Skip to main content
DIGITAL TV 183
securityreport e mag odhgos 2021
7 Νοεμβρίου 2022 11:12

Ολοκληρώθηκε το Dell Technologies Forum 2022

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2022%252F11%252Fdell 1

Από μεγάλη μαζικότητα συνεργατών και επισκεπτών σημαδεύτηκε το φετινό Dell Technologies Forum 2022, που πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο Αθηνών την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου. Η σειρά εκδηλώσεων Dell Technologies Forums, αποτελεί στιγμιότυπο της αξιοσημείωτης εξώστρεφης προσπάθειας της Dell να συστήσει τον πλούτο προϊόντων και λύσεων που παρέχει τόσο στον κόσμο των επαγγελματιών όσο και στους απλούς «λάτρεις» της τεχνολογίας.

Το ελληνικό event, μετά από 2 χρόνια online διεξαγωγής επέστρεψε, φέρνοντας κοντά συνεργάτες και ενδιαφερόμενους από κάθε μέρος της Ελλάδας. Οι προσφάτως ανακαινισμένοι χώροι του Ωδείου γέμισαν από παρευρισκόμενους, που είχαν την ευκαιρία να «συστηθούν» με την ευρεία γκάμα προϊόντων, λύσεων και υπηρεσιών που προσφέρει η Dell σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, ενώ για όσους ενδιαφέρονταν έλαβε χώρο πλήθος θεματικών ομιλιών από τους πλέουν εξειδικευμένους.

Στην αίθουσα των κεντρικών ομιλιών, τον λόγο πήρε πρώτος ο κος Aleksandar Preradovic, General Manager της Dell για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και σημείωσε τη σημασία των Forums που διοργανώνει η εταιρεία. Ανάμεσα στους υπολοίπους ομιλητές, ξεχώρισε ο διακεκριμένος καθηγητής Επιστήμης Πληροφορικής στο MIT, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ο οποίος επικεντρώθηκε στα «ενδόμυχα» της Τεχνητής Νοημοσύνης και των εφαρμογών της.

Στη συνέχεια, τη «σκυτάλη» παρέλαβε ο επίσημος ακαδημαϊκός, Δημήτριος Γκρίτζαλης, ο αρχαιότερος καθηγητής Κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα. Ο κος Γκρίτζαλης, παρουσίασε τις ιδιαίτερες και πολύπλοκες πτυχές των Malware λογισμικών, επικεντρώνοντας την προσοχή του κυρίαρχα στα Spyware, τα οποία προσφάτως απασχολούν έντονα τη χώρα μας. Απευθυνόμενος στους επαγγελματίες της αίθουσας, ιδίως σε όσους δραστηριοποιούνται στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, επεσήμανε τον ιδιάζοντα ρόλο τους στην καταπολέμηση του κυβερνοεγκλήματος, τονίζοντας το πόσο εύκολο είναι για τον μη-επαγγελματία, «μέσο άνθρωπο» να πέσει θύμα τηλεφωνικής υποκλοπής και τους συνέστησε να κατανοήσουν την έννοια της κυβερνοασφάλειας στην ολότητά της, στο δοσμένο πολιτικοκοινωνικό περιβάλλον.

Επόμενος στο βήμα των ομιλητών, ο Miroslav Vraneš, Senior Presales Manager for SEE Dell Technologies, ο οποίος ανέδειξε την κυβερνοασφάλεια ως ένα από τα πλέον κομβικά ζητήματα που πρέπει να απασχολεί μια σύγχρονη εταιρεία και που δυστυχώς αργά ή γρήγορα όλοι οι οργανισμοί θα κληθούν να αντιμετωπίσουν. Ακόμα, μίλησε για τις συνεργασίες που έχει συνάψει η εταιρεία στην Ελλάδα και τις εξειδικευμένες λύσεις που παρέχει για την προστασία και μεταφορά δεδομένων.

Ακόμα, στο πάνελ στάθηκε και ο Χρήστος Παπαδόπουλος, Υπεύθυνος Πληροφοριών και Τηλεπικοινωνιών στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που παρουσίασε τη διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού του λιμανιού, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίστηκαν κατά τη διάρκεια.

Οι ομιλίες όμως δεν σταμάτησαν εδώ! Μετά τη λήξη των κεντρικών ομιλιών οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολλές ακόμα σύντομες διαλέξεις που πραγματοποιήθηκαν στις διάσπαρτες αίθουσες του Ωδείου.

Πέραν των επιμορφωτικών διαλέξεων, ο ειδικά διαμορφωμένος εκθεσιακός χώρος προσέφερε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δουν από κοντά τις καινοτόμες εφαρμογές της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί η Dell Technologies σε μια σειρά κλάδων, όπως οι υποδομές ΙΤ, η ασφάλεια, η βελτιστοποίηση της εργασιακής απόδοσης, η αξιοποίηση της τεχνολογίας στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το μεγάλο δίκτυο εξειδικεύμενων συνεργατών της Dell, έδωσε ηχηρό παρών. Από τους μεγάλους διεθνείς στρατηγικούς εταίρους (Intel, Microsoft, VMware) μέχρι τους τοπικούς χορηγούς, όλοι τίμησαν την εταιρεία με την παρουσία τους. Ανάμεσα στους ελληνικούς χορηγούς ξεχώρισαν οι εταιρείες: Info Quest TechnologiesOktabit (Platinum Sponsors), AMPLUS TechnologiesCosmos Business SystemsInfinitumPerformance TechnologiesSpace Hellas (Gold sponsors), Active Computer SystemsUni.systems Information Technology Systems (Silver sponsors).

Το περιοδικό Techmail περιηγήθηκε στα booth των εταιρειών και συνομίλησε με τους εκπροσώπους τους, οι οποίοι, κατά γενική ομολογία, δήλωσαν ευχαριστημένοι από την προσέλευση του κόσμου και τη διοργάνωση.

1 1
Στo booth της Performance Technologies (Gold Partner της Dell): Η εταιρεία είναι πάροχος εξειδικευμένων λύσεων πληροφορικής, με εστίαση στις Τεχνολογίες Data Center, Hybrid Cloud, Automation & DevOps, Security & Information Governance, Big Data & Analytics, IT Service Management/ Enterprise Service Management, Service & Digital User Experience Monitoring.
2 4
Η Oktabit (Platinum Partner της Dell), σημαντικός διανομέας επιλεγμένων προϊόντων από προμηθευτές παγκόσμιας κλάσης συμμετείχε στο Forum. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, ο κος Δημήτρης Παπαϊωάννου, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, παρουσίασε το προφίλ της Oktabit και τις μελλοντικές της επιδιώξεις από τη συνεργασία της με την Dell.
7.2
Από τον Ελληνικό Όμιλο Εταιρειών Quest με κύριες δραστηριότητες στην Πληροφορική, τις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες και την Πράσινη Ενέργεια και παρουσία στην Ελλάδα, την ΝΑ Μεσόγειο και την Ευρώπη, συναντήσαμε τις εταιρείες Info Quest και Uni Systems.
Αξίζει να σημειωθεί πως συν τοις άλλοις, η Info Quest χάρισε στους επισκέπτες στιγμές… ανάλαφρου παιχνιδιού παρέχοντας τραπέζι Air Hockey!
7.1
4 2
Η Infinitum (Titanium Partner της Dell) με πάνω από 30 χρόνια τεχνογνωσίας στον τομέα των υπηρεσιών IT, προσφέρει λύσεις και υπηρεσίες υποδομών, τηλεπικοινωνιακής δικτύωσης και λογισμικού ΙΤ, ειδικά σχεδιασμένες για τον τελικό χρήστη.
5
AMPLUS Technologies (Titanium Partner της Dell), από το 2006 μέχρι σήμερα πρωτοστατεί στον κλάδο της Πληροφορικής και κατά τη διάρκεια των χρόνων έχει μια σταθερή, ανοδική πορεία.
6
Space Hellas (Titanium Partner της Dell), με συμμετοχή στο case study για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, πληροί όλες τις προϋποθέσεις Dell, ενώ παρέχει λύσεις και προϊόντα ασφαλείας, όπως συστήματα παρακολούθησης, ελέγχου πρόσβασης και βιντεοεπιτήρησης.
3
Cosmos Business Systems (Titanium Partner της Dell), με έδρα την Λευκωσία Κύπρου και γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρέχει λύσεις και υπηρεσίες σε πληθώρα τομέων όπως IT, Ασφάλεια, Software, Τηλεπικοινωνίες, κ.ά.
8
Active Technology (Platinum Partner της Dell), επί πολλά χρόνια συνεργάτης της Dell, ιδρύθηκε το 2008 στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται στην εξειδικευμένη επισκευή laptop καλύπτοντας το πλήρες φάσμα βλαβών που μπορεί να παρουσιάσει ένας υπολογιστής στον κύκλο ζωής του.
10
Η Dell έχει εξαγοράσει το 81% της vmware.
11
Η Logicom είναι Platinum Partner της Dell.
12
Η Byte είναι Titanium Partner της Dell.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Security Report, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Δεκεμβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος, θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμ...
 • Υβριδικά συστήματα συναγερμού

  Υβριδικά συστήματα συναγερμού

  Σε μια εποχή όπου η ασφάλεια αποτελεί πρωταρχικό μέλημα των ανθρώπων παγκοσμίως, τα υβριδικά συστήματα συναγερμού έχουν αναδειχθεί σε ένα ζωτικό εργαλείο για την προστασία κατοικιών, επιχειρήσεων ...
 • Ajax Special Event

  Ajax Special Event

  Το 5ο κατά σειρά εικονικό event της Ajax Systems ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία στις 20 Οκτωβρίου του 2023! Για μία ακόμα χρονιά, η εταιρεία άνοιξε τα χαρτιά της ανακοινώνοντας νέες αλλαγές στο...
 • Hikvision Smart IPC κάμερες

  Hikvision Smart IPC κάμερες

  H Hikvision παρουσίασε πρόσφατα νέα μοντέλα δικτυακών καμερών Smart IPC, τα οποία υποστηρίζουν πολλαπλές «έξυπνες» λειτουργίες, ενώ διαθέτουν και πολλά νέα μοναδικά χαρακτηριστικά, που τις καθιστο...
 • Comelit Vedo

  Comelit Vedo

  Το Vedo δεν είναι απλώς ένα σύστημα συναγερμού. Αντιπροσωπεύει την επανάσταση στην τεχνολογία, στην αποτελεσματική ασφάλεια και την απλότητα στον προγραμματισμό. Η εγκατάσταση του Vedo γίνεται πολ...
 • Συνέντευξη με τον Άλκη Ζαμπετάκη, IP Surveillance Product Manager της CPI SA

  Συνέντευξη με τον Άλκη Ζαμπετάκη, IP Surveillance Product Manager της CPI SA

  Από την ίδρυσή της το 1990, αποστολή της CPI ήταν μέσα από προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας να ενισχύσει τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα και την ανταγωνι...