Skip to main content
Hermes Banner 1
DIABASTE DWREAN SEC CYP 11
DIGITAL TV 187
28 Σεπτεμβρίου 2023 10:41

Στο «μικροσκόπιο» η συνεργασία Pylones Hellas – SecurityHQ

ds 41c4509f

Τη στρατηγική της συνεργασία με τη βρετανική SecurityHQ παρουσίασε σε εκδήλωση αφιερωμένη στα MME η εταιρεία Pylones Hellas. To «πάντρεμα» των δύο αναμένεται όχι μόνο να διευρύνει και να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες Monitoring & Response υπηρεσίες της Pylones Hellas, αλλά και να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στον εκσυγχρονισμό – ευρύτερα – της ελληνικής αγοράς.

Όπως χαρακτηριστικά εξήγησαν στελέχη και των δύο εταιρειών, η SecurityHQ «εισχωρεί» – για πρώτη φορά – στην ελληνική αγορά, όχι για να αποτελέσει μία ακόμα υπηρεσία «alerting», αλλά για να προσφέρει μια ολοκληρωμένη και αναβαθμισμένη διαχείριση της εταιρικής προστασίας.

Το προφίλ της Pylones Hellas

Όπως τόνισε εισηγητικά ο κος Εμμανουήλ Νέτος, Διευθύνων Σύμβουλος της Pylones Hellas, η συνεργασία με μία διεθνούς κύρους και εμβέλειας εταιρεία, όπως η SecurityHQ, δεν ήρθε σαν «κεραυνός εν αιθρία», αλλά σαν ώριμη συνέχεια της αναπτυξιακής πορείας της εταιρείας τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, η Pylones Hellas που δραστηριοποιείται σε Ελλάδα, Κύπρο και ευρύτερα στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης για πάνω από 25 χρόνια, κατέγραψε έσοδα άνω των 10 εκατ. ευρώ για το 2022, ενώ φέτος αναμένεται να ξεπεράσει τα 12 εκατ. ευρώ. Βασικός πρωταγωνιστής στην αγορά παροχής λύσεων πληροφορικής και κυβερνοασφάλειας στο ελληνικό και κυπριακό γίγνεσθαι, η Pylones Hellas συνεργάζεται με σχεδόν όλους τους μεγάλους τηλεπικοινωνιακούς Ομίλους (ενδεικτικά με NOVA, Cosmote, Vodafone), με την πλειοψηφία του τραπεζικού τομέα (˃100 τράπεζες την τελευταία δεκαετία), αλλά και με πληθώρα ασφαλιστικών εταιρειών. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια ενδυναμώνει το πελατολόγιό της και στην πιο παραδοσιακή enterprise αγορά, ενώ τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως μπαίνει δυναμικά και στο «παιχνίδι» του Δημοσίου. Τα υψηλά επίπεδα ικανοποίησης των συνεργατών της Pylones Hellas (8 στους 10 δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη συνεργασία), όπως και ο ραγδαίος ετήσιος ρυθμός αύξησης των νέων συμβολαίων, αποτυπώνουν εμφατικά την μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία της εταιρείας.

Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία απασχολεί πάνω από 100 υπαλλήλους, το 25% αυτών για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Τι οδήγησε στη συνεργασία Pylones Hellas – SecurityHQ

«Ταλαιπωρηθήκαμε πολύ για να βρούμε το κατάλληλο business case, ώστε να επενδύσουμε αποτελεσματικά στο κομμάτι “Managed Security Service”», δήλωσε εμφατικά ο κος Νέτος. Όπως εξήγησε, το βασικό «όπλο» της Pylones Hellas πριν αποφασίσει για το πώς θα προχωρήσει, ήταν το feedback από το μεγάλο πελατολόγιό της. Αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη να προμηθεύσουν την ελληνική αγορά με μια ομπρέλα λύσεων που δεν θα προσφέρει «μία από τα ίδια», τα στελέχη της Pylones Hellas στράφηκαν στην SecurityHQ, μία εταιρεία που αμβλύνει το «χάσμα» μεταξύ των υψηλών τιμών κοστολόγησης και των ποιοτικών παρεχόμενων υπηρεσιών. Πιο αναλυτικά, όπως επισήμανε ο κος Νέτος, η SecurityHQ καταφέρνει να διατηρεί προσιτές τιμές την ίδια ώρα που διαθέτει παγκόσμια ματιά και διεθνή εμπειρία, ενώ ακόμα, προσφέρει SLA (Service-Level Agreement).

Κωδικοποιημένα, οι βασικοί λόγοι που ώθησαν την Pylones Hellas να στραφεί στην SecurityHQ είναι:

• Η πολύχρονη εμπειρία της, η οποία προσεγγίζει την 20ετία.

• Η υψηλή κατάταξή της στο παγκόσμιo στερέωμα, που έχει πιστοποιηθεί μέσω πολλών διακρίσεων, όπως χαρακτηριστικά η βράβευση των λύσεων της εταιρείας με το IBM Beacon Award το 2021.

• Η λειτουργία 6 SOC Centers (Λονδίνο, Ντουμπάι, Γιοχάνεσμπουργκ, Ινδία, Αυστραλία και ΗΠΑ).

• Η συνεργασία με μεγάλους «παίκτες» των τηλεπικοινωνιών, του τραπεζικού και του ασφαλιστικού τομέα. Δηλαδή, τύποι επιχειρήσεων στους οποίους η Pylones Hellas διαθέτει μια «έξτρα» εξειδίκευση.

• Η «στρατιά» των πάνω από 400 Security Analysts, οι οποίοι διαθέτουν τις απαραίτητες αυθεντικές πιστοποιήσεις.

• Το πρωτοποριακό Pricing Policy, σύμφωνα με το οποίο χρεώνει τον τελικό πελάτη με avg EPS (Events Per Second), ώστε να αποφεύγεται η υπερκοστολόγηση ενός οργανισμού όταν αυτός δέχεται επίθεση.

• Η εξοικείωση της εταιρείας με Business Partners.

• Η δυνατότητα λειτουργίας των εργαλείων της με τα πλέον συνηθισμένα SIEM προϊόντα (QRadar και Sentinel).

• Η ύπαρξη εφαρμογής για κινητά.

Τι θα προσφέρει η SecurityHQ στην ελληνική επιχειρηματικότητα

O κος Νέτος παραχώρησε το βήμα στον κο Feras Tappuni, CEO της SecurityHQ, τον οποίον ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την προσωπική του συμβολή στην επίτευξη της στρατηγικής συνεργασίας των δύο εταιρειών.

Ο κος Tappuni ξεκίνησε εφιστώντας την προσοχή γύρω από το διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο της Πληροφορικής, το οποίο – σταδιακά – εισέρχεται ολοκληρωτικά σε περιβάλλον Cloud. Όπως είπε, οι ανάγκες αλλά και τα προβλήματα της ελληνικής αγοράς αναφορικά με την κυβερνοασφάλεια, σε μεγάλο βαθμό, συμβαδίζουν με τα αντίστοιχα της παγκόσμιας αγοράς. «Ο τελικός πελάτης επιζητά άμεση διαθεσιμότητα και άμεσα αποτελέσματα από τεχνικά καταρτισμένους επαγγελματίες», είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της SecurityHQ και πώς αυτά θα φέρουν «επανάσταση» στην Ελλάδα τόνισε ότι η εταιρεία υπηρετεί μία ιδιαίτερη φιλοσοφία όσον αφορά στην υποστήριξη των συνεργατών της. Συγκεκριμένα, η SecurityHQ «αφιερώνει» έναν μόνιμο Cybersecurity Manager σε κάθε πελάτη της, ο οποίος δεσμεύεται στην τακτική επικοινωνία μέσω της διεξαγωγής εβδομαδιαίων συναντήσεων, παρέχοντας καθολική και πάγια επίβλεψη των καθημερινών αναγκών.

Αναφερόμενος στο εάν και πώς η ελληνική αγορά θα «ταιριάξει» με τις εξειδικευμένες λύσεις της SecurityHQ, ο κος Tappuni εμφανίστηκε σίγουρος πως οι μεσαίου και μεγάλου μεγέθους εταιρείες της χώρας θα «αγκαλιάσουν» την πρωτοβουλία της SecurityHQ να «εγκατασταθεί» στην Ελλάδα. Στο σημείο αυτό, αναφέρθηκε στην επικείμενη συμβολή της Pylones Hellas στην γνωριμία των ελληνικών επιχειρήσεων με την ομπρέλα προϊόντων της SecurityHQ, καθώς, όπως είπε, η Pylones Hellas γνωρίζει από «πρώτο χέρι» τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, όπως φυσικά και τη γλώσσα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο πρόσφατο δελτίο τύπου της εταιρείας, μέσω της συνεργασίας με την SecurityHQ, οι πελάτες της εταιρείας στην ελληνική και κυπριακή αγορά μπορούν να απολαύσουν μεταξύ άλλων τις παρακάτω υπηρεσίες:

Managed Detection and Response (MDR): Με την υπηρεσία MDR, υπάρχει πλήρης εικόνα του ψηφιακού κόσμου ενός οργανισμού, προλαμβάνοντας και βελτιώνοντας συνεχώς την ασφάλεια των συστημάτων του. Παράλληλα, εντοπίζονται και αντιμετωπίζονται οι απειλές σε σύντομο χρονικό διάστημα, προστατεύοντας τα συστήματα και τα δεδομένα του οργανισμού.

Security Operation Center as a Service (SOCaaS): Με την υπηρεσία SOCaaS παρέχεται 24/7 παρακολούθηση και ανίχνευση των ύποπτων και πραγματικών περιστατικών κυβερνοεπιθέσεων από εξειδικευμένη ομάδα που παρακολουθεί, αξιολογεί και προτείνει κατάλληλα σενάρια αντιμετώπισής τους.

Vulnerability Management as a Service (VMaaS): Η διαχείριση ευπαθειών (VMaaS) θέτει σε προτεραιότητα τους κινδύνους και ειδοποιεί για κρίσιμα patches, ενώ γίνεται διαρκές reporting και διαχείριση της προόδου αναβάθμισης της ασφάλειας.

Penetration Testing (PT): Οι οργανισμοί αποκτούν τη δυνατότητα να αναζητήσουν και να διαπιστώσουν ευπάθειες στο δίκτυό τους, μιμούμενοι πραγματικές επιθέσεις με Penetration Testing που διεξάγεται από την SecurityHQ σε ελεγχόμενο περιβάλλον, χωρίς να διακυβεύεται η αδιάλειπτη επιχειρηματική λειτουργία του οργανισμού.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, Μάιος 2024

  Security Report, Μάιος 2024

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαΐου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που...
 • AI κάμερες και καταγραφικά

  AI κάμερες και καταγραφικά

  Σε μια εποχή που προσδιορίζεται από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως game changer, επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο της ασφάλειας, πόσω μάλλον αυτόν της β...
 • Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

  Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

  Η Novatron Security Distribution Α.Ε., μέλος του ομίλου IFSAS, κορυφαίου ομίλου λύσεων & προϊόντων τεχνολογίας φυσικής ασφάλειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά των μετοχών της Grand...
 • Βία κατά των Γυναικών

  Βία κατά των Γυναικών

  Δυστυχώς, η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της μόλις έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Η τραγικότητα αυτού του περιστατικού εντείνεται...
 • Maxhub Open Days από την PartnerNET

  Maxhub Open Days από την PartnerNET

  Η PartnerNET, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους συνεργάτες της, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Maxhub στα γραφεία της την Τετάρτη 10 και την...
 • Hikvsion HiWatch

  Hikvsion HiWatch

  To HiWatch είναι ένα ξεχωριστό brand της Hikvision, το οποίο περιλαμβάνει επαγγελματικά δικτυακά προϊόντα CCTV, που προορίζονται για μικρά και μεσαία έργα. Τα προϊόντα του brand HiWatch της Hik...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report Cyprus, 12

  Security Report Cyprus, 12

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Cyprus! Στο νέο τεύχος 12 του Security Report Cyprus θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σ...
 • INIM Previdia UltraVox

  INIM Previdia UltraVox

  Τα μοντέλα της σειράς πινάκων ελέγχου πυρκαγιάς Previdia Ultra Vox ενσωματώνουν λειτουργίες φωνητικής εκκένωσης / αναγγελίας κινδύνου και ανακοινώσεων, καθώς και τεχνολογίες πυρανίχνευσης. Όλα σε ...
 • Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

  Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

  Η Novatron Security Distribution Α.Ε., μέλος του ομίλου IFSAS, κορυφαίου ομίλου λύσεων & προϊόντων τεχνολογίας φυσικής ασφάλειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά των μετοχών της Grand...
 • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

  Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

  Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
 • Ασφάλεια στα γήπεδα της Super League για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας

  Ασφάλεια στα γήπεδα της Super League για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας

  Τα μέτρα για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή τα επεισόδια στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στο Ρέντ...
 • Πώς αντιμετωπίζουμε τις ηλεκτρονικές απάτες;

  Πώς αντιμετωπίζουμε τις ηλεκτρονικές απάτες;

  Το ηλεκτρονικό οικονομικό έγκλημα είναι ένα σύγχρονο φαινόμενο και είναι πιθανό να αποτελέσει μείζον πρόβλημα για την κοινωνία κατά τα επόμενα χρόνια. Η αντιμετώπισή του από νομική άποψη δεν είναι...
 • Τα 20 κορυφαία Υβριδικά συστήματα συναγερμού της αγοράς

  Τα 20 κορυφαία Υβριδικά συστήματα συναγερμού της αγοράς

  Σε μια εποχή όπου η ασφάλεια αποτελεί πρωταρχικό μέλημα των ανθρώπων παγκοσμίως, τα υβριδικά συστήματα συναγερμού έχουν αναδειχθεί σε ένα ζωτικό εργαλείο για την προστασία κατοικιών, επιχειρήσεων ...
 • Wi-Fi Sensing

  Wi-Fi Sensing

  Οι εφαρμογές του Wi-Fi και της ασύρματης τεχνολογίας εξελίσσονται ραγδαία, και σήμερα η εν λόγω τεχνολογία δημιουργεί νέες ευκαιρίες. Ερευνητές και επιστήμονες από τον κλάδο της τεχνολογίας έχουν ...
 • Αναγνώριση πινακίδων οχημάτων

  Αναγνώριση πινακίδων οχημάτων

   Έντονες είναι οι εξελίξεις στην τεχνολογία αναγνώρισης οχημάτων και συμπεριφοράς οδηγών τα τελευταία χρόνια. Από την ευρεία υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης, μέχρι τη μηχανική μάθηση, όλα σ...
 • Video Analytics: 2 διαφορετικές προσεγγίσεις

  Video Analytics: 2 διαφορετικές προσεγγίσεις

  Με την πληθώρα τεχνολογικών λύσεων που συναντούμε σήμερα είναι σίγουρο πως οι επιχειρήσεις και οι μεγάλοι οργανισμοί έχουν την τύχη, αλλά και την ελευθερία, να επιλέξουν - μέσα από μια μεγάλη γκάμ...