DIABASTE DWREAN SEC 134
techmail
DIGITAL TV 172
securityreport e mag odhgos 2021
22 Φεβρουαρίου 2022 11:44

Οι δέκα τάσεις που διαμορφώνουν το εργασιακό τοπίο το 2022

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2022%252F05%252F57d939de84b882718fbeb17b714f63c4 XL

Η τηλεργασία, οι ψηφιακοί νομάδες, η δραστηριοποίηση σε µια παγκόσµια αγορά και η ανάγκη για τις µικρότερου µεγέθους εταιρείες να  αποκτήσουν γραφεία δίχως να επιβαρύνονται µε τα υπέρογκα λειτουργικά κόστη συντήρησης και ενοικίασης, έχουν οδηγήσει στην αυξηµένη ζήτηση εκµίσθωσης ευέλικτων χώρων εργασίας.

Η τηλεργασία, οι ψηφιακοί νομάδες, η δραστηριοποίηση σε µια παγκόσµια αγορά και η ανάγκη για τις µικρότερου µεγέθους εταιρείες να  αποκτήσουν γραφεία δίχως να επιβαρύνονται µε τα υπέρογκα λειτουργικά κόστη συντήρησης και ενοικίασης, έχουν οδηγήσει στην αυξηµένη ζήτηση εκµίσθωσης ευέλικτων χώρων εργασίας.
 
Η International Workplace Group (IWG), νούµερο ένα πάροχος ευέλικτων χώρων εργασίας παγκοσµίως, προέβλεψε τις µεγάλες αλλαγές που θα συντελούνταν στον τρόπο που οι επιχειρήσεις θα οργάνωναν το εργασιακό τους περιβάλλον. «Η εργασία στο μέλλον θα γίνεται στην καρδιά των τοπικών κοινοτήτων παντού, επομένως η εστίασή μας στην IWG είναι να παρέχουμε τοπικούς χώρους εργασίας στους οποίους οι άνθρωποι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση κοντά στο σπίτι, ανεξάρτητα από το πού ζουν» αναφέρει σε δήλωσή του ο  Χρήστος Μισαηλίδης, CEO της IWG.
 
Σύμφωνα με τον κ. Μισαιλίδη, οι εργασίες στο μέλλον θα συμβαίνουν στην καρδιά των τοπικών κοινοτήτων – πόλεις και προάστια, κωμοπόλεις και χωριά – και η εστίαση της IWG είναι στην παροχή τοπικών χώρων εργασίας στους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να έχουν πρόσβαση κοντά στο σπίτι τους, ανεξάρτητα από το πού ζουν.

Αυτή είναι μόνο η αρχή για κάτι που καθορίζει πραγματικά την σύγχρονη εποχή και που θα έχει τρομερά θετικό αντίκτυπο στις μελλοντικές γενιές, δίνοντας την ευκαιρία στους εργαζόμενους για να ζήσουν λιγότερο αγχωμένες και πιο εμπλουτισμένες ζωές.

 
Ανθρώπινες σχέσεις
 
Οι εταιρείες συνειδητοποιούν ότι οι πιο ευτυχισμένοι εργαζόμενοι είναι πιο παραγωγικοί, με αποτέλεσμα οι εταιρίες να επενδύουν στην ψυχική υγεία και την ευημερία των εργαζομένων τους με βελτιωμένες γραμμές επικοινωνίας. Η υβριδική εργασία ενσαρκώνει τον σεβασμό και την εξατομίκευση,που σημαίνει ότι ανεξάρτητα από το ποιες είναι οι ανάγκες ενός εργαζομένου, θα έχει πάντα ένα μέρος για να εργαστεί που του ταιριάζει καλύτερα και την ευελιξία να προσφέρει ό,τι απαιτείται από αυτόν εκτός των ορίων μιας παραδοσιακής εργάσιμης εβδομάδας 9-5.
 
Υπερευελιξία
 
Από το 2022 η υπερευελιξία, θα αποτελεί απαραίτητη προυπόθεση. Το 2021 έρευνα της IWG αποκάλυψε ότι σχεδόν οι μισοί υπάλληλοι γραφείου θα παραιτούνταν, εάν τους ζητηθεί να επιστρέψουν στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα, ενώ σχεδόν τα ¾  θα προτιμούσαν την επιλογή της υβριδικής εργασίας από μια αύξηση μισθού κατά 10%. Μετά τη «μεγάλη παραίτηση», θα υπάρξει στροφή προς την αντίθετη κατεύθυνση καθώς οι εταιρείες ανταγωνίζονται να προσελκύσουν ταλέντα με ολοένα και πιο συναρπαστικές πολιτικές και προνόμια, καθώς οι εργαζόμενοι αναζητούν τις ώρες, τις ημέρες και τις τοποθεσίες που τους ταιριάζουν καλύτερα.
 
Διασπορά εργατικού δυναμικού
 
Με υπαλλήλους ικανούς να εργαστούν από οπουδήποτε, οι προσλήψεις από μια παγκόσμια ομάδα υποψηφίων θα γίνει ο κανόνας για τις εταιρείες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να βρουν τους καλύτερους υποψήφιους. Στον υβριδικό κόσμο, μπορούν απλά να κάνουν check-in μέσω Zoom από μια τοποθεσία coworking και να επισκέπτονται τα κεντρικά γραφεία δύο ή τρεις φορές το χρόνο. Έχοντας ένα δίκτυο προαστιακών κόμβων flexspace που λειτουργούν ως βολικοί «δορυφόροι» γύρω από τα κεντρικά γραφεία στο κέντρο των πόλεων, θα επιτρέψουν στις εταιρείες να υιοθετήσουν το μοντέλο «hub-and-spoke», σύμφωνα με το οποίο οι εργαζόμενοι έχουν πρόσβαση στον χώρο εργασίας πιο κοντά στον τόπο διαμονής τους.
 
Αναζωογόνηση των προαστίων
 
Η υβριδική εργασία μετατρέπει αδρανείς κωμοπόλεις και χωριά σε ζωντανά μέρη και ενισχύει τις δαπάνες εκτός των μεγάλων αστικών κόμβων. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται περισσότερες θέσεις εργασίας προκαλώντας απαράμιλλο κύμα αναζωογόνησης των προαστίων.
 
Μετακινήσεις μερικής απασχόλησης
 
Το υβριδικό μοντέλο σηματοδοτεί το τέλος των ωρών αιχμής – τουλάχιστον κάποιες μέρες την εβδομάδα – επειδή οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να μετακινούνται από και προς το γραφείο στο κέντρο της πόλης κάθε πρωί και βράδυ. Αυτό όχι μόνο επιφέρει αύξηση στα χρήματα των εργαζομένων, οδηγεί επίσης σε λιγότερο άγχος και επιτρέπει περισσότερο χρόνο για δραστηριότητες που προάγουν την υγεία, όπως η άσκηση και ο ύπνος.
 
Εμπειρία σχεδιασμού
 
Τα γραφεία του μέλλοντος, θα γίνουν κοινωνικοί κόμβοι. Θα δημιουργηθούν χώροι για την ενίσχυση της δημιουργικότητας, την οικοδόμηση σχέσεων και την προσωπική επικοινωνία μεταξύ επαγγελματιών, ενώ το υβριδικό μοντέλο εργασίας θα επιτρέψει στους εργαζόμενους να χρησιμοποιήσουν αυτές τις νέες εγκαταστάσεις με τρόπους που ταιριάζουν καλύτερα στον δικό τους μοτίβο ζωής και καλύπτοντας τις προσωπικές τους εργασιακές ανάγκες. 
 
Εικονική συνεργασία
 
Με την τεχνολογία που βασίζεται στο «cloud» για την επιτυχία της υβριδικής εργασίας, υπάρχει ήδη αυξανόμενη σειρά από καινοτόμες ψηφιακές πλατφόρμες που δίνουν την δυνατότητα στους υβριδικούς εργαζόμενους να είναι πιο δημιουργικοί και επικοινωνιακοί. Τα επόμενα χρόνια, αντί να ξοδεύουμε τις ζωές μας κοιτάζοντας τις οθόνες μας, θα ξοδεύουμε χρόνο αποτελεσματικά μέσα στις οθόνες, δουλεύοντας, παίζοντας ή απλώς κάνοντας παρέα σε ένα εναλλακτικό σύμπαν μέσω ακουστικών εικονικής πραγματικότητας και πραγματικότητας
 
Πράσινα μερίσματα
 
Η υιοθέτηση ενός υβριδικού μοντέλου εργασίας φέρνει σημαντικά οφέλη βιωσιμότητας και μπορεί να αποτελέσει βασικό πυλώνα σε οποιαδήποτε ESG ατζέντα των εταιρειών. Στην πραγματικότητα, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο για την υποστήριξη ορισμένων από τους στόχους Αναπτυξιακούς Στόχους των Ηνωμένων Εθνών για το 2030, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να επιτύχουν εύκολα, ουσιαστικά «πράσινα μερίσματα» σε τομείς όπως οι βιώσιμες πόλεις και κοινότητες, η καθαρή ενέργεια και οι δράσεις για το κλίμα, την ισότητα των φύλων και την καλή υγεία και ευεξία.
 
Μειωμένα γενικά έξοδα
 
Ένα από τα πολλά οφέλη της υβριδικής εργασίας είναι ότι τα γραφεία δεν χρειάζεται πλέον να φιλοξενούν όλους τους εργαζόμενους ταυτόχρονα, δηλαδή οι εταιρείες μπορούν να μειώσουν το χώρο εργασίας τους, άρα και τα κόστη τους. Η παροχή πρόσβασης στους εργαζομένους σε ευέλικτους χώρους εργασίας επιτρέπει στις επιχειρήσεις να συνάπτουν συμβάσεις ή να επεκτείνονται άμεσα ανάλογα με τον αριθμό των υπαλλήλων τους, αντί να συνάπτουν μακροχρόνιες, άκαμπτες μισθώσεις γραφείων.
 
Μετρήσεις παραγωγικότητας
 
Η μέτρηση της παραγωγικότητας θα είναι το λογικό επόμενο βήμα στην υβριδική επανάσταση. Με εργαλεία ροής εργασίας που θα βασίζονται στις cloud πλατφόρμες όπως το Quixy, το Hive και το Nintex θα ενσωματωθούν στις λειτουργίες της εταιρείας, διευκολύνοντας την παρακολούθηση και την αξιολόγηση των ημερήσιων εργασιών και προθεσμιών.
 
Οι έξι κορυφαίες συμβουλές της IWG για το 2022

 • Αναγνωρίστε την κρίσιμη σημασία της τεχνολογίας στον νέο κόσμο της εργασίας και βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε συστήματα που επιτρέπουν στους υπαλλήλους να εργάζονται αποτελεσματικά από όπου κι αν βρίσκονται.
 • Επωφεληθείτε από το νέο παράδειγμα «εργασία από οπουδήποτε» για να διευρύνετε το δίκτυο προσλήψεών σας τόσο από άποψη γεωγραφίας όσο και από άποψη ποικιλομορφίας.
 • Αφιερώστε χρόνο για να διερευνήσετε πλήρως τα πολλά πιθανά οφέλη βιωσιμότητας για την επιχείρησή σας που σχετίζονται με την υβριδική εργασία.
 • Επενδύστε στην ευημερία των εργαζομένων και αποκομίστε μακροπρόθεσμη πίστη και παραγωγικότητα.
 • Εξερευνήστε ευκαιρίες ευέλικτων χώρων στα προάστια, με σκοπό τη μείωση των γενικών εξόδων
 • Σκεφτείτε τα γραφεία και τους χώρους συνεργασίας ως χώρους δημιουργικότητας, διασκέδασης και ανθρώπινης σύνδεσης, βοηθώντας στην οικοδόμηση και διατήρηση μιας ανθεκτικής εταιρικής κουλτούρας

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, τεύχος Ιανουαρίου 2023

  Security Report, τεύχος Ιανουαρίου 2023

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιανουαρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές...
 • Έγινε θεσμός η Creta Electronix 2022!

  Έγινε θεσμός η Creta Electronix 2022!

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Creta Electronix 2022, η πρώτη κλαδική έκθεση συστημάτων ασφαλείας, τηλεόρασης και ξενοδοχειακών λύσεων στην Κρήτη. Η τοπική αγορά και κοινωνία αγκάλιασε με ενθουσιασμό ...
 • Χρήστος Φείδας

  Χρήστος Φείδας

  Με ποιοτικά προϊόντα, που αντέχουν σε βάθος χρόνου, μοντέρνο σχεδιασμό, πολύ μεγάλη ευκολία χρήσης και καινοτόμες λειτουργίες, η Sigma Security αποτελεί σήμερα μία από τις σημαντικότερες εταιρίες ...
 • Κερδίζοντας περισσότερους πελάτες με μία «ανοιχτή λύση ασφαλείας ενός προμηθευτή»

  Κερδίζοντας περισσότερους πελάτες με μία «ανοιχτή λύση ασφαλείας ενός προμηθευτή»

  Σήμερα, οι επαγγελματίες εγκαταστάτες συστημάτων ασφαλείας θέλουν να ικανοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τους πελάτες τους, παρέχοντας τους ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων και υπηρεσιών ...
 • POS τερματικά και Video Analytics

  POS τερματικά και Video Analytics

  Μια εξαιρετικά αποτελεσματική στρατηγική για την πρόληψη απωλειών στα καταστήματα λιανικής, είναι η ενσωμάτωση των δεδομένων σημείου πώλησης (POS) με τις σύγχρονες πλατφόρμες Video Analytics. Η πλ...
 • Λογισμικά ανάλυσης περιεχομένου video (VCA)

  Λογισμικά ανάλυσης περιεχομένου video (VCA)

  Οι Enterprise λύσεις λογισμικού είναι αναμφίβολα μια επένδυση που δεν πρέπει να λαμβάνεται ελαφρά τη καρδία, ειδικά από τη στιγμή που επιλύουν δεκάδες προβλήματα σε μικρομεσαίες, μεγάλες επιχειρήσ...
 • Κάρτες MicroSD

  Κάρτες MicroSD

  Μπορεί να είναι στατικές, περιστρεφόμενες, να κρέμονται από μία οροφή, να κάθονται σε ένα ράφι, ακόμα και να είναι αόρατες, ωστόσο, το μόνο σίγουρο για τις κάμερες ασφαλείας, είναι πως σήμερα αποτ...
 • Το CERN επαναλειτουργεί και υιοθετεί την τεχνολογία αναγνώρισης ίριδας

  Το CERN επαναλειτουργεί και υιοθετεί την τεχνολογία αναγνώρισης ίριδας

  Το CERN απασχολεί σήμερα περίπου 3.000 μόνιμους εργαζόμενους, ενώ περίπου 6.500 επιστήμονες και μηχανικοί (που αντιπροσωπεύουν 500 πανεπιστήμια και 80 διαφορετικές εθνικότητες), περίπου το μισό τη...
 • Γιατί η Ευρώπη απαιτεί ένα ενημερωμένο πρότυπο συστήματος «EN» για συστήματα συναγερμού

  Γιατί η Ευρώπη απαιτεί ένα ενημερωμένο πρότυπο συστήματος «EN» για συστήματα συναγερμού

  Αυτή τη στιγμή, η ευρωπαϊκή επιτροπή CENELEC TC79, που είναι υπεύθυνη για τα συστήματα συναγερμού, εξετάζει μια αναθεώρηση του γνωστού προτύπου EN50131-1, το οποίο χωρίζεται στην ουσία σε 4 κατηγο...
 • IP κάμερες

  IP κάμερες

  Ολοένα και περισσότερες συσκευές ασφαλείας συνδέονται στο internet με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο αριθμός παραβιάσεων και άρα η διαρροή προσωπικών δεδομένων.  Οι εν λόγω επιθέσεις, που ονομάζον...
 • Body Worn Cameras

  Body Worn Cameras

  Οι φορητές κάμερες (body κάμερες) είναι κατάλληλα σχεδιασμένες ώστε να τοποθετούνται στον κορμό, στο κράνος, ακόμα και στα γυαλιά. Οι περισσότερες από αυτές τις κάμερες διαθέτουν streaming δυνατότ...
 • NOVA ALARM

  NOVA ALARM

  Το σύστημα ασφαλείας NOVA ALARM είναι ένα επαγγελματικό σύστημα συναγερμού, με περισσότερα από 13 έτη αξιόλογης παρουσίας στην ελληνική αγορά και διατίθεται αποκλειστικά από την KEEPER GROUP.  Ακο...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design