DIABASTE DWREAN SEC 137
techmail
anga2023
DIGITAL TV 175
securityreport e mag odhgos 2021
4 Σεπτεμβρίου 2018 16:34

Με Τεχνητή Νοημοσύνη η παρουσία της Microsoft στην 83η ΔΕΘ

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2022%252F05%252Fae99a5c3be5cb94778f8b2dd8fccbe8e XL

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα βρίσκεται στο επίκεντρο της παρουσίας της Microsoft στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, η Microsoft μαζί με ακόμα 51 αμερικανικές εταιρείες θα πλαισιώσουν το περίπτερο των ΗΠΑ με την παρουσία τους.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα βρίσκεται στο επίκεντρο της παρουσίας της Microsoft στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, η Microsoft μαζί με ακόμα 51 αμερικανικές εταιρείες θα πλαισιώσουν το περίπτερο των ΗΠΑ με την παρουσία τους. Παράλληλα, μία σειρά από εκδηλώσεις και σεμινάρια θα αναδείξουν την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την αξία της επιχειρηματικότητας για την ανάπτυξη της χώρας.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείαςμ η συμμετοχή της Microsoft στην 83η ΔΕΘ, ως στρατηγικός συνεργάτης στο περίπτερο των ΗΠΑ, θα πάει τη συζήτηση γύρω από τη τεχνητή νοημοσύνη και τις ευκαιρίες και προκλήσεις που δημιουργούνται, ένα βήμα πιο πέρα από την παρουσίαση νέων τεχνολογιών. Θα επικεντρωθεί στο θέμα των ψηφιακών δεξιοτήτων, και της σημασίας τους, ένα ζήτημα που αφορά κυρίως τους νέους και το μέλλον τους.

«Η εταιρεία επιμένει και ενισχύει αυτή τη στρατηγική της προτεραιότητα συνδέοντάς την με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις. Μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, οι ψηφιακές δεξιότητες και η νεανική επιχειρηματικότητα θα αναδειχθούν ως ένα όχημα για να φανταστούμε τη χώρα αλλιώς, και να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον, παρέχοντας σε όλους τα απαραίτητα εφόδια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο περίπτερο θα παρουσιαστούν επίσης λύσεις που μπορούν να κάνουν καλύτερη τη ζωή των συνανθρώπων μας, να διευκολύνουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων, αλλά και να συμβάλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, συνεισφέροντας με τον τρόπο αυτό στην αύξηση της παραγωγικότητας, την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων ευκαιριών για όλους.

Εκδηλώσεις και σεμινάρια

Το ταξίδι στο μέλλον συνεχίζεται με μια σειρά από ανοιχτές συζητήσεις, σεμινάρια, παρουσιάσεις case studies, από ειδικούς της Microsoft, αλλά και τις εταιρείες-συνεργάτες της, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν ακόμα περισσότερα να ρωτήσουν, να μοιραστούν τις σκέψεις τους και να ανακαλύψουν τα πάντα γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις.

Για την Microsoft, η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία την οποία τόσο οι επιχειρήσεις, όσο και η Ελλάδα, σαν χώρα θα πρέπει να αξιοποιήσει προκειμένου να βρίσκεται στο “τρένο” των εξελίξεων. Στο πλαίσιο της ΔΕΘ, η Microsoft θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για τη Microsoft, σχετική με τις ψηφιακές δεξιότητες στην Ελλάδα, στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας, ενώ θα ανακοινώσει και μια σημαντική συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών που θα προωθήσουν τεχνολογίες στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης, blockchain, Internet of Things, πρωτοβουλίες που θα αποσκοπούν στην ενδυνάμωση της νέας γενιάς.

Στο ίδιο πλαίσιο και με στόχο την ενδυνάμωση της νέας γενιάς, η Microsoft Hellas θα βραβεύσει την ελληνική ομάδα φοιτητών του ΑΠΘ που με την εφαρμογή icry2talk κατέκτησε τη 2η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτομίας Imagine Cup που διοργανώνει κάθε χρόνο η εταιρεία.

Στην πορεία προς τη νέα εποχή η αξιοπιστία και η ασφάλεια αποτελούν βασικές αρχές και δεσμεύσεις της εταιρείας. Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση θα διαπραγματευτεί τη σχέση του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τα Προσωπικά Δεδομένα (GDPR) με τις νέες τεχνολογίες, τους περιορισμούς, αλλά και τις ευκαιρίες που δημιουργεί το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, 137

  Security Report, 137

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
 • Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Εντυπωσιακά επανήλθε στο προσκήνιο η Salonica Electronix, μετά την απουσία της κατά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας. Η έκθεση διεξήχθη στην ευρύχωρη αίθουσα Grand Pietra του ξενοδοχείου Porto Pala...
 • Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Σήμερα η επιτυχία και η κερδοφορία μίας επιχείρησης, ανεξάρτητα από τα προϊόντα που πουλάει και τις υπηρεσίες που προσφέρει, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδά των πωλήσεων και από την ικανοπο...
 • Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Η εκκένωση ή η μαζική ενημέρωση των ανθρώπων που βρίσκονται σε  ένα κτίριο ή ένα εμπορικό κέντρο, σε διάφορους χώρους εκδηλώσεων όπως θέατρα και συναυλιακούς χώρους, σε σταθμούς μέσων μαζικής...
 • HIKVΙSION eDVRs

  HIKVΙSION eDVRs

  Η HΙKVISION παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο καταγραφικό eDVR με ενσωματωμένο δίσκο eSSD σε μορφή chip (μνήμη flash). Στο άμεσο μέλλον αναμένεται οι δίσκοι SSD να αντικαταστήσουν τους κανονικούς σκληρ...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design