DIABASTE DWREAN SEC 134
techmail
DIGITAL TV 173
securityreport e mag odhgos 2021
7 Νοεμβρίου 2022 11:12

Ολοκληρώθηκε το Dell Technologies Forum 2022

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2022%252F11%252Fdell 1

Από μεγάλη μαζικότητα συνεργατών και επισκεπτών σημαδεύτηκε το φετινό Dell Technologies Forum 2022, που πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο Αθηνών την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου. Η σειρά εκδηλώσεων Dell Technologies Forums, αποτελεί στιγμιότυπο της αξιοσημείωτης εξώστρεφης προσπάθειας της Dell να συστήσει τον πλούτο προϊόντων και λύσεων που παρέχει τόσο στον κόσμο των επαγγελματιών όσο και στους απλούς «λάτρεις» της τεχνολογίας.

Το ελληνικό event, μετά από 2 χρόνια online διεξαγωγής επέστρεψε, φέρνοντας κοντά συνεργάτες και ενδιαφερόμενους από κάθε μέρος της Ελλάδας. Οι προσφάτως ανακαινισμένοι χώροι του Ωδείου γέμισαν από παρευρισκόμενους, που είχαν την ευκαιρία να «συστηθούν» με την ευρεία γκάμα προϊόντων, λύσεων και υπηρεσιών που προσφέρει η Dell σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, ενώ για όσους ενδιαφέρονταν έλαβε χώρο πλήθος θεματικών ομιλιών από τους πλέουν εξειδικευμένους.

Στην αίθουσα των κεντρικών ομιλιών, τον λόγο πήρε πρώτος ο κος Aleksandar Preradovic, General Manager της Dell για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και σημείωσε τη σημασία των Forums που διοργανώνει η εταιρεία. Ανάμεσα στους υπολοίπους ομιλητές, ξεχώρισε ο διακεκριμένος καθηγητής Επιστήμης Πληροφορικής στο MIT, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ο οποίος επικεντρώθηκε στα «ενδόμυχα» της Τεχνητής Νοημοσύνης και των εφαρμογών της.

Στη συνέχεια, τη «σκυτάλη» παρέλαβε ο επίσημος ακαδημαϊκός, Δημήτριος Γκρίτζαλης, ο αρχαιότερος καθηγητής Κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα. Ο κος Γκρίτζαλης, παρουσίασε τις ιδιαίτερες και πολύπλοκες πτυχές των Malware λογισμικών, επικεντρώνοντας την προσοχή του κυρίαρχα στα Spyware, τα οποία προσφάτως απασχολούν έντονα τη χώρα μας. Απευθυνόμενος στους επαγγελματίες της αίθουσας, ιδίως σε όσους δραστηριοποιούνται στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, επεσήμανε τον ιδιάζοντα ρόλο τους στην καταπολέμηση του κυβερνοεγκλήματος, τονίζοντας το πόσο εύκολο είναι για τον μη-επαγγελματία, «μέσο άνθρωπο» να πέσει θύμα τηλεφωνικής υποκλοπής και τους συνέστησε να κατανοήσουν την έννοια της κυβερνοασφάλειας στην ολότητά της, στο δοσμένο πολιτικοκοινωνικό περιβάλλον.

Επόμενος στο βήμα των ομιλητών, ο Miroslav Vraneš, Senior Presales Manager for SEE Dell Technologies, ο οποίος ανέδειξε την κυβερνοασφάλεια ως ένα από τα πλέον κομβικά ζητήματα που πρέπει να απασχολεί μια σύγχρονη εταιρεία και που δυστυχώς αργά ή γρήγορα όλοι οι οργανισμοί θα κληθούν να αντιμετωπίσουν. Ακόμα, μίλησε για τις συνεργασίες που έχει συνάψει η εταιρεία στην Ελλάδα και τις εξειδικευμένες λύσεις που παρέχει για την προστασία και μεταφορά δεδομένων.

Ακόμα, στο πάνελ στάθηκε και ο Χρήστος Παπαδόπουλος, Υπεύθυνος Πληροφοριών και Τηλεπικοινωνιών στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που παρουσίασε τη διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού του λιμανιού, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίστηκαν κατά τη διάρκεια.

Οι ομιλίες όμως δεν σταμάτησαν εδώ! Μετά τη λήξη των κεντρικών ομιλιών οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολλές ακόμα σύντομες διαλέξεις που πραγματοποιήθηκαν στις διάσπαρτες αίθουσες του Ωδείου.

Πέραν των επιμορφωτικών διαλέξεων, ο ειδικά διαμορφωμένος εκθεσιακός χώρος προσέφερε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δουν από κοντά τις καινοτόμες εφαρμογές της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί η Dell Technologies σε μια σειρά κλάδων, όπως οι υποδομές ΙΤ, η ασφάλεια, η βελτιστοποίηση της εργασιακής απόδοσης, η αξιοποίηση της τεχνολογίας στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το μεγάλο δίκτυο εξειδικεύμενων συνεργατών της Dell, έδωσε ηχηρό παρών. Από τους μεγάλους διεθνείς στρατηγικούς εταίρους (Intel, Microsoft, VMware) μέχρι τους τοπικούς χορηγούς, όλοι τίμησαν την εταιρεία με την παρουσία τους. Ανάμεσα στους ελληνικούς χορηγούς ξεχώρισαν οι εταιρείες: Info Quest TechnologiesOktabit (Platinum Sponsors), AMPLUS TechnologiesCosmos Business SystemsInfinitumPerformance TechnologiesSpace Hellas (Gold sponsors), Active Computer SystemsUni.systems Information Technology Systems (Silver sponsors).

Το περιοδικό Techmail περιηγήθηκε στα booth των εταιρειών και συνομίλησε με τους εκπροσώπους τους, οι οποίοι, κατά γενική ομολογία, δήλωσαν ευχαριστημένοι από την προσέλευση του κόσμου και τη διοργάνωση.

1 1
Στo booth της Performance Technologies (Gold Partner της Dell): Η εταιρεία είναι πάροχος εξειδικευμένων λύσεων πληροφορικής, με εστίαση στις Τεχνολογίες Data Center, Hybrid Cloud, Automation & DevOps, Security & Information Governance, Big Data & Analytics, IT Service Management/ Enterprise Service Management, Service & Digital User Experience Monitoring.
2 4
Η Oktabit (Platinum Partner της Dell), σημαντικός διανομέας επιλεγμένων προϊόντων από προμηθευτές παγκόσμιας κλάσης συμμετείχε στο Forum. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, ο κος Δημήτρης Παπαϊωάννου, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, παρουσίασε το προφίλ της Oktabit και τις μελλοντικές της επιδιώξεις από τη συνεργασία της με την Dell.
7.2
Από τον Ελληνικό Όμιλο Εταιρειών Quest με κύριες δραστηριότητες στην Πληροφορική, τις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες και την Πράσινη Ενέργεια και παρουσία στην Ελλάδα, την ΝΑ Μεσόγειο και την Ευρώπη, συναντήσαμε τις εταιρείες Info Quest και Uni Systems.
Αξίζει να σημειωθεί πως συν τοις άλλοις, η Info Quest χάρισε στους επισκέπτες στιγμές… ανάλαφρου παιχνιδιού παρέχοντας τραπέζι Air Hockey!
7.1
4 2
Η Infinitum (Titanium Partner της Dell) με πάνω από 30 χρόνια τεχνογνωσίας στον τομέα των υπηρεσιών IT, προσφέρει λύσεις και υπηρεσίες υποδομών, τηλεπικοινωνιακής δικτύωσης και λογισμικού ΙΤ, ειδικά σχεδιασμένες για τον τελικό χρήστη.
5
AMPLUS Technologies (Titanium Partner της Dell), από το 2006 μέχρι σήμερα πρωτοστατεί στον κλάδο της Πληροφορικής και κατά τη διάρκεια των χρόνων έχει μια σταθερή, ανοδική πορεία.
6
Space Hellas (Titanium Partner της Dell), με συμμετοχή στο case study για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, πληροί όλες τις προϋποθέσεις Dell, ενώ παρέχει λύσεις και προϊόντα ασφαλείας, όπως συστήματα παρακολούθησης, ελέγχου πρόσβασης και βιντεοεπιτήρησης.
3
Cosmos Business Systems (Titanium Partner της Dell), με έδρα την Λευκωσία Κύπρου και γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρέχει λύσεις και υπηρεσίες σε πληθώρα τομέων όπως IT, Ασφάλεια, Software, Τηλεπικοινωνίες, κ.ά.
8
Active Technology (Platinum Partner της Dell), επί πολλά χρόνια συνεργάτης της Dell, ιδρύθηκε το 2008 στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται στην εξειδικευμένη επισκευή laptop καλύπτοντας το πλήρες φάσμα βλαβών που μπορεί να παρουσιάσει ένας υπολογιστής στον κύκλο ζωής του.
10
Η Dell έχει εξαγοράσει το 81% της vmware.
11
Η Logicom είναι Platinum Partner της Dell.
12
Η Byte είναι Titanium Partner της Dell.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, Φεβρουάριος 2023

  Security Report, Φεβρουάριος 2023

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Φεβρουαρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμέ...
 • Αφιέρωμα στους TOP 50 κατασκευαστές Security για το 2021-2022

  Αφιέρωμα στους TOP 50 κατασκευαστές Security για το 2021-2022

  Κάθε χρόνο, η ιστοσελίδα asmag.com δημοσιεύει τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν στους σημαντικότερους κατασκευαστές και προμηθευτές συστημάτων και προϊόντων ασφαλείας, προκειμένου να καταρτίσει τ...
 • SALONICA ELECTRONIX 2023

  SALONICA ELECTRONIX 2023

  Η Salonica Electronix επιστρέφει με σημαντικές αλλαγές για τρίτη φορά στη Θεσσαλονίκη στις 10 και11 Μαρτίου 2023! Εκμεταλλευόμενοι τη μεγάλη επιτυχία των κλαδικών εκθέσεων Athens Electronix,αλλά κ...
 • Σεμινάριο G.I. Security

  Σεμινάριο G.I. Security

  Την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, η G.I. Security διοργάνωσε τεχνικό σεμινάριο επιμόρφωσης για τις νέες προϊοντικές λύσεις της RISCO στο κέντρο εκδηλώσεων του Holiday Inn. Το σεμινάριο χαρακτηρίστηκε ...
 • Η PartnerNET γιορτάζει τα 20 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας της Grandstream στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου!

  Η PartnerNET γιορτάζει τα 20 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας της Grandstream στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου!

  Μία σπουδαία εκδήλωση έλαβε χώρα στο ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτων την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022. Η Grandstream, ένας από τους κορυφαίους οίκους στον σχεδιασμό και την παραγωγή λύσεων εταιρικής...
 • Περιήγηση στα περίπτερα της Xenia 2022

  Περιήγηση στα περίπτερα της Xenia 2022

  Το περιοδικό Security Report δεν θα μπορούσε να λείπει από μία εκ των μεγαλύτερων εκθέσεων για τον ξενοδοχειακό κλάδο. Επί τρεις ημέρες η Xenia 2022 αποτέλεσε πόλο έλξης εκατοντάδων επαγγελματιών ...
 • Έξυπνες λύσεις από την Hikvision για την αυτοκινητοβιομηχανία

  Έξυπνες λύσεις από την Hikvision για την αυτοκινητοβιομηχανία

  Με την αξία των αποθεμάτων να αγγίζει χιλιάδες, ακόμα και εκατομμύρια ευρώ, οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων οφείλουν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν τους βανδαλισμούς και να σταματήσ...
 • Κυβερνοασφάλεια και έλεγχος πρόσβασης

  Κυβερνοασφάλεια και έλεγχος πρόσβασης

  Με τα σπίτια μας πιο συνδεδεμένα από ποτέ, οι ευκαιρίες για να παρεισφρήσουν οι hackers στις ζωές μας και να πάρουν τον έλεγχο των συσκευών μας, αλλά και να κλέψουν ευαίσθητα δεδομένα είναι περισσ...
 • Τα πλεονεκτήματα των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας

  Τα πλεονεκτήματα των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας

  Η καθυστερημένη αντίδραση σε ηχητικούς συναγερμούς αποτελεί σύνηθες χαρακτηριστικό των ανθρώπων. Αντίθετα, έρευνες φανερώνουν πως οι ίδιοι άνθρωποι αντιδρούν αισθητά πιο γρήγορα σε φωνητικά σήματα...
 • PoE και εγκαταστάσεις ελέγχου πρόσβασης

  PoE και εγκαταστάσεις ελέγχου πρόσβασης

  Η ευρεία υιοθέτηση των ηλεκτρονικών κλειδαριών και των φυσικών συστημάτων ελέγχου πρόσβασης άλλαξαν την βιομηχανία της ασφάλειας τα τελευταία χρόνια. Από τις παραδοσιακές κλειδαριές, περάσαμε στις...
 • ZKTeco ZKBio Time ERGANI

  ZKTeco ZKBio Time ERGANI

  Το «Εργάνη» είναι το νέο Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μέσω του οποίου ο κάθε εργοδότης υποχρεούται να γνωστοποιεί πρόσληψη, τερματισμό και δήλω...
 • Hikvision KF3T

  Hikvision KF3T

  Η Hikvision παρουσίασε πρόσφατα τη νέα σειρά KF3T, η οποία περιλαμβάνει αναλογικές κάμερες HDTVI με κύριο χαρακτηριστικό την ανάλυση 3K και διάσταση κάδρου εικόνας 16:9, για αποφυγή παραμόρφωσης σ...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design