DIABASTE DWREAN SEC 137
techmail
anga2023
DIGITAL TV 175
securityreport e mag odhgos 2021
21 Σεπτεμβρίου 2018 11:04

Συμβούλιο της Ευρώπης: Δημιουργία νέου ιστοτόπου για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2022%252F05%252Ff44c193e7d479ca3bf22850666474a1c XL

Νέο ιστότοπο για θέματα που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, με στόχο, όπως σημειώνεται, μία ηθική και υπεύθυνη τεχνητή νοημοσύνη προσανατολισμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία, δημιούργησε το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Νέο ιστότοπο για θέματα που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, με στόχο, όπως σημειώνεται, μία ηθική και υπεύθυνη τεχνητή νοημοσύνη προσανατολισμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία, δημιούργησε το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ο ιστότοπος μπορεί να βρεθεί στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.coe.int/en/web/human-rights-rule-of-law/artificial-intelligence

Ο γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θ. Γιάγκλαντ, υπογραμμίζει ότι η τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί ρηξικέλευθες αλλαγές και φέρνει ευκαιρίες σε τομείς όπως η ιατρική, οι επικοινωνίες και οι μεταφορές. Ωστόσο, οι συνέπειες των εξελίξεων αυτών στη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου παραμένουν ασαφείς, καθώς, όπως έχει δηλώσει και η Επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα Μ. Μιγιάτοβιτς, «η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τις ικανότητές μας να ζήσουμε τη ζωή που επιθυμούμε. Αλλά μπορεί επίσης να τις καταστρέψει. Επομένως, απαιτούνται αυστηροί κανονισμοί για την αποφυγή της μορφοποίησης σε ένα τέρας του σύγχρονου Frankenstein».

Για το λόγο αυτό, συγκροτήθηκε διοργανική ομάδα εργασίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα αξιολογεί τις απειλές και τις ευκαιρίες της Τεχνητής Νοημοσύνης στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σημειώνεται ότι η προσέγγιση του Συμβουλίου της Ευρώπης αναφορικά με την τεχνητή νοημοσύνη είναι διατομεακή, και εξετάζει τις συνέπειες και τις επιπτώσεις της στους κάτωθι τομείς:

 • Καταπολέμηση των διακρίσεων
 • Βιοηθική
 • Δικαιώματα των παιδιών
 • Πολιτισμός
 • Προστασία δεδομένων
 • Δημοκρατία
 • Εκπαίδευση
 • Καταπολέμηση της διαφθοράς – εγκλήματα στον κυβερνοχώρο – εγκληματικότητα
 • Ισότητα των φύλων
 • Κοινωνία της Πληροφορίας
 • Δικαιοσύνη

Ο αρμόδιος συντονιστής της ομάδας εργασίας του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου, Γ. Κλέιγσεν, επικεφαλής της διεύθυνσης Κοινωνίας της Πληροφορίας και της Δράσης κατά του Κυβερνοεγκλήματος, σημειώνει χαρακτηριστικά ότι ήδη οι αλγόριθμοι θεωρείται ότι μπορούν να προσδιορίσουν τους καλύτερους υποψήφιους για μια θέση εργασίας, να βοηθήσουν τους γιατρούς στις ιατρικές διαγνώσεις, ή τους δικηγόρους στα δικαστήρια.

Ωστόσο, το νέο στοιχείο σήμερα είναι, ότι οι υπολογιστές είναι όλο και περισσότερο σε θέση να εκτελούν εξαιρετικά πολύπλοκα καθήκοντα, δίχως όμως οι σχεδιαστές τους μερικές φορές να καταλαβαίνουν πλέον το πώς, το τι συνέβη στο «μαύρο κουτί» της βαθιάς μηχανικής μάθησης (deep learning).

Στο πλαίσιο αυτό, η μόνιμη εκπρόσωπος της Μολδαβίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, πρέσβης Κ. Καλουγκάρου, θεματικός συντονιστής για την Πολιτική Πληροφόρησης (Τhematic Coordinator on Information Policy/ TC-INF) συγκάλεσε άτυπη συνάντηση των αντιπροσωπειών της Επιτροπής Υπουργών για να ενημερωθούν σχετικά με τη συμμετοχή και τη δράση του Συμβουλίου της Ευρώπης στην αντιμετώπιση των αναδυόμενων προκλήσεων και ευκαιριών που απορρέουν από τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης.

Στη συνάντηση, ο Γ. Μενεσέρ, σύμβουλος πολιτικής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την τεχνητή νοημοσύνη, παρουσίασε μία επισκόπηση της τεχνητής νοημοσύνης, των ευκαιριών και των προκλήσεων για το Συμβούλιο της Ευρώπης. Ακολούθησε ανασκόπηση της συνεχούς εργασίας στους τομείς που προαναφέρθηκαν.

Επισημάνθηκε ότι η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί νέα προτεραιότητα εργασίας για το Συμβούλιο της Ευρώπης. Ως εκ τούτου, ενσωματώνεται προοδευτικά στην ατζέντα των περισσότερων διακυβερνητικών επιτροπών και επιτροπών εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου και στα άλλα όργανα και δομές του.

Επιπλέον, υπογραμμίστηκε εκ νέου ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα, καθώς είναι καθήκον των κυβερνήσεων να προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου στο διαδίκτυο και είναι κρίσιμος ο ρόλος των εταιρειών ψηφιακής τεχνολογίας (π.χ. διαμεσολαβητές διαδικτύου) στην αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων της ψηφιακής εποχής, επειδή παρέχουν και ελέγχουν τις υποδομές της.

πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, 137

  Security Report, 137

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
 • Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Εντυπωσιακά επανήλθε στο προσκήνιο η Salonica Electronix, μετά την απουσία της κατά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας. Η έκθεση διεξήχθη στην ευρύχωρη αίθουσα Grand Pietra του ξενοδοχείου Porto Pala...
 • Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Σήμερα η επιτυχία και η κερδοφορία μίας επιχείρησης, ανεξάρτητα από τα προϊόντα που πουλάει και τις υπηρεσίες που προσφέρει, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδά των πωλήσεων και από την ικανοπο...
 • Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Η εκκένωση ή η μαζική ενημέρωση των ανθρώπων που βρίσκονται σε  ένα κτίριο ή ένα εμπορικό κέντρο, σε διάφορους χώρους εκδηλώσεων όπως θέατρα και συναυλιακούς χώρους, σε σταθμούς μέσων μαζικής...
 • HIKVΙSION eDVRs

  HIKVΙSION eDVRs

  Η HΙKVISION παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο καταγραφικό eDVR με ενσωματωμένο δίσκο eSSD σε μορφή chip (μνήμη flash). Στο άμεσο μέλλον αναμένεται οι δίσκοι SSD να αντικαταστήσουν τους κανονικούς σκληρ...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design