Skip to main content
tech2024 02 28 at 08 01 46 TM 458
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
18 Φεβρουαρίου 2021 15:27

Τι είναι ο επιτηρούμενος συναγερμός και πώς λειτουργεί ένα Κέντρο Ελέγχου και Λήψης Σημάτων

7f6286e8f6ee84cfa694c6bc1dab8455 XL 9c7bac63

Το Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού (ΚΛΣ) είναι ένας εξαιρετικά ασφαλής σταθμός παρακολούθησης, που επανδρώνεται όλο το εικοσιτετράωρο από εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους ειδικούς, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Οι ομάδες χειριστών ΚΛΣ εκπαιδεύονται για την επιτήρηση συναγερμών εισβολής, συναγερμών πυρκαγιάς, συναγερμών πανικού, στην επιβεβαίωση και επαλήθευση συναγερμών μέσω οπτικού ελέγχου και συστημάτων παρακολούθησης ευάλωτων ατόμων.

Το Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού (ΚΛΣ) είναι ένας εξαιρετικά ασφαλής σταθμός παρακολούθησης, που επανδρώνεται όλο το εικοσιτετράωρο από εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους ειδικούς, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο.

Οι ομάδες χειριστών ΚΛΣ εκπαιδεύονται για την επιτήρηση συναγερμών εισβολής, συναγερμών πυρκαγιάς, συναγερμών πανικού, στην επιβεβαίωση και επαλήθευση συναγερμών μέσω οπτικού ελέγχου και συστημάτων παρακολούθησης ευάλωτων ατόμων. Μόλις ληφθεί ένα σήμα ενεργοποίησης από ένα επιτηρούμενο σύστημα ασφαλείας, η ομάδα παρακολούθησης αναλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Τα σήματα ενεργοποίησης μπορεί να είναι ένας συναγερμός που ενεργοποιείται από εισβολή, ή οτιδήποτε άλλο αναμεταδίδεται μέσω ενός συστήματος ασφαλείας, μιας κάμερας CCTV ή άλλου ηλεκτρονικού συστήματος. Το λογισμικό λήψης και επεξεργασίας σημάτων διαχωρίζει τα περιστατικά ανά προτεραιότητα, δείχνοντας στους χειριστές εκείνα για τα οποία θα απαιτηθούν ενέργειες. Οι χειριστές με τη σειρά τους, αναλαμβάνουν τη διαχείριση των περιστατικών ενεργώντας σύμφωνα με διεθνή και αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας και αφού λάβουν υπόψη τις υποδείξεις των συνδρομητών κινητοποιούν τις αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τους υπευθύνους, σύμφωνα με τις προγραμματισμένες διαδικασίες, ανάλογα με το περιστατικό, για παράδειγμα ληστεία, διάρρηξη, πυρκαγιά, κ.α.

Ορισμένα ΚΛΣ προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες, όπως η παρακολούθηση μοναχικών εργαζομένων ή ατόμων που εκτίθενται σε περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς κινδύνους. Όταν λαμβάνεται ειδοποίηση από έναν μοναχικό εργαζόμενο ή άτομο που δηλώνει απειλή ή πτώση, η ομάδα πληροφορείται για το γεωγραφικό στίγμα του περιστατικού, ενώ μπορεί να ακούσει ή ακόμη και να δει ζωντανά την κατάσταση, έτσι ώστε να αξιολογηθεί εάν απαιτείται να ειδοποιηθούν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Γιατί να επιλέξετε έναν επιτηρούμενο συναγερμό;
Οι συναγερμοί ασφαλείας και πυρκαγιάς προειδοποιούν τους ιδιοκτήτες ακινήτων για έκτακτες ανάγκες. Ωστόσο, έρευνες αποκάλυψαν ότι έως και τα τρία τέταρτα των ανθρώπων αγνοούν τους συναγερμούς διάρρηξης, συνήθως επειδή δεν είναι σίγουροι για το εάν πρόκειται για αληθινό περιστατικό ή δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν καθώς τους ακούν.

Τα επιτηρούμενα συστήματα συναγερμού από ένα Κέντρο Λήψης Σημάτων, απομακρύνουν αυτή την αβεβαιότητα, αφήνοντας την απόφαση αντίδρασης και αντιμετώπισης σε εκπαιδευμένους χειριστές ασφαλείας, που είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν άμεσα σε τυχόν ενεργοποιήσεις.

Όταν ενεργοποιείται ένας επιτηρούμενος συναγερμός, μεταδίδει ένα σήμα στο Κέντρο Λήψης Σημάτων. Το ΚΛΣ ελέγχει το εισερχόμενο σήμα συναγερμού και αφού επαληθευτεί, ειδοποιούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και οι υπεύθυνοι του συνδρομητή, σύμφωνα με τις προγραμματισμένες διαδικασίες και ανάλογα με το περιστατικό, ώστε να επιληφθούν εφαρμόζοντας τα απαραίτητα μέτρα.

Τα επιτηρούμενα συστήματα ασφαλείας διασφαλίζουν τον απόλυτο έλεγχο για την παρακολούθηση των εισβολέων και των συναγερμών πυρκαγιάς όλο το 24ωρο. Ο Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ παρέχει τον πιο αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο προστασίας κάθε ιδιοκτησίας.

Πλεονεκτήματα Επιτηρούμενου Συναγερμού
Τηρεί τις καλύψεις Νομοθετικών απαιτήσεων & Κανονιστικών προτύπων για επαγγελματικούς τύπους κτιρίων και εγκαταστάσεων
Εξασφαλίζει την έγκαιρη αντίδραση και αντιμετώπιση από πιστοποιημένους ειδικούς όλο το 24ωρο
Συνδράμει στον εντοπισμό της αιτίας ενεργοποίησης
Παρέχει αναλυτική ενημέρωση και καθοδήγηση για οποιοδήποτε περιστατικό συναγερμού
Εντοπίζει την επιβεβαιωμένη παραβατική δραστηριότητα
Διασφαλίζει τον έλεγχο ψευδοσυναγερμών ή τεχνικών θεμάτων του συστήματος

Η επαλήθευση και η επιπρόσθετη αξία των σύγχρονων τεχνολογιών
Η ενσωμάτωση σύγχρονων τεχνολογιών βίντεο, ήχου και απομακρυσμένης ενεργοποίησης στα συστήματα ασφαλείας αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη επιλογή. Η επαλήθευση συναγερμού πραγματοποιείται όταν ένας Χειριστής του Κέντρου Λήψης Σημάτων μπορεί να προσδιορίσει με σαφήνεια ανθρώπινη παρουσία, με μεγάλη πιθανότητα παραβατικής συμπεριφοράς. Οι τεχνολογίες βίντεο και ήχου παρέχουν ζωτικής σημασίας πληροφορίες για την επαλήθευση των παραβατικών πράξεων που βρίσκονται σε εξέλιξη και επιτρέπουν:

την άμεση αξιολόγηση του επιπέδου απειλής και την ενημέρωση των Αρχών
τη μέγιστη αποτελεσματικότητα της απόδοσης του συστήματος ασφαλείας
την παροχή επιπρόσθετων πληροφοριών
τη μείωση πόρων μετακίνησης και την άσκοπη παρέμβαση
τη χρήση τεχνολογιών απομακρυσμένης ενεργοποίησης – ηχητικών αναγγελιών – συσκευών καπνού κ.α.

Ταχύτερη ανταπόκριση από ένα πιστοποιημένο Κέντρο Ελέγχου
Η χρήση ενός ΚΛΣ σημαίνει επίσης ταχύτερη ανταπόκριση από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Οι ομάδες ΚΛΣ είναι έτοιμες να ανταποκριθούν 24/7 και θα επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αμέσως μόλις επαληθευτεί ένας συναγερμός. Το διαπιστευμένο Κέντρο Λήψης Σημάτων ΕΡΜΗΣ, διαθέτει ευκολότερη πρόσβαση στις σωστές υπηρεσίες ταχύτερα.

Η εγκατάσταση και τοποθέτηση ενός συστήματος Ασφαλείας στο χώρο σας, μετατρέπεται 100% σε μέσο αποτροπής κάθε παραβίασης, μόνο μέσω σύνδεσης του συστήματος με ένα αξιόπιστο και πιστοποιημένο Κέντρο Λήψης Σημάτων.

Ο Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ, παραμένοντας πρωτοπόρος εδώ και τέσσερις δεκαετίες στον κλάδο της ασφάλειας, ακολουθεί αυστηρά τους κανόνες, διαθέτει βέλτιστη προσβασιμότητα στις σωστές υπηρεσίες ταχύτερα, εναρμονίζεται με τους διεθνείς οργανισμούς πιστοποίησης, εφαρμόζοντας με συνέπεια τα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρότυπα λειτουργίας και την ελληνική νομοθεσία.

 

https://hellenicstation.gr/how-alarm-receiving-centres-work/

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report Μαρτίου

  Security Report Μαρτίου

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος του Security Report θα βρείτε ενδιαφέροντα ...
 • 9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

  9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

  Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και στους τουρίστες που καταφθάνουν από το ε...
 • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

  Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

  Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
 • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

  11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

  Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
 • 3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

  3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

  H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
 • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

  TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

  Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...