Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 190
ilka aggelia
securityreport e mag odhgos 2021
13 Νοεμβρίου 2015 13:14

Κυοφορούνται μεγάλες ανατροπές στην ασφάλεια των αεροδρομίων;

ff336f2665fe8bd02bf108a99b6df90e XL 0f644d75

Εν μέσω της ανησυχίας που έχει προκαλέσει η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους της Metrojet στο Σινά που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 224 άτομα, εμπειρογνώμονες στον τομέα της αεροπλοΐας ζητούν να υπάρξει μία συντονισμένη αντίδραση στον τομέα της ασφάλειας, ειδικά όσον αφορά την επιλογή..Εν μέσω της ανησυχίας που έχει προκαλέσει η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους της Metrojet στο Σινά που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 224 άτομα, εμπειρογνώμονες στον τομέα της αεροπλοΐας ζητούν να υπάρξει μία συντονισμένη αντίδραση στον τομέα της ασφάλειας, ειδικά όσον αφορά την επιλογή των ατόμων που εργάζονται σε αεροδρόμια.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε μέλος της ομάδας έρευνας για τα αίτια της τραγωδίας στο Reuters, οι ερευνητές είναι κατά 90% βέβαιοι ότι ο ήχος έκρηξης που ακούγεται σε ένα από τα μαύρα κουτιά, οφείλεται σε βόμβα.

Ο πρόεδρος της Emirates Τιμ Κλαρκ είπε την Κυριακή ότι περιμένει πως η συντριβή του ρωσικού αεροπλάνο θα οδηγήσει σε εκκλήσεις για αυστηρότερους ελέγχους παγκοσμίως.

Ο ίδιος είπε ότι έχει ζητήσει να πραγματοποιηθεί στην εταιρεία έλεγχος στον τομέα της ασφάλειας, αλλά ότι πρόκειται να «παγώσουν» οι πτήσεις μετά τη συντριβή.

Κι ενώ η Δύση αφήνει να εννοηθεί ότι η συντριβή οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο αεροσκάφος, η Αίγυπτος επιμένει ότι «εξετάζει κάθε σενάριο».

Όπως σημειώνει ο Observer της Κυριακής, εμπειρογνώμονες στον τομέα της αεροπλοΐας σημειώνουν ότι χρειάζεται επανεξέταση των μέτρων ασφαλείας, στη σκιά της τραγωδίας.

Ήδη η Αίγυπτος έχει ξεκινήσει έρευνα στο προσωπικό του αεροδρομίου του Σαρμ Ελ-Σέιχ που είχαν κάποια σχέση με την πτήση της Metrojet.

Εμπειρογνώμονες σημειώνουν ότι πρέπει να αυξηθούν οι έλεγχοι ασφαλείας σε όσους εργάζονται σε αεροδρόμια, όπως αυτοί που χειρίζονται τις βαλίτσες.

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι αυτοί που έρχονται σε επαφή με αεροσκάφη σε περιοχές ασφαλείας είναι οι σωστοί άνθρωποι και ότι προσλαμβάνουμε τους κατάλληλους ανθρώπους για αυτές τις δουλειές. Πρέπει να υπάρξει ένα διεθνές πλαίσιο σχετικά με το από τι ελέγχους περνούν όσοι εργάζονται σε αεροδρόμια και από ποιους» τονίζει ο Μάθιου Φιν, ο οποίος προήδρευσε διεθνούς συνεδρίου για την ασφάλεια στην αεροπλοΐα.

Εν τω μεταξύ, η πρώτη αεροπορική πτήση με επιβαίνοντες Ρώσους τουρίστες από την Αίγυπτο προσγειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στο διεθνές αεροδρόμιο Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης, έπειτα από την απόφαση του Κρεμλίνου να αναστείλει όλες τις πτήσεις από και προς τη χώρα.

Η Ρωσία έστειλε τρία αεροσκάφη στην Αίγυπτο για τον επαναπατρισμό Ρώσων πολιτών που έχουν αποκλειστεί στη χώρα.

Ο αριθμός των επιβατών και των τριών πτήσεων ανέρχεται συνολικά στους 624.

Όπως τόνισε η αντιπρόεδρος επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης Νάνα Γκβίτσια, οι πτήσεις από την Αίγυπτο στην Αγία Πετρούπολη θα συνεχιστούν έως το τέλος Νοεμβρίου.

Περίπου 12.000 Ρώσοι τουρίστες από την Αγία Πετρούπολη εκτιμάται ότι βρίσκονται στην Αίγυπτο, ενώ συνολικά 80.000 Ρώσοι υπολογίζεται ότι παραθερίζουν στην χώρα.

Παράλληλα, το Σάββατο βρετανός αξιωματούχος δήλωσε πως η Βρετανία ελπίζει πως θα επαναπατρίσει μέσα σε 10 μέρες όλους τους Βρετανούς τουρίστες που έχουν αποκλειστεί στο Σαρμ ελ-Σέιχ.

Βαλς: Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την υπόθεση για βόμβα

Ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί καμία υπόθεση αναφορικά με τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους.

«Δεν θα πρέπει να αποκλείουμε καμία υπόθεση αλλά, φυσικά, η υπόθεση της (βομβιστικής) επίθεσης λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη» δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός σε συνέντευξή του.

Πηγές: http://news.in.gr, Newsroom ΔΟΛ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Ιούλιος 2024
Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
Έλεγχος πρόσβασης με Akuvox
Η PartnerNET με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στον ICT κλάδο, είναι ο επίσημος διανομέας της Akuvox Company και παρουσιάζει τις έξυπνες λύσεις πρόσβασης και ενδοεπικοινωνίας σε σπίτια, κτίρι...
Η αποθήκευση δεδομένων παρακολούθησης «γίνεται» έξυπνη!
Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει επανάσταση στον τρόπο αποθήκευσης και διαχείρισης των όλο αυξανόμενων δεδομένων παρακολούθησης. Οι μέρες της απλής εγγραφής και αναθεώρησης των πλάνων βίντεο που παράγου...
Κάμερες αντιεκρηκτικού τύπου
Πυρηνικά και πετροχημικά εργοστάσια, τηλεπικοινωνιακοί σταθμοί και αποθήκες εκρηκτικών είναι μόνο μερικοί από τους βιομηχανικούς χώρους και τις κρίσιμες υποδομές που ενέχουν πολλές προκλήσεις, ακό...
Red Dot για την Ajax Systems
Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ajax Systems κατακτά τα πρώτα βραβεία Red Dot σε Ασφάλεια και Οικιακό Αυτοματισμό! Φέτος, τα προϊόντα συναγερμού και έξυπνου αυτοματισμού της εταιρείας έλαβαν...
Οι μεγαλύτερες τάσεις CCTV για το 2024
Στον κόσμο της βιντεοεπιτήρησης παρατηρείται ραγδαία εξέλιξη την τελευταία δεκαετία, με τις καινοτομίες στην τεχνολογία να έχουν διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στην εν λόγω ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, ο το...
Μέτρα προστασίας για τα Data Centers
Τα κέντρα δεδομένων ή αλλιώς Data Centers, όπου φιλοξενείται εξοπλισμός υψηλής αξίας, όπως υπολογιστές, servers, αποθηκευτικά μέσα και άλλες δικτυακές συσκευές, πλέον θεωρούνται κινητήριος μοχλός ...
Hikvision 2-wire HD Apartment
Η λύση 2-wire HD Apartment αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα υψηλής ποιότητας και αξιόπιστο σύστημα θυροτηλεφώνου για αντικατάσταση ενός παλαιού συστήματος με χρήση των υπαρχ...
Πρωτοποριακή υπεροχή στα συστήματα επικοινωνίας Rakson A.E.
Έχοντας ιδρυθεί πριν από 70 χρόνια, η Golmar είναι πρωτοπόρα στην παγκόσμια αγορά, αφήνοντας ένα ανεξίτηλο σημάδι στο τοπίο των συστημάτων ενδοεπικοινωνίας. O αποκλειστικός συνεργάτης στην Ελλάδα ...
TP-Link Omada EAP215-Bridge
Το TP-Link Omada EAP215-Bridge kit αποτελεί την ιδανική λύση για την εγκατάσταση συστημάτων βιντεοεπιτήρησης σε απομακρυσμένες περιοχές, παρέχοντας αξιόπιστη ασύρματη σύνδεση με μεγάλη εμβέλεια πο...