Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITALTV 195
ilka aggelia
securityreport e mag odhgos 2021
23 Ιουνίου 2016 14:40

Κανόνες ασφάλειας στη θάλασσα

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F52471a78b8a2a48c90c8c9b034d1d945 XL

Τo καλοκαίρι είναι ήδη εδώ, τα μπάνια σε θάλασσα και πισίνα έχουν την τιμητική τους, το ίδιο και η αγωνία των γονιών για την ασφάλεια των επίδοξων πρωταθλητών του παιχνιδιού και της άμμου. Γιατί αγωνιούν; Διότι τα περισσότερα παιδικά ατυχήματα συμβαίνουν τη θερινή περίοδο, αφού συχνά τα παιδιά κολυμπούν χωρίς την επιτήρηση των γονιών τουςΤo καλοκαίρι είναι ήδη εδώ, τα μπάνια σε θάλασσα και πισίνα έχουν την τιμητική τους, το ίδιο και η αγωνία των γονιών για την ασφάλεια των επίδοξων πρωταθλητών του παιχνιδιού και της άμμου. Γιατί αγωνιούν; Διότι τα περισσότερα παιδικά ατυχήματα συμβαίνουν τη θερινή περίοδο, αφού συχνά τα παιδιά κολυμπούν χωρίς την επιτήρηση των γονιών τους.

Μάλιστα, αν λάβουμε υπόψη τις στατιστικές που δείχνουν ότι κάθε χρόνο 300-400 άνθρωποι πνίγονται στη θάλασσα (παρότι οι περισσότεροι γνωρίζουν κολύμπι), κατανοούμε πόσο επικίνδυνο μπορεί να αποβεί το κολύμπι για τα παιδιά, χωρίς την επίβλεψη ενηλίκων, γονιών ή μη. Τα παιδιά, λοιπόν, πρέπει να εκπαιδεύονται όσο το δυνατόν νωρίτερα, να αναγνωρίζουν τους κινδύνους και να προφυλάσσονται από αυτούς. Παράλληλα, είναι καθήκον των γονιών να λαμβάνουν προληπτικά και προστατευτικά μέτρα για την ασφάλειά τους. Επίσης, προσοχή! Η προστασία από τον ήλιο είναι πλέον ζήτημα υγείας. Ποτέ τα παιδιά χωρίς πλατύγυρο καπέλο, πάντα καλυμμένα με δροσερά, ανοιχτόχρωμα ρούχα, προστασία με γυαλιά, ποιοτικό -πιστοποιημένο- αντηλιακό με εφαρμογή κάθε δύο ώρες και καλή ενυδάτωση πριν από κάθε έντονη φυσική δραστηριότητα με λήψη υγρών κάθε 20 λεπτά. Τα μικρά παιδιά αφυδατώνονται πολύ γρήγορα!

– Ποτέ να μην τα αφήνετε μόνα τους μέσα ή κοντά σε νερό. Τα παιδιά χρειάζονται συνεχή επίβλεψη!- Να μην κολυμπούν με γεμάτο στομάχι. Μετά από ένα πλήρες γεύμα πρέπει να μεσολαβούν 2-4 ώρες μέχρι το μπάνιο.

– Μη βασίζεστε στη χρήση συσκευών επίπλευσης (μπρατσάκια, κουλούρες κ.ά.) για την ασφάλεια των παιδιών σας. Να τους διδάξετε να κολυμπούν σωστά από μικρή ηλικία (συνήθως μετά τα 4 έτη ή ακόμα νωρίτερα).

– Να τους μάθετε ότι δεν πρέπει να κολυμπούν μόνα τους όταν η θάλασσα είναι ταραγμένη ή υπάρχουν θαλάσσια ρεύματα.

– Αν πρώτα δε βεβαιωθούν ότι τα νερά είναι βαθιά και ότι δεν υπάρχουν εμπόδια, να μην κάνουν βουτιές στη θάλασσα ή στην πισίνα.

– Φροντίστε να φορούν τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό (π.χ. σωστό μέγεθος σωσιβίου) αν τα παιδιά σας ασχολούνται με κάποιο θαλάσσιο σπορ.

– Μάθετε οι ίδιοι καρδιοαναπνευστική ανάνηψη ή επιλέγετε οργανωμένες παραλίες και πισίνες, όπου εκπαιδευμένοι ναυαγοσώστες θα μπορούν να σας παράσχουν τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ανάγκης.

– Δεν πιέζουμε τα παιδιά να μπουν στη θάλασσα με το ζόρι αν για οποιονδήποτε λόγο δε θέλουν, αλλά ούτε οι ενήλικες πρέπει να μπαίνουν αν δεν αισθάνονται καλά. Το κολύμπι είναι πάνω απ’ όλα διασκέδαση και όχι υποχρέωση.

– Προσοχή σε άγνωστες παραλίες και θάλασσες: Δεν αφήνουμε το παιδί να μπει μόνο του σε μια παραλία που επισκεπτόμαστε για πρώτη φορά, καθώς μπορεί στα ρηχά να έχει κοφτερούς βράχους, αχινούς ή να βαθαίνει απότομα.

– Αποκλείονται οι βουτιές σε άγνωστα μέρη. Όλοι μας, δυστυχώς, γνωρίζουμε και από μια τέτοια τραγική ιστορία παιδιού που παρέλυσε από μια μοιραία βουτιά.

– Δεν επιτρέπουμε στα παιδιά νυχτερινή κολύμβηση αν δεν είμαστε εμείς διαρκώς δίπλα τους. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και γνώση της παραλίας.

– Ζητάμε τη γνώμη του παιδιάτρου προτού το πάμε στη θάλασσα, αν το παιδί αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας. Έχουμε πάντα μαζί μας κάποια ειδική κρέμα-τζελ για τσιμπήματα, σε περίπτωση που το παιδί τσιμπηθεί από τσούχτρα και σπεύδουμε χωρίς καθυστέρηση στο κοντινότερο ιατρείο, αν υπάρξει κάποιο ατύχημα σοβαρότερο από τσίμπημα ή εμφανίσει κάποια αλλεργία.

– Ποτέ το παιδί δίπλα σε πισίνα χωρίς επιτήρηση. Όσο πιο μικρά είναι, τόσο πιο κοντά πρέπει να είμαστε ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε άμεσα με τα χέρια μας.- Να προτιμάμε πισίνες που έχουν διαχωριστικό κιγκλίδωμα με πόρτες που κλείνουν αυτόματα.

– Να γνωρίζουμε από πριν πού βρίσκονται τα διασωστικά μέσα της πισίνας.

– Να έχουμε πάντα ένα κινητό δίπλα μας.

Πηγή: http://www.protothema.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Δεκέμβριος 2024
Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Δεκεμβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμέ...
Creta Electronix 2024
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το κλαδικό τριήμερο της Creta Electronix 2024! Η τοπική αγορά υποδέχθηκε για ακόμη μία φορά με ενθουσιασμό τη διοργάνωση της Libra Press και έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τ...
Dahua Cloud
Η Dahua Technology αναβάθμισε πρόσφατα την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική λύση δικτύου της Dahua Cloud. Η δικτυακή λύση Dahua Cloud είναι μια ολοκληρωμένη, γρήγορη, αποτελεσματική και ασφαλής υπη...
G.I. Security X RISCO
Το Security Report παρακολούθησε το τεχνικό σεμινάριο που διοργάνωσε η G.I. Security για να παρουσιάσει τα νέα συστήματα ασφαλείας και αυτοματισμού της RISCO. Την Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου στον μ...
Συστήματα συναγερμού
Στην επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής αστυνομίας διαβάζουμε τα κριτήρια για την έκδοση αδείας σύνδεσης ή ανανέωσης συστημάτων συναγερμού με αστυνομικές υπηρεσίες. Η άδεια σύνδεσης ή ανανέωσης σ...
Uniview IP Video Intercom
H Uniview εισέρχεται δυναμικά και στον τομέα του IP Video Intercom, διαθέτοντας αρχικά συστήματα για απλές εφαρμογές, ενώ το επόμενο διάστημα θα παρουσιάσει πληθώρα μοντέλων και λύσεων, ικανών να ...
ELDES EWP-EXT, EWC1 & EWC1A
Εξαιρετικά χρήσιμοι για τη βελτίωση της ασφάλειας σπιτιών και επιχειρήσεων, οι αισθητήρες εξωτερικού χώρου της ELDES προσφέρουν προηγμένη ανίχνευση και άμεση ενημέρωση για κάθε ύποπτη κίνηση ή δρα...