anga2023
DIGITAL TV 177
securityreport e mag odhgos 2021
2 Δεκεμβρίου 2020 11:24

Το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει πρόσβαση σε 5G στα τέλη του 2020

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2022%252F05%252F299d05d703691f17d2f061a06bf1f93c XL

Με ταχύτερους ρυθμούς από κάθε άλλη γενιά κινητής συνδεσιμότητας προχωρά η υλοποίηση του 5G. Μάλιστα, την υιοθέτηση της νέας γενιάς κινητών επικοινωνιών και την επέκταση της πληθυσμιακής της κάλυψης, παγκοσμίως, δεν φαίνεται να κάμπτει ούτε η πανδημία του COVID-19Με ταχύτερους ρυθμούς από κάθε άλλη γενιά κινητής συνδεσιμότητας προχωρά η υλοποίηση του 5G. Μάλιστα, την υιοθέτηση της νέας γενιάς κινητών επικοινωνιών και την επέκταση της πληθυσμιακής της κάλυψης, παγκοσμίως, δεν φαίνεται να κάμπτει ούτε η πανδημία του COVID-19.

Ο ρυθμός εισαγωγής νέων λειτουργιών 5G αυξήθηκε το 2020 σε επίπεδο τόσο δικτύου όσο και συσκευών, παρά τις αβεβαιότητες, που προκάλεσε η υγειονομική κρίση. Σύμφωνα με την έκθεση Ericsson Mobility Report του Νοεμβρίου 2020, έως τα τέλη του 2020, πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι – ή ποσοστό 15% του παγκόσμιου πληθυσμού – θα ζουν σε περιοχές με κάλυψη 5G.

Εξίσου ταχεία αναμένεται να είναι και η συνέχεια: το 2026, το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει πρόσβαση σε κάλυψη 5G. Οι δε συνδρομές 5G αναμένεται να έχουν φτάσει το 2026 τα 3,5 δισ.

Δηλαδή, έως το 2026, τέσσερις στις δέκα συνδρομές κινητής τηλεφωνίας θα είναι συνδρομές 5G. Θα παράγουν, μάλιστα, ποσοστό άνω του 50% της κίνησης δεδομένων σε δίκτυα κινητών επικοινωνιών εκείνη τη χρονική στιγμή.

Στο μεταξύ, έως τα τέλη του 2020, αναμένεται ότι θα υπάρχουν συνολικά 220 εκατ. συνδρομές 5G παγκοσμίως. Εξ αυτών τα 175 εκατ. – ποσοστό σχεδόν 80% – θα είναι στην Κίνα.

Η δυναμική της Κίνας

Μάλιστα, η Ericsson αναθεώρησε επί τα βελτίω την εκτίμησή της για τον αριθμό συνδρομών 5G στο τέλος του 2020, καθώς οι πάροχοι υπηρεσιών εξακολουθούν να αναπτύσσουν τα δίκτυα τους. Η αύξηση αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ταχεία υιοθέτηση στην Κίνα, όπου καλύπτει ήδη το 11% των συνδρομών κινητής τηλεφωνίας.

Οι κινητήριες δυνάμεις για τη ραγδαία ανάπτυξη του 5G επί κινεζικού εδάφους είναι η εστιασμένη εθνική στρατηγική, ο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών. Επίσης, η διαθεσιμότητα όλο και πιο οικονομικά προσιτών smartphones 5G από διάφορους προμηθευτές.

“Τη φετινή χρονιά, η κοινωνία έκανε ένα μεγάλο άλμα προς την ψηφιοποίηση. Η πανδημία υπογράμμισε την επίδραση της συνδεσιμότητας στη ζωή μας και ενήργησε ως καταλύτης για ταχείες αλλαγές, κάτι το οποίο φαίνεται στην τελευταία έκδοση της έκθεσης Ericsson Mobility Report”, αναφέρει η Ericsson.

Καθυστερήσεις στην Ευρώπη

Η Ευρώπη θα ολοκληρώσει τη φετινή χρονιά με συνδρομές 5G, που θα αντιστοιχούν περίπου στο 1% των συνδρομών στην περιοχή. “Στη διάρκεια της χρονιάς, ορισμένες χώρες καθυστέρησαν τις δημοπρασίες φάσματος ραδιοσυχνοτήτων που απαιτούνται για την υποστήριξη της υλοποίησης του 5G”, αναφέρει η Ericsson.

Στο μεταξύ, στη Βόρεια Αμερική αναμένεται ότι, στο τέλος της χρονιάς, περίπου 4% των συνδρομών κινητής τηλεφωνίας θα είναι συνδρομές 5G. Η εμπορική εκμετάλλευση προχωρά με ταχείς ρυθμούς και ως το τέλος του 2026, η Ericsson προβλέπει ότι το 80% των συνδρομών κινητής τηλεφωνίας θα είναι 5G. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό σε οποιαδήποτε γεωγραφική περιοχή σε ολόκληρο τον κόσμο.

Συσκευές

Ο ρυθμός εισαγωγής της λειτουργικότητας 5G New Radio (NR) αυξάνεται, με περισσότερα από 150 μοντέλα συσκευών 5G να έχουν διατεθεί στην αγορά. Πολλές συσκευές υποστηρίζουν τόσο τις τεχνολογίες αμφίδρομης επικοινωνίας 5G με διαίρεση συχνότητας (FDD), όσο και δυναμικής από κοινού χρήσης φάσματος (DSS).

Στην Ασία και τη Βόρεια Αμερική έχουν, ήδη, εγκαινιαστεί τα πρώτα αυτόνομα δίκτυα 5G (standalone, SA), καθώς και οι πρώτες συσκευές με δυνατότητες συνάθροισης φορέων φάσματος NR.

Νέες περιπτώσεις χρήσης

Η έκθεση υπογραμμίζει, επίσης, τον λόγο για τον οποίο η επιτυχία του 5G δεν θα περιοριστεί αποκλειστικά σε επίπεδα κάλυψης ή αριθμού συνδρομητών. Η αξία του θα καθοριστεί και από τις νέες περιπτώσεις χρήσης και εφαρμογές, οι πρώτες από τις οποίες έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους.

Στα δίκτυα 5G θα εισαχθεί η έννοια της κρίσιμης συνδεσιμότητας για το Διαδίκτυο των Αντικειμένων (IoT), η οποία προορίζεται για εφαρμογές κρίσιμου χρόνου (time-critical), που απαιτούν παράδοση των δεδομένων μέσα σε ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα παροχής μιας ευρείας γκάμας υπηρεσιών κρίσιμου χρόνου σε καταναλωτές, επιχειρήσεις και δημόσια ιδρύματα σε διάφορους κλάδους, τόσο με δημόσια, όσο και με αποκλειστικά δίκτυα 5G.

Το cloud gaming είναι μια ακόμα αναδυόμενη κατηγορία εφαρμογών. Οι δυνατότητες, που παρέχουν τα δίκτυα 5G και οι τεχνολογίες υπολογιστικής στα άκρα του δικτύου (edge computing), θα καταστήσουν δυνατές τις υπηρεσίες streaming παιχνιδιών σε smartphones. Μάλιστα, αυτό θα γίνει επιτυγχάνοντας ποιότητα εμπειρίας ανάλογη αυτής ενός υπολογιστή ή μιας κονσόλας, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για καινοτόμα εμβυθιστικά (immersive) παιχνίδια, που βασίζονται στην κινητικότητα.

Προσφορά FWA

Καθώς η πανδημία επιταχύνει την ψηφιοποίηση και αυξάνει τη σημασία για ταχεία και αξιόπιστη ευρυζωνική συνδεσιμότητα, οι αριθμός των παρόχων υπηρεσιών, που προσφέρουν σταθερή ασύρματη πρόσβαση, αυξάνεται συνεχώς. Σήμερα, περίπου τα δύο τρίτα των παρόχων υπηρεσιών, παγκοσμίως, προσφέρουν σταθερή ασύρματη πρόσβαση (Fixed Wireless Access, FWA).

Οι συνδέσεις FWA θα τριπλασιαστούν τουλάχιστον και στο τέλος του 2026, θα υπερβαίνουν τα 180 εκατ. Θα αντιστοιχούν δε στο ένα τέταρτο της κίνησης δεδομένων σε δίκτυα κινητών επικοινωνιών.

Πηγή: http://www.sepe.gr/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, τεύχος Ιουνίου 2023

  Security Report, τεύχος Ιουνίου 2023

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουνίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
 • Συστήματα ασφαλείας και Υπηρεσίες ασφαλείας σε Φωτοβολταϊκά Πάρκα

  Συστήματα ασφαλείας και Υπηρεσίες ασφαλείας σε Φωτοβολταϊκά Πάρκα

  Τα φωτοβολταϊκά πάρκα είναι εκείνες οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται συνήθως απομονωμένες στη μέση μεγάλων γεωγραφικών περιοχών και που φιλοξενούν τεράστιο εξοπλισμό από τεχνητά πάνελ με στόχο τη δ...
 • Η G.I. Security στο “The Security Event 2023”!

  Η G.I. Security στο “The Security Event 2023”!

  Πιστή στον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την παροχή υπηρεσιών και προϊόντων υψηλής ποιότητας και ασφάλειας στους συνεργάτες της, η G.I. Security ταξίδεψε στο Birmingham στην Αγγλία για την έκ...
 • Επαγγελματικές λύσεις της Blue Technologies

  Επαγγελματικές λύσεις της Blue Technologies

  Η εξέλιξη των τηλεφωνικών συστημάτων είναι πολύ μεγάλη τα τελευταία χρόνια και αναδεικνύει τη σημασία της απλοποιημένης εταιρικής επικοινωνίας. Έτσι, ολοένα και περισσότερες μικρές και μεγάλες επι...
 • DSC PowerG

  DSC PowerG

  Σήμερα, η ασύρματη επικοινωνία είναι μέρος της καθημερινής ζωής. Οι χρήστες χρησιμοποιούν και εμπιστεύονται τις ασύρματες συσκευές στο σπίτι και την εργασία τους. Η τάση αυτή φαίνεται να επικρατεί...
 • Ultra Comelit

  Ultra Comelit

  Η Ultra είναι μια πολυμορφική, ανθεκτική και πρωτοποριακή μπουτονιέρα, με διάφορες επιλογές διαμόρφωσης. Είναι φτιαγμένη από τα καλύτερα υλικά, επιλεγμένα μετά από μελέτες και ελέγχους αντοχής σε ...
 • Dahua AirShield

  Dahua AirShield

  Η διαχείριση ενός ισχυρού συστήματος παρακολούθησης δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση – και σε αρκετές περιπτώσεις – παρουσιάζει προκλήσεις στους περισσότερους χρήστες σήμερα. Πριν από μερικούς μήνες...
 • Ajax Systems

  Ajax Systems

  Τις πρόσφατες επιτυχημένες εγκαταστάσεις ολοκληρωμένων συστημάτων ασφαλείας σε μεγάλες εκτάσεις καλλιέργειας μανιταριών περιέγραψε πρόσφατα η Ajax Systems. Παρότι πολλά έχουν γραφτεί για την περιμ...
 • Hikvision PanoVu

  Hikvision PanoVu

  Ο σχεδιασμός εφαρμογών βιντεοεπιτήρησης έχει γίνει πιο περίπλοκος, ειδικά σε μεγάλες περιοχές, όπως είναι οι δημόσιες πλατείες, τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα, τα αεροδρόμι...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design