind’ και χρησιμοποιεί κορυφαίες εφαρμογές, όπως IPC, NVR, PTZ, XVR, θερμική κάμερα και πλατφόρμα λογισμικού. Από τη σειρά ξεχώρισαν κυρίαρχα τα προϊόντα της σειράς 7’, που χρησιμοποιούν αναβαθμισμένο επεξεργαστή παρέχοντας όλα τα βασικά πλεονεκτήματα των εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης και (όπως και η σειρά 5’) διαθέτει αντι-διαβρωτική προστασία. Ακόμα, αναφέρθηκαν οι κάμερες ‘WizPinhole’, που επίσης υποστηρίζουν λειτουργίες Τεχνητής Νοημοσύνης όπως η περιμετρική προστασία και η αναγνώριση προσώπου, όπως και οι στερεοτυπικές κάμερες Dual-lens.

Στο 5ο και τελευταίο μέρος της παρουσίασης, την «τιμητική» τους είχαν τα νέα προϊόντα της Dahua. Μεταξύ αυτών, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πλέον οικονομική σειρά θερμικών καμερών “Eureka”, που συνδυάζουν ένα θερμικό και έναν έγχρωμο οπτικό αισθητήρα και πλέον έχουν εμπλουτιστεί με νέες τεχνολογίες, όπως η έγκαιρη ανίχνευση της πηγής πυρκαγιάς.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίασης, το κοινό έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάνοντας πολλές διευκρινιστικές ερωτήσεις. Μετά το τέλος της επίσημης παρουσίασης, οι τεχνικοί προχώρησαν σε μια ακόμα πιο άμεση παρουσίαση για όσους επισκέπτες ήθελαν να δουν τις δυνατότητες των προϊόντων της Dahua ακόμα πιο… κοντά.  

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι διοργανωτές παρείχαν πληθώρα δώρων στο κοινό διοργανώνοντας αρκετές κληρώσεις. Ιδιαίτερα, μετά το πέρας της παρουσίασης οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν σε διαγωνισμό που είχε ετοιμάσει η ομάδα της Dahua με τους τρεις πρώτους να καταλαμβάνουν υπέροχα δώρα υψηλή αξίας.  

ηλκα4
Ο κ. Ιωάννης Βλάχος, διευθυντής του τμήματος πωλήσεων της ΗΛΚΑ Α.Ε., μοιράζει δώρα στους τυχερούς των κληρώσεων

Αναλυτικό ρεπορτάζ και πλούσιο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να δείτε στο επόμενο τεύχος του περιοδικού Security Report.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, Φεβρουάριος 2024

  Security Report, Φεβρουάριος 2024

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Φεβρουαρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμέ...
 • Security TOP 50

  Security TOP 50

  Η κατάταξη των εταιρειών Security, που δημοσιεύει κάθε χρόνο στην επίσημη ιστοσελίδα του το περιοδικό asmag.com, είναι πλέον διαθέσιμη! Το asmag.com, που σε συνεργασία με κορυφαία στελέχη του κλάδ...
 • Divico Security

  Divico Security

  Το περιοδικό Security Report ταξίδεψε στην πόλη της Πάτρας και είχε τη μοναδική ευκαιρία να επισκεφτεί το Κέντρο Λήψεως Σημάτων Συναγερμού της Divico Security. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας,...
 • Ασφάλεια στα γήπεδα της Super League για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας

  Ασφάλεια στα γήπεδα της Super League για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας

  Τα μέτρα για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή τα επεισόδια στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στο Ρέντ...
 • Πώς αντιμετωπίζουμε τις ηλεκτρονικές απάτες;

  Πώς αντιμετωπίζουμε τις ηλεκτρονικές απάτες;

  Το ηλεκτρονικό οικονομικό έγκλημα είναι ένα σύγχρονο φαινόμενο και είναι πιθανό να αποτελέσει μείζον πρόβλημα για την κοινωνία κατά τα επόμενα χρόνια. Η αντιμετώπισή του από νομική άποψη δεν είναι...
 • PIAM 2.0

  PIAM 2.0

  Το PIAM (Physical Identity and Access Management), που αναφέρεται στον έλεγχο πρόσβασης και σημαίνει διαχείριση της φυσικής ταυτότητας και της πρόσβασης, είναι στην πραγματικότητα ένα σύστημα που ...
 • Body worn κάμερες: Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή τους το 2024 στη χώρα μας

  Body worn κάμερες: Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή τους το 2024 στη χώρα μας

  Οι body worn κάμερες, που κατά βάση χρησιμοποιούνται από τις αρχές επιβολής του νόμου, μπορούν μεταξύ άλλων να τοποθετηθούν στις στολές των αστυνομικών και έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμες,...
 • Πώς επηρεάζονται οι αγοραστικές συνήθειες του καταναλωτικού κοινού από τα δεδομένα

  Πώς επηρεάζονται οι αγοραστικές συνήθειες του καταναλωτικού κοινού από τα δεδομένα

  Η ικανότητα συλλογής, ανάλυσης και εξαγωγής πληροφοριών / δεδομένων από πολλαπλές πηγές μπορεί να έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο για μία επιχείρηση, κάτι που γίνεται καλύτερα αντιληπτό όταν εξετάζουμ...
 • Hikvision Smart Hybrid Light ColorVu

  Hikvision Smart Hybrid Light ColorVu

  Η νέα κατηγορία αναλογικών καμερών Smart Hybrid Light ColorVu της Hikvision εισάγει νέα χαρακτηριστικά στην αναλογική βιντεο-επιτήρηση και αντιπροσωπεύει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον το...
 • Hochiki ACC-EN

  Hochiki ACC-EN

  Η θεωρία λειτουργίας του ανιχνευτή αναφέρει ότι οι ανιχνευτές πολλαπλών κριτηρίων χρησιμοποιούν ταυτόχρονα την οπτική τεχνολογία και την τεχνολογία ανίχνευσης θερμότητας για να προσδιορίσουν μια κ...
 • Πρωτόκολλο DALI

  Πρωτόκολλο DALI

  Το πρωτόκολλο επικοινωνίας φωτιστικών ασφαλείας DALI (Digital Addressable Lighting Interface) αναδεικνύει μια νέα εποχή στον χώρο της τεχνολογίας φωτισμού, προσφέροντας εξελιγμένες δυνατότητες ελέ...
 • Comelit Integration System

  Comelit Integration System

  Η εγκατάσταση συστήματος αυτοματισμού βελτιώνει την ποιότητα της καθημερινότητας, μεγιστοποιεί την ασφάλεια του χώρου και συμβάλλει στη μείωση των λογαριασμών ενέργειας έως και στο ένα τρίτο (-30%...