DIABASTE DWREAN SEC 137
techmail
anga2023
DIGITAL TV 175
securityreport e mag odhgos 2021
21 Σεπτεμβρίου 2022 11:10

Μεγαλειώδεις εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια Microsoft Hellas

photo 3 49 18e673a8

Ο απολογισμός του παρελθόντος και οι υποσχέσεις για το μέλλον

Με λαμπρότητα τελέστηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της συμπλήρωσης 30 χρόνων παρουσίας της Microsoft στην Ελλάδα. Ενδεικτικό της μεγάλης συνεισφοράς της εταιρείας στην ελληνική επιχειρηματικότητα από το 1992 μέχρι σήμερα, αποτέλεσε η έντονη εκπροσώπηση της ελληνικής κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σταύρος Νιάρχος παραβρέθηκαν σημαίνοντες υπουργοί και φυσικά, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης ειδικής εκδήλωσης.

Νωρίτερα, ο γενικός διευθυντής της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, και η επικεφαλής Marketing & Operations για τις ίδιες θυγατρικές, Χριστίνα Λεϊμονή, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου σε εκπροσώπους των media. Σε αυτή, παρουσιάστηκε αναλυτικά η έκθεση Impact Report 1992 – 2022 που καταγράφει τις ευεργετικές επιδράσεις της Microsoft στην ελληνική οικονομία. Όπως τόνισε ο κος Μιχαλόπουλος, η εταιρεία είναι περήφανη για την τριακονταετή προσφορά της σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και ξεχώρισε 4 βασικούς πυλώνες:

1. Τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων χωρίς αποκλεισμούς.

2. Την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων.

3. Τη βιωσιμότητα.

4. Την κυβερνοασφάλεια.

Μεταξύ άλλων, τα στελέχη της Microsoft ξεχώρισαν τη μεγάλη προσφορά της εταιρείας στον ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού κοινωνικοοικονομικού γίγνεσθαι και στη λήψη προωθητικών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση τόσο των μικρών ιδιωτικών επιχειρήσεων, όσο και των απαρχαιωμένων δημοσίων υπηρεσιών. Χαρακτηριστικά, αναφέρθηκαν η σύναψη συνεργασιών μεταξύ Microsoft και μικρότερων εταιρειών (βλ. Startup) και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της εταιρείας που απευθύνονται σε εργαζομένους και ανέργους και από τα οποία υπολογίζεται πως έχουν ήδη αποφοιτήσει άνω των 3.5 χιλ. δημοσίων υπαλλήλων.

Ακόμα, αξιοσημείωτη ήταν η αναφορά στη συνδρομή της εταιρείας στην προστασία και ενίσχυση των θεμελιωδών κοινωνικών δικαιωμάτων. Από την καθιέρωση του στόχου για παροχή καθολικής πρόσβασης στην τεχνολογία μέχρι τη προσθήκη όλο και παραπάνω γλωσσών στο Microsoft Teams (συμπεριλαμβανομένων των Ελληνικών) και από τη συνδρομή σε Μ.Κ.Ο. μέχρι τη θέσπιση μέτρων ποσόστωσης και προστασίας της διαφορετικότητας, η Microsoft επιχειρεί να αποτελέσει μπροστάρη στις κοινωνικές αλλαγές. Χαρακτηριστικό είναι, όπως τονίστηκε, ότι η Microsoft είναι η πρώτη εταιρεία που ψήφισε υπέρ των γάμων ομόφυλων ζευγαριών.

Αναφορικά, με το φλέγον ζήτημα της βιωσιμότητας και της κλιματικής κρίσης, σημειώθηκε πως η συνδρομή της Microsoft στον αγώνα της χώρας μας για μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος είναι τεράστια, καθώς υπολογίζεται πως η μετάβαση επιχειρήσεων και φορέων στο Cloud μειώνει το ποσοστό ακόμα και τα 93%.

Τέλος, ειδική αναφορά έγινε και στις πρωτοβουλίες ενίσχυσης της κυβερνοασφάλειας, με τον Κ. Μιχαλόπουλο να αποκαλύπτει πως περί των 150.000 χρηστών στην Ελλάδα χρησιμοποιούν λογισμικά ασφαλείας της Microsoft, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί, καθώς η εταιρεία σκοπεύει να συνάψει νέες δυναμικές συνεργασίες στον συγκεκριμένο χώρο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Τζορτζ Τσούνης, ο οποίος ανέφερε πως: «Η Microsoft δεν αυξάνει μόνο των αριθμό των εργαζομένων της. Μοιράζεται ταυτόχρονα το καινοτόμο όραμά της για το μέλλον της Ελλάδας, για το οποίο είμαστε όλοι πολύ αισιόδοξοι. Μέσα από τη δημιουργία των data centers στην περιοχή, η Microsoft θα βοηθήσει να τοποθετηθεί η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους».

Ακόμα το παρόν έδωσαν και, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Πρόεδρος της InfoQuest και πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας και ο συγγραφέας κ. Χρήστος Χωμενίδης συμμετείχαν σε συζήτηση, υπό τον συντονισμό της δημοσιογράφου, κας Νίκης Λυμπεράκη, για τη δυναμική, την προοπτική, τα οφέλη και τις προκλήσεις της ψηφιοποίησης στη δημόσια διοίκηση, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία.

Το 2023 τα νέα data center

Σχετικά με τα επόμενα βήματα της εταιρείας στην Ελλάδα, οι εκπρόσωποι δεσμεύτηκαν πως οι αδειοδοτήσεις για τα 3 data centers που σχεδιάζονται να ανεγερθούν στην Αττική προχωράνε κανονικά παρά τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Η κατασκευή τους αναμένεται να εκκινήσει εντός του 2023 με τελικό στόχο την ολοκλήρωση του «data center region» εντός των επόμενων 3 χρόνων. Τέλος, ο προσανατολισμός της εταιρείας παραμένει απαράλλακτος, καθώς η Microsoft αναμένεται να συνεχίσει να εστιάζει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις τεχνολογικές τους ανάγκες.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, 137

  Security Report, 137

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
 • Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Εντυπωσιακά επανήλθε στο προσκήνιο η Salonica Electronix, μετά την απουσία της κατά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας. Η έκθεση διεξήχθη στην ευρύχωρη αίθουσα Grand Pietra του ξενοδοχείου Porto Pala...
 • Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Σήμερα η επιτυχία και η κερδοφορία μίας επιχείρησης, ανεξάρτητα από τα προϊόντα που πουλάει και τις υπηρεσίες που προσφέρει, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδά των πωλήσεων και από την ικανοπο...
 • Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Η εκκένωση ή η μαζική ενημέρωση των ανθρώπων που βρίσκονται σε  ένα κτίριο ή ένα εμπορικό κέντρο, σε διάφορους χώρους εκδηλώσεων όπως θέατρα και συναυλιακούς χώρους, σε σταθμούς μέσων μαζικής...
 • HIKVΙSION eDVRs

  HIKVΙSION eDVRs

  Η HΙKVISION παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο καταγραφικό eDVR με ενσωματωμένο δίσκο eSSD σε μορφή chip (μνήμη flash). Στο άμεσο μέλλον αναμένεται οι δίσκοι SSD να αντικαταστήσουν τους κανονικούς σκληρ...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design