Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Κόντρα FBI – Apple για… κινητό του μακελάρη του Σαν Μπερναντίνο
Ο επικεφαλής της Apple Inc Τιμ Κουκ ανακοίνωσε πως η εταιρεία του αντιτίθεται στην εντολή του αμερικανού δικαστή να βοηθήσει το FBI αιτιολογώντας πως το αίτημα απειλεί την ασφάλεια των πελατών της Apple και έχει «συνέπειες πολύ πέραν της εν λόγω νομικής υπόθεσης»Ο επικεφαλής της Apple Inc Τιμ Κουκ ανακοίνωσε πως η εταιρεία του αντιτίθεται στην εντολή του αμερικανού δικαστή να βοηθήσει το FBI αιτιολογώντας πως το αίτημα απειλεί την ασφάλεια των πελατών της Apple και έχει «συνέπειες πολύ πέραν της εν λόγω νομικής υπόθεσης».
Η δικαστής Σέρι Πιμ του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Λος Άντζελες δήλωσε χθες, Τρίτη, ότι η Apple πρέπει να παράσχει «εύλογη τεχνική βοήθεια» στους ερευνητές που επιδιώκουν να ξεκλειδώσουν δεδομένα από ένα iPhone 5C, ιδιοκτήτης του οποίου ήταν ο Σάγεντ Ριζουάν Φαρούκ.
Σε επιστολή του προς τους πελάτες της Apple, ο Κουκ αναφέρει ότι το FBI ζήτησε από την εταιρεία του να κατασκευάσει «μια πίσω πόρτα στο iPhone».
«Η κυβέρνηση ζητάει από την Apple να χακάρει τους ίδιους τους χρήστες της και να υπονομεύσει δεκαετίες προόδου στην ασφάλεια που προστατεύει τους πελάτες μας –στους οποίους περιλαμβάνονται δεκάδες εκατομμύρια αμερικανών πολιτών– από χάκερ που χρησιμοποιούν εξελιγμένες μεθόδους και από εγκληματίες του κυβερνοχώρου», προσθέτει.
«Δεν μπορούμε να βρούμε προηγούμενο όπου μια αμερικανική εταιρεία να εξαναγκάζεται να εκθέσει τους πελάτες της σε έναν μεγαλύτερο κίνδυνο επίθεσης».
Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) και οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ διεξάγουν εδώ και πολλούς μήνες εκστρατεία ώστε οι κατασκευαστές «έξυπνων» τηλεφώνων (smartphones) και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών να αφήνουν μια δυνατότητα πρόσβασης στο περιεχόμενο των συσκευών αυτών σε περίπτωση δικαστικού εντάλματος.
Πράγματι οι μεγάλοι τηλεφωνικοί όμιλοι προτείνουν όλο και περισσότερα απαραβίαστα προϊόντα και εφαρμογές, των οποίων το κλειδί κρατάει μόνο ο χρήστης, και μέχρι τώρα έχουν απορρίψει τα αιτήματα πρόσβασης στα κρυπτογραφημένα δεδομένα στο πλαίσιο δικαστικών ερευνών.
Πηγή: http://www.ethnos.gr