Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
22 Ιανουαρίου 2021 11:26

Οι επενδύσεις στην κυβερνοασφάλεια θα αυξηθούν κατά 10% το 2021

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F4345c267b0d89fc25b478598592498ee XL

Υψηλά στην ατζέντα πολιτών, επιχειρήσεων και φορέων του Δημοσίου θα παραμείνει και το 2021 η κυβερνοασφάλεια, καθώς το εύρος των απειλών διευρύνεται και εμφανίζονται νέες ευπάθειες. Ως αποτέλεσμα οι συνολικές δαπάνες για την ψηφιακή ασφάλεια εκτιμάται ότι θα αυξηθούν -σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο- κατά 10% παγκοσμίως το τρέχον έτος.

Υψηλά στην ατζέντα πολιτών, επιχειρήσεων και φορέων του Δημοσίου θα παραμείνει και το 2021 η κυβερνοασφάλεια, καθώς το εύρος των απειλών διευρύνεται και εμφανίζονται νέες ευπάθειες. Ως αποτέλεσμα οι συνολικές δαπάνες για την ψηφιακή ασφάλεια εκτιμάται ότι θα αυξηθούν -σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο- κατά 10% παγκοσμίως το τρέχον έτος.

Σε αυτήν την περίπτωση, η συνολική αξία της παγκόσμιας αγοράς κυβερνοασφάλειας αναμένεται να φθάσει τα $60,2 δισ. το 2021. Στην αξία της αγοράς συνυπολογίζονται οι δαπάνες ασφάλειας τελικού σημείου, ασφάλειας δικτύου, ιστού και email, ασφάλειας δεδομένων, ευπαθειών και διαχείρισης πρόσβασης ταυτότητας. Ακόμη, όμως και με βάση το λιγότερο αισιόδοξο σενάριο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας Canalys, η αξία της αγοράς θα διευρυνθεί με ετήσιο ρυθμό 6,6% το 2021.

Όπως αναφέρει η Canalys σε σχετικό report, με βάση το αισιόδοξο σενάριο, η αγορά – και το 1ο εξάμηνο του 2021 – θα συνεχίσει να επηρεάζεται από την πανδημία και από τους συνεχιζόμενους περιορισμούς των μετακινήσεων, ως απάντηση στην υγειονομική κρίση. Ωστόσο, οι μαζικοί εμβολιασμοί θα επιτρέψουν σταδιακά στην οικονομία να επιστρέψει σε πιο κανονικούς ρυθμούς.

Το λιγότερο αισιόδοξο σενάριο προβλέπει έναν βαθύτερο και παρατεταμένο οικονομικό αντίκτυπο από τα lockdowns και εξετάζει την εμφάνιση νέων μεταλλάξεων του COVID-19. “Οι προϋπολογισμοί για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ήταν, μέχρι στιγμής, ανθεκτικοί στην πανδημία. Ωστόσο, οι δαπάνες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων επηρεάστηκαν ειδικά στους τομείς που πλήττονται περισσότερο, όπως η φιλοξενία, το λιανικό εμπόριο και οι μεταφορές”, σημειώνει η εταιρεία στην ανάλυση της.

Αύξηση επιθέσεων ransomware

Παρά τη συνεχιζόμενη αύξηση των επενδύσεων στον κυβερνοχώρο, ο αριθμός των παραβιάσεων δεδομένων και των αρχείων που έχουν τεθεί σε κίνδυνο, καθώς και οι επιθέσεις ransomware, έφτασαν στο υψηλό όλων των εποχών το 2020.

Πάνω από 12 δισεκατομμύρια αρχεία, που περιείχαν σειρά προσωπικών δεδομένων, βρέθηκαν σε κίνδυνο το 2020, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Canalys, ενώ ο αριθμός των γνωστών επιθέσεων ransomware αυξήθηκε κατά σχεδόν 60%.

Οι τομείς της υγειονομικής περίθαλψης και της εκπαίδευσης ήταν αυτοί, που βρέθηκαν υπό εξαιρετική πίεση από το ψηφιακό έγκλημα σε όλη τη διάρκεια του 2020. “Η συνεχιζόμενη μαζική εκ αποστάσεως εργασία και μάθηση και η επιτάχυνση των έργων ψηφιακού μετασχηματισμού, θα διατηρήσουν αυτήν την τάση και το 2021”, προβλέπουν οι αναλυτές.

Πολύ-επίπεδες λύσεις

Η Canalys προβλέπει ότι οι επενδύσεις σε ψηφιακές λύσεις ασφαλείας για το Διαδίκτυο και το email θα αυξηθούν, παγκοσμίως, κατά 12,5% το 2021. Επιπρόσθετα, οι επενδύσεις στην ανάλυση ευπαθειών και ασφάλειας θα κινηθούν ανοδικά κατά 11%.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι δαπάνες σε λύσεις διαχείρισης πρόσβασης ταυτότητας, βασικό τμήμα των πολιτικών Zero Trust, που υποστηρίζει την ασφαλή πρόσβαση σε δεδομένα και εφαρμογές, θα αυξηθούν κατά 10,4% το τρέχον έτος.
Επιπλέον, οι επενδύσεις σε λύσεις ασφάλειας του δικτύου θα είναι αυξημένες κατά 8% και σε λύσεις για την ασφάλεια δεδομένων κατά 6,6%.

 

 

Πηγή: sepe.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

  Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
 • Athens Electronix 2024

  Athens Electronix 2024

  Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
 • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

  Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
 • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

  Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

  Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
 • Lenkeng AV transmitters

  Lenkeng AV transmitters

  H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...