Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
28 Σεπτεμβρίου 2021 10:31

Μνημόνιο Συνεργασίας του Δικτύου ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ)

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F9584df03445afab5d26dbb6f6342f8c4 XL

Μνημόνιο Συνεργασίας για την υποστήριξη του οικοσυστήματος καινοτομίας 5G στην Ελλάδα υπέγραψαν το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ), τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την επιτάχυνση της μετάβασης της χώρας στην ψηφιακή εποχή.

Μνημόνιο Συνεργασίας για την υποστήριξη του οικοσυστήματος καινοτομίας 5G στην Ελλάδα υπέγραψαν το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ), τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την επιτάχυνση της μετάβασης της χώρας στην ψηφιακή εποχή.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, μεταξύ άλλων, στοχεύει στην υποστήριξη, την ενίσχυση και την προώθηση του Οικοσυστήματος Καινοτομίας 5G στην Ελλάδα, μέσω της ανταλλαγής υποστηρικτικού υλικού και βέλτιστων πρακτικών στον τομέα μεταφοράς τεχνολογίας και της υλοποίησης κοινών δράσεων.

Ειδικότερα το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ πρόκειται να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας στα ενδιαφερόμενα μέλη του ΣΕΚΕΕ, στο πλαίσιο του Enterprise Europe Network. Σημειώνεται ότι το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ ως ο Συντονιστής του Ελληνικού Δικτύου Enterprise Europe Network – Hellas, που αποτελεί μέλος του Enterprise Europe Network (EEN), του μεγαλύτερου παγκοσμίως δικτύου ολοκληρωμένης παροχής υπηρεσιών και υποστήριξης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), παρέχει υπηρεσίες διεθνούς επιχειρηματικής συνεργασίας, πληροφόρηση για ευρωπαϊκές πολιτικές, υπηρεσίες υποστήριξης της καινοτομίας και μεταφοράς τεχνολογίας, καθώς και υπηρεσίες για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία.

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, ο Διευθυντής του Δικτύου ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ, Παναγιώτης Καρνιούρας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η συνέργεια του Δικτύου ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ με τον ΣΕΚΕΕ επισφραγίζει τη κοινή μας βούληση να υποστηρίξουμε ενεργά το Ψηφιακό Οικοσύστημα Καινοτομίας στην Ελλάδα συμβάλλοντας έτσι στον ταχύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μας, με κύριο στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, τη δημιουργία κατάλληλων ευκαιριών για προσέλκυση ξένων επενδύσεων αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».
Εκ μέρους του ΣΕΚΕΕ, ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Μαρκατάτος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στόχος του ΣΕΚΕΕ είναι να δώσει ώθηση στο οικοσύστημα καινοτομίας στην Ελλάδα. Είναι μία προσπάθεια που απαιτεί συνεργασίες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ, το οποίο είναι ιδιαίτερα ενεργό στο οικοσύστημα. Εκτιμούμε ότι θα έχουμε μία αγαστή συνεργασία, τα αποτελέσματα της οποίας θα φανούν πολύ γρήγορα».

Ποιο είναι το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ
Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, μονάδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ, www.forth.gr), ξεκίνησε από την ανάγκη σύνδεσης της έρευνας με την παραγωγή και εξελίχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους οργανισμούς υποστήριξης της καινοτομίας και της μεταφοράς τεχνολογίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Διαθέτοντας εμπειρία και τεχνογνωσία 30 ετών, απασχολώντας περισσότερα από 30 στελέχη υψηλής ακαδημαϊκής κατάρτισης, με παρουσία σε 5 πόλεις της Ελλάδας και ισχυρά διεθνή δίκτυα συνεργατών, λειτουργεί ως σημείο αναφοράς της ερευνητικής κοινότητας σε θέματα μεταφοράς τεχνολογίας και αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων, παρέχοντας υψηλής προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες σε εταιρείες, ιδρύματα, και οργανισμούς, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε εθνικό επίπεδο.
Επιπλέον, υποστηρίζει καθημερινά την ελληνική βιομηχανία και επιχειρηματικότητα έντασης γνώσης με υπηρεσίες ενημέρωσης, δικτύωσης και συμβουλευτικής σε θέματα χρηματοδοτήσεων, προστασίας διανοητικής ιδιοκτησίας, επιχειρηματικής ευφυίας και ανάπτυξης νέων προϊόντων και αγορών.

Ποιος είναι ο ΣΕΚΕΕ
Ο ΣΕΚΕΕ εκπροσωπεί έναν δυναμικό κλάδο με περισσότερες από 75 επιχειρήσεις που παρέχουν εργασία σε περισσότερους από 4.000 εργαζομένους, μεταξύ των οποίων 1.000 επιστήμονες υψηλής ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και διαθέτουν παρουσία σε 40 χώρες. Ο κλάδος είναι ταχύτατα αναπτυσσόμενος στην Ελλάδα, με ισχυρή τεχνολογική βάση και βασίζεται στην Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη, καθώς συνδυάζει αναδυόμενες και ποικίλες τεχνολογίες. Τα μέλη του ΣΕΚΕΕ έχουν τη δυνατότητα να φέρουν το νέο κύμα καινοτομίας σε παγκόσμιο επίπεδο και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας, έχοντας παράλληλα και κοινωνικό αντίκτυπο. Οι δραστηριότητές τους εκτείνονται από την ανάπτυξη εφαρμογών που απευθύνονται στους τελικούς χρήστες αλλά και τις υπηρεσίες στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, μέχρι στην παροχή καινοτόμων υπηρεσιών επικοινωνίας, περιεχομένου και εφαρμογών, στο mobile marketing, κ.α.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

  Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
 • Athens Electronix 2024

  Athens Electronix 2024

  Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
 • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

  Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
 • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

  Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

  Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
 • Lenkeng AV transmitters

  Lenkeng AV transmitters

  H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...