Skip to main content
DIABASTE DWREAN SEC CYP 09
DIGITAL TV 183
28 Σεπτεμβρίου 2023 10:41

Στο «μικροσκόπιο» η συνεργασία Pylones Hellas – SecurityHQ

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2023%252F09%252Fds

Τη στρατηγική της συνεργασία με τη βρετανική SecurityHQ παρουσίασε σε εκδήλωση αφιερωμένη στα MME η εταιρεία Pylones Hellas. To «πάντρεμα» των δύο αναμένεται όχι μόνο να διευρύνει και να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες Monitoring & Response υπηρεσίες της Pylones Hellas, αλλά και να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στον εκσυγχρονισμό – ευρύτερα – της ελληνικής αγοράς.

Όπως χαρακτηριστικά εξήγησαν στελέχη και των δύο εταιρειών, η SecurityHQ «εισχωρεί» – για πρώτη φορά – στην ελληνική αγορά, όχι για να αποτελέσει μία ακόμα υπηρεσία «alerting», αλλά για να προσφέρει μια ολοκληρωμένη και αναβαθμισμένη διαχείριση της εταιρικής προστασίας.

Το προφίλ της Pylones Hellas

Όπως τόνισε εισηγητικά ο κος Εμμανουήλ Νέτος, Διευθύνων Σύμβουλος της Pylones Hellas, η συνεργασία με μία διεθνούς κύρους και εμβέλειας εταιρεία, όπως η SecurityHQ, δεν ήρθε σαν «κεραυνός εν αιθρία», αλλά σαν ώριμη συνέχεια της αναπτυξιακής πορείας της εταιρείας τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, η Pylones Hellas που δραστηριοποιείται σε Ελλάδα, Κύπρο και ευρύτερα στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης για πάνω από 25 χρόνια, κατέγραψε έσοδα άνω των 10 εκατ. ευρώ για το 2022, ενώ φέτος αναμένεται να ξεπεράσει τα 12 εκατ. ευρώ. Βασικός πρωταγωνιστής στην αγορά παροχής λύσεων πληροφορικής και κυβερνοασφάλειας στο ελληνικό και κυπριακό γίγνεσθαι, η Pylones Hellas συνεργάζεται με σχεδόν όλους τους μεγάλους τηλεπικοινωνιακούς Ομίλους (ενδεικτικά με NOVA, Cosmote, Vodafone), με την πλειοψηφία του τραπεζικού τομέα (˃100 τράπεζες την τελευταία δεκαετία), αλλά και με πληθώρα ασφαλιστικών εταιρειών. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια ενδυναμώνει το πελατολόγιό της και στην πιο παραδοσιακή enterprise αγορά, ενώ τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως μπαίνει δυναμικά και στο «παιχνίδι» του Δημοσίου. Τα υψηλά επίπεδα ικανοποίησης των συνεργατών της Pylones Hellas (8 στους 10 δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη συνεργασία), όπως και ο ραγδαίος ετήσιος ρυθμός αύξησης των νέων συμβολαίων, αποτυπώνουν εμφατικά την μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία της εταιρείας.

Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία απασχολεί πάνω από 100 υπαλλήλους, το 25% αυτών για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Τι οδήγησε στη συνεργασία Pylones Hellas – SecurityHQ

«Ταλαιπωρηθήκαμε πολύ για να βρούμε το κατάλληλο business case, ώστε να επενδύσουμε αποτελεσματικά στο κομμάτι “Managed Security Service”», δήλωσε εμφατικά ο κος Νέτος. Όπως εξήγησε, το βασικό «όπλο» της Pylones Hellas πριν αποφασίσει για το πώς θα προχωρήσει, ήταν το feedback από το μεγάλο πελατολόγιό της. Αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη να προμηθεύσουν την ελληνική αγορά με μια ομπρέλα λύσεων που δεν θα προσφέρει «μία από τα ίδια», τα στελέχη της Pylones Hellas στράφηκαν στην SecurityHQ, μία εταιρεία που αμβλύνει το «χάσμα» μεταξύ των υψηλών τιμών κοστολόγησης και των ποιοτικών παρεχόμενων υπηρεσιών. Πιο αναλυτικά, όπως επισήμανε ο κος Νέτος, η SecurityHQ καταφέρνει να διατηρεί προσιτές τιμές την ίδια ώρα που διαθέτει παγκόσμια ματιά και διεθνή εμπειρία, ενώ ακόμα, προσφέρει SLA (Service-Level Agreement).

Κωδικοποιημένα, οι βασικοί λόγοι που ώθησαν την Pylones Hellas να στραφεί στην SecurityHQ είναι:

• Η πολύχρονη εμπειρία της, η οποία προσεγγίζει την 20ετία.

• Η υψηλή κατάταξή της στο παγκόσμιo στερέωμα, που έχει πιστοποιηθεί μέσω πολλών διακρίσεων, όπως χαρακτηριστικά η βράβευση των λύσεων της εταιρείας με το IBM Beacon Award το 2021.

• Η λειτουργία 6 SOC Centers (Λονδίνο, Ντουμπάι, Γιοχάνεσμπουργκ, Ινδία, Αυστραλία και ΗΠΑ).

• Η συνεργασία με μεγάλους «παίκτες» των τηλεπικοινωνιών, του τραπεζικού και του ασφαλιστικού τομέα. Δηλαδή, τύποι επιχειρήσεων στους οποίους η Pylones Hellas διαθέτει μια «έξτρα» εξειδίκευση.

• Η «στρατιά» των πάνω από 400 Security Analysts, οι οποίοι διαθέτουν τις απαραίτητες αυθεντικές πιστοποιήσεις.

• Το πρωτοποριακό Pricing Policy, σύμφωνα με το οποίο χρεώνει τον τελικό πελάτη με avg EPS (Events Per Second), ώστε να αποφεύγεται η υπερκοστολόγηση ενός οργανισμού όταν αυτός δέχεται επίθεση.

• Η εξοικείωση της εταιρείας με Business Partners.

• Η δυνατότητα λειτουργίας των εργαλείων της με τα πλέον συνηθισμένα SIEM προϊόντα (QRadar και Sentinel).

• Η ύπαρξη εφαρμογής για κινητά.

Τι θα προσφέρει η SecurityHQ στην ελληνική επιχειρηματικότητα

O κος Νέτος παραχώρησε το βήμα στον κο Feras Tappuni, CEO της SecurityHQ, τον οποίον ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την προσωπική του συμβολή στην επίτευξη της στρατηγικής συνεργασίας των δύο εταιρειών.

Ο κος Tappuni ξεκίνησε εφιστώντας την προσοχή γύρω από το διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο της Πληροφορικής, το οποίο – σταδιακά – εισέρχεται ολοκληρωτικά σε περιβάλλον Cloud. Όπως είπε, οι ανάγκες αλλά και τα προβλήματα της ελληνικής αγοράς αναφορικά με την κυβερνοασφάλεια, σε μεγάλο βαθμό, συμβαδίζουν με τα αντίστοιχα της παγκόσμιας αγοράς. «Ο τελικός πελάτης επιζητά άμεση διαθεσιμότητα και άμεσα αποτελέσματα από τεχνικά καταρτισμένους επαγγελματίες», είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της SecurityHQ και πώς αυτά θα φέρουν «επανάσταση» στην Ελλάδα τόνισε ότι η εταιρεία υπηρετεί μία ιδιαίτερη φιλοσοφία όσον αφορά στην υποστήριξη των συνεργατών της. Συγκεκριμένα, η SecurityHQ «αφιερώνει» έναν μόνιμο Cybersecurity Manager σε κάθε πελάτη της, ο οποίος δεσμεύεται στην τακτική επικοινωνία μέσω της διεξαγωγής εβδομαδιαίων συναντήσεων, παρέχοντας καθολική και πάγια επίβλεψη των καθημερινών αναγκών.

Αναφερόμενος στο εάν και πώς η ελληνική αγορά θα «ταιριάξει» με τις εξειδικευμένες λύσεις της SecurityHQ, ο κος Tappuni εμφανίστηκε σίγουρος πως οι μεσαίου και μεγάλου μεγέθους εταιρείες της χώρας θα «αγκαλιάσουν» την πρωτοβουλία της SecurityHQ να «εγκατασταθεί» στην Ελλάδα. Στο σημείο αυτό, αναφέρθηκε στην επικείμενη συμβολή της Pylones Hellas στην γνωριμία των ελληνικών επιχειρήσεων με την ομπρέλα προϊόντων της SecurityHQ, καθώς, όπως είπε, η Pylones Hellas γνωρίζει από «πρώτο χέρι» τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, όπως φυσικά και τη γλώσσα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο πρόσφατο δελτίο τύπου της εταιρείας, μέσω της συνεργασίας με την SecurityHQ, οι πελάτες της εταιρείας στην ελληνική και κυπριακή αγορά μπορούν να απολαύσουν μεταξύ άλλων τις παρακάτω υπηρεσίες:

Managed Detection and Response (MDR): Με την υπηρεσία MDR, υπάρχει πλήρης εικόνα του ψηφιακού κόσμου ενός οργανισμού, προλαμβάνοντας και βελτιώνοντας συνεχώς την ασφάλεια των συστημάτων του. Παράλληλα, εντοπίζονται και αντιμετωπίζονται οι απειλές σε σύντομο χρονικό διάστημα, προστατεύοντας τα συστήματα και τα δεδομένα του οργανισμού.

Security Operation Center as a Service (SOCaaS): Με την υπηρεσία SOCaaS παρέχεται 24/7 παρακολούθηση και ανίχνευση των ύποπτων και πραγματικών περιστατικών κυβερνοεπιθέσεων από εξειδικευμένη ομάδα που παρακολουθεί, αξιολογεί και προτείνει κατάλληλα σενάρια αντιμετώπισής τους.

Vulnerability Management as a Service (VMaaS): Η διαχείριση ευπαθειών (VMaaS) θέτει σε προτεραιότητα τους κινδύνους και ειδοποιεί για κρίσιμα patches, ενώ γίνεται διαρκές reporting και διαχείριση της προόδου αναβάθμισης της ασφάλειας.

Penetration Testing (PT): Οι οργανισμοί αποκτούν τη δυνατότητα να αναζητήσουν και να διαπιστώσουν ευπάθειες στο δίκτυό τους, μιμούμενοι πραγματικές επιθέσεις με Penetration Testing που διεξάγεται από την SecurityHQ σε ελεγχόμενο περιβάλλον, χωρίς να διακυβεύεται η αδιάλειπτη επιχειρηματική λειτουργία του οργανισμού.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Security Report, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Δεκεμβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος, θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμ...
 • Υβριδικά συστήματα συναγερμού

  Υβριδικά συστήματα συναγερμού

  Σε μια εποχή όπου η ασφάλεια αποτελεί πρωταρχικό μέλημα των ανθρώπων παγκοσμίως, τα υβριδικά συστήματα συναγερμού έχουν αναδειχθεί σε ένα ζωτικό εργαλείο για την προστασία κατοικιών, επιχειρήσεων ...
 • Ajax Special Event

  Ajax Special Event

  Το 5ο κατά σειρά εικονικό event της Ajax Systems ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία στις 20 Οκτωβρίου του 2023! Για μία ακόμα χρονιά, η εταιρεία άνοιξε τα χαρτιά της ανακοινώνοντας νέες αλλαγές στο...
 • Hikvision Smart IPC κάμερες

  Hikvision Smart IPC κάμερες

  H Hikvision παρουσίασε πρόσφατα νέα μοντέλα δικτυακών καμερών Smart IPC, τα οποία υποστηρίζουν πολλαπλές «έξυπνες» λειτουργίες, ενώ διαθέτουν και πολλά νέα μοναδικά χαρακτηριστικά, που τις καθιστο...
 • Comelit Vedo

  Comelit Vedo

  Το Vedo δεν είναι απλώς ένα σύστημα συναγερμού. Αντιπροσωπεύει την επανάσταση στην τεχνολογία, στην αποτελεσματική ασφάλεια και την απλότητα στον προγραμματισμό. Η εγκατάσταση του Vedo γίνεται πολ...
 • Συνέντευξη με τον Άλκη Ζαμπετάκη, IP Surveillance Product Manager της CPI SA

  Συνέντευξη με τον Άλκη Ζαμπετάκη, IP Surveillance Product Manager της CPI SA

  Από την ίδρυσή της το 1990, αποστολή της CPI ήταν μέσα από προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας να ενισχύσει τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα και την ανταγωνι...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report Cyprus, τεύχος 10

  Security Report Cyprus, τεύχος 10

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Cyprus! Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή ...
 • Συμβατικά και διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης

  Συμβατικά και διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης

  Στον τομέα της πυρασφάλειας, τα συμβατικά και διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα συναγερμού πυρκαγιάς αποτελούν τα κρισιμότερα εργαλεία για τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και των περιουσιακών στοιχε...
 • Athens Electronix 2024

  Athens Electronix 2024

  Έχοντας στο ιστορικό μας δύο πλήρως επιτυχημένες εκθέσεις μετά την COVID εποχή, την Creta Electronix 2022 και τη Salonica Electronix 2023, ετοιμαζόμαστε με ταχείς ρυθμούς για τη διοργάνωση της επό...
 • Αναλογικό CCTV

  Αναλογικό CCTV

  Η αναλογική τεχνολογία HD στον κλάδο των κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης (CCTV) έφερε την επανάσταση στην παρακολούθηση βίντεο, προσφέροντας εικόνες υψηλής ευκρίνειας (HD) μέσω των παραδοσιακών ομο...
 • 3 τάσεις που αναδιαμόρφωσαν τα σύγχρονα συστήματα συναγερμού

  3 τάσεις που αναδιαμόρφωσαν τα σύγχρονα συστήματα συναγερμού

  Η αγορά των συστημάτων συναγερμού εξελίσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, με νέες τάσεις να κάνουν την εμφάνιση τους για να καλύψουν τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των χρηστών, των επιχειρήσεων και π...
 • Πώς να αντιμετωπίσετε τα ασταμάτητα reboot σε DVR και NVR;

  Πώς να αντιμετωπίσετε τα ασταμάτητα reboot σε DVR και NVR;

  Μια συνήθης δυσλειτουργία των DVR (Digital Video Recorder) και NVR (Network Video Recorder) που μπορεί να αντιμετωπίζετε είναι οι επαναλαμβανόμενες επανεκκινήσεις των καταγραφικών άνευ εντολής του...