Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
24 Μαΐου 2019 11:07

Πώς η Bosch διασυνδέει αυτοκίνητα, συσκευές και εργοστάσια

9f7f60eb43f18615392c3cdff7d458e2 XL a801e0f7

Το καθιερωμένο τους ραντεβού έδωσαν οι ειδικοί στον τομέα του ΙοΤ, σε ένα ακόμη Bosch Connected World που πραγματοποιήθηκε στις 15 & 16 Μαΐου, 2019, στο Βερολίνο.

Το καθιερωμένο τους ραντεβού έδωσαν οι ειδικοί στον τομέα του ΙοΤ, σε ένα ακόμη Bosch Connected World που πραγματοποιήθηκε στις 15 & 16 Μαΐου, 2019, στο Βερολίνο. Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος παρουσίασε διασυνδεδεμένα προϊόντα και υπηρεσίες για την αυτοκίνηση, το σπίτι, τη γεωργία και τη βιομηχανία. 

 

Move #LikeABosch

Eφαρμογή Convenience Charging: η λύση ενσωματωμένης φόρτισης και πλοήγησης προσφέρει στους οδηγούς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ακριβείς προβλέψεις αυτονομίας καθώς και σχεδιασμό πορείας, συνυπολογίζοντας κάθε αναγκαία στάση για επαναφόρτιση και πληρωμή. Επιπλέον, η εφαρμογή Convenience Charging της Bosch περιλαμβάνει κινητές υπηρεσίες φόρτισης, γεγονός που επιτρέπει στους οδηγούς να επαναφορτίσουν το ηλεκτρικό τους όχημα ακόμη και αν δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση μονάδα φόρτισης. Για αυτό τον σκοπό, η Bosch συνεργάστηκε με την Chargery, μια εταιρία startup με έδρα το Βερολίνο, η οποία προσφέρει κινητές υπηρεσίες φόρτισης χρησιμοποιώντας cargo bikes για τη μεταφορά της φόρτισης εκεί που βρίσκεται το αυτοκίνητο.

Σύστημα Vivatar : αποτελεί τον ψηφιακό φύλακα άγγελο όταν είσαι εν κινήσει. Είτε πεζός είτε στο αυτοκίνητο, όταν χρειαστείς βοήθεια, αυτή έρχεται άμεσα. Η Bosch συνδυάζει την εφαρμογή Vivatar με το νέο βύσμα (plug) Vivatar Telematics. Πρόκειται για έναν αντάπτορα που απλά κουμπώνει στον αναπτήρα του αυτοκινήτου και συνδέεται με το Vivatar app που έχει εγκατασταθεί στο smartphone. Το σύστημα κίνησης Vivatar αναγνωρίζει πότε το όχημα εμπλέκεται σε τροχαίο συμβάν και σε περίπτωση ανάγκης καλεί αυτόματα βοήθεια, χρησιμοποιώντας τον βοηθό έκτακτης ανάγκης της Bosch. Το σύστημα κίνησης Vivatar μπορεί να ενσωματωθεί και σε μοντέλα αυτοκινήτων που δεν είναι εργοστασιακά εφοδιασμένα με το σύστημα έκτακτης βοήθειας eCall.

Εκπαιδεύσεις με τη χρήση Επαυξημένης Πραγματικότητας : Η Bosch χρησιμοποιεί την επαυξημένη πραγματικότητα για να εκπαιδεύσει τους μηχανικούς συνεργείων αυτοκινήτου στην αντιμετώπιση περίπλοκων βλαβών. Η απεικόνιση μέσω της επαυξημένης πραγματικότητας δίνει στους συμμετέχοντες μια λεπτομερή εικόνα της δομής και λειτουργίας των εξαρτημάτων. Μάλιστα σε συνεργασία με την Microsoft, η Bosch είναι από τις πρώτες εταιρίες παγκοσμίως που ανέπτυξε στις εγκαταστάσεις της, τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας HoloLens 2. Μέσω αυτών, οι τεχνικοί στα συνεργεία αυτοκινήτων έχουν πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες και μπορούν να δουν από πολύ κοντά τα μεγαλύτερα αντικείμενα.

Σύστημα μέτρησης της ποιότητας του αέρα : Η Bosch ανέπτυξε ένα νέο σύστημα παρακολούθησης των ατμοσφαιρικών ρύπων, το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί παντού σε μία πόλη πχ από τις κολώνες φωτισμού μέχρι τις στάσεις λεωφορείων. Το σύστημα αυτό μετράει σε πραγματικό χρόνο τα σωματίδια και το διοξειδίου του αζώτου καθώς και τη θερμοκρασία, την ατμοσφαιρική πίεση και την υγρασία. Η Bosch συλλέγοντας τα δεδομένα αυτά, μπορεί να συμβουλεύσει διάφορες πόλεις τόσο στη Γερμανία όσο και σε άλλες χώρες πάνω στο σχεδιασμό και την διαχείριση της κυκλοφορίας τους.

Live #LikeABosch

Εφαρμογή Home Connect: Eίτε μιλάμε για πλυντήρια, είτε για καφετιέρες, είτε για ηλεκτρικές σκούπες με το Home Connect App, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση ανά πάσα στιγμή σε όλες τις συσκευές τους, ενεργοποιώντας τις και απενεργοποιώντας τις, επιλέγοντας τα προγράμματα που τους ταιριάζουν καθώς και λειτουργίες energy-saving, προγραμματίζοντας το χρονόμετρο κλπ. Η νέα συνεργασία της Bosch με την Fitbit, μια εταιρεία wearables, δίνει τη δυνατότητα του απομακρυσμένου ελέγχου μιας συσκευής και από smartwatch.

Manufacture #LikeABosch

Λογισμικό Nexeed: Ένα λογισμικό που εναρμονίζει, αναλύει και απεικονίζει μεγάλο όγκο δεδομένων στον τομέα της διασυνδεδεμένης βιομηχανίας. Το λογισμικό αυτό χρησιμοποιείται για τη δημιουργία και λειτουργία αυτόνομων κινούμενων ρομπότ σε βιομηχανικές εφαρμογές. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα ρομπότ μπορούν να μάθουν πώς να προσαρμοστούν στο περιβάλλον, να εντοπίζουν και να αποφεύγουν τα εμπόδια αλλά και να φορτώνουν και να ξεφορτώνουν είδη όπως παλέτες ή κούτες. Μέσω του cloud, ο χειριστής μπορεί να δει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται και ποια εργασία εκτελεί το ρομπότ του και να του αναθέσει νέες εργασίες. Η πλατφόρμα αυτή έχει εφαρμογή στον τομέα καθαρισμού μεγάλων εγκαταστάσεων όπως είναι οι σταθμοί τρένων ή αεροδρομίων, στον τομέα εφοδιασμού μεγάλων αποθηκών ή ακόμη και στον τομέα χειρισμού αγροτικών ή βιομηχανικών μηχανημάτων.

Προϊόντα και λύσεις για την έξυπνη γεωργία

Smart weed control: Για αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζιζανίων

Σήμερα, η καταπολέμηση των ανεπιθύμητων ζιζανίων γίνεται συνήθως με τη χρήση ζιζανιοκτόνων, σε μεγάλη κλίμακα. Ωστόσο κατ’ αυτό τον τρόπο ψεκάζονται με φυτοφάρμακα και οι καλλιέργειες. Προς αποφυγή αυτού, η BASF και η Bosch ένωσαν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη μιας τεχνολογίας έξυπνου ψεκασμού με τη χρήση αισθητήρων κάμερας για το διαχωρισμό της καλλιέργειας από τα ζιζάνια. Με την χρήση του έξυπνου ψεκασμού προστατεύονται τόσο οι καλλιέργειες αλλά όσο και το περιβάλλον.

Deepfield Connect milk monitoring: Το σύστημα ελέγχου γάλακτος Deepfield Connect της Bosch χρησιμοποιεί μια εφαρμογή (app) και έναν αισθητήρα εγκατεστημένο στη δεξαμενή γάλακτος που μετράει συνεχώς τη θερμοκρασία του γάλακτος, ενώ λαμβάνουν χώρα οι διάφορες διαδικασίες επεξεργασίας του, όπως αυτή της ανάδευσης, του καθαρισμού και της ψύξης. Είναι πολύ σημαντικό η θερμοκρασία του γάλακτος να μην υπερβεί για αρκετές ώρες τους 4ο C. Αν συμβεί αυτό, τότε ο αριθμός των μικροβίων θα αυξηθεί και το γάλα θα είναι ακατάλληλο προς κατανάλωση. Επιπλέον όταν σημειωθεί βλάβη στο σύστημα ψύξης, μια εφαρμογή (app) της Bosch ενημερώνει τους παραγωγούς γάλακτος ώστε να δράσουν έγκαιρα πριν ξινίσει το γάλα.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, Μάιος 2024

  Security Report, Μάιος 2024

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαΐου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που...
 • AI κάμερες και καταγραφικά

  AI κάμερες και καταγραφικά

  Σε μια εποχή που προσδιορίζεται από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως game changer, επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο της ασφάλειας, πόσω μάλλον αυτόν της β...
 • Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

  Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

  Η Novatron Security Distribution Α.Ε., μέλος του ομίλου IFSAS, κορυφαίου ομίλου λύσεων & προϊόντων τεχνολογίας φυσικής ασφάλειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά των μετοχών της Grand...
 • Βία κατά των Γυναικών

  Βία κατά των Γυναικών

  Δυστυχώς, η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της μόλις έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Η τραγικότητα αυτού του περιστατικού εντείνεται...
 • Maxhub Open Days από την PartnerNET

  Maxhub Open Days από την PartnerNET

  Η PartnerNET, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους συνεργάτες της, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Maxhub στα γραφεία της την Τετάρτη 10 και την...
 • Hikvsion HiWatch

  Hikvsion HiWatch

  To HiWatch είναι ένα ξεχωριστό brand της Hikvision, το οποίο περιλαμβάνει επαγγελματικά δικτυακά προϊόντα CCTV, που προορίζονται για μικρά και μεσαία έργα. Τα προϊόντα του brand HiWatch της Hik...